Connect with us

Βόλλεϋ

Υποδέχεται την Λαμία με όλα τα του τα αστέρια!

paokrevolution

Published

on

lamiapaokvolley.jpg

 Ο ανανεωμένος και ενισχυμένος ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να υποδεχτεί την Λαμία που βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας σε αγώνα που θα γίνει την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρώσει την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volley League «Πάμε Στοίχημα» (18.00, Διαιτητές: Θεμελής, Δεληκωστίδης).

 

Ο ΠΑΟΚ μετά την απόκτηση των Αμερικανών Γιαμπλόνσκι, Λι αλλά και του Σμαραγδή (ο Τακουρίδης ήδη έχει αγωνιστεί) ετοιμάζεται για τη μεγάλη αντεπίθεση προκειμένου να εξασφαλίσει την θέση στην πρώτη 4αδα κι αν είναι δυνατόν να έχει ένα καλύτερο πλασάρισμα καθώς απέχει 4 βαθμούς από Κηφισιά και Φοίνικα και 7 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Advertisement
Advertisement

«Στόχος μας είναι σίγουρα να μείνουμε μέσα στην 4αδα αλλά κυρίως να δέσουμε σαν ομάδα και να βρούμε τους ρυθμούς μας», είπε ο Γιάννης Καλμαζίδης στην παρουσίαση των νέων αποκτημάτων το βράδυ της Τρίτης. Ο δικέφαλος αναζητά την 11η νίκη του στο πρωτάθλημα και την 4η συνεχόμενη στις αναμετρήσεις με τη Λαμία.

Η Λαμία ψάχνει απεγνωσμένα για βαθμούς και θα τα παίξει όλα για όλα για τη μεγάλη έκπληξη. Τις τελευταίες ημέρες αρκετοί παίκτες ταλαιπωρήθηκαν από ιώσεις και μικροτραυματισμούς αλλά όλοι είναι πλέον στη διάθεση του Πέτιο Ντραγκίεφ.

«Έχουμε πολύ δύσκολο έργο. Ξέρουμε όλοι πως ο ΠΑΟΚ έχει ενισχυθεί και έχει βάλει υψηλούς στόχους αλλά και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για να πάρουμε κάτι καλό από αυτόν τον αγώνα», είπε ο Θεόδωρος Παπαθωμοπουλος.
14-9 προβάδισμα ο ΠΑΟΚ

Ο αγώνας είναι ο 24ος μεταξύ των δύο ομάδων στην Volley League. Ο ΠΑΟΚ προηγείται στις νίκες με 14-9. Συνήθως παίζει ρόλο η έδρα στους αγώνες των δύο ομάδων αλλά ο Δικέφαλος έχει δημιουργήσει μίνι σερί 4-0.

Advertisement
Advertisement
Continue Reading
Advertisement Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Βόλλεϋ

«Άλμα» πρόκρισης για την οκτάδα από τον ΠΑΟΚ

paokrevolution

Published

on

Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός απέναντι στην ουκρανική Ποντολιάνι, στη Σλοβενία, επικρατώντας με 0-3 σετ, και πλέον βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στην οκτάδα του CEV Challenge Cup.

Οι ασπρόμαυροι την επόμενη Πέμπτη (29/1, 18:00) θα υποδεχτούν τους Ουκρανούς στο PAOK Sports Arena, με τον Δικέφαλο να αναζητά τη νίκη με οποιοδήποτε σκορ, ενώ μπορεί να προκριθεί ακόμα και με ήττα με 2-3 σετ.

Ο ΠΑΟΚ έβαλε από νωρίς τις βάσεις και προηγήθηκε με 8-12 στο πρώτο σετ, το οποίο κατέκτησε εύκολα με 18-25, κάνοντας το 0-1. Στο δεύτερο σετ η Ποντολιάνι ήταν πιο ανταγωνιστική, αλλά ο Δικέφαλος ήταν και πάλι κυρίαρχος και επικράτησε με 21-25, κάνοντας το 0-2.

Στο τρίτο σετ οι Ουκρανοί έπαιξαν το τελευταίο χαρτί τους και, παρά το 14-18 του ΠΑΟΚ, μείωσαν σε 20-21, αλλά στο κρίσιμο σημείο οι ασπρόμαυροι έκαναν το 20-23 και επικράτησαν εν τέλει με 22-25, γράφοντας το 0-3, που τους έδωσε τη νίκη.

Advertisement
Advertisement

Τα σετ: 18-25, 21-25, 22-25

 

Continue Reading

Βόλλεϋ

Νίκησε κούραση και ταλαιπωρία και πέρασε από την Σύρο!

paokrevolution

Published

on

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του στη Volley League ανδρών ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας στην Σύρο του τοπικού, Φοίνικα, με 2-3 σετ, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με απόλυτη αποφασιστικότητα στο πρώτο σετ του αγώνα στη Σύρο, επιβάλλοντας από νωρίς τον ρυθμό του και δείχνοντας τις προθέσεις του. Με πίεση στο σερβίς και συγκέντρωση σε άμυνα και επίθεση, ο Δικέφαλος προηγήθηκε γρήγορα με 1-6, αναγκάζοντας τον Φοίνικα Σύρου σε τάιμ άουτ, ενώ το προβάδισμα διατηρήθηκε και διευρύνθηκε (2-8). Οι «ασπρόμαυροι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, με τον Κοκκινάκη να δίνει λύσεις στην επίθεση (9-13), τον Κοβάσεβιτς να εκτελεί σε κόντρα μπάλα (10-15, 12-19) και τον Ερνάντεζ να ανεβάζει τη διαφορά στο +6 (11-17). Ο άσσος του Γαλιώτου έφερε τον ΠΑΟΚ στο 12-20, με τον έλεγχο του σετ να παραμένει απόλυτος, παρά τη μικρή αντίδραση των γηπεδούχων (17-23). Ο Κοκκινάκης με καθοριστικές επιθέσεις οδήγησε τον Δικέφαλο σε επτά σετ μπολ (17-24) και με άσσο «σφράγισε» το 17-25, δίνοντας στον ΠΑΟΚ το προβάδισμα με 0-1 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε και πάλι με ενέργεια, παίρνοντας προβάδισμα από νωρίς (3-6), ωστόσο ο Φοίνικας Σύρου αντέδρασε άμεσα και εκμεταλλεύτηκε την πίεση στην «ασπρόμαυρη» υποδοχή για να ισοφαρίσει (7-7) και να περάσει μπροστά (12-10). Παρά τις δυσκολίες, ο Δικέφαλος έμεινε κοντά στο σκορ, με τον Ερνάντεζ να μειώνει αρχικά στον πόντο (16-15) και στη συνέχεια να φέρνει το σετ στα ίσα (18-18), με ενδιάμεση ισοφάριση από τον Κοκκινάκη σε κόντρα μπάλα. Στο κρίσιμο σημείο, κάποια λάθη έδωσαν ξανά προβάδισμα στους γηπεδούχους (20-18, 22-18), όμως ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα και επέστρεψε δυναμικά, μειώνοντας σε 23-21 με Κοβάσεβιτς και σε 23-22 με νέα κόντρα του Ερνάντεζ. Παρά την πίεση μέχρι το τέλος, ο Φοίνικας πήρε το σετ με 25-22, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο τρίτο σετ, παρά τα αρχικά προβλήματα στην υποδοχή που έδωσαν προβάδισμα στους γηπεδούχους (4-1), ο ΠΑΟΚ αντέδρασε με ωριμότητα και χαρακτήρα, επιστρέφοντας άμεσα στο παιχνίδι. Με επιθέσεις του Ερνάντεζ και κόντρα μπάλα του Τζέντρικ, ο Δικέφαλος ισοφάρισε (8-8) και πέρασε μπροστά με διπλό μπλοκ των Κοκκινάκη και Τζέντρικ, ενώ άσσος του Κοκκινάκη διαμόρφωσε το 9-11. Το σετ εξελίχθηκε σε μάχη πόντο-πόντο, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει λύσεις τόσο από τον Κοβάσεβιτς όσο και από τον Ερνάντεζ, παραμένοντας ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία. Από το 19-19 και έπειτα, οι «ασπρόμαυροι» ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του Φοίνικα και με συνεχόμενες κόντρα μπάλες του Κοβάσεβιτς ξέφυγαν με +5 (19-24). Παρά τη μικρή μείωση της διαφοράς (21-24), ο ΠΑΟΚ έκλεισε το σετ με 21-25, παίρνοντας προβάδισμα με 1-2 στα σετ.

Advertisement
Advertisement

Στο τέταρτο σετ το παιχνίδι ξεκίνησε σε απόλυτη ισορροπία (5-5), ωστόσο συνεχόμενα λάθη έδωσαν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να ξεφύγουν προσωρινά (8-5, 9-5). Ο Δικέφαλος δεν έχασε τη συγκέντρωσή του και άρχισε σταδιακά να ροκανίζει τη διαφορά, μειώνοντας σε 13-11 και στη συνέχεια σε 15-14 με κόντρα μπάλα του Ερνάντεζ. Με τον Κοβάσεβιτς να δίνει σημαντικές λύσεις, ο ΠΑΟΚ έφερε το σετ στα ίσια (18-18), διατηρώντας την ισορροπία και στα επόμενα κρίσιμα σημεία (19-19, 20-20). Παρά την προσπάθεια και τη μάχη πόντο-πόντο, οι γηπεδούχοι βρήκαν μικρό προβάδισμα στο τέλος (22-20), το οποίο διατήρησαν έως το 25-22, ισοφαρίζοντας σε 2-2 και στέλνοντας την αναμέτρηση στο τάι μπρέικ.

Στο τάι μπρέικ οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χέρι-χέρι (3-3), με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει γρήγορα ρυθμό και να παίρνει προβάδισμα με κόντρα μπάλα του Ερνάντεζ (5-6), το οποίο διεύρυνε έπειτα από λάθος επίθεση των γηπεδούχων (5-7). Ο Δικέφαλος αντέδρασε άμεσα με άσσο του Ερνάντεζ (6-8) και διατήρησε τον έλεγχο μετά την αλλαγή τερέν (7-9, 8-10). Με καθοριστικό μπλοκ του Κόλεφ (8-11) και συνεχόμενες λύσεις από Ερνάντεζ και Κοβάσεβιτς, ο ΠΑΟΚ ξέφυγε στο +4 (9-13), αντέχοντας στη νέα πίεση των γηπεδούχων (12-13). Στα κρίσιμα σημεία, ο Κοβάσεβιτς έδωσε δύο ματς μπολ (12-14) και το μπλοκ του Μούχλια σφράγισε τη μεγάλη νίκη με 12-15 και 2-3 στα σετ.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για το σύνολο του Βαλάντη Μαμάη, την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου, εντός έδρας, κόντρα στην Κηφισιά, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Volley League ανδρών.

1ο σετ: 2-8, 10-16, 13-21, 17-25
2ο σετ: 7-8, 16-14, 21-18, 25-22
3ο σετ: 8-6, 15-16, 19-21, 21-25
4ο σετ: 8-5, 16-14, 21-20, 25-22
5ο σετ: 5-4, 8-10, 9-12, 12-15

Advertisement
Advertisement

*Οι πόντοι του Φοίνικα Σύρου προήλθαν από 8 άσσοι, 51 επιθέσεις (αποτελεσματικότητα 44%), 14 μπλοκ και 27 λάθη αντιπάλων ενώ του ΠΑΟΚ από 7 άσσοι, 64 επιθέσεις (αποτελεσματικότητα 54%), 8 μπλοκ και 30 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 2-3 (17-25, 25-22, 21-25, 25-22, 12-15) σε 123΄

Α.Ο.ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Σλόμπονταν Πράκλιατσιτς): Νεβό (1/2 επ.), Μικελούτσι 7 (2/6 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ), Αναγνώστου 8 (3/5 επ., 1 άσος, 4 μπλοκ), Τρούχτσεφ 20 (17/34 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 40% υπ. – 20% άριστες), Κωστόπουλος 3 (3/22 επ., 70% υπ. – 30% άριστες), Βαν Ντεν Ντρις 32 (24/46 επ., 3 άσοι, 5 μπλοκ) / Μπουράκης (λ., 45% υπ. – 23% άριστες), Σαλταφερίδης, Ρουσόπουλος 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ), Μήλης

Π.Α.Ο.Κ. (Βαλάντης Μαμάης): Τζέντρικ 6 (2/5 επ., 4 μπλοκ), Κοκκινάκης 15 (13/20 επ., 2 άσοι, 60% υπ. – 33% άριστες), Κόλεφ 9 (7/10 επ., 2 μπλοκ), Γαλιώτος 6 (3/3 επ., 1 άσος, 2 μπλοκ), Ερνάντες 25 (21/39 επ., 4 άσοι), Κοβάτσεβιτς 18 (18/39 επ., 45% υπ. – 36% άριστες) / Μιχελάκης (λ., 51% υπ. – 23% άριστες), Καρασαββίδης (λ., 55% υπ. – 50% άριστες), Μούχλιας (0/2 επ.).

Advertisement
Advertisement
Continue Reading

Βόλλεϋ

«Εμφανιστήκαμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι από την αρχή»

paokrevolution

Published

on

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Βαλάντης Μαμάης, μετά τη νίκη-πρόκριση του Δικεφάλου επί του Παφιακού με 3-0, στο πλαίσιο του δεύτερου αγώνα της φάσης των «32» του CEV Challenge Cup, τονίζοντας ότι από την αρχή του αγώνα η ομάδα του εμφανίστηκε σοβαρή και συγκεντρωμένη. Αναλυτικά όσα είπε ο Μαμάης:

«Αυτά τα παιχνίδια, σίγουρα έχουν την ιδιαιτερότητά τους, ειδικά από τη στιγμή που χρειαζόμασταν δύο σετ για να πάρουμε την πρόκριση. Φανήκαμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο συγκεκριμένο παιχνίδι, τα παιδιά ακολούθησαν το πλάνο μας από την αρχή.

Στο τρίτο σετ, είχαν την δυνατότητα νέα παιδιά να πάρουν χρόνο συμμετοχής και ακολούθησαν πολύ εύκολα το ρυθμό της υπόλοιπης ομάδας. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, συνεχίζουμε δυναμικά!».

Ο Σταύρος Μούχλιας από την πλευρά του, δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, με μια τρομερή πρόκριση. Το περιμέναμε αυτό το παιχνίδι, θέλαμε τη νίκη, και στο τέλος τα καταφέραμε!

Advertisement
Advertisement

Το παιχνίδι με τη Σύρο που ακολουθεί, είναι σημαντικό για εμάς και θέλουμε σίγουρα τη νίκη. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά θα προσπαθήσουμε και πάλι να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα!».

Continue Reading

Τάσεις