Επικαιρότητα
“To να παίζεις έστω και ένα λεπτό στον ΠΑΟΚ σου δίνει κίνητρο”
Πέρσι ήταν ο παίκτης αποκάλυψη για τον ΠΑΟΚ αφού οι εμφανίσεις του αλλά και τα σημαντικά γκολ που πέτυχε τον έκαναν ρούκι της χρονιάς. Μιλώντας από την Ολλανδία ο Γιάννης Μυστακίδης βάζει τον πήχη παραπάνω και δηλώνει έτοιμος να καθιερωθεί στην ενδεκάδα.
«Πρώτα απ’ όλα θέλω να έχω υγεία. Κυριότερος όμως στόχος μου είναι να καθιερωθώ στην ομάδα. Δουλεύω καθημερινά πολύ σκληρά και αυτό σκέφτομαι συνεχώς, την καθιέρωση. Θέλω να κερδίσω μια θέση βασικού στην ομάδα». Οι αφίξεις παικτών που παίζουν στην ίδια θέση με αυτόν δεν τον προβληματίζει: «Το να παίζεις στον ΠΑΟΚ έστω και ένα λεπτό σου δίνει κίνητρο. Αυτό από μόνο του είναι σημαντικό αφού παίζεις σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Πάντα πρέπει να είσαι ο καλύτερος. Και πέρσι είχα πίεση φέτος ακόμη περισσότερη γιατί ο προπονητής αλλά και ο κόσμος περιμένει να δει περισσότερα πράγματα από μένα όπως εγώ από τον εαυτό μου. Ο ανταγωνισμός είναι ωφέλιμος και σημαντικός για να γίνεσαι καλύτερος. Χαίρομαι για το ότι έχουν έρθει καλοί παίκτες στη θέση που αγωνίζομαι αφού αυτό θα με κάνει καλύτερο».
– Είχες αρκετούς τραυματισμούς. Μπορείς να δώσεις μια εξήγηση;
«Πολλοί ήταν οι παράγοντες αλλά κυριότερος η απειρία και ο υπερβάλλων ζήλος μου. Ηταν η πρώτη σεζόν στην καριέρα μου που έπαιξα σε τοπ επίπεδο και αυτός ήταν ο λόγος που τραυματίστηκα αλλά πλέον έμαθα. Επειδή από μικρός είχα μάθει να τα δίνω όλα, θα πρέπει να βρω τρόπο να ελέγχω αυτό τον ζήλο μου. Για παράδειγμα πέρσι δούλευα και πέρα από τις προπονήσεις με την ομάδα. Πλέον σε συνεργασία με τον προπονητή και όλο το τημ, έμαθα να μην κάνω υπερβολικά πράγματα και να ελέγχω αυτή την επιθυμία μου να δουλεύω ακατάπαυστα».
«Εχουμε μάθει από τα παθήματα της περσινής σεζόν»
Ο ΠΑΟΚ στο φινάλε της σεζόν «ρέφαρε» αφού κατάφερε να πάρει την πρωτιά στα πλέι οφ. Παρόλα αυτά δεν μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένη και το ζητούμενο είναι αν στην ομάδα διδάχθηκαν από τα λάθη. Ο Μυστακίδης το πιστεύει αυτό.
«Η αλήθεια είναι ότι διακρίνω διαφορές. Η σεζόν άρχισε πιο οργανωμένα αφού για παράδειγμα οι μεταγραφές φέτος έγιναν πιο σύντομα, ο προπονητής δεν χρειάζεται να μας μάθει και να τον μάθουμε ενώ και εμείς έχουμε μια σεζόν στην πλάτη μας από την οποία διδαχθήκαμε πολλά και επομένως μπορούμε να τα πάμε καλύτερα και πρέπει να το κάνουμε».
– Ποιο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα λοιπόν με το οποίο άρχισε η προετοιμασία;
«Η περσινή χρονιά άρχισε με όλα να είναι άγνωστα για τον προπονητή. Πλέον εμείς συνεχίζουμε από εκεί που τέλειωσε η σεζόν. Δηλαδή ο προπονητής μας ξέρει, τον ξέρουμε, γνωρίζουμε τι ζητά από εμάς και το κυριότερο είναι ότι εμείς έχουμε μάθει από τα παθήματα της περσινής σεζόν».
– Το μεγαλύτερο μάθημα από την περσινή χρονιά ποιο είναι;
«Κρατώ και θετικά αλλά και αρνητικά. Μάθημα για εμάς ήταν ότι υποτιμήσαμε αρκετούς αντιπάλους και το πληρώσαμε. Αλλά το θετικό είναι ότι στα δύσκολα, δηλαδή στα πλέι οφ η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, και γυρίσαμε τα παιχνίδια. Πάντα πρέπει να κρατάς και τα θετικά και τα αρνητικά. Απ’ όλα αυτά μπορείς να μάθεις».
– Το προσωπικό μάθημα αφορούσε τη στιγμή που σε έδιωξε ο Τούντορ στο φιλικό με τη Βέροια;
«Δε θα τη ξεχάσω ποτέ εκείνη τη στιγμή. Κατάλαβα αμέσως το λάθος μου και με την αντίδραση του μου έδειξε πώς πρέπει να λειτουργώ. Είναι ένα μάθημα ζωής για μένα και με έκανε να ωριμάσω και να καταλάβω ότι πρέπει να κάνω αυτά που ζητά ο προπονητής και όχι αυτά που θέλω εγώ. Ξέρω ότι η τρίπλα δεν είναι το παν, θέλω να παίζω πιο ομαδικά και να είμαι ουσιαστικός. Αν και η θέση που αγωνίζομαι θέλει και το κάτι παραπάνω. Αλλά θα βάλω το μυαλό μου να δουλέψει, θα βελτιώνομαι συνεχώς».
– Η χειρότερη στιγμή σου πέρσι;
«Η βραδιά του αγώνα με τον Ηρακλή στην Τούμπα και τα όσα ακολούθησαν. Η χειρότερη μου στιγμή στον ΠΑΟΚ. Και πιστεύω ότι αν εκείνη τη στιγμή ήμασταν πιο ενωμένοι με τον κόσμο θα το είχαμε ξεπεράσει πιο σύντομα».
«Σύστημα και αλλαγές μας μπέρδευαν»
Ο Μυστακίδης σημείωσε ότι πάντα θα ευγνωμονεί τον Τούντορ για το ότι τον ανέδειξε αλλά δεν μπορούσε παρά να συμφωνήσει με όλους τους συμπαίκτες του για τους λόγους που τελικώς δεν κατάφερε να πετύχει στην ομάδα: «Και οι δυο προπονητές αγαπούν την πειθαρχία. Στην περσινή σεζόν όλα ήταν άγνωστα για τον Τούντορ. Ο Ιβιτς ξέρει την ομάδα και αυτό μας βοηθά να τα κάνουμε όλα πιο εύκολα. Φυσικά μας βοηθά και το σύστημα. Κανείς μας δεν είχε παίξει στη ζωή του το 3-5-2. Εγώ πάντα θα έχω έναν καλό λόγο για τον Τούντορ γιατί αυτός με επέτρεψε να αναδειχθώ. Αλλά το σύστημα και το ότι συνεχώς άλλαζε πρόσωπα στην ενδεκάδα μας μπέρδεψε αφάνταστα. Με τον Ιβιτς γνωρίζουμε το 4-3-3, αυτός μας έβγαλε στα προκριματικά του CHL. Πλέον με τον Ιβιτς θέλω να κάνω το κάτι παραπάνω. Αρέσκεται στο ωραίο αλλά και στο ουσιαστικό ποδόσφαιρο. Μας ζητά να έχουμε υπεροχή της μπάλας και να βγάζουμε και αυτοματισμούς στις επιθέσεις. Θέλουμε να το αφομοιώσουμε αυτό και να το βγάλουμε και στους αγώνες».
«Απωθημένο το… Μπερναμπέου»
Ο Γιάννης Μυστακίδης δεν έκρυψε το απωθημένο που έχει ως ποδοσφαιριστής και φυσικά θα ήθελα να το βιώσει ως παίκτης του ΠΑΟΚ: «Απωθημένο μου είναι να αγωνιστώ στο Μπερναμπέου. Να ζήσω αυτό το γήπεδο από κοντά» ενώ έκανε και την πρόβλεψη του για το Euro: «Μπορεί να είμαι φαν του Ρονάλντο και η Πορτογαλία να είναι ένα βήμα πριν τον τελικό αλλά για πολλούς λόγους θέλω να το κατακτήσει η Γερμανία».
«Συμπαίκτης με αυτόν που τον έβλεπα στο…pro»
Μια από τις πιο ωραίες στιγμές της συνέντευξης με τον Γιάννη Μυστακίδη ήταν η αναφορά που έκανε στον Μπερμπάτοφ με τον οποίο μοιράστηκε τα αποδυτήρια της ομάδας για ένα χρόνο, κάτι που ο ίδιος δεν μπορούσε να φανταστεί ούτε στα πιο τρελά του όνειρα: «Και μόνο που τον έβλεπα δίπλα μου αισθανόμουν τυχερός. Ειχα δίπλα μου τον άνθρωπο που θαύμαζα και τον επέλεγα στο «pro» όταν έπαιζα υπολογιστή. Προσπάθησα να πάρω την κάθε του λέξη. Δύσκολο φυσικά να του πάρεις λέξη αλλά όπως μας είπα και στην Μάντσεστερ που ήταν δεν μιλούσαν πολύ. Αλλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο ακόμη και στο γυμναστήριο προσπαθούσα να μάθω πράγματα από αυτόν».
«Δικαίως απαιτεί ο κόσμος»
Ο Μυστακίδης αναγνωρίζει το δίκιο του κόσμου που απαιτεί νίκες: «Υπάρχουν και τα κακά αποτελέσματα. Η νίκη είναι το πιο σημαντικό πράγμα και οι νίκες δίνουν ψυχολογία και στην ομάδα αλλά και στον κόσμο που τις απαιτεί και καλά κάνει. Αλλά αν ο κόσμος μας στηρίξει στα άσχημα, τότε είναι πιο δύσκολο να το ξεπεράσεις». Σχολίασε και το ότι στην πρώτη ανοικτή προπόνηση της σεζόν ο κόσμος δεν ήταν αρκετός: «Το σχολίασαν και οι παλαιότεροι παίκτες. Προτιμώ να μην υπάρχει ενθουσιασμός. Δε θέλω φυσικά απογοήτευση αλλά μια ισορροπία. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας για να πετύχουμε» και με μια λέξη απάντησε στο τι θα τον άφηνε ικανοποιημένο το τέλος της χρονιάς που αρχίζει: «Τίτλος».
«Πρόκληση το CHL»
Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για τα προκριματικά του CHL. Απαντες στην ομάδα το χαρακτηρίζουν ως πρόκληση: «Είναι μια μεγάλη πρόκληση. Ποιος δε θέλει να βρίσκεται στους ομίλους αυτής της διοργάνωσης; Στην ομάδα υπάρχει πίστη και αισιοδοξία. Δεν επιλέγω αντίπαλο. Και οι πέντε ομάδες είναι δυνατές και αξιόλογες» ενώ αποκάλυψε ποια ήταν η κορυφαία στιγμή την περασμένη σεζόν για τον ίδιο: «Εκείνη που μέσα στα αποδυτήρια όλοι μαζί πανηγυρίσαμε την έξοδο στο CHL».
Επικαιρότητα
ΠΑΟΚ και τηλεοπτικά: αποκλειστικά απόφαση Σαββίδη

Ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να διαπραγματευτεί τα τηλεοπτικά δικαιώματα αφού το συμβόλαιο με την NOVA έχει ολοκληρωθεί. Την όποια διαπραγμάτευση θα κάνει αποκλειστικά ο Ιβάν Σαββίδης γνωρίζοντας πως τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι ένα ισχυρό έσοδο για την ομάδα. Δημοσιεύματα που θέλουν τον πρόεδρο της ασπρόμαυρης ΠΑΕ να στρέφεται στη λύση του… δικού του καναλιού δηλαδή του OPEN δεν επιβεβαιώνονται και εδώ πρέπει να βάλουμε και έναν αστερίσκο: δεν αποκλείεται να είναι και ένα μέτρο πίεσης ώστε μια από τις συνδρομητικές πλατφόρμες να ανεβάσουν την προσφορά και να ικανοποιήσουν τα «θέλω» της ΠΑΕ. Πριν από μερικά χρόνια ο ΠΑΟΚ πρωτοπόρησε και έδειξε τους εντός έδρας αγώνες του από το PAOK TV αλλά προφανώς η απόφαση του να «επιστρέψει» σε συνδρομητικό κανάλι έδειξε πως τα έσοδα δεν ήταν τα προσδοκόμενα. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται με ενδιαφέρον η εξέλιξη του θέματος και ίσως να υπάρξει πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Πέρσι τα φιλικά παιχνίδια του ΠΑΟΚ τα έδειξε η NOVA.
Επικαιρότητα
Η οικογένεια του ΠΑΟΚ δεν ξεχνά τον Νάσο Κωνσταντίνου.

Στεφάνι στη μνήμη του κατέθεσαν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά και αντιπροσωπεία οργανωμένων οπαδών του Δικεφάλου.
Υπενθυμίζεται πως ο Νάσος Κωνσταντίνου παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην οδό Αγίου Δημητρίου στην προσπάθεια του να ξεφύγει από επίθεση οπαδών αμέσως μετά από τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό τον Απρίλιο του 2017.
Επικαιρότητα
Το μήνυμα από την Θύρα 4 για την χθεσινή βραδιά αλλά και το αύριο

Η χθεσινή εμφάνιση της ομάδας, παρά την απώλεια του τροπαίου, κάνει κάθε ΠΑΟΚτση υπερήφανο. Η ομάδα, η διοίκηση και ο προπονητής μας αξίζουν τα συγχαρητήρια και την εκτίμηση του ΛΑΟΥ μας για όσα πέτυχαν φέτος κόντρα σε κάθε αρχική εκτίμηση. Μπορεί να μην πανηγυρίσαμε χθες έναν ακόμα ευρωπαϊκό τίτλο μαζί τους, αλλά μας έκαναν να αγαπήσουμε το σύλλογο λίγο παραπάνω και τους ευγνωμονούμε για αυτό. Οι ήττες φτιάχνουν οπαδούς με συνείδηση και αν αξιοποιηθούν τότε μπορούν να φέρουν πρόοδο – και σε αυτό προσβλέπουμε.
Στόχος, και όχι ευχή ούτε παρότρυνση, πρέπει να είναι η στήριξη και ενδυνάμωση του τμήματος σε όλα τα μέτωπα. Στο μπάσκετ του ΠΑΟΚ αρμόζει μόνο να πρωταγωνιστεί και η χθεσινή εικόνα του γηπέδου θα είναι απλά μια γεύση για αυτό που θα ακολουθήσει εφόσον γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει να γίνουν.
Χρέος μας είναι η χθεσινή απογοήτευση να μετατραπεί σε πείσμα και λύσσα ώστε ο ΠΑΟΚ να γίνει και πάλι πρωταγωνιστής στα παρκέ. Το απαιτεί η τεράστια ιστορία μας και ήρθε ο καιρός πλέον να γίνει πράξη.
-
Επικαιρότητα1 έτος ago
Το παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
ΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
Έκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
Λουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα5 έτη ago
101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ2 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά