Επικαιρότητα
Σύσκεψη με τον… καθρέφτη
Πριν προχωρήσω στην ουσία του σημερινού μου σχολίου να επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι ο Σαββίδης εμφανίστηκε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ τη στιγμή που είχε αρχίσει ήδη η ελεύθερη πτώση της. Ξεκάθαρο και κατανοητό;
Αλλά θα γράψω για μια ακόμη φορά ότι αυτό δεν σημαίνει ότι ο Σαββίδης έχει το αλάθητο, ότι όποιος του κάνει κριτική θέλει το κακό του ΠΑΟΚ και τον πολεμά. Πάμε τώρα και στο ζητούμενο. Διάβασα ότι την Τρίτη ο Σαββίδης ζήτησε να έχει στα χέρια του από τους συνεργάτες του τις εκθέσεις τους για τους λόγους που έχει φτάσει η ομάδα στο σημείο αυτό. Μάλιστα. Να υποθέσω δηλαδή ότι η Μαρία Γκοντσάρεβα θα γράψει την άποψη της και σε αυτή θα κάνει και κριτική στον Σαββίδη; Να υποθέσω ότι ο αντιπρόεδρος της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, ο Μάκης Γκαγκάτσης θα μπει στη διαδικασία να σημειώσει στον μεγαλομέτοχο ότι και αυτός φέρει ευθύνη; Ζητά την άποψη του Μίχελ που είναι στον ΠΑΟΚ κάτι παραπάνω από δυο μήνες;
Ποιον κοροϊδεύουμε; Και έχουμε τη διάθεση επιτέλους να κοροϊδεύουμε ο ένας τον άλλο;
Η μοναδική σύσκεψη που πρέπει να κάνει ο Σαββίδης είναι με τον καθρέφτη σε ένα δωμάτιο χωρίς να είναι κανείς άλλος εκεί. Να κάνει μια ειλικρινή κουβέντα με τον εαυτό του. Με τη συνείδηση του όπως θέλετε πάρτε το. Να κάνει την αυτοκριτική του. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΟΥΣΙΑ. Εκεί είναι το κλειδί για να αλλάξουν τα πράγματα.
Ο Σαββίδης πληρώνει και καλοπληρώνει. Σεβαστό και δεκτό. Δεν τον ενοχλεί ότι έχει βάλει ένα σκασμό λεφτά και προκοπή δεν έχει δει; Δεν τον ενοχλεί ότι φτάσαμε στο σημείο ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ αυτή τη στιγμή στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ που θα μπορεί να βγει απέναντι στους συγκεντρωμένους οπαδούς το βράδυ της Κυριακής έξω από τα αποδυτήρια και να τους μιλήσει; Να τους κοιτάξει στα μάτια; Αυτή είναι η μεγαλύτερη ΗΤΤΑ του Σαββίδη.
Καλό λοιπόν είναι ο Σαββίδης να ψαχθεί απέναντι στον καθρέφτη. Να βάλει τα πράγματα κάτω και να δει που έχει κάνει λάθος και τι μπορεί να διορθώσει. Και γιατί μένουν κοντά του ΜΟΝΟ οι ΕΜΜΙΣΘΟΙ υπάλληλοι του. Όπου ΚΑΝΕΙΣ φυσικά δεν μπορεί να του πει “Ιβάν κάνεις λάθος”. Γιατί ένας άνθρωπος μέχρι στιγμής φρόντισε να του το πει, ο Νίκος Βεζυρτζής και αποχώρησε.
Αν θέλει λοιπόν να αλλάξει ο ΠΑΟΚ, πρέπει να αλλάξει και τρόπο φιλοσοφίας ο Σαββίδης. Να πει στον εαυτό του “και εγώ φταίω”. Τέσσερα χρόνια συμπληρώνει στον ΠΑΟΚ και αυτοκριτική του δεν έχω ακούσει και δεν έχω διαβάσει. Το “αφού νομίζετε ότι εγώ δεν αγαπώ τον ΠΑΟΚ τότε μπορώ να φύγω” είναι σαν να έχεις πάρει από ένα παιδί τη σοκολάτα του και να εμφανίζονται δάκρυα. Ο Σαββίδης πρέπει να καταλάβει ότι ο ΠΑΟΚ είναι γωνιακό αλλά και πολύ δύσκολο μαγαζί. Και ψευτοδιλήμματα στην παρούσα φάση δε βοηθούν. Ούτε επαναλαμβανόμενες συσκέψεις ούτε εκθέσεις ιδεών.
Κλείνω με τον Τούντορ. Σας θυμίζω την ανακοίνωση του Ιβάν την 1η Φλεβάρη: “Δεν υπήρξε ποτέ στην ατζέντα μου κανένα ερωτηματικό για τον Ίγκορ Τούντορ. Είναι ο προπονητής της ομάδας και έχουμε μια ισχυρή συμφωνία, ενώ μοιραζόμαστε και το ίδιο πάθος για την επιτυχία. Είναι μια συζήτηση που δεν θα επιτρέψω να ανοίξει ξανά.”
Επειδή ο Σαββίδης είναι εγωιστής (δεν είναι πάντα κακό στην προκειμένη μάλλον είναι) δεν μπορεί να ξεφτιλιστεί. Γιατί από την 1η Φλεβάρη μέχρι σήμερα, δεν άλλαξε κάτι (ίσα ίσα πήγε και στους “4” η ομάδα – θα μπορούν να σας πουν). Η μόνη περίπτωση είναι να αποχωρήσει ο Κροάτης. Ή να συμφωνήσει με τον Σαββίδη να… παραιτηθεί για να μην “τσαλακωθεί” ο Σαββίδης αφού θα πρόκειται για μεγάλη κυβίστηση αν τον απολύσει. Απλά τα πράγματα.
Y.Γ. Τέλος και ο Άρνεσεν. Έχει τις ευθύνες του. Το ζητούμενο είναι ότι σιγά σιγά ένας ένας αποχωρεί. Και έτσι πως ειναι η λειτουργία της ΠΑΕ ο Θεός ο ίδιος να κατέβει, θα μας σιχτιρίσει και θα φύγει. Αποδεδειγμένο.
Επικαιρότητα
Ανακοίνωση εννιά ΣΦ ΠΑΟΚ: «Θέλουμε ανεξάρτητο και αυτάρκη ΑΣ, την καλύτερη λύση για την Τούμπα»
Ανακοίνωση με αφορμή το θέμα της Νέας Τούμπας, μέσω της οποίας ζητούν ανεξάρτητο ΑΣ και μελλοντικά αυτάρκη, αλλά και την πιο σίγουρη και γρήγορη λύση για την ανέγερση του γηπέδου «που ήδη έχει καθυστερήσει», όπως τονίζουν, εξέδωσαν εννιά ΣΦ ΠΑΟΚ (ΑΜΠΑΛΑΕΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΤΟΥΜΠΑ, #031# ΠΕΡΑΙΑ (ΕΟ), ΕΠΑΝΟΜΗ, ΑΜΥΝΤΑΙΟ, ΜΟΥΔΑΝΙΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ). Εξηγούν και γιατί έκαναν επίσκεψη στον Ερασιτέχνη τις προηγούμενες ημέρες.
Αναλυτικά το κείμενο: «Ως Σύνδεσμοι Φίλων ΠΑΟΚ που λειτουργούμε καθημερινά με γνώμωνα το καλό του Δικεφάλου και μόνο, αισθανόμαστε την ανάγκη να τοποθετηθούμε (ελπίζουμε για τελευταία φορά) καθώς εν όψη των 100 ετών τα διοικητικά εσωπροβλήματα του οργανισμού δεν φαίνεται να καταλαγιάζουν (κάθε άλλο μάλλον) παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μας να επικρατήσει η λογική, η ενότητα και η υγιείς σκέψη προς συμφέρουν του ΠΑΟΚ μας.
Χωρίς να μακρηγορούμε καθώς στις περιστάσεις που βιώνουμε μάλλον δεν αρμόζουν μανιφέστα αλλά λακωνικές τοποθετήσεις και δράση, αναφέρουμε τα εξής.
Μετά την προχθεσινή μας επίσκεψη στα γραφεία του ΑΣ ΠΑΟΚ, την διακοπή του διοικητικού συμβουλίου και την συνέχιση της διαδικασίας σήμερα Τέταρτη, πρέπει να δώσουμε στο σύνολο του λαού του ΠΑΟΚ την αλήθεια από την δικιά μας πλευρά καθώς το μέλλον του οργανισμού και οι άνθρωποι που τον απαρτίζουν είναι θέμα όλων και όχι μόνο των οργανωμένων.
Πρώτον, όσον αφορά το περιεχόμενο της επίσκεψης μας και δεύτερον για την συνολική μας στάση και εμπλοκή στα διοικητικά ζητήματα που αφορούν την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ.
Ο λόγος της επίσκεψης… απλός, “Κύριοι, με την δικιά μας στήριξη παραμείνατε 15μελες μετά την παραίτηση Κατσαρή και δεν ακολουθήσατε όλοι τον ίδιο δρόμο.”
Για εμάς δεν έχει αλλάξει κάτι, οι λόγοι της στήριξης μας από την αρχή μέχρι σήμερα παραμένουν ίδιοι.
1. Ανεξάρτητος ΑΣ και μελλοντικά αυτάρκης,
2. Την πιο σίγουρη και την πιο γρήγορη λύση για την ανέγερση της νέας Τούμπας που ήδη έχει καθυστερήσει πολύ να δωθεί στον λαό του ΠΑΟΚ.
Και από ότι φαίνεται, ούτε γρήγοροι, ούτε σίγουροι, ούτε ανεξάρτητοι σταθήκατε.
Επιθυμία λοιπόν του κόσμου που σας στήριξε είναι να δωθούν ΑΜΕΣΑ αποτελέσματα και λύσεις οι οποίες υποστηρίζονται από συμπαγής απόψεις και όχι αβάσιμες τεκμηριώσεις και κομφούζιο καθυστερήσεων για το τι πραγματικά συμβαίνει με την κληρονομιά του συλλόγου μας.
Υγ1
Επειδή πολλοί καλοθελητές διαιωνίζουν ανυπόστατες καταστάσεις, πρώτοι δηλώνουμε πως δεν έχουμε σκοπό να οδηγήσουμε αλλά ούτε και να οδηγηθούμε σε καμία κόντρα και καμία πόλωση με κανέναν συνοπαδό μας για διοικητικά τερτίπια. Όσο και αν ασχολούμαστε με τα κοινά, το πεδίο και η θέση των Οπαδών είναι στους δρόμους και στα Πέταλα, εκεί που τα πράγματα ζορίζουν και μόνο σαν ένα έρχονται οι νίκες.
Υγ2
Επίσης στο κλίμα ενότητας που παροτρύνουμε και διαλέγουμε εξ αρχής να ακολουθήσουμε αποφασίσαμε να μην ανακοινώσουμε δημόσια τους λόγους που είμαστε κάθετα απέναντι στην εμπλοκή Τσαλόπουλου-Χατζόπουλου στην επόμενη μέρα του ΑΣ ΠΑΟΚ, αλλά όσοι ενδιαφέρονται να ακούσουν ποιες συγκεκριμένες κινήσεις τους, συναντήσεις τους και τοποθετήσεις τους είναι αυτές που τους θέτουν εκτός κάδρου για εμάς είμαστε πάντα διαθέσιμοι…
Υγ4
Εμείς είμαστε μόνο Π.Α.Ο.Κ.
Μόνο τα 4 γράμματα έχουν σημασία για εμάς και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι πάνω απο αυτά τα ιερά γράμματα.
Μετά τιμής,
ΣΦ ΠΑΟΚ
ΑΜΠΑΛΑΕΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΤΟΥΜΠΑ, #031#
ΠΕΡΑΙΑ (ΕΟ) , ΕΠΑΝΟΜΗ
ΑΜΥΝΤΑΙΟ, ΜΟΥΔΑΝΙΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ,
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ».
Επικαιρότητα
Συγκλονισμένος και ο Αντρέ με την απώλεια του Ζότα
Ο Αντρέ Βιεϊρίνια με ανάρτηση του στα social media εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια του Ντιόγκο Ζότα που έχασε όπως και ο αδελφός του την ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. «Αναπαύσου εν ειρήνη», ανέφερε στο μήνυμά του ο Αντρέ Βιεϊρίνια.

Επικαιρότητα
Αναμένοντας την ανακοίνωση από τον Θανάση Κατσαρή
Η σκέψη για παραίτηση όπως όλα δείχνουν θα γίνει και πράξη από τον πρόεδρο του ΑΣ ΠΑΟΚ, Θανάση Κατσαρή. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου πιθανώς και εντός της ημέρας να έχουμε οριστική εξέλιξη στο θέμα με την σχετική ανακοίνωση. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι εξελίξεις για το θέμα της νέας Τούμπας δεν θα αφορούν τον Αριστοτέλη Μυστακίδη τον οποίο είχε προσεγγίσει η πλευρά του Θανάση Κατσαρή μετά την δημόσια τοποθέτηση του τρίτου αντιπροέδρου της ασπρόμαυρης ΠΑΕ σε πρόσφατη γενική συνέλευση της ΠΑΕ πως το γήπεδο ανήκει στον ΑΣ. Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε την σχετική ανακοίνωση και στη συνέχεια θα έχουμε τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να καλυφθεί η θέση του προέδρου.
-
Επικαιρότητα2 έτη agoΤο παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο2 έτη agoΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΈκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο2 έτη agoΗ ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο3 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΛουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα6 έτη ago101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ3 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά
