Connect with us

πρωτοσέλιδο

Τζαβέλλας: “Νίκη απέναντι στον Ηρακλή”

paokrevolution

Published

on

trzavraveio.jpg

O ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του Σεπτεμβρίου και πήρε το βραβείο του. Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε και στο ματς με τον Ηρακλή. Δείτε το video

 

Advertisement
Advertisement

 

Ο Γιώργος Τζαβέλλας παρέλαβε το βραβείο του MVP Σεπτεμβρίου και στο περιθώριο της βράβευσης μίλησε στη «Μ» και για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και αν μπορεί να την χαρακτηρίσει πετυχημένη: «Εγώ είμαι ευχαριστημένος με το ότι συμβαίνει μέχρι τώρα. Διανύουμε μια χρονιά κατά την οποία η ομάδα λειτουργεί επαγγελματικά, το είχα πει ότι αυτό είναι το ζητούμενο. Να λειτουργούμε όπως οι μεγάλες ομάδες του εξωτερικού και αυτό συμβαίνει τώρα. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις αλλά είναι θέμα χρόνου η ομάδα να φτάσει εκεί που μπορεί».
–    Αυτό το ξεκάθαρο πλάνο όμως έχει πλέον και ξεκάθαρες υποχρεώσεις.
«Εφόσον όλα λειτουργούν τέλεια, ο καθένας έχει το ρόλο του και τα εφόδια για να κάνει τη δουλειά του και επομένως μπορεί να κριθεί. Ο καθένας πρέπει να κάνει σωστά τη δουλειά του και δεν  μπορεί να κρυφτεί από κάτι. Η ομάδα λειτουργεί άριστα, βγαίνει στο γήπεδο και στη συνέχεια θα είναι ανάλογη.»
–    Ποιος είναι   ο αντικειμενικός στόχος της ομάδας στο πρωτάθλημα. Ο  Άρνεσεν μίλησε για κατάκτηση μιας εκ των τριών πρώτων θέσεων.
«Νομίζω ότι το είπα το καλοκαίρι. Είχα πει ότι δεν πρέπει να μιλάμε για πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός να ζηλεύει εμάς. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας. Να πάρουμε τη δεύτερη θέση. Πιστεύω ότι είμαστε  καλύτεροι από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Απλά πρέπει να έχουμε διάρκεια σε όλη τη σεζόν γιατί έτσι θα τα καταφέρουμε».
–    Η συνύπαρξη μέχρι στιγμής με Κόστα και Βιτόρ στην 3άδα πίσω φαίνεται αρμονική.
«Δεν είναι μόνο η δουλειά των τριών στόπερ. Άμυνα κάνουν επτά και οκτώ άτομα. Εϊναι ομαδική δουλειά. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι είναι ένα σύστημα που το παίζουμε μόλις τρεις μήνες.»  
–    Κεφάλαιο Εθνική. Σε ενοχλεί που δεν κλήθηκες και πάλι;
«Είμαι στην Εθνική από το 2009. Φυσικά και θέλω να είμαι μέλος της και είναι ψέμα αν πω ότι δεν στεναχωριέμαι αν δεν παίζω. Αλλά έχω υποσχεθεί να δουλεύω και να αλλάξω. Δεν μιλώ πλέον, προσπαθώ να αλλάξω πράγματα στον εαυτό μου για μένα. Και θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στον Πέλκα και στον Κίτσιου για το ότι πλέον έκαναν το βήμα και είμαι χαρούμενος για αυτούς»
–    Το βραβείο που πήρες και είναι το πρώτο σημαίνει κάτι για σένα;
«Είναι σημαντικό ότι προέρχεται από την ψήφο του κόσμου. Αλλά ανήκει σε όλη την ομάδα γιατί χωρίς τους συμπαίκτες μου δε θα τα είχα καταφέρει. Το μοιράζομαι μαζί τους».
–    Ηρακλής την Κυριακή.
«Είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Ηρακλή και οφείλουμε να το αποδείξουμε στον αγωνιστικό χώρο. Είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα. Όπως είπα και πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, η νίκη είναι τρεις βαθμοί. Δεν τους πήραμε σε εκείνο το ματς, πρέπει να τους πάρουμε την Κυριακή»¨

 

Advertisement
Advertisement
Continue Reading
Advertisement Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

πρωτοσέλιδο

Διπλό με χαρακτήρα πρωταθλητή ο Δικέφαλος

paokrevolution

Published

on

Την 4η συνεχόμενη νίκη του, εντός και εκτός συνόρων, πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, για την 15η αγωνιστική της Super League 1, μετά τις επιτυχίες του απέναντι σε Αιγάλεω, Πανσερραϊκό και Φερεντσβάρος.

Ο Δικέφαλος μπορεί να αγχώθηκε, αλλά επικράτησε του Παναιτωλικού με 0-1, έχοντας «ήρωα» της τελευταίας στιγμής τον Καμαρά, ο οποίος σκόραρε στο 87’ με κεφαλιά. Ο Μαϊντέβατς έχασε πέναλτι στο 23’, που κέρδισε μετά από διπλό λάθος του Μιχαηλίδη.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με στόχο να κυριαρχήσει και μόλις στο 2′ έχασε την πρώτη του ευκαιρία. Ο Σορετίρε βρέθηκε σε θέση βολής πλάγια μέσα στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσάβες.Από το 10’ και μετά ο Παναιτωλικός ισορρόπησε και στο 14′ απείλησε με «κεραυνό» του Λαχούντ έξω από την περιοχή, που πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι!

Διπλό λάθος Μιχαηλίδη, χαμένο πέναλτι από τον Μαϊντέβατς

Advertisement
Advertisement

Ακολούθησε στο 15′ χλιαρό σουτ του Ότο που μπλόκαρε ο Τσάβες, ενώ στο 21’ ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι μετά από λάθος και μαρκάρισμα του Μιχαηλίδη στον Μαϊντέβατς. Ο τελευταίος ανέλαβε την εκτέλεση στο 23’, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, χάνοντας μία χρυσή ευκαιρία για να βάλει τον Παναιτωλικό μπροστά στο σκορ.

Μοναδική ευκαιρία από τον Λαχούντ

Στο 27′ ο Σάστρε προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος με σουτ εκτός περιοχής, όμως, ο Τσάβες ήταν σε ετοιμότητα και στο 33′, έπειτα από νέο λάθος του Μιχαηλίδη, ο Παναιτωλικός άγγιξε το 1-0. Η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Έλληνα αμυντικού, στρώθηκε στον Λαχούντ στη μικρή περιοχή και χρειάστηκε η ψύχραιμη επέμβαση του Κοτάρσκι για να παραμείνει το σκορ ισόπαλο. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με σουτ υπό καλές προϋποθέσεις του Μουργκ στο 43′, μετά από στρώσιμο του Σβαμπ, που δεν ανησύχησε τον Τσάβες. Ο Κωνσταντέλιας αντικατέστησε τον Μουργκ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με στόχο ο ΠΑΟΚ να γίνει πιο ουσιαστικός στις επιθέσεις του από τον άξονα. Η πρώτη τελική στην επανάληψη ήρθε στο 54′, με άστοχο σουτ του Σάστρε εκτός περιοχής, πριν στο 58′ ο Ότο χάσει σπουδαία ευκαιρία με πλασέ από την μικρή περιοχή.

Ο Κοτάρσκι «έσωσε» τον Καμαρά

Στο 60’ ο Παναιτωλικός απείλησε από μεγάλο λάθος του Καμαρά, ο οποίος προσπάθησε να γυρίσει προς τα πίσω, ο Λαχούντ βγήκε απέναντι από τον Κοτάρσκι, αλλά ο Κροάτης τον νίκησε.  Η επόμενη αξιοσημείωτη φάση καταγράφηκε στο 78’, με γύρισμα του Ζίβκοβιτς στην καρδιά της περιοχής και επέμβαση του Τσάβες προ του επερχόμενου Τισουντάλι.

Advertisement
Advertisement

Ο Τσάβες είπε «όχι» σε σουτ του Ζίβκοβιτς

Δύο λεπτά αργότερα, ο Τσάβες έσωσε με το πόδι στην κλειστή του γωνία, μετά από σουτ του Ζίβκοβιτς και στην επόμενη φάση ο Καμαρά είδε σε κεφαλιά του τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από την εστία.

Λύτρωση στο 87’

Το πολυπόθητο γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε, τελικά, στο 87′. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Μαντί Καμαρά με κεφαλιά ακριβείας έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Παναιτωλικού, γράφοντας το 0-1.

Advertisement
Advertisement

MVP

Ο Καμαρά έκρινε ακόμη ένα ματς του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν με κεφαλιά, μετά τα σημαντικά γκολ του κόντρα σε Ατρόμητο και Λεβαδειακό.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Τσακαλίδης δεν ήρθε αντιμέτωπος με κάποια δύσκολη φάση. Καταλόγισε στο 21’ χωρίς δεύτερη σκέψη το πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού για μαρκάρισμα του Μιχαηλίδη και έβγαλε συνολικά από το τσεπάκι του επτά κίτρινες.

Advertisement
Advertisement

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός: Τσάβες, Μπακάκης (63’ Μαυρίας), Παντελάκης, Μαιντέβατς (63’ Λομόνακο), Πέρες, Λαχούντ (81’ Μπελεβώνης), Σιέλης, Μπουζούκης (63΄Λουίς), Τορεχόν, Στάγιτς, Λιάβας.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (62’ Μπάμπα), Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Καμαρά, Σβαμπ (62’ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (46’ Κωνστσντέλιας), Σορετίρε (69’ Τισουντάλι), Τσάλοφ (62’ Σαμάτα).

Advertisement
Advertisement
Continue Reading

πρωτοσέλιδο

“Έχουμε πολλά προβλήματα και δεν είναι εύκολο να διαχειριστούμε την κατάσταση”

paokrevolution

Published

on

Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου:

«Είμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, έχουμε πολλά προβλήματα και δεν είναι εύκολο να τη διαχειριστούμε. Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι προσπαθώντας να μείνουμε αισιόδοξοι και σε καλό επίπεδο. Να επανέλθουν παίκτες και μέρα με τη μέρα να επιστρέψει το γκρουπ που θα μας οδηγήσει στα αποτελέσματα που θέλουμε».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Παίξαμε με τον Ολυμπιακό μεσοβδόμαδα χάνοντας τρεις παίκτες, την ίδια στιγμή ο αντίπαλος είχε μία βδομάδα να δουλέψει. Είμαστε υπό συνεχή πίεση, δεν έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε, να προετοιμαστούμε σωστά, δεν έχουμε τη σωστή αντίδραση στο παιχνίδι. Είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε, γνωρίζοντας την κατάσταση».

Continue Reading

Ποδόσφαιρο

Οι «κολώνες» και οι «απογοητεύσεις» στις πρώτες 26 αγωνιστικές

paokrevolution

Published

on

Η κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται 7 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό (αφήνουμε στην άκρη την αφαίρεση 7 βαθμών που του επιβλήθηκε πρωτόδικα αφού υπάρχει και η αυριανή εκδίκαση στην Εφέσεων). Το άρθρο εδώ

Continue Reading

Τάσεις