Επικαιρότητα
«Θέληση να πετύχω πολλά»
Ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε στην κάμερα του Novasports με αφορμή τον επικείμενο αγώνα του Δικεφάλου στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα για την 16η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.
Για την περίοδο των γιορτών:
«Χρόνια πολλά με υγεία για όλον τον κόσμο. Πέρασα καλά, ξεκουράστηκα, πήρα τις ανάσες που χρειαζόμουν, πιστεύω πως όλοι τις χρειαζόμασταν αυτές τις ανάσες. Κάναμε ένα πρώτο μισό σεζόν πολύ δύσκολο, με πολλά ματς, δύσκολα ματς, ντέρμπι, ξεκινώντας από το καλοκαίρι μέχρι και τον τελευταίο αγώνα του Δεκεμβρίου. Πήραμε τις ανάσες που χρειαζόμασταν και τώρα είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι για το ματς της Κυριακής» .
Για το 2018 που έφυγε:
«Σίγουρα τη χαρά που πήραμε το Κύπελλο με βάση όλα της χρονιάς αν το πάρουμε από την αρχή, τ’ ότι μπορούσαμε να πάρουμε και το πρωτάθλημα αλλά το χάσαμε όπως το χάσαμε. Ατομικά ήμουν χαρούμενος γιατί από τον Ιανουάριο έκανα ένα πολύ καλό δεύτερο μισό της περσινής χρονιάς. Φέτος ξεκίνησα πολύ καλά το καλοκαίρι, μετά έκανα μια ‘κοιλιά’, που πιστεύω είναι φυσιολογικό, όλοι οι ποδοσφαιριστές περνούν αυτό το κομμάτι. Και τώρα ξεκουράστηκα κι επανέρχομαι με μεγάλη όρεξη και μεγάλη θέληση να πετύχω πάρα πολλά – παραπάνω – πράγματα» .
Για την απόδοση της ομάδας:
«Εντάξει, όταν έχεις πολλά ματς και δύσκολα ματς και χρειάζεται να ξεκινήσεις πολύ καλά το καλοκαίρι στα πιο σημαντικά ματς που υπήρξαν για να κάνεις κάτι καινούριο, να μπεις στους ομίλους του Champions League αναγκαστικά πρέπει να προσπαθήσεις να δώσεις πολύ παραπάνω ‘γκάζι’ στην αρχή. Αυτό έκανα κι εγώ, αυτό έκανε κι όλη η ομάδα, γιατί όλη η ομάδα πέρασε μια ‘κοιλιά’. Το καλό είναι ότι καταφέραμε να βγούμε πιο δυνατοί όλοι από αυτήν την ‘κοιλιά’, να είμαστε πρώτοι, να μην έχουμε απώλειες στο πρωτάθλημα εκτός του ματς με τον Ατρόμητο όπου φέραμε ισοπαλία … Εγώ αυτό κρατάω ως το θετικό όλης της υπόθεσης» .
Για τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στον τίτλο:
«Για μένα πρέπει να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής. Να είμαστε αφοσιωμένοι σε κάθε ματς, συγκεντρωμένοι 100% και πειθαρχημένοι σε ότι μας ζητάει ο προπονητής για να βγάλουμε μεγάλη θέληση, μεγάλο πάθος για το πρωτάθλημα, για το κάθε ματς που θ’ ακολουθεί στη συνέχεια και να μπαίνουμε και να το κερδίζουμε. Αυτό είναι το σημαντικότερο για μένα, να είμαστε αφοσιωμένοι και να υπάρχει θέληση μεγάλη» .
Για την ήττα στην Πάτρα, την αποχώρηση Πρίγιοβιτς και το πως επηρεάζουν την ομάδα:
«Κοίταξε, θα μιλήσω για το ματς του Κυπέλλου γιατί υπήρχε μεγάλη διακοπή. Τα παιδιά που αγωνίστηκαν, εκτός από τη διακοπή των Χριστουγέννων είχαν – γενικά – καιρό ν’ αγωνιστούν και σα σύνολο και ατομικά ο κάθε ένας τους, δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής στο πρώτο μισό, ήταν και κακό το γήπεδο, δε θέλει και πολύ να γίνουν ένα δυο λάθη και να γίνει η … ‘στραβή’. Όπως έγινε και ήταν ένα μεγάλο μάθημα για εμάς πιστεύω και θα πω ‘σφαλιάρα’ για να είμαστε πολύ πιο έξυπνοι στη συνέχεια. Δεν έγινε το κακό γιατί έχουμε την ευκαιρία στη συνέχεια να επανορθώσουμε στο δεύτερο ματς με την Παναχαϊκή. Ήταν όμως μάθημα για να είμαστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι στο ματς της Κυριακής γιατί πλέον στο πρωτάθλημα δεν έχει πισωγύρισμα. Κάθε ματς που τελειώνει δεν ξανάρχεται.
Όσον αφορά τον Άλεξ, σίγουρα πρόσφερε πάρα πολλά τα δυο χρόνια που ήταν στην ομάδα, έβαλε πολλά γκολ, έδειξε ότι έχει ικανότητα στο να σκοράρει, σίγουρα θα μας λείψει αλλά κι από την άλλη ουδείς αναντικατάστατος. Πρέπει να μάθουν όλες οι ομάδες κι εμείς να ζουν και να ζούμε με τις απώλειες. Τα παιδιά που έχουν μείνει, ο Άκπομ κι ο Καρέλης για μένα είναι πάρα πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Είναι ευκαιρία τους να δείξουν ότι έχουν τη δυνατότητα να είναι αυτοί οι πρώτοι παίκτες της επίθεσης της ομάδας μας. Μακάρι να το καταφέρουν, να το αποδείξουν και σε μας και στους εαυτούς τους και να βοηθήσουν την ομάδα» .
Για τις αυξημένες ευθύνες που θα έχει αυτός και οι συμπαίκτες του ώστε να καλύψουν το κενό του Πρίγιοβιτς που αποχώρησε:
«Ότι γινόταν μέσα στο γήπεδο κι ότι ευθύνη υπάρχει είναι ομαδική δουλειά. Δουλεύουμε όλο το σύνολο μαζί. Απλά ο Άλεξ έχει την ικανότητα να βάζει την μπάλα στα δίχτυα γιατί ήταν ο επιθετικός της ομάδας μας, είχε μεγάλη ικανότητα τη δουλειά που έκανε όλη η ομάδα να την καταλήγει σε γκολ μέσω αυτού. Ελπίζω κι εγώ μάλλον είμαι σίγουρος γι’ αυτό ότι κι οι δυο που έμειναν θα κάνουν την ίδια δουλειά αρκεί να συνεχίζουν να παίζουν όλοι για την ομάδα, όπως και παίζουν, να γίνεται σωστά η δουλειά μέσα στο γήπεδο, ομαδικά και πιστεύω θα έρθουν και τα γκολ της συγκεκριμένης θέσης» .
Για το παιχνίδι της Κυριακής:
«Εγώ είμαι ‘καθαρά’ 100% αφοσιωμένος στην ομάδα, ειδικά στο παιχνίδι της Κυριακής γιατί το θεωρώ ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν. Είναι μια πολύ δύσκολη έδρα. Θέλω πάρα πολύ να πάμε να κερδίσουμε στην Τρίπολη. Όσον αφορά τα μεταγραφικά εγώ τα Χριστούγεννα πήγα ταξίδι με την κοπέλα μου στην Τουρκία ‘καθαρά’ αναψυχής και να ηρεμήσω λίγο. Απλά ήθελε πολύ να πάμε Κωνσταντινούπολη η κοπέλα μου και πήγαμε. Έχω φίλο τον Σλούκα στο μπάσκετ και πήγα είδα το ματς της Φενέρ, μου ‘έκλεισε’ εισιτήρια, ήταν ωραίο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν ισχύει και δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω γι’ αυτό. ‘Καθαρά’ ήταν για διακοπές, αφοσιωμένος είμαι στην ομάδα μου στον ΠΑΟΚ κι όπως είπα και πριν στο ματς της Κυριακής» .
Για το αν τον απασχολεί κάτι σχετικά με το μέλλον του και το συμβόλαιό του:
«Όχι, δεν έχει γίνει καμία συζήτηση και δεν είναι κάτι που μ’ απασχολεί γιατί ακόμη είμαι ‘καθαρά’ αφοσιωμένος – όπως είπα και πριν – στο αγωνιστικό κομμάτι, το πώς θα βελτιωθώ εγώ, το πώς θα βοηθήσω την ομάδα να καταφέρει τους στόχους της και να πάρουμε το πολυπόθητο πρωτάθλημα που για μένα αυτό είναι ένα όνειρο ζωής από μικρό παιδί και θα κάνω τα πάντα για να το πετύχω» .
Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του:
«Η ομάδα επανήλθε από τις διακοπές, σιγά – σιγά βρίσκουν όλοι τον ρυθμό τους. Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και πολύ αφοσιωμένοι, να υπάρχει μεγάλη θέληση για το ματς της Κυριακής γιατί – όπως είπα και πριν – είναι από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος. Είμαστε καλά, είμαστε συγκεντρωμένοι, έχουμε δείξει και μεγάλη διάθεση στις προπονήσεις και πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι την Κυριακή» .
Για τον Αστέρα Τρίπολης:
«Είναι καλή ομάδα, δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν αν κι έπαιζε καλά είχε κάποιες ατυχίες. Μετά, με την αλλαγή του προπονητή είναι κάποιες φορές που βγαίνει θετικό αυτό. Παίζουν καλύτερα, έχουν πάρει κι αποτελέσματα, πραγματικά θα είναι ένα πολύ καλό ματς κι αυτός που θα δείξει παραπάνω θέληση και παραπάνω πάθος θα είναι αυτός που θα το πάρει» .
Για το αν έχει απωθημένο τη νίκη σε αυτό το γήπεδο:
«Εντάξει άλλοι θα πουν ότι οι παραδόσεις είναι για να σπάνε άλλοι θα πουν πως είναι για να συνεχίζονται. Πριν δυο χρόνια – θυμάμαι – είχαμε κάνει την τελευταία μας νίκη με τα δυο γκολ του Κουλούρη. Σίγουρα είναι δύσκολη έδρα αλλά πάμε εκεί για να κερδίσουμε γιατί πρέπει να μάθεις να ζεις με την πίεση και να περνάς από τέτοιες έδρες όταν θέλεις να πάρεις το πρωτάθλημα» .
Επικαιρότητα
Στο νοσοκομείο ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, επιδεινώθηκε η υγεία του
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ρουμανίας εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο της χώρας τις τελευταίες ημέρες, καθώς παρουσίασε σοβαρή επιβάρυνση στην κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τη ρουμανική εφημερίδα ProSport.
Ο Μιρτσέα αντιμετώπισε έντονα προβλήματα υγείας προς το τέλος του 2025, με αποτέλεσμα να χρειαστεί άμεση ιατρική φροντίδα. Ο 80χρονος ταλαιπωρήθηκε από έντονο κρυολόγημα, το οποίο επηρέασε αρνητικά την ήδη επιβαρυμένη καρδιακή του λειτουργία, και κρίθηκε αναγκαία να νοσηλευτεί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάστασή του επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.
Επικαιρότητα
Ανακοίνωση εννιά ΣΦ ΠΑΟΚ: «Θέλουμε ανεξάρτητο και αυτάρκη ΑΣ, την καλύτερη λύση για την Τούμπα»
Ανακοίνωση με αφορμή το θέμα της Νέας Τούμπας, μέσω της οποίας ζητούν ανεξάρτητο ΑΣ και μελλοντικά αυτάρκη, αλλά και την πιο σίγουρη και γρήγορη λύση για την ανέγερση του γηπέδου «που ήδη έχει καθυστερήσει», όπως τονίζουν, εξέδωσαν εννιά ΣΦ ΠΑΟΚ (ΑΜΠΑΛΑΕΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΤΟΥΜΠΑ, #031# ΠΕΡΑΙΑ (ΕΟ), ΕΠΑΝΟΜΗ, ΑΜΥΝΤΑΙΟ, ΜΟΥΔΑΝΙΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ). Εξηγούν και γιατί έκαναν επίσκεψη στον Ερασιτέχνη τις προηγούμενες ημέρες.
Αναλυτικά το κείμενο: «Ως Σύνδεσμοι Φίλων ΠΑΟΚ που λειτουργούμε καθημερινά με γνώμωνα το καλό του Δικεφάλου και μόνο, αισθανόμαστε την ανάγκη να τοποθετηθούμε (ελπίζουμε για τελευταία φορά) καθώς εν όψη των 100 ετών τα διοικητικά εσωπροβλήματα του οργανισμού δεν φαίνεται να καταλαγιάζουν (κάθε άλλο μάλλον) παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μας να επικρατήσει η λογική, η ενότητα και η υγιείς σκέψη προς συμφέρουν του ΠΑΟΚ μας.
Χωρίς να μακρηγορούμε καθώς στις περιστάσεις που βιώνουμε μάλλον δεν αρμόζουν μανιφέστα αλλά λακωνικές τοποθετήσεις και δράση, αναφέρουμε τα εξής.
Μετά την προχθεσινή μας επίσκεψη στα γραφεία του ΑΣ ΠΑΟΚ, την διακοπή του διοικητικού συμβουλίου και την συνέχιση της διαδικασίας σήμερα Τέταρτη, πρέπει να δώσουμε στο σύνολο του λαού του ΠΑΟΚ την αλήθεια από την δικιά μας πλευρά καθώς το μέλλον του οργανισμού και οι άνθρωποι που τον απαρτίζουν είναι θέμα όλων και όχι μόνο των οργανωμένων.
Πρώτον, όσον αφορά το περιεχόμενο της επίσκεψης μας και δεύτερον για την συνολική μας στάση και εμπλοκή στα διοικητικά ζητήματα που αφορούν την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ.
Ο λόγος της επίσκεψης… απλός, “Κύριοι, με την δικιά μας στήριξη παραμείνατε 15μελες μετά την παραίτηση Κατσαρή και δεν ακολουθήσατε όλοι τον ίδιο δρόμο.”
Για εμάς δεν έχει αλλάξει κάτι, οι λόγοι της στήριξης μας από την αρχή μέχρι σήμερα παραμένουν ίδιοι.
1. Ανεξάρτητος ΑΣ και μελλοντικά αυτάρκης,
2. Την πιο σίγουρη και την πιο γρήγορη λύση για την ανέγερση της νέας Τούμπας που ήδη έχει καθυστερήσει πολύ να δωθεί στον λαό του ΠΑΟΚ.
Και από ότι φαίνεται, ούτε γρήγοροι, ούτε σίγουροι, ούτε ανεξάρτητοι σταθήκατε.
Επιθυμία λοιπόν του κόσμου που σας στήριξε είναι να δωθούν ΑΜΕΣΑ αποτελέσματα και λύσεις οι οποίες υποστηρίζονται από συμπαγής απόψεις και όχι αβάσιμες τεκμηριώσεις και κομφούζιο καθυστερήσεων για το τι πραγματικά συμβαίνει με την κληρονομιά του συλλόγου μας.
Υγ1
Επειδή πολλοί καλοθελητές διαιωνίζουν ανυπόστατες καταστάσεις, πρώτοι δηλώνουμε πως δεν έχουμε σκοπό να οδηγήσουμε αλλά ούτε και να οδηγηθούμε σε καμία κόντρα και καμία πόλωση με κανέναν συνοπαδό μας για διοικητικά τερτίπια. Όσο και αν ασχολούμαστε με τα κοινά, το πεδίο και η θέση των Οπαδών είναι στους δρόμους και στα Πέταλα, εκεί που τα πράγματα ζορίζουν και μόνο σαν ένα έρχονται οι νίκες.
Υγ2
Επίσης στο κλίμα ενότητας που παροτρύνουμε και διαλέγουμε εξ αρχής να ακολουθήσουμε αποφασίσαμε να μην ανακοινώσουμε δημόσια τους λόγους που είμαστε κάθετα απέναντι στην εμπλοκή Τσαλόπουλου-Χατζόπουλου στην επόμενη μέρα του ΑΣ ΠΑΟΚ, αλλά όσοι ενδιαφέρονται να ακούσουν ποιες συγκεκριμένες κινήσεις τους, συναντήσεις τους και τοποθετήσεις τους είναι αυτές που τους θέτουν εκτός κάδρου για εμάς είμαστε πάντα διαθέσιμοι…
Υγ4
Εμείς είμαστε μόνο Π.Α.Ο.Κ.
Μόνο τα 4 γράμματα έχουν σημασία για εμάς και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι πάνω απο αυτά τα ιερά γράμματα.
Μετά τιμής,
ΣΦ ΠΑΟΚ
ΑΜΠΑΛΑΕΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΤΟΥΜΠΑ, #031#
ΠΕΡΑΙΑ (ΕΟ) , ΕΠΑΝΟΜΗ
ΑΜΥΝΤΑΙΟ, ΜΟΥΔΑΝΙΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ,
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ».
Επικαιρότητα
Συγκλονισμένος και ο Αντρέ με την απώλεια του Ζότα
Ο Αντρέ Βιεϊρίνια με ανάρτηση του στα social media εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια του Ντιόγκο Ζότα που έχασε όπως και ο αδελφός του την ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. «Αναπαύσου εν ειρήνη», ανέφερε στο μήνυμά του ο Αντρέ Βιεϊρίνια.

-
Επικαιρότητα3 έτη agoΤο παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΈκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΗ ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο3 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΛουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα6 έτη ago101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ3 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά
