Connect with us

πρωτοσέλιδο

“Η πρωτιά μας… ξεκουράζει”

paokrevolution

Published

on

tziolispas

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ τον ψήφισε ως MVP της αναμέτρησης του Αρτέμιο Φράνκι. Κέρδισε στην σχετική ψηφοφορία τον Παναγιώτη Γλύκο καθώς ο κόσμος του ΠΑΟΚ αναγνώρισε στο πρόσωπο του μια πολύ καλή εμφάνιση. Ο Αλέξανδρος Τζιόλης μίλησε   τόσο για τον αγώνα της περασμένης Πέμπτης, όσο και για τον σημερινό με τον Παναθηναϊκό. Δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην σπουδαία πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα αλλά και στην δική του κατάσταση αφού είναι κοινή ομολογία ότι διανύει μια περίοδο εξαιρετικής φόρμας.

-Πως σου φάνηκε η εμπειρία του κεντρικού αμυντικού; Τα πήγες περίφημα στο ματς με τη Φιορεντίνα;

«Προτιμώ τη θέση που ξέρω και αγωνίζομαι όλα τα χρόνια, όμως προσπαθώ να παίζω καλά σε όποια θέση βρεθώ».

Advertisement
Advertisement

-Τι μένει από αυτό το ματς;  Ότι πήρε ο ΠΑΟΚ ένα βαθμό σε μια δύσκολη έδρα ή ότι έχασε δυο βαθμούς;

«Είναι κάτι το ενδιάμεσο. Σου αφήνει πικρή γεύση ένα γκολ στα τελευταία λεπτά. Πήραμε ένα πόντο και δε ξέρω αν αυτός ο βαθμός θα παίξει ρόλο. Σίγουρα κερδίσαμε σε ψυχολογία, σε αυτοπεποίθηση, διότι φύγαμε χωρίς να ηττηθούμε από μια δύσκολη έδρα».

-Μήπως η αυτοπεποίθηση είναι το μεγαλύτερο κέρδος; Διότι πολλοί λένε ότι ο ΠΑΟΚ έχει καλή πορεία χωρίς να έχει πάρει αποτέλεσμα σε μεγάλο παιχνίδι, όπως έγινε την Πέμπτη;

«Είναι ακόμα ένα στοιχείο του αγώνα στην Ιταλία, διότι η ομάδα δείχνει να συνεχίζει στο δρόμο που έχει πάρει».

Advertisement
Advertisement

-Δείχνεις να βρίσκεσαι σε καλή φόρμα το τελευταίο καιρό

«Υπάρχουν κάποια διαστήματα που ένας παίκτης είναι σε καλή κατάσταση, σε φόρμα και μπορεί να κάνει αυτά που θέλει και μπορεί στο γήπεδο. Παίζει ρόλο και η φυσική κατάσταση. Αυτό το διάστημα νιώθω και είμαι καλά, είμαστε καλά και συνεχίζουμε».

-Μήπως η μη κλήση σου στην εθνική στις αρχές της σεζόν σου έβγαλε πείσμα;

«Όχι, δεν έχει καμία σχέση αυτό με την αγωνιστική μου κατάσταση. Είμαι στον ΠΑΟΚ, εδώ είναι το μυαλό μου, εδώ είμαι αφοσιωμένος, επικεντρώνομαι σε αυτό διότι το κεφάλαιο εθνική είναι τελείως διαφορετικό».

Advertisement
Advertisement

-Νιώθεις να είσαι σε μια από τις καλύτερες φάσεις της καριέρας σου;

«Νιώθω καλά. Δεν μπορώ να το σχολιάσω αυτό, είναι μια καλή περίοδος για μένα, ελπίζω να συνεχιστεί αυτό».

-Αισθάνεσαι καλά μετά από ένα διάστημα συνεχόμενων αγώνων; Φοβάσαι μήπως αρχίσει η κόπωση;

«Κόπωση υπάρχει, όταν παίζεις κάθε τρεις μέρες παιχνίδι, δε μπορώ να το αρνηθώ. Υπάρχουν τα παιχνίδια, τα ταξίδια και όλη αυτή η διαδικασία. Η κούραση πρέπει να βγει από το κεφάλι όλων διότι υπάρχει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Καλούμαστε να πάμε κόντρα στη κούραση, θα παίξουμε και στη συνέχεια υπάρχει η ΕΠαίθνική».

Advertisement
Advertisement

-Πιο δύσκολος αντίπαλος είναι η κούραση ή ο Παναθηναϊκός, διότι προέρχεστε και από έξι συνεχόμενα παιχνίδια σχεδόν ανά τρεις μέρες

«Η κούραση είναι και θέμα ψυχολογίας. Ο Παναθηναϊκός είναι άλλο κομμάτι, είναι μια δυνατή ομάδα, θα πρέπει να έχουμε όλοι το μυαλό μας εκεί και να παλέψουμε για έρθει το αποτέλεσμα που θέλουμε».

-Η πρώτη θέση φέρνει περισσότερο άγχος ή όρεξη για παραμονή;

«Σε εμένα δεν υπάρχει η λέξη άγχος. Υπάρχει η όρεξη για παραμονή. Πάντα εκείνοι που σε κυνηγούν έχουν το άγχος διότι ξέρουν ότι αν χάσουν βαθμούς θα έχουν πρόβλημα. Το ξέρουμε διότι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση και όταν χάναμε βαθμούς τα πράγματα γινόταν ολοένα και πιο δύσκολα. Όταν είσαι πρώτος πρέπει να παίζεις με την άνεση της πρωτιάς».

Advertisement
Advertisement

-Είναι μια έκπληξη η πορεία του ΠΑΟΚ με βάση το πώς ξεκίνησε η χρονιά στην Ολλανδία;

«Νομίζω ναι. Ευχάριστη έκπληξη, ευχάριστο γεγονός. Είναι πολύ θετική η μαχητικότητα και η εικόνα που βγάζει η ομάδα αυτό το πρώτο διάστημα. Βάθος σε ένα ρόστερ και παίκτες χρειάζονται πάντα σε μια ομάδα και όποιοι θα έρθουν, αν έρθουν, θα μας βοηθήσουν».

-Τι έχεις να θυμάσαι από τη στιγμή που έφυγες για τη Τουρκία μέχρι τώρα;

«Το έχω αφήσει πίσω μου. Πήρα μια απόφαση, επέστρεψα και συνεχίζουμε όλοι μαζί. Έχουμε κάνει ένα καλό ξεκίνημα αλλά αυτή η όλη διάθεση που βλέπω ότι «έχουμε πετύχει κάτι» δε με βρίσκει σύμφωνο διότι είναι ακόμα νωρίς, είναι Νοέμβριος. Είμαστε μέσα και στους τρεις στόχους, αλλά δεν έχουμε κερδίσει τίποτα».

Advertisement
Advertisement

-Είστε όμως εδώ και δυο μήνες στη κορυφή. Είστε φαβορί για το πρωτάθλημα;

«Η κορυφή μας δίνει κίνητρο για να παραμείνουμε εκεί. Φαβορί; όχι, δε μπορώ να πάρω αυτό το ρόλο, είναι ακόμα νωρίς. Κανείς δεν κέρδισε τίποτα όντας στη πρώτη θέση τον Νοέμβριο».

Continue Reading
Advertisement Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

πρωτοσέλιδο

Διπλό με χαρακτήρα πρωταθλητή ο Δικέφαλος

paokrevolution

Published

on

Την 4η συνεχόμενη νίκη του, εντός και εκτός συνόρων, πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, για την 15η αγωνιστική της Super League 1, μετά τις επιτυχίες του απέναντι σε Αιγάλεω, Πανσερραϊκό και Φερεντσβάρος.

Ο Δικέφαλος μπορεί να αγχώθηκε, αλλά επικράτησε του Παναιτωλικού με 0-1, έχοντας «ήρωα» της τελευταίας στιγμής τον Καμαρά, ο οποίος σκόραρε στο 87’ με κεφαλιά. Ο Μαϊντέβατς έχασε πέναλτι στο 23’, που κέρδισε μετά από διπλό λάθος του Μιχαηλίδη.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με στόχο να κυριαρχήσει και μόλις στο 2′ έχασε την πρώτη του ευκαιρία. Ο Σορετίρε βρέθηκε σε θέση βολής πλάγια μέσα στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσάβες.Από το 10’ και μετά ο Παναιτωλικός ισορρόπησε και στο 14′ απείλησε με «κεραυνό» του Λαχούντ έξω από την περιοχή, που πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι!

Διπλό λάθος Μιχαηλίδη, χαμένο πέναλτι από τον Μαϊντέβατς

Advertisement
Advertisement

Ακολούθησε στο 15′ χλιαρό σουτ του Ότο που μπλόκαρε ο Τσάβες, ενώ στο 21’ ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι μετά από λάθος και μαρκάρισμα του Μιχαηλίδη στον Μαϊντέβατς. Ο τελευταίος ανέλαβε την εκτέλεση στο 23’, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, χάνοντας μία χρυσή ευκαιρία για να βάλει τον Παναιτωλικό μπροστά στο σκορ.

Μοναδική ευκαιρία από τον Λαχούντ

Στο 27′ ο Σάστρε προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος με σουτ εκτός περιοχής, όμως, ο Τσάβες ήταν σε ετοιμότητα και στο 33′, έπειτα από νέο λάθος του Μιχαηλίδη, ο Παναιτωλικός άγγιξε το 1-0. Η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Έλληνα αμυντικού, στρώθηκε στον Λαχούντ στη μικρή περιοχή και χρειάστηκε η ψύχραιμη επέμβαση του Κοτάρσκι για να παραμείνει το σκορ ισόπαλο. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με σουτ υπό καλές προϋποθέσεις του Μουργκ στο 43′, μετά από στρώσιμο του Σβαμπ, που δεν ανησύχησε τον Τσάβες. Ο Κωνσταντέλιας αντικατέστησε τον Μουργκ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με στόχο ο ΠΑΟΚ να γίνει πιο ουσιαστικός στις επιθέσεις του από τον άξονα. Η πρώτη τελική στην επανάληψη ήρθε στο 54′, με άστοχο σουτ του Σάστρε εκτός περιοχής, πριν στο 58′ ο Ότο χάσει σπουδαία ευκαιρία με πλασέ από την μικρή περιοχή.

Ο Κοτάρσκι «έσωσε» τον Καμαρά

Στο 60’ ο Παναιτωλικός απείλησε από μεγάλο λάθος του Καμαρά, ο οποίος προσπάθησε να γυρίσει προς τα πίσω, ο Λαχούντ βγήκε απέναντι από τον Κοτάρσκι, αλλά ο Κροάτης τον νίκησε.  Η επόμενη αξιοσημείωτη φάση καταγράφηκε στο 78’, με γύρισμα του Ζίβκοβιτς στην καρδιά της περιοχής και επέμβαση του Τσάβες προ του επερχόμενου Τισουντάλι.

Advertisement
Advertisement

Ο Τσάβες είπε «όχι» σε σουτ του Ζίβκοβιτς

Δύο λεπτά αργότερα, ο Τσάβες έσωσε με το πόδι στην κλειστή του γωνία, μετά από σουτ του Ζίβκοβιτς και στην επόμενη φάση ο Καμαρά είδε σε κεφαλιά του τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από την εστία.

Λύτρωση στο 87’

Το πολυπόθητο γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε, τελικά, στο 87′. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Μαντί Καμαρά με κεφαλιά ακριβείας έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Παναιτωλικού, γράφοντας το 0-1.

Advertisement
Advertisement

MVP

Ο Καμαρά έκρινε ακόμη ένα ματς του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν με κεφαλιά, μετά τα σημαντικά γκολ του κόντρα σε Ατρόμητο και Λεβαδειακό.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Τσακαλίδης δεν ήρθε αντιμέτωπος με κάποια δύσκολη φάση. Καταλόγισε στο 21’ χωρίς δεύτερη σκέψη το πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού για μαρκάρισμα του Μιχαηλίδη και έβγαλε συνολικά από το τσεπάκι του επτά κίτρινες.

Advertisement
Advertisement

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός: Τσάβες, Μπακάκης (63’ Μαυρίας), Παντελάκης, Μαιντέβατς (63’ Λομόνακο), Πέρες, Λαχούντ (81’ Μπελεβώνης), Σιέλης, Μπουζούκης (63΄Λουίς), Τορεχόν, Στάγιτς, Λιάβας.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (62’ Μπάμπα), Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Καμαρά, Σβαμπ (62’ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (46’ Κωνστσντέλιας), Σορετίρε (69’ Τισουντάλι), Τσάλοφ (62’ Σαμάτα).

Advertisement
Advertisement
Continue Reading

πρωτοσέλιδο

“Έχουμε πολλά προβλήματα και δεν είναι εύκολο να διαχειριστούμε την κατάσταση”

paokrevolution

Published

on

Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου:

«Είμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, έχουμε πολλά προβλήματα και δεν είναι εύκολο να τη διαχειριστούμε. Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι προσπαθώντας να μείνουμε αισιόδοξοι και σε καλό επίπεδο. Να επανέλθουν παίκτες και μέρα με τη μέρα να επιστρέψει το γκρουπ που θα μας οδηγήσει στα αποτελέσματα που θέλουμε».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Παίξαμε με τον Ολυμπιακό μεσοβδόμαδα χάνοντας τρεις παίκτες, την ίδια στιγμή ο αντίπαλος είχε μία βδομάδα να δουλέψει. Είμαστε υπό συνεχή πίεση, δεν έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε, να προετοιμαστούμε σωστά, δεν έχουμε τη σωστή αντίδραση στο παιχνίδι. Είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε, γνωρίζοντας την κατάσταση».

Continue Reading

Ποδόσφαιρο

Οι «κολώνες» και οι «απογοητεύσεις» στις πρώτες 26 αγωνιστικές

paokrevolution

Published

on

Η κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται 7 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό (αφήνουμε στην άκρη την αφαίρεση 7 βαθμών που του επιβλήθηκε πρωτόδικα αφού υπάρχει και η αυριανή εκδίκαση στην Εφέσεων). Το άρθρο εδώ

Continue Reading
Advertisement Advertisement

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Advertisement Advertisement

Τάσεις