Μπάσκετ
Χαραλαμπίδης: «Αλλάξαμε σελίδα, είδαμε τα κενά μας με τις ήττες»
Ο βοηθός του Ηλία Παπαθεοδώρου τόνισε οτι ο Δικέφαλος είναι φτιαγμένος για να πρωταγωνιστήσει και ότι οι ήττες από τον Αρη και τον Προμηθέα κατέδειξαν τα κενά της ομάδας.
Αναλυτικά οσα είπε ο Κώστας Χαραλαμπίδης για:
– τα προβλήματα τραυματισμών: “Η ιατρική λίστα μας ήταν περίεργη τις τελευταίες ημέρες. Είχαμε πολλούς τραυματίες. Ο Κόνιαρης θα ταξιδέψει μαζί μας, ο Ντίλαρντ δεν έχει προπονηθεί καθόλου, θα ξέρουμε σήμερα στην προπόνηση στη Γερμανία. Ο Μαργαρίτης είναι καλύτερα, ενώ ο Ζάρας έκανε ατομικό χθες και πιστεύουμε πως και αυτός θα είναι έτοιμος. Κάποια στιγμή μέσα στη βδομάδα δεν μπορούσαμε να παίξουμε καν διπλό, είχαμε 9 παίκτες. Είμαστε επαγγελματίες όμως και πρέπει να αντεπεξέλθουμε. Έτσι είναι η ζωή στον αθλητισμό”.
– την κατάσταση της ομάδας μετά τις δύο ήττες: “Δεν θα πρέπει οι τραυματισμοί να είναι δικαιολογία. Για μας είναι ξάφνιασμα οι δύο ήττες. Είχαμε πολύ διαφορετική εικόνα από την δίμηνη προετοιμασία μας. Οι ήττες αυτές μας άνοιξαν πόρτες για να δούμε τα κενά μας. Έχουν να κάνουν με το τακτικό κομμάτι, αλλά και με τη συγκέντρωση των παιδιών. Θέλει συγκέντρωση 40 λεπτά, είναι δύσκολη χρονιά, δεν υπάρχει χρόνος και αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα”.
– το αν υπάρχει χρόνος: “Χρόνο δεν έχουμε, πρέπει να έχουμε συγκέντρωση σε κάθε λεπτό προπόνησης και αγώνα. Προπονήσεις πλέον δε θα κάνουμε πολλές, δύο μόλις πριν από κάθε αγώνα και αυτό έχει τον βαθμό δυσκολίας του”.
– τον Κόνιαρη και το κενό του: “Ο Κόνιαρης μπορεί να δώσει λύσεις και ανάσες πολλές φορές στον Ντίλαρντ, αυτό προσπαθήσαμε να το καλύψουμε με τον Κατσίβελη που έπαιξε χωρίς καν να ξέρει τα συστήματα της ομάδας. Όταν λείπει ο Αντώνης θα πρέπει να βρούμε τις λύσεις μέσω άλλων παιδιών. Ελπίζουμε όμως να μην χρειαστεί να απουσιάσει ξανά”.
– τις επιλογές παικτών: “Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια δεν κάνει αλλαγές σε πρόσωπα. Αυτές όταν έγιναν ήταν ελάχιστες. Πιστεύουμε όλοι την ομάδα, διοίκηση και τεχνικό τιμ. Στήθηκε για να πρωταγωνιστήσει. Δεν θα μας κλονίσουν οι ήττες, απλώς θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιστρέψουμε το κλίμα”.
– την αυριανή πρεμιέρα του ΠΑΟΚ στη Γερμανία: “Είναι μία ομάδα που σε αυτό το επίπεδο παίζει 40 λεπτά στα “κόκκινα”. Είναι παιχνίδι πρόκληση. Είναι ζητούμενο να αντεπεξέλθουμε και να λειτουργήσουμε σωστά. Είναι παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων. Πρέπει να είμαστε συνεπείς σε όσα έχουμε πει και σχεδιάσει”.
– τις βλέψεις του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη: “Είμαστε σε δύσκολο και αμφίρροπο όμιλο με καλές ομάδες. Θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση και να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε. Έχει 14 παιχνίδια, θα τα δούμε όλα ένα ένα ξεχωριστά”.
– τον κόσμο: “Θέλω να πω πως αυτή η ομάδα έχει αλλάξει σελίδα. Κοιτάει μπροστά, έχει ευοίωνο μέλλον. Θέλουμε στήριξη του κόσμου και στη διάρκεια της χρονιάς θα είμαστε όπως πρέπει”.
Μπάσκετ
Αλλαγή ώρας με Σπόρτινγκ και Μπιλμπάο
Σε διαφορετικές ώρες από τις αρχικά καθορισμένες θα αναμετρηθεί με τη Σπόρτινκ και την Μπιλμπάο ο ΠΑΟΚ για το Europe Cup.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:
«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ΠΑΟΚ προκρίνεται στους «8» του FIBA Europe Cup. H ομάδα μας εξασφάλισε την συμμετοχή της στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης.
Απομένουν δύο εντός έδρας αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν σε διαφορετική ώρα από αυτήν που είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει τη δεύτερη φάση του FIBA Europe Cup με τους αγώνες…
ΠΑΟΚ – Sporting (Τετάρτη 4/2/26 στις 18:00)
ΠΑΟΚ – Surne Bilbao Basket (Τετάρτη 11/2/26 στις 17:30).
Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να έχει πιθανότητες για να κατακτήσει την 1η θέση του ομίλου του, αλλά για να το πετύχει, πρέπει να κερδίσει την Sporting και την Bilbao με διαφορά άνω των 23 πόντων, σε περίπτωση που οι Βάσκοι, κερδίσουν στις 4/2 την Prievidza.
Αν τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ θα είναι πρώτος και θα αντιμετωπίσει την 2η του ομίλου Ν, όπου όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά μεταξύ Περιστερίου και Zaragoza.
Αν προκριθεί ως 2ος, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στους «8» την ομάδα που θα είναι πρώτη στον όμιλο Ν και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι η Aliaga Petkim από την Τουρκία.
Το βράδυ της Τετάρτης 11/2 θα γνωρίζει ο ΠΑΟΚ ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στις 11 και 18 Μαρτίου 2026».
Μπάσκετ
Μπάσκετ-Final 8 στο Κύπελλο: Πού και πότε θα γίνει
Το Κύπελλο Ανδρών μπαίνει στη δεύτερη πεντηκονταετία της ζωής του και το Final 8 ανανεώνει το ραντεβού του με το Ηράκλειο και το κλειστό γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού από τις 17 ως τις 21 Φεβρουαρίου.
Μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης της διοργάνωσης είναι η Allwyn. Η Allwyn σηματοδοτεί τη νέα εποχή και συνεχίζει την κληρονομιά του ΟΠΑΠ, ο οποίος αποτέλεσε χορηγό ονοματοδοσίας της τελικής φάσης του Κυπέλλου Μπάσκετ Ανδρών τα τελευταία τρία χρόνια, στηρίζοντας δυναμικά και έμπρακτα τον θεσμό και τον ελληνικό αθλητισμό. Από τη δική της πλευρά η Κρήτη θα φιλοξενήσει εκ νέου ένα πολύ μεγάλο ραντεβού του ελληνικού μπάσκετ, όπως κάνει σταθερά την τελευταία πενταετία.
Οι προημιτελικοί του Allwyn Final 8 θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 17-18 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού AKTOR, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Άρη Betsson, του νικητή των αγώνων Ηρακλής-Κολοσσός H Hotels Collection, Μύκονος Betsson-Καρδίτσα Ιαπωνική και Προμηθέας Πάτρας Βίκος Cola-Μαρούσι Chery. Στις 19 Φεβρουαρίου θα ακολουθήσουν οι ημιτελικοί της διοργάνωσης, με το μεγάλο τελικό να διεξάγεται το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026. Μετά τα πρώτα πενήντα χρόνια ζωής η διοργάνωση μπαίνει σε μια νέα εποχή με την ανανέωση της συμφωνίας με τον χορηγό που υιοθετεί με τη σειρά του μια νέα ονομασία και θέτει το Κύπελλο Ελλάδας σε πρώτο πλάνο. Κοινός στόχος όλων είναι η αναβάθμιση του event σε κάθε επίπεδο αποβλέποντας και στην καλύτερη δυνατή εμπειρία των φιλάθλων!
Προημιτελικά
Τρίτη 17 Φεβρουαρίου
Ολυμπιακός–ΑΕΚ
Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου
Παναθηναϊκός–ΠΑΟΚ
Hρακλής/Κολοσσός Ρόδου–Μύκονος/Καρδίτσα
- Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου-Ημιτελικοί
- Σάββατο 21 Φεβρουαρίου-Τελικός
Ο δρόμος για τα… προημιτελικά
Αποτελέσματα–Πρόγραμμα
- 17/1 16.00 Άρης Betsson-Περιστέρι Betsson 93-75
- 28/1 16.00 Ηρακλής–Κολοσσός Ρ. H Hotels Collection
- 2/2 14.00 Μύκονος Betsson–Καρδίτσα Ιαπωνική
- 4/2 18.00 Προμηθέας Π. Βίκος Cola–Μαρούσι Chery
Μπάσκετ
«Συγχαρητήρια στην ομάδα για την προσπάθεια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ»
Στα αποδυτήρια της ομάδας του ΠΑΟΚ βρέθηκε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο Αριστοτέλης Μυστακίδης.
Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου έδωσε συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την μεγάλη προσπάθεια εκφράζοντας, παράλληλα, την ικανοποίησή του για την εικόνα του ΠΑΟΚ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο.
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Με τη στήριξή σας σηκώσατε την ομάδα και σήμερα είδαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ως ομάδα και ως ΠΑΟΚ γνωρίζουμε πολύ καλά ό,τι έχουμε τις δυνατότητες να το πετύχουμε» δήλωσε μετά.
-
Επικαιρότητα3 έτη agoΤο παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΈκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΗ ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο3 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΛουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα6 έτη ago101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ3 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά
