πρωτοσέλιδο
Τούντορ: «Όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ τα αποδυτήρια δεν ήταν επαγγελματικής ομάδας!»
Διαβάστε το δεύτερο μέρος από όλα όσα είπε στην εκπομπή των Συνδέσμων Φίλων ΠΑΟΚ ο Ιγκόρ Τούντορ. Απάντησε στις ερωτήσεις των φίλων της ομάδας σε μια ειλικρινή συνέντευξη.
Για το ότι άλλαξε το σύστημα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς στους τελευταίους αγώνες. Αν θεωρεί ότι οι τρεις στόπερ είναι αυτό που ταιριάζει στον ΠΑΟΚ: «Είναι σημαντικό είναι να δούμε με ποιον αντίπαλο αγωνίζεσαι. Αν ξέρεις ότι παίζεις με μια ομάδα που είναι καλύτερη ομάδα πρέπει να προσαρμόζεσαι. Για μένα είναι καλύτερο να αμύνεσαι με πέντε παίκτες. Εξαρτάται από το πώς θέλεις να αμυνθείς και πώς να επιτεθείς. Στην άμυνα το καλύτερο είναι το 3-5-2 γιατί η εστία ειναι στο κεντρικό σημείο του γηπέδου και εκεί πρέπει να κλείσεις. Πρέπει να κλείνεις τον άξονα, εκεί που βρίσκεσαι η εστία σου».
Για το αν άλλαξε σε 4-4-2 το σύστημα έγινε λόγω της πίεσης του Τύπου: «Μια φορά ένας διευθυντής ποδοσφαίρου μου είπε ότι ένας παίκτης δεν πρέπει να παίζει. Του απάντησα ότι ο γιος μου να ήταν ποδοσφαιριστής στην ομάδα μου, πρώτα θα πέθαινα εγώ και μετά θα έπαιζε βασικός αν δεν το άξιζε. Εγώ βάζω αυτούς που πιστεύω ότι θα με βοηθήσουν περισσότερο. Όλοι κάνουμε λάθη, όλοι όσοι εργαζόμαστε. Είναι σημαντικό να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, να κάνεις λάθη και να μην τα επαναλάβεις. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι η αυτοκριτική γιατί δύσκολα την κάνεις. Αλλά αν είσαι με τον εαυτό σου καλά το βράδυ όταν πας σπίτι σου δεν μπορείς να του πεις ψέμματα του εαυτού σου. Αν αναγνωρίσεις τα λάθη σου βελτιώνεσαι. Ακόμη και στα πενήντα μου θα συνεχίζω να βελτιώνομαι»
Για το μεγαλύτερο λάθος που έκανε μέχρι στιγμής στον ΠΑΟΚ: «Που δεν έβαλα αλυσίδες στον Λούκας για να μη φύγει…»
Για το αν ζήτησε έναν νέο Λούκας τον Γενάρη από τον Άρνεσεν: « Μιλάμε συχνά. Ένας παίκτης με τέτοια χαρακτηριστικά και μεγαλύτερη εμπειρία, να κάνει τη διαφορά στη θέση 10, θα ήταν το ιδανικό για μένα»
Για το αν ήθελε μια μεταγραφή αυτή θα ήταν στη θέση 10: «Δεν χρειάζεται να πάμε σε λεπτομέρειες γιατί δεν χρειάζεται να λέμε δημόσια τέτοια πράγματα»
Για το ότι η ομάδα πολλές φορές δεν κράτησε το σκορ όπως στο ματς με Ηρακλή και Πανθρακικό: «Πιστεύω ότι σε αυτά τα ματς δεν τελειώσαμε τα ματς όταν έπρεπε και δώσαμε το δικαίωμα στον αντίπαλο να ισοφαρίσει. Θα μπορούσαμε και στα δυο ματς να πάρουμε διαφορά δυο γκολ. Είναι δύσκολο να το αναλύσω με λεπτομέρειες. Αλλά σε αυτές τις φάσεις δεν είχαμε την εμπειρία και την ποιότητα να τελειώσουμε τα ματς και στο τέλος ατομικά λάθη στην άμυνα μας στοίχισαν βαθμούς»
Για το πώς ορίζει την έννοια της ποιότητας σε έναν ποδοσφαιριστή και αν οι μεταγραφές του καλοκαιριού έχουν προσδώσει ποιότητα στην ομάδα: «Είναι μια ευκαιρία να το εξηγήσω. Η ποιότητα είναι το πακέτο που πρέπει να έχει ένας ποδοσφαιριστής. Για παράδειγμα ο Πέλκας έχει τεχνική ποιότητα αλλά πρέπει να έχει και διάρκεια»
Για το ποιον προπονητή θεωρεί πετυχημένο και τι λείπει από τον ΠΑΟΚ για να αποκτήσει νοοτροπία νικητή: «Για να έχεις νοοτροπία νικητή πρέπει να κερδίζεις και για να κερδίζεις πρέπει να έχεις κατάλληλα όπλα. Αν δεν έχεις τους κατάλληλους στις κατάλληλες θέσεις μπορεί να έχεις τον καλύτερο κόσμο στον κόσμνο αλλά να μην κερδίζεις. Χρειάζεται ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Μόνο έτσι κάνεις νίκες και αποκτά νοοτροπία νικητή. Στον ΠΑΟΚ βλέπω καλά πράγματα αλλά η διάρκεια θα δείξει. Στην Γιουβέντους είχα σπουδαίους προπονητές. Αντσελότι και Λίπι ξεχωρίζω. Είχαν προσωπικότητα και ήταν νικτές και οι δυο. Αυτό είναι το ωραίο ποδόσφαιρο. Ήταν νικητές με διαφορετικούς τρόπους.
Για το αν μετάνιωσε που ήρθε στον ΠΑΟΚ και να θα έπαιρνε την ίδια απόφαση με αυτή του καλοκαιριού: «Φυσικά, γιατί το ευχαριστιέμαι αυτούς τους μήνες που είμαι εδώ. Αν και η πίεση είναι μεγάλη. Πρέπει να ευχαριστιόμαστε την κάθε μέρα και αυτό λέω και στους παίκτες μου. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να μου προσθέσει περισσότερη πίεση από αυτή που βάζω εγώ στον εαυτό μου.»
Για το αν πιστεύει ότι θα τελειώσει τη σεζόν και αν μπορεί να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ εκεί που τον ονειρεύεται ο κόσμος του: «Για μένα επιτυχία θα είναι να τελειώσουμε το πρωτάθλημα σε υψηλές θέσεις ενώ στο κύπελλο κανείς δεν μπορεί να πει ότι θα μας κερδίσει εύκολα»
Για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου τι παίκτες ζητά: «Πρέπει να έρθουν παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Να είναι καλύτεροι από αυτούς που έχουμε. Αυτό ζήτησα στις συσκέψεις που κάνουμε. Να είναι πολύ καλύτεροι από τους παίκτες που έχουμε αλλιώς να μην έρθει κανείς»
Για το αν τα αποδυτήρια είναι «καλά» και αν έχει πρόβλημα με κάποιους παίκτες: «Όταν άρχισε η σεζόν, υπήρχε ιδιαίτερη κατάσταση στα αποδυτήρια. Τα πράγματα δεν τα είχα ξαναζήσει. Ήταν ατμόσφαιρα μη επαγγελματικής ομάδας. Για αυτό έπρεπε να «καθαρίσουμε» τα αποδυτήρια. Τώρα όλα δουλεύουν σωστά και πλέον μπορεί να φέρουμε έναν παίκτη που θα μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα».
πρωτοσέλιδο
Διπλό με χαρακτήρα πρωταθλητή ο Δικέφαλος

Την 4η συνεχόμενη νίκη του, εντός και εκτός συνόρων, πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, για την 15η αγωνιστική της Super League 1, μετά τις επιτυχίες του απέναντι σε Αιγάλεω, Πανσερραϊκό και Φερεντσβάρος.
Ο Δικέφαλος μπορεί να αγχώθηκε, αλλά επικράτησε του Παναιτωλικού με 0-1, έχοντας «ήρωα» της τελευταίας στιγμής τον Καμαρά, ο οποίος σκόραρε στο 87’ με κεφαλιά. Ο Μαϊντέβατς έχασε πέναλτι στο 23’, που κέρδισε μετά από διπλό λάθος του Μιχαηλίδη.
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με στόχο να κυριαρχήσει και μόλις στο 2′ έχασε την πρώτη του ευκαιρία. Ο Σορετίρε βρέθηκε σε θέση βολής πλάγια μέσα στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσάβες.Από το 10’ και μετά ο Παναιτωλικός ισορρόπησε και στο 14′ απείλησε με «κεραυνό» του Λαχούντ έξω από την περιοχή, που πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι!
Διπλό λάθος Μιχαηλίδη, χαμένο πέναλτι από τον Μαϊντέβατς
Ακολούθησε στο 15′ χλιαρό σουτ του Ότο που μπλόκαρε ο Τσάβες, ενώ στο 21’ ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι μετά από λάθος και μαρκάρισμα του Μιχαηλίδη στον Μαϊντέβατς. Ο τελευταίος ανέλαβε την εκτέλεση στο 23’, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, χάνοντας μία χρυσή ευκαιρία για να βάλει τον Παναιτωλικό μπροστά στο σκορ.
Στο 27′ ο Σάστρε προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος με σουτ εκτός περιοχής, όμως, ο Τσάβες ήταν σε ετοιμότητα και στο 33′, έπειτα από νέο λάθος του Μιχαηλίδη, ο Παναιτωλικός άγγιξε το 1-0. Η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Έλληνα αμυντικού, στρώθηκε στον Λαχούντ στη μικρή περιοχή και χρειάστηκε η ψύχραιμη επέμβαση του Κοτάρσκι για να παραμείνει το σκορ ισόπαλο. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με σουτ υπό καλές προϋποθέσεις του Μουργκ στο 43′, μετά από στρώσιμο του Σβαμπ, που δεν ανησύχησε τον Τσάβες. Ο Κωνσταντέλιας αντικατέστησε τον Μουργκ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με στόχο ο ΠΑΟΚ να γίνει πιο ουσιαστικός στις επιθέσεις του από τον άξονα. Η πρώτη τελική στην επανάληψη ήρθε στο 54′, με άστοχο σουτ του Σάστρε εκτός περιοχής, πριν στο 58′ ο Ότο χάσει σπουδαία ευκαιρία με πλασέ από την μικρή περιοχή.
Ο Κοτάρσκι «έσωσε» τον Καμαρά
Στο 60’ ο Παναιτωλικός απείλησε από μεγάλο λάθος του Καμαρά, ο οποίος προσπάθησε να γυρίσει προς τα πίσω, ο Λαχούντ βγήκε απέναντι από τον Κοτάρσκι, αλλά ο Κροάτης τον νίκησε. Η επόμενη αξιοσημείωτη φάση καταγράφηκε στο 78’, με γύρισμα του Ζίβκοβιτς στην καρδιά της περιοχής και επέμβαση του Τσάβες προ του επερχόμενου Τισουντάλι.
Ο Τσάβες είπε «όχι» σε σουτ του Ζίβκοβιτς
Δύο λεπτά αργότερα, ο Τσάβες έσωσε με το πόδι στην κλειστή του γωνία, μετά από σουτ του Ζίβκοβιτς και στην επόμενη φάση ο Καμαρά είδε σε κεφαλιά του τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από την εστία.
Λύτρωση στο 87’
Το πολυπόθητο γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε, τελικά, στο 87′. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Μαντί Καμαρά με κεφαλιά ακριβείας έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Παναιτωλικού, γράφοντας το 0-1.
MVP
Ο Καμαρά έκρινε ακόμη ένα ματς του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν με κεφαλιά, μετά τα σημαντικά γκολ του κόντρα σε Ατρόμητο και Λεβαδειακό.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Τσακαλίδης δεν ήρθε αντιμέτωπος με κάποια δύσκολη φάση. Καταλόγισε στο 21’ χωρίς δεύτερη σκέψη το πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού για μαρκάρισμα του Μιχαηλίδη και έβγαλε συνολικά από το τσεπάκι του επτά κίτρινες.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναιτωλικός: Τσάβες, Μπακάκης (63’ Μαυρίας), Παντελάκης, Μαιντέβατς (63’ Λομόνακο), Πέρες, Λαχούντ (81’ Μπελεβώνης), Σιέλης, Μπουζούκης (63΄Λουίς), Τορεχόν, Στάγιτς, Λιάβας.
ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (62’ Μπάμπα), Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Καμαρά, Σβαμπ (62’ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (46’ Κωνστσντέλιας), Σορετίρε (69’ Τισουντάλι), Τσάλοφ (62’ Σαμάτα).
πρωτοσέλιδο
“Έχουμε πολλά προβλήματα και δεν είναι εύκολο να διαχειριστούμε την κατάσταση”

Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου:
«Είμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, έχουμε πολλά προβλήματα και δεν είναι εύκολο να τη διαχειριστούμε. Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι προσπαθώντας να μείνουμε αισιόδοξοι και σε καλό επίπεδο. Να επανέλθουν παίκτες και μέρα με τη μέρα να επιστρέψει το γκρουπ που θα μας οδηγήσει στα αποτελέσματα που θέλουμε».
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Παίξαμε με τον Ολυμπιακό μεσοβδόμαδα χάνοντας τρεις παίκτες, την ίδια στιγμή ο αντίπαλος είχε μία βδομάδα να δουλέψει. Είμαστε υπό συνεχή πίεση, δεν έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε, να προετοιμαστούμε σωστά, δεν έχουμε τη σωστή αντίδραση στο παιχνίδι. Είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε, γνωρίζοντας την κατάσταση».
Ποδόσφαιρο
Οι «κολώνες» και οι «απογοητεύσεις» στις πρώτες 26 αγωνιστικές

Η κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται 7 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό (αφήνουμε στην άκρη την αφαίρεση 7 βαθμών που του επιβλήθηκε πρωτόδικα αφού υπάρχει και η αυριανή εκδίκαση στην Εφέσεων). Το άρθρο εδώ
-
Επικαιρότητα1 έτος ago
Το παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
ΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
Έκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο1 έτος ago
Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
Λουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα5 έτη ago
101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ2 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά