Connect with us

πρωτοσέλιδο

Το three peat του MVP Ράζβαν Ρατς – «Χαίρομαι που ο κόσμος εκτιμά την προσπάθειά μου»

paokrevolution

Published

on

Tους δύο πρώτους μήνες ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Αυτή τη φορά είχε έναν ιδιαίτερα δυνατό «αντίπαλο» στο πρόσωπο του Αλέξανδρου Τζιόλη, ο οποίος με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις κέρδισε τις εντυπώσεις, μα δεν κατάφερε να εκθρονίσει τον Ράζβαν Ρατς. Τον καλύτερο παίκτη του ΠΑΟΚ και για τον Οκτώβριο σύμφωνα με τη δική σας ψήφο.

Ο Ρουμάνος συγκέντρωσε το 41% των προτιμήσεών σας – έναντι 34% του Τζιόλη – κέρδισε το βραβείο του MVP Οκτωβρίου κι έγινε ο πρώτος παίκτης που κατακτά τρία συνεχόμενα βραβεία πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή.  Το paokfc.gr επικοινώνησε με τον Ρατς, ο οποίος στο περιθώριο των υποχρεώσεών του με την Εθνική Ρουμανίας μας παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Advertisement
Advertisement

MVP του μήνα για τρίτη συνεχόμενη φορά. Τι σημαίνουν αυτές οι διακρίσεις για σένα;

Είμαι πραγματικά χαρούμενος που πήρα αυτό το βραβείο. Είναι ωραίο να βλέπεις πως ο κόσμος εκτιμά ό,τι κάνεις μέσα στο γήπεδο και θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους του ΠΑΟΚ που με ψήφισαν, όπως θέλω να ευχαριστήσω και τους συμπαίκτες μου. Εχω ξαναπεί πως δίχως αυτούς δεν θα είχα πετύχει τίποτα. Είμαστε μια ομάδα, λειτουργούμε όλοι μαζί σαν ένα και γι’ αυτό έφυγα από τη Θεσσαλονίκη απογοητευμένος επειδή χάσαμε από τον Παναθηναϊκό.

Ηταν η πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και την παρακολούθησες από τις εξέδρες. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από το συγκεκριμένο παιχνίδι;

Η αλήθεια είναι πως δεν δείξαμε το πρόσωπο που είχαμε παρουσιάσει στα προηγούμενα παιχνίδια. Ισως να ήμασταν λίγο φοβισμένοι μέσα στο γήπεδο και να μην συνειδητοποιήσαμε ότι μπορούμε να πάρουμε κι αυτή τη νίκη. Ισως να μην ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι λόγω όλης της συζήτησης σχετικά με τη διαφορά από τον Ολυμπιακό και να μην είχαμε το καθαρό μυαλό που χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Κάναμε λάθη και τα πληρώσαμε ακριβά.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η πίεση της πρωτιάς είναι ένα γεγονός που θα εξακολουθήσει να υπάρχει και στα επόμενα ματς με πρώτο αυτό κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Θεωρείς πως μπορεί να επηρεάσει την ομάδα;

Εύχομαι να μάθουμε από τα λάθη που κάναμε κόντρα στον Παναθηναϊκό και να παρουσιαστούμε ψυχολογικά έτοιμοι. Σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να παίζεις σαν πραγματικός πρωταθλητής. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε δυνατοί στον ψυχολογικό τομέα – όπου ενδεχομένως μας λείπει κάτι – διότι πιστεύω πως αγωνιστικά βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση.

Εχει αυτή η έλλειψη συγκέντρωσης που λες να κάνει με το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει συνηθίσει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση;

Δεν το ξέρω αυτό. Μπορεί να είναι και έτσι. Ήμασταν συνηθισμένοι να κυνηγάμε τον αντίπαλο κι όχι να μας κυνηγούν, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να μάθουμε να το διαχειριζόμαστε για να πετύχουμε όσα θέλουμε.

Advertisement
Advertisement

Τον επόμενο ένα μήνα ο ΠΑΟΚ δίνει πολλά δύσκολα και κρίσιμα παιχνίδια που ενδεχομένως να κρίνουν πολλά στη σεζόν. Υπάρχει το ματς στην Τρίπολη, στο Καραϊσκάκη, στην Ξάνθη, τα δύο του Europa League. Είναι η ομάδα έτοιμη γι’ αυτό τον νέο… μαραθώνιο;

Είναι αλήθεια πως το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλά δύσκολα παιχνίδια στη συνέχεια. Εμείς οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως αυτό το διάστημα κρίνει πολλά για το μέλλον και να το διαχειριστούμε κατάλληλα έτσι ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για να είμαστε μέσα στους στόχους μας. Πρέπει να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Europa League, να προσπαθήσουμε να πάρουμε το μάξιμουμ των πόντων στο πρωτάθλημα και δεν πρέπει να ξεχνάμε και το Κύπελλο όπου έχουμε ακόμα πιθανότητες πρόκρισης. Είναι ένα ματς και πρέπει να το κερδίσουμε. Για να πετύχουμε όλα τα παραπάνω πρέπει να τα κάνουμε όλα σωστά και να δείξουμε την απαραίτητη εξυπνάδα στις αντιδράσεις μας.

Μέχρι τότε υπάρχει η διακοπή λόγω των Εθνικών ομάδων. Ο κόσμος ανησυχεί με το ενδεχόμενο υποτροπής του τραυματισμού σου αν αγωνιστείς στο ματς της Ρουμανίας. Πως νιώθεις το πόδι σου;

Σε συνεργασία με τον προπονητή και το ιατρικό τιμ αποφασίσαμε πως ήταν πολύ νωρίς για να παίξω κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το ίδιο συμβαίνει και στην Εθνική. Η συμμετοχή μου ή όχι θα κριθεί σε συνεργασία με τους ανθρώπους της Ρουμανίας.  Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έκανα χαλαρές προπονήσεις στην Τούμπα. Μόνο τρέξιμο. Το ίδιο συνέχισα να κάνω τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Εθνική. Γυμναζόμουν χωρίς μπάλα προκειμένου να περιορίσουμε το ρίσκο του τραυματισμού. Σήμερα (12.11) ξεκίνησα μόνος μου με το γυμναστή και έκανα ένα μέρος του κανονικού προγράμματος με την υπόλοιπη ομάδα. Όλα πάνε καλά, αισθάνομαι καλά και την Πέμπτη (13.11) θα δοκιμάσω να προπονηθώ κανονικά. Να είστε σίγουροι πως δεν πρόκειται να ρισκάρω την υγεία μου. Η Εθνική Ρουμανίας είναι η Εθνική της χώρας μου, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα στην οποία αγωνίζομαι και καταλαβαίνω πως όταν επιστρέψω θα πρέπει να παίξω. Το χρειάζομαι κι εγώ από τη μεριά μου να γυρίσω σε καλή κατάσταση και να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ στα δύσκολα ματς που έρχονται.

Advertisement
Advertisement

Τέλος, ποιο είναι το μυστικό να είσαι αμυντικός κι όμως ν’ αποτελείς ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της επιθετικής λειτουργίας της ομάδας;

Αυτό έρχεται με το χρόνο, την εμπειρία. Όσο περνάει ο καιρός καταλαβαίνω πολύ περισσότερα πράγματα και μαθαίνω καλύτερα το ποδόσφαιρο. Τώρα μου είναι πιο εύκολο απ’ ότι πριν 5-10 χρόνια. Εχω μάθει να βλέπω το ποδόσφαιρο από διαφορετική οπτική γωνία και γι’ αυτό είναι πιο εύκολο να μπορώ να συμμετέχω στην επίθεση και να είμαι αποτελεσματικός ανασταλτικά. Χαίρομαι που ο κόσμος εκτιμά αυτό που κάνω. Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο. Δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο μυστικό, λοιπόν.  Εχω μάθει να χρησιμοποιώ τις δυνάμεις μου σε συνδυασμό με την ευφυΐα, όπως πρέπει να κάνει κάθε ποδοσφαιριστής.

Continue Reading
Advertisement Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

πρωτοσέλιδο

Διπλό με χαρακτήρα πρωταθλητή ο Δικέφαλος

paokrevolution

Published

on

Την 4η συνεχόμενη νίκη του, εντός και εκτός συνόρων, πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, για την 15η αγωνιστική της Super League 1, μετά τις επιτυχίες του απέναντι σε Αιγάλεω, Πανσερραϊκό και Φερεντσβάρος.

Ο Δικέφαλος μπορεί να αγχώθηκε, αλλά επικράτησε του Παναιτωλικού με 0-1, έχοντας «ήρωα» της τελευταίας στιγμής τον Καμαρά, ο οποίος σκόραρε στο 87’ με κεφαλιά. Ο Μαϊντέβατς έχασε πέναλτι στο 23’, που κέρδισε μετά από διπλό λάθος του Μιχαηλίδη.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με στόχο να κυριαρχήσει και μόλις στο 2′ έχασε την πρώτη του ευκαιρία. Ο Σορετίρε βρέθηκε σε θέση βολής πλάγια μέσα στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσάβες.Από το 10’ και μετά ο Παναιτωλικός ισορρόπησε και στο 14′ απείλησε με «κεραυνό» του Λαχούντ έξω από την περιοχή, που πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι!

Διπλό λάθος Μιχαηλίδη, χαμένο πέναλτι από τον Μαϊντέβατς

Advertisement
Advertisement

Ακολούθησε στο 15′ χλιαρό σουτ του Ότο που μπλόκαρε ο Τσάβες, ενώ στο 21’ ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι μετά από λάθος και μαρκάρισμα του Μιχαηλίδη στον Μαϊντέβατς. Ο τελευταίος ανέλαβε την εκτέλεση στο 23’, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, χάνοντας μία χρυσή ευκαιρία για να βάλει τον Παναιτωλικό μπροστά στο σκορ.

Μοναδική ευκαιρία από τον Λαχούντ

Στο 27′ ο Σάστρε προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος με σουτ εκτός περιοχής, όμως, ο Τσάβες ήταν σε ετοιμότητα και στο 33′, έπειτα από νέο λάθος του Μιχαηλίδη, ο Παναιτωλικός άγγιξε το 1-0. Η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Έλληνα αμυντικού, στρώθηκε στον Λαχούντ στη μικρή περιοχή και χρειάστηκε η ψύχραιμη επέμβαση του Κοτάρσκι για να παραμείνει το σκορ ισόπαλο. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με σουτ υπό καλές προϋποθέσεις του Μουργκ στο 43′, μετά από στρώσιμο του Σβαμπ, που δεν ανησύχησε τον Τσάβες. Ο Κωνσταντέλιας αντικατέστησε τον Μουργκ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με στόχο ο ΠΑΟΚ να γίνει πιο ουσιαστικός στις επιθέσεις του από τον άξονα. Η πρώτη τελική στην επανάληψη ήρθε στο 54′, με άστοχο σουτ του Σάστρε εκτός περιοχής, πριν στο 58′ ο Ότο χάσει σπουδαία ευκαιρία με πλασέ από την μικρή περιοχή.

Ο Κοτάρσκι «έσωσε» τον Καμαρά

Στο 60’ ο Παναιτωλικός απείλησε από μεγάλο λάθος του Καμαρά, ο οποίος προσπάθησε να γυρίσει προς τα πίσω, ο Λαχούντ βγήκε απέναντι από τον Κοτάρσκι, αλλά ο Κροάτης τον νίκησε.  Η επόμενη αξιοσημείωτη φάση καταγράφηκε στο 78’, με γύρισμα του Ζίβκοβιτς στην καρδιά της περιοχής και επέμβαση του Τσάβες προ του επερχόμενου Τισουντάλι.

Advertisement
Advertisement

Ο Τσάβες είπε «όχι» σε σουτ του Ζίβκοβιτς

Δύο λεπτά αργότερα, ο Τσάβες έσωσε με το πόδι στην κλειστή του γωνία, μετά από σουτ του Ζίβκοβιτς και στην επόμενη φάση ο Καμαρά είδε σε κεφαλιά του τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από την εστία.

Λύτρωση στο 87’

Το πολυπόθητο γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε, τελικά, στο 87′. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Μαντί Καμαρά με κεφαλιά ακριβείας έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Παναιτωλικού, γράφοντας το 0-1.

Advertisement
Advertisement

MVP

Ο Καμαρά έκρινε ακόμη ένα ματς του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν με κεφαλιά, μετά τα σημαντικά γκολ του κόντρα σε Ατρόμητο και Λεβαδειακό.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Τσακαλίδης δεν ήρθε αντιμέτωπος με κάποια δύσκολη φάση. Καταλόγισε στο 21’ χωρίς δεύτερη σκέψη το πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού για μαρκάρισμα του Μιχαηλίδη και έβγαλε συνολικά από το τσεπάκι του επτά κίτρινες.

Advertisement
Advertisement

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός: Τσάβες, Μπακάκης (63’ Μαυρίας), Παντελάκης, Μαιντέβατς (63’ Λομόνακο), Πέρες, Λαχούντ (81’ Μπελεβώνης), Σιέλης, Μπουζούκης (63΄Λουίς), Τορεχόν, Στάγιτς, Λιάβας.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (62’ Μπάμπα), Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Καμαρά, Σβαμπ (62’ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (46’ Κωνστσντέλιας), Σορετίρε (69’ Τισουντάλι), Τσάλοφ (62’ Σαμάτα).

Advertisement
Advertisement
Continue Reading

πρωτοσέλιδο

“Έχουμε πολλά προβλήματα και δεν είναι εύκολο να διαχειριστούμε την κατάσταση”

paokrevolution

Published

on

Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου:

«Είμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, έχουμε πολλά προβλήματα και δεν είναι εύκολο να τη διαχειριστούμε. Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι προσπαθώντας να μείνουμε αισιόδοξοι και σε καλό επίπεδο. Να επανέλθουν παίκτες και μέρα με τη μέρα να επιστρέψει το γκρουπ που θα μας οδηγήσει στα αποτελέσματα που θέλουμε».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Παίξαμε με τον Ολυμπιακό μεσοβδόμαδα χάνοντας τρεις παίκτες, την ίδια στιγμή ο αντίπαλος είχε μία βδομάδα να δουλέψει. Είμαστε υπό συνεχή πίεση, δεν έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε, να προετοιμαστούμε σωστά, δεν έχουμε τη σωστή αντίδραση στο παιχνίδι. Είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε, γνωρίζοντας την κατάσταση».

Continue Reading

Ποδόσφαιρο

Οι «κολώνες» και οι «απογοητεύσεις» στις πρώτες 26 αγωνιστικές

paokrevolution

Published

on

Η κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται 7 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό (αφήνουμε στην άκρη την αφαίρεση 7 βαθμών που του επιβλήθηκε πρωτόδικα αφού υπάρχει και η αυριανή εκδίκαση στην Εφέσεων). Το άρθρο εδώ

Continue Reading

Τάσεις