Αντίπαλοι
Τρία ματς του Ολυμπιακού κι ένα του Παναθηναϊκού στο κατηγορητήριο!
Μορφή χιονοστιβάδας παίρνει το κατηγορητήριο για Ολυμπιακό και Μαρινάκη. Έξι ματς στο κατηγορητήριο κι όχι μόνο το ΟΣΦΠ-Ατρόμητος! Ανάμεσά τους τρία παιχνίδια των Πειραιωτών κι ένα του Παναθηναϊκού!
Μπορεί όλοι να πίστευαν ότι οι ποινές σοκ για τον Ολυμπιακό, αφορούν μόνο για τον αγώνα με τον Ατρόμητο, τον Φεβρουάριο του 2015, όμως, η Πρωτοδίκης Παναγιώτα Σπανού, υιοθετεί επί της ουσίας το βούλευμα του Εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σταμαδιανού και στέλνει την ομάδα του Πειραιά στα σχοινιά, καθώς θεωρείται υπαίτιος λόγω των πράξεων του «αξιωματούχου» της Βαγγέλη Μαρινάκη σε περισσότερο από ένα παιχνίδια.
Πιο συγκεκριμένα γίνεται αναφορά σε τρία παιχνίδια της ομάδας του Πειραιά και ένα του Παναθηναϊκού που ήταν τότε ο άμεσος ανταγωνιστής για το πρωτάθλημα ενώ στο κατηγορητήριο υπάρχουν και δύο ακόμη παιχνίδια ομάδων που μάχονταν για τη σωτηρία.
Γι’ αυτούς τους έξι αγώνες κατηγορούνται οι διαιτητές που τους σφύριξαν (Σπάθας, Δημητρόπουλος, Ιωαννίδης, Αμπάρκιολης) και οι «8» της «Συμμορίας», δηλαδή, ο Ευάγγελος Μαρινάκης, ο Γιώργος Σαρρής, ο Θόδωρος Κουρίδης, ο Αριστείδης Σταθόπουλος, ο Νικόλαος Προύντζος, ο Ιωάννης Παπακωνσταντίνου, ο Γιώργος Δούρος και ο Θανάσης Μπριάκος, οι οποίοι όπως τονίζει η εισηγήτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας «συμμετείχαν κατ’ εξακολούθηση σε πράξεις χειραγώγησης του αποτελέσματος αγώνα και διοργάνωσης και δη των αναφερόμενων στο σκεπτικό της παρούσας αγώνων».
Τα παιχνίδια είναι τα εξής:
Εργοτέλης – Καλλονή (19-1-2015),
Βέροια – Ολυμπιακός (1-2-2015),
Βέροια – ΟΦΗ (17-1-2015),
ΟΦΗ – Παναθηναϊκός (15-2-2015),
Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός (1-11-2014) και
Ολυμπιακός – Ατρόμητος (4-2-2015).
Σε άλλο σημείο της πρότασης σημειώνεται ότι… «Κατ’ ακολουθία πιθανολογείται σφόδρα ότι οι αγώνες που θα αναφερθούν στη συνέχεια, όπως οι παρατυπίες αυτών περιγράφονται στο με αριθμό 1692/2018 παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, χειραγωγήθηκαν ως προς το αποτέλεσμα τους, επηρεάζοντας και την όλη διοργάνωση της αγωνιστικής περιόδου, όπου έλαβαν χώρα, από τους «8» σε συνεργασία με τους προαναφερόμενους διαιτητές κατά περίπτωση».
Ως εκ τούτου είναι ανακριβές ότι ο Ολυμπιακός κατηγορείται μόνο για τον αγώνα με τον Ατρόμητο. Στο κατηγορητήριο της ερευνήτριας, Παναγιώτα Σπανού, έχει υιοθετηθεί το βούλευμα Σταμαδιανού και ο Ολυμπιακός εμπλέκεται διότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης σύμφωνα με αυτό ήταν ο «επικεφαλής» της «Συμμορίας». Κατά συνέπεια η ομάδα του Πειραιά και ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα πρέπει να αποδείξουν στην ακροαματική διαδικασία ότι δεν είχαν εμπλοκή στα προαναφερόμενα παιχνίδια.
www.sdna.gr
Αντίπαλοι
Νέα προβλήματα στην Μπέτις πριν την Τούμπα
Αυξάνονται τα προβλήματα στην Μπέτις ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (22/1, 19:45) με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το Europa League. Η ισπανική ομάδα νίκησε χθες τη Βιγιαρεάλ με 2-0 ωστόσο προστέθηκαν δύο ακόμη «πονοκέφαλοι» στους ήδη υπάρχοντες πριν το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη.
Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι είναι δεδομένο ότι δεν υπολογίζει στους τραυματίες Ίσκο, Κούτσο, Φίρπο, Μπεγερίν και στον τιμωρημένο Μπακαμπού. Ο πολύπειρος προπονητής όμως έχει να διαχειριστεί και κάποια ερωτηματικά πριν από το παιχνίδι με τον Δικέφαλο. Δύο αφορούν στην παρουσία των Αζαλζουλί και Άμραμπατ που αγωνίζονται στον αποψινό τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής μεταξύ του Μαρόκου και της Σενεγάλης. Τα ερωτηματικά όμως δεν τελειώνουν σε αυτούς.
Χθες ο Νέλσον Ντεόσα δεν αγωνίστηκε καθώς αντιμετωπίζει μία αμυγδαλίτιδα ενώ λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού με τη Βιγιαρεάλ, αποχώρησε με ενοχλήσεις στον προσαγωγό ο Άντονι για τον οποίο είπε ο Πελεγκρίνι: «Θα δούμε περί τίνος πρόκειται. Είναι ένας παίκτης που έχει αγωνιστεί πολύ. Προσπαθούμε πάντα να μοιράζουμε τα λεπτά συμμετοχής, ερχόταν παίζοντας πάρα πολύ, θα δούμε αν με μερικές ημέρες ξεκούρασης θα ξεπεράσει πρόβλημα».
Αντίπαλοι
Επίσημο «stop» στους φίλους του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο
«Φρένο» στη μετακίνηση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο για την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό για την 16η αγωνιστική της Super League έβαλε η αστυνομία.
Με ανακοίνωση τους οι αστυνομικές αρχές ενημέρωσαν για τα μέτρα τάξης τα οποία θα ισχύουν για το παιχνίδι τονίζοντας ότι απαγορεύεται η μετακίνηση φίλων της ομάδας του Δικεφάλου τόσο οργανωμένα όσο και μεμονωμένα. Επιπλέον, η απόφαση προβλέπει απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων σε φιλάθλους του ΠΑΟΚ, αλλά και απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για οποιονδήποτε φέρει διακριτικά της φιλοξενούμενης ομάδας, όπως κασκόλ, πανό ή ρουχισμό με ασπρόμαυρα χρώματα. Παράλληλα, δεν παραχωρείται θύρα ή κερκίδα για τους φιλοξενούμενους, με το γήπεδο να ανοίγει αποκλειστικά για τους φίλους του Παναιτωλικού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Στη δημοσιότητα δόθηκε απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Ακαρνανίας Δημήτρη Γαλαζούλα αναφορικά με τα μέτρα τήρησης της τάξης κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League μεταξύ των Παναιτωλικoύ– Π.Α.Ο.Κ., που θα διεξαχθεί το Σάββατο 10.1.2026 και ώρα 19.30, στο γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο.
Η Π.Α.Ε. Παναιτωλικός (γηπεδούχος) να εκδώσει έως τέσσερις χιλιάδες διακόσια εβδομήντα πέντε (4.275) εισιτήρια, συμπεριλαμβανομένων των προβλεπόμενων προσκλήσεων και των εισιτηρίων διαρκείας που εκδόθηκαν μέχρι σήμερα, αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες των φιλάθλων της.
Η διάθεση των εισιτηρίων, η ταυτοποίηση κατόχων εισιτηρίων και η είσοδος των φιλάθλων της Π.Α.Ε. Παναιτωλικός να γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις της ανωτέρω (η) σχετικής κ.υ.α..
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Α.Ε. Παναιτωλικός στην επίσημη ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο, δικαίωμα αγοράς εισιτηρίου, αποκλειστικά και μόνο από την πλατφόρμα εισιτηρίων της Π.Α.Ε. (https://tickets.panetolikos.gr/), έχουν όσοι διαθέτουν ήδη λογαριασμό και έχουν αγοράσει τουλάχιστον ένα (1) εισιτήριο στους προηγούμενους αγώνες της τρέχουσας σεζόν για το πρωτάθλημα ή το κύπελλο, ενώ οι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας μπορούν να αγοράσουν ψηφιακά, ένα (1) επιπλέον απλό εισιτήριο.
Στον εν λόγω αγώνα να λειτουργήσουν οι ακόλουθες θύρες του γηπέδου: 1, VIP, 2, 6 και 8.
Οι θύρες 3, 4 και 4α της μικρής κερκίδας του γηπέδου του Παναιτωλικού να παραμείνουν κλειστές, λόγω εργασιών για την επέκταση της εν λόγω κερκίδας.
Η θύρα 7 του γηπέδου να λειτουργήσει μόνο ως θύρα εξόδου μετά την λήξη του αγώνα.
Οι φίλαθλοι της Π.Α.Ε. Παναιτωλικός, να προσέλθουν στο γήπεδο μεμονωμένα και κατά κύριο λόγο πεζοί, να εισέλθουν από τις θύρες 1, V.I.P., 2 (μεγάλη κερκίδα), 6 και 8 (πέταλο) και να καταλάβουν θέσεις στις αντίστοιχες κερκίδες των θυρών του γηπέδου.
Η Π.Α.Ε. Παναιτωλικός να μην παραχωρήσει κερκίδα ή θύρα, καθώς και εισιτήρια στους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας (Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.), σύμφωνα και με την ανωτέρω (ιβ) σχετική απόφαση του Αναπλ. Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
Την απαγόρευση, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 1 του ν. 4326/2015, της με οποιονδήποτε τρόπο διάθεσης εισιτηρίων στις λέσχες του άρθρου 41Β του ν. 2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, οι οποίες δεν λειτουργούν νομίμως, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις της παραπάνω διατάξεως, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη ομάδα προσώπων ή σύνδεσμο φιλάθλων ή σωματείο ή άλλη συλλογικότητα οποιασδήποτε νομικής ή μη μορφής της.
Οι φίλαθλοι της Π.Α.Ε. Παναιτωλικός, να καταλάβουν τις θέσεις στις κερκίδες των θυρών του γηπέδου, όπως αυτές αναγράφονται στα εισιτήρια του αγώνα, που κατέχουν.
Οι αθλητικές αποστολές να προσέλθουν στο γήπεδο μία (1) ώρα και τριάντα (30) λεπτά της ώρας νωρίτερα από την έναρξη της αθλητικής συνάντησης. Οι αποστολές των δύο ομάδων θα αναχωρήσουν για και από το γήπεδο με δρομολόγιο, που θα καθορισθεί από τον Επικεφαλής των μέτρων.
Αντίπαλοι
Η Λιόν «σφυροκόπησε» τη Μονακό και πλησιάζει στο Champions League
Η Λιόν, αντίπαλος του ΠΑΟΚ στη League Phase του Europa League, ξεκίνησε ιδανικά το 2026, επικρατώντας 3-1 της Μονακό στο Πριγκιπάτο και εδραιώνοντας τη θέση της στη μάχη για την πρώτη τετράδα της Ligue 1. Με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της, η ομάδα του Πάουλο Φονσέκα ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στην 5η θέση με 30 βαθμούς, περιμένοντας τα αποτελέσματα Λιλ και Μαρσέιγ για να δει πόσο θα μειωθεί η απόσταση από τα «εισιτήρια» του Champions League.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 38′ με τον Πάβελ Σουλτς, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά μετά από κόρνερ και ασίστ του Ταλιάφικο, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή του σεζόν. Η Μονακό ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Κουλιμπαλί, αλλά η Λιόν απάντησε: στο 57′ ο Σουλτς σκόραρε ξανά με δυνατό σουτ εκτός περιοχής, φτάνοντας τα 11 γκολ και τις πέντε ασίστ σε 23 παιχνίδια — επίδοση που τον φέρνει στην κορυφή των επιθετικών της Λιόν μετά τον Μαριάνο Ντίας το 2017.
Η αποστολή των Μονεγάσκων δυσκόλεψε περαιτέρω στο 71′, όταν ο Κουλιμπαλί αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, και ο Άμπνερ Βινίσιους «κλείδωσε» το τρίποντο στο 79′, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3. Η Μονακό ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με 23 βαθμούς και μόλις μία επιτυχία στα τελευταία επτά παιχνίδια της.
-
Επικαιρότητα2 έτη agoΤο παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΈκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΗ ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο3 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΛουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα6 έτη ago101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ3 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά
