πρωτοσέλιδο
Ρατς: «Αμυνα δεν κάνουν μόνο οι τέσσερις»
Ως αμυντικός, ο Ρουμάνος ήταν ο καταλληλότερος για να εξηγήσει από την δική του πλευρά τον λόγο για τον οποίο ο ΠΑΟΚ δέχεται –όπως είπε και ο Μακ – για… πλάκα γκολ από κάθε αντίπαλο. Ο Ρατς τόνισε ότι άμυνα δεν παίζει μόνο μια τετράδα παικτών. Θέλησε να μιλήσει και για το μέλλον τονίζοντας ότι θα πρέπει ενωμένη η ομάδα να βγάλει αντίδραση στο ματς με τον Αστέρα.
Παράλληλα αποδέχθηκε ότι είναι δικαίωμα του κόσμου να αντιδρά για τις ήττες αλλά σημείωσε πως και η Ρεάλ μέσα σε δυο εβδομάδες έχασε την πρωτιά.
– Ραζβάν, το 1-2 στην Λεωφόρο μέσα σε πέντε λεπτά έγινε 3-2 για τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει εξήγηση;
« Αναμφίβολα πρόκειται για ένα κακό αποτέλεσμα για εμάς. Χάσαμε ένα παιχνίδι στο οποίο αν και προηγηθήκαμε με 2-1, μέσα σε πέντε λεπτά βρεθήκαμε να είμαστε πίσω στο σκορ. Αν σκεφτούμε τον τρόπο με τον οποίο παίζαμε μέχρι το 2-1, σίγουρα πρόκειται για μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία να κερδίσουμε τον αγώνα και σίγουρα πρόκειται για ένα κακό αποτέλεσμα»
– Ο ΠΑΟΚ δέχεται σε ένα ακόμη παιχνίδι τέσσερα γκολ. Έχεις παραστάσεις από Μουντιάλ, από σπουδαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Μπορείς να δώσεις μια απάντηση στο ότι η ομάδα πλέον δεν λειτουργεί καλά αμυντικά;
«Πρώτα απ’ όλα θέλω να σας πω ότι άμυνα δεν κάνουν μόνο οι τέσσερις παίκτες που είναι μπροστά από τον τερματοφύλακα. Έτσι άμυνα δεν είναι μόνο αυτοί που παίζουν πίσω. Αν κάποιος κάνει λάθος ανεξαρτήτου θέσης στην οποία βρίσκεται, μπορεί να προκαλέσει τις συνθήκες για να δεχθείς γκολ. Απλά όλη η ομάδα αμύνεται και η αμυντική λειτουργία δεν αφορά τέσσερις παίκτες. Θεωρώ λοιπόν ότι όλη η ομάδα πρέπει να δουλέψει πάνω σε αυτό τον τομέα γιατί είναι ευθύνη όλων των παικτών το πώς θα αμύνεται η ομάδα. Είναι λογικό όταν τρως γκολ να ρίχνεις τις ευθύνες στους τέσσερις που παίζουν στην άμυνα αλλά επαναλαμβάνω ότι η ευθύνη είναι όλης της ομάδας»
– Όμως αυτό το φαινόμενο των εύκολων γκολ δεν είναι περιστασιακό. Εδώ και τρεις μήνες επαναλαμβάνεται σε εκτός έδρας παιχνίδια. Τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα;
«Δεν μπορώ να δω το μέλλον και το τι θα γίνει στην πορεία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι εμείς δεν αγωνιζόμαστε καλά. Και τα γκολ τα δεχόμαστε από εύκολα λάθη και όχι γιατί δεν παίζουμε καλά στο παιχνίδι. Αυτό πρέπει να βελτιώσουμε, να δουλέψουμε πάνω σε αυτό και στο μέλλον να παρουσιαστούμε καλύτεροι»
– Ο ΠΑΟΚ πλέον βρίσκεται πέντε βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό. Προλαβαίνει να βγει πρώτος στα πλέι οφ;
«Πρέπει όσοι απαρτίζουμε τον οργανισμό ΠΑΟΚ και αναφέρομαι στους παίκτες τον προπονητή, να είμαστε ένα και ανυπομονώ να έρθει ο αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης. Γνωρίζω ότι σε αυτό το ματς θα εμείς θα έχουμε τεράστια πίεση αλλά είναι ευκαιρία απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο να αποδείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι και ότι παραμένουμε μια μεγάλη ομάδα».
– Αν στον επόμενο εντός έδρας αγώνα της ομάδας, η Τούμπα έχει ελάχιστο κόσμο, θα δικαιολογήσεις τους φίλους του ΠΑΟΚ για αυτή την αντίδραση;
«Ποτέ δε θα σχολιάσω ή θα κακίσω αντίδραση από τον κόσμο. Ο κόσμος έχει δικαίωμα να αντιδρά και βλέπει το ποδόσφαιρο διαφορετικά από ότι μπορεί να το βλέπει ένας παίκτης. Έχουν το δικαίωμα να αντιδρούν όπως θέλουν και αισθάνονται. Αγαπούν την ομάδα και όταν αυτή χάνει, είναι επόμενο να έχουν μια κακή αντίδραση απέναντι της. Είναι κάτι λογικό και κάτι που συνηθίζεται και όχι μόνο στον ΠΑΟΚ. Αλλά εδώ πρέπει να υπενθυμίσω ότι άσχημα αποτελέσματα έχουν και μεγαλύτερες ομάδες από τον ΠΑΟΚ. Για παράδειγμα, η Ρεάλ μέσα σε δυο εβδομάδες βρέθηκε στην 2η θέση. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να προδικάσεις κάτι γιατί αυτό είναι και η ομορφιά του, ότι όλα μπορούν να αλλάζουν ανά πάσα στιγμή»
– Όπως είδες τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, θεωρείς ότι κέρδισε η καλύτερη ομάδα;
«Για μένα δεν είναι καλύτερη ομάδα ο Παναθηναϊκός. Δεν ήταν καλύτερος στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά τα δικά μας λάθη στοίχισαν την ήττα»
πρωτοσέλιδο
Διπλό με χαρακτήρα πρωταθλητή ο Δικέφαλος
Την 4η συνεχόμενη νίκη του, εντός και εκτός συνόρων, πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, για την 15η αγωνιστική της Super League 1, μετά τις επιτυχίες του απέναντι σε Αιγάλεω, Πανσερραϊκό και Φερεντσβάρος.
Ο Δικέφαλος μπορεί να αγχώθηκε, αλλά επικράτησε του Παναιτωλικού με 0-1, έχοντας «ήρωα» της τελευταίας στιγμής τον Καμαρά, ο οποίος σκόραρε στο 87’ με κεφαλιά. Ο Μαϊντέβατς έχασε πέναλτι στο 23’, που κέρδισε μετά από διπλό λάθος του Μιχαηλίδη.
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με στόχο να κυριαρχήσει και μόλις στο 2′ έχασε την πρώτη του ευκαιρία. Ο Σορετίρε βρέθηκε σε θέση βολής πλάγια μέσα στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσάβες.Από το 10’ και μετά ο Παναιτωλικός ισορρόπησε και στο 14′ απείλησε με «κεραυνό» του Λαχούντ έξω από την περιοχή, που πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι!
Διπλό λάθος Μιχαηλίδη, χαμένο πέναλτι από τον Μαϊντέβατς
Ακολούθησε στο 15′ χλιαρό σουτ του Ότο που μπλόκαρε ο Τσάβες, ενώ στο 21’ ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι μετά από λάθος και μαρκάρισμα του Μιχαηλίδη στον Μαϊντέβατς. Ο τελευταίος ανέλαβε την εκτέλεση στο 23’, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, χάνοντας μία χρυσή ευκαιρία για να βάλει τον Παναιτωλικό μπροστά στο σκορ.
Στο 27′ ο Σάστρε προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος με σουτ εκτός περιοχής, όμως, ο Τσάβες ήταν σε ετοιμότητα και στο 33′, έπειτα από νέο λάθος του Μιχαηλίδη, ο Παναιτωλικός άγγιξε το 1-0. Η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Έλληνα αμυντικού, στρώθηκε στον Λαχούντ στη μικρή περιοχή και χρειάστηκε η ψύχραιμη επέμβαση του Κοτάρσκι για να παραμείνει το σκορ ισόπαλο. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με σουτ υπό καλές προϋποθέσεις του Μουργκ στο 43′, μετά από στρώσιμο του Σβαμπ, που δεν ανησύχησε τον Τσάβες. Ο Κωνσταντέλιας αντικατέστησε τον Μουργκ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με στόχο ο ΠΑΟΚ να γίνει πιο ουσιαστικός στις επιθέσεις του από τον άξονα. Η πρώτη τελική στην επανάληψη ήρθε στο 54′, με άστοχο σουτ του Σάστρε εκτός περιοχής, πριν στο 58′ ο Ότο χάσει σπουδαία ευκαιρία με πλασέ από την μικρή περιοχή.
Ο Κοτάρσκι «έσωσε» τον Καμαρά
Στο 60’ ο Παναιτωλικός απείλησε από μεγάλο λάθος του Καμαρά, ο οποίος προσπάθησε να γυρίσει προς τα πίσω, ο Λαχούντ βγήκε απέναντι από τον Κοτάρσκι, αλλά ο Κροάτης τον νίκησε. Η επόμενη αξιοσημείωτη φάση καταγράφηκε στο 78’, με γύρισμα του Ζίβκοβιτς στην καρδιά της περιοχής και επέμβαση του Τσάβες προ του επερχόμενου Τισουντάλι.
Ο Τσάβες είπε «όχι» σε σουτ του Ζίβκοβιτς
Δύο λεπτά αργότερα, ο Τσάβες έσωσε με το πόδι στην κλειστή του γωνία, μετά από σουτ του Ζίβκοβιτς και στην επόμενη φάση ο Καμαρά είδε σε κεφαλιά του τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από την εστία.
Λύτρωση στο 87’
Το πολυπόθητο γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε, τελικά, στο 87′. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Μαντί Καμαρά με κεφαλιά ακριβείας έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Παναιτωλικού, γράφοντας το 0-1.
MVP
Ο Καμαρά έκρινε ακόμη ένα ματς του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν με κεφαλιά, μετά τα σημαντικά γκολ του κόντρα σε Ατρόμητο και Λεβαδειακό.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Τσακαλίδης δεν ήρθε αντιμέτωπος με κάποια δύσκολη φάση. Καταλόγισε στο 21’ χωρίς δεύτερη σκέψη το πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού για μαρκάρισμα του Μιχαηλίδη και έβγαλε συνολικά από το τσεπάκι του επτά κίτρινες.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναιτωλικός: Τσάβες, Μπακάκης (63’ Μαυρίας), Παντελάκης, Μαιντέβατς (63’ Λομόνακο), Πέρες, Λαχούντ (81’ Μπελεβώνης), Σιέλης, Μπουζούκης (63΄Λουίς), Τορεχόν, Στάγιτς, Λιάβας.
ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (62’ Μπάμπα), Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Καμαρά, Σβαμπ (62’ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (46’ Κωνστσντέλιας), Σορετίρε (69’ Τισουντάλι), Τσάλοφ (62’ Σαμάτα).
πρωτοσέλιδο
“Έχουμε πολλά προβλήματα και δεν είναι εύκολο να διαχειριστούμε την κατάσταση”
Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου:
«Είμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, έχουμε πολλά προβλήματα και δεν είναι εύκολο να τη διαχειριστούμε. Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι προσπαθώντας να μείνουμε αισιόδοξοι και σε καλό επίπεδο. Να επανέλθουν παίκτες και μέρα με τη μέρα να επιστρέψει το γκρουπ που θα μας οδηγήσει στα αποτελέσματα που θέλουμε».
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Παίξαμε με τον Ολυμπιακό μεσοβδόμαδα χάνοντας τρεις παίκτες, την ίδια στιγμή ο αντίπαλος είχε μία βδομάδα να δουλέψει. Είμαστε υπό συνεχή πίεση, δεν έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε, να προετοιμαστούμε σωστά, δεν έχουμε τη σωστή αντίδραση στο παιχνίδι. Είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε, γνωρίζοντας την κατάσταση».
Ποδόσφαιρο
Οι «κολώνες» και οι «απογοητεύσεις» στις πρώτες 26 αγωνιστικές
Η κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται 7 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό (αφήνουμε στην άκρη την αφαίρεση 7 βαθμών που του επιβλήθηκε πρωτόδικα αφού υπάρχει και η αυριανή εκδίκαση στην Εφέσεων). Το άρθρο εδώ
-
Επικαιρότητα2 έτη agoΤο παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο2 έτη agoΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΈκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο2 έτη agoΗ ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο3 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΛουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα6 έτη ago101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ3 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά
