Connect with us

Μπάσκετ

“Τώρα δεν υπάρχει περιθώριο λάθους”

paokrevolution

Published

on

 O Ανδρέας Γλυνιαδάκης μέσα από το blog του στο esake.gr σχολιάζει τη μάχη των πλέι οφ αλλά και την βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Γεια σας και πάλι, Χρόνια Πολλά σε όλους…

Ήταν το πρώτο Πάσχα που κάναμε οικογενειακά με τον μικρό μας. Ήταν ένα διαφορετικό Πάσχα, όπως και κάθε μέρα είναι διαφορετική με ένα μικρό παιδί, αλλά σίγουρα ήταν ένα Πάσχα πολύ πιο χαρούμενο από τα προηγούμενα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια περάσαμε αυτές τις ημέρες στο γήπεδο, αφού μείναμε στην 5η θέση. Δεν ήταν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που μας έστειλε στην 5η θέση, αλλά θέλω να σταθώ λίγο παραπάνω σε αυτό τον αγώνα.

Δείξαμε ένα πολύ κακό πρόσωπο, απέναντι σε μία ομάδα εξαιρετική και υψηλότερου επιπέδου. Η πίεση που υπήρχε και το γεγονός ότι έχουμε αποπροσανατολιστεί λίγο επιθετικά, είχαν ως αποτέλεσμα να βγούμε στο γήπεδο και να παρουσιάσουμε μία πολύ κακή εικόνα. Δεν είναι αυτή η ομάδα μας, ούτε αυτό ήταν το πρόσωπο που παρουσιάσαμε όλη την χρονιά, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, έχουμε κάνει τις διορθώσεις που χρειαζόμασταν, δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις κι αυτό πιστεύω ότι θα μας βγει στο γήπεδο και στα επόμενα παιχνίδια. Θα δείξουμε το ομαδικό μας πρόσωπο, αυτό που δείξαμε σε άμυνα και επίθεση σε όλη την διάρκεια της σεζόν και μας έφερε ως εδώ.

Ξεκινάμε τα πλέι οφ με αντίπαλο το Λαύριο, μία ομάδα που την έχουμε αντιμετωπίσει ήδη δύο φορές στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, κανένα παιχνίδι πλέι οφ δεν μπορεί να είναι ίδιο με αγώνα κανονικής περιόδου.

Advertisement
Advertisement

Το Λαύριο δίκαια πήρε μία θέση στα πλέι οφ και πιστεύω ότι θα έρθουν έτοιμοι να διεκδικήσουν τη νίκη, αλλά εμείς δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Παίζουν ένα μπάσκετ διαφορετικό, στηρίζουν το παιχνίδι τους σε πολύ μεγάλο βαθμό στους ξένους παίκτες, στο γρήγορο τέμπο. Πρέπει να δείξουμε και στο παρκέ την διαφορά δυναμικότητας που υπάρχει, να παίξουμε ομαδικά και να είμαστε έτοιμοι, ιδιαίτερα μέσα στην έδρα μας, για να ξεκινήσουμε όπως πρέπει τα πλέι οφ.

Και το πραγματικό πρωτάθλημα όντως τώρα ξεκινά, καθώς δεν υπάρχει περιθώριο λάθους, οι νίκες που πρέπει να πετύχει μία ομάδα είναι συγκεκριμένες και πρέπει όλη η δουλειά που έχεις κάνεις μέσα στη χρονιά, να σου βγει σε σύντομο χρονικό διάστημα κι αυτό κάνει τα ματς των πλέι οφ πολύ ιδιαίτερα.

Continue Reading
Advertisement Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Μπάσκετ

Αλλαγή ώρας με Σπόρτινγκ και Μπιλμπάο

paokrevolution

Published

on

Σε διαφορετικές ώρες από τις αρχικά καθορισμένες θα αναμετρηθεί με τη Σπόρτινκ και την Μπιλμπάο ο ΠΑΟΚ για το Europe Cup. 

Ο Δικέφαλος κατέθεσε αίτημα στη FIBA εξαιτίας των αγώνων της ποδοσφαιρικής ομάδας με τον Παναθηναϊκό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας  (04/02, 20:15) και (11/02).
Η FIBA ενέκρινε το αίτημα των Θεσσαλονικιών και η αναμέτρηση με τη Σπόρτινγκ (04/02) θα γίνει στις 18:00 και το ματς με την Μπιλμπάο (11/02, στις 17:30).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ΠΑΟΚ προκρίνεται στους «8» του FIBA Europe Cup. H ομάδα μας εξασφάλισε την συμμετοχή της στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης.

Απομένουν δύο εντός έδρας αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν σε διαφορετική ώρα από αυτήν που είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει τη δεύτερη φάση του FIBA Europe Cup με τους αγώνες…

Advertisement
Advertisement

ΠΑΟΚ – Sporting (Τετάρτη 4/2/26 στις 18:00)

ΠΑΟΚ – Surne Bilbao Basket (Τετάρτη 11/2/26 στις 17:30).

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να έχει πιθανότητες για να κατακτήσει την 1η θέση του ομίλου του, αλλά για να το πετύχει, πρέπει να κερδίσει την Sporting και την Bilbao με διαφορά άνω των 23 πόντων, σε περίπτωση που οι Βάσκοι, κερδίσουν στις 4/2 την Prievidza.

Αν τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ θα είναι πρώτος και θα αντιμετωπίσει την 2η του ομίλου Ν, όπου όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά μεταξύ Περιστερίου και Zaragoza.

Advertisement
Advertisement

Αν προκριθεί ως 2ος, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στους «8» την ομάδα που θα είναι πρώτη στον όμιλο Ν και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι η Aliaga Petkim από την Τουρκία.

Το βράδυ της Τετάρτης 11/2 θα γνωρίζει ο ΠΑΟΚ ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στις 11 και 18 Μαρτίου 2026».

Continue Reading

Μπάσκετ

Μπάσκετ-Final 8 στο Κύπελλο: Πού και πότε θα γίνει

paokrevolution

Published

on

Το Κύπελλο Ανδρών μπαίνει στη δεύτερη πεντηκονταετία της ζωής του και το Final 8 ανανεώνει το ραντεβού του με το Ηράκλειο και το κλειστό γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού από τις 17 ως τις 21 Φεβρουαρίου.

Μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης της διοργάνωσης είναι η Allwyn. Η Allwyn σηματοδοτεί τη νέα εποχή και συνεχίζει την κληρονομιά του ΟΠΑΠ, ο οποίος αποτέλεσε χορηγό ονοματοδοσίας της τελικής φάσης του Κυπέλλου Μπάσκετ Ανδρών τα τελευταία τρία χρόνια, στηρίζοντας δυναμικά και έμπρακτα τον θεσμό και τον ελληνικό αθλητισμό. Από τη δική της πλευρά η Κρήτη θα φιλοξενήσει εκ νέου ένα πολύ μεγάλο ραντεβού του ελληνικού μπάσκετ, όπως κάνει σταθερά την τελευταία πενταετία.

Οι προημιτελικοί του Allwyn Final 8 θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 17-18 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού AKTOR, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Άρη Betsson, του νικητή των αγώνων Ηρακλής-Κολοσσός H Hotels Collection, Μύκονος Betsson-Καρδίτσα Ιαπωνική και Προμηθέας Πάτρας Βίκος Cola-Μαρούσι Chery. Στις 19 Φεβρουαρίου θα ακολουθήσουν οι ημιτελικοί της διοργάνωσης, με το μεγάλο τελικό να διεξάγεται το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026. Μετά τα πρώτα πενήντα χρόνια ζωής η διοργάνωση μπαίνει σε μια νέα εποχή με την ανανέωση της συμφωνίας με τον χορηγό που υιοθετεί με τη σειρά του μια νέα ονομασία και θέτει το Κύπελλο Ελλάδας σε πρώτο πλάνο. Κοινός στόχος όλων είναι η αναβάθμιση του event σε κάθε επίπεδο αποβλέποντας και στην καλύτερη δυνατή εμπειρία των φιλάθλων!

Προημιτελικά

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου

Advertisement
Advertisement
Προμηθέας/Μαρούσι-Άρης

Ολυμπιακός–ΑΕΚ

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου

Παναθηναϊκός–ΠΑΟΚ

Hρακλής/Κολοσσός Ρόδου–Μύκονος/Καρδίτσα

Advertisement
Advertisement
  • Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου-Ημιτελικοί
  • Σάββατο 21 Φεβρουαρίου-Τελικός

Ο δρόμος για τα… προημιτελικά

Αποτελέσματα–Πρόγραμμα

  • 17/1 16.00 Άρης Betsson-Περιστέρι Betsson 93-75
  • 28/1 16.00 Ηρακλής–Κολοσσός Ρ. H Hotels Collection
  • 2/2 14.00 Μύκονος Betsson–Καρδίτσα Ιαπωνική
  • 4/2 18.00 Προμηθέας Π. Βίκος Cola–Μαρούσι Chery
Continue Reading

Μπάσκετ

«Συγχαρητήρια στην ομάδα για την προσπάθεια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ»

paokrevolution

Published

on

Στα αποδυτήρια της ομάδας του ΠΑΟΚ βρέθηκε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο Αριστοτέλης Μυστακίδης. 

Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου έδωσε συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την μεγάλη προσπάθεια εκφράζοντας, παράλληλα, την ικανοποίησή του για την εικόνα του ΠΑΟΚ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Με τη στήριξή σας σηκώσατε την ομάδα και σήμερα είδαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ως ομάδα και ως ΠΑΟΚ γνωρίζουμε πολύ καλά ό,τι έχουμε τις δυνατότητες να το πετύχουμε» δήλωσε μετά.

Continue Reading

Τάσεις