Connect with us

πρωτοσέλιδο

Τέσσερις αγωνιστικές και βαρύ πρόστιμο στον Ολυμπιακό. Δικαίωμα έφεσης ο ΠΑΟΚ

paokrevolution

Published

on

karaiskaki

 Απέφυγε (σε πρώτο βαθμό) την αφαίρεση βαθμών, όχι όμως και την «καμπάνα» ο Ολυμπιακός για τα όσα έγιναν στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρήθηκαν από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με πρόστιμο 150.000 ευρώ και ποινή τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, που θα εκτίσουν την επόμενη σεζόν. Σημειώνεται πως το αρμόδιο όργανο έκανε δεκτή την παρέμβαση του ΠΑΟΚ στην υπόθεση.

Η ποινή είναι η μικρότερη που προβλέπεται για επίθεση σε διαιτητή καθώς το πειθαρχικό όργανο δέχεται ουσιαστικά όλα όσα ανέφερε το κατηγορητήριο. Ειδικά, δε, η αναφορά για πράξη βίας σε βάρος του διαιτητή μπορεί να επιφέρει βάσει κανονισμού πολύ μεγαλύτερη ποινή.

Advertisement
Advertisement

Από τον Ολυμπιακό μέχρι και χθες λεγόταν πως αν υπήρχε τιμωρία της έδρας έστω και για μια αγωνιστική θα επρόκειτο για σκάνδαλο.

Η ουσία είναι πως, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό, η συγκεκριμένη απόφαση σφραγίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό. Φυσικά υπάρχει δυνατότητα έφεσης από τον Ολυμπιακό ή και τον ΠΑΟΚ (εντός πέντε ημερών), αλλά και από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα (εντός δώδεκα ημερών). Ήδη οι δύο ΠΑΕ έχουν λάβει στα χέρια τους το σκεπτικό της απόφασης, που κατά πάγια πρακτική της ΕΠΟ δεν ανακοινώνεται επίσημα.

Μένει να φανεί αν η βαθμολογία θα επικυρωθεί μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου την Κυριακή ή θα περιμένει η Super League την κατάληξη της υπόθεσης και σε δεύτερο βαθμό.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως ο παρατηρητής Θεμιστοκλής Βαλσάμης, που είχε παραπεμφθεί για πλημμελή καταγραφή των όσων συνέβησαν στο φύλλο αγώνα, κηρύχθηκε πειθαρχικά ελεγκτέος και διαγράφηκε από τους πίνακες των παρατηρητών.

Advertisement
Advertisement

Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ:

Συνεκδίκασε αντιμωλία των διαδίκων τις υποθέσεις α) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 11357/19-4-2017 κλήσης (Π.Ε.) προς απολογία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, β) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 11417/19-4-2017 κλήσης της παρούσας Επιτροπής προς απολογία της ΠΑΕ Ολυμπιακός (δίωξη αναπληρωτή υπευθύνου άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων) και γ) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 11452/20-4-2017 πρόσθετης παρέμβασης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Δέχθηκε την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κήρυξε πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τις αναφερόμενες στο σκεπτικό πράξεις.

Επέβαλε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός τις εξής ποινές: α) για την πράξη των εκτεταμένων επεισοδίων (άρθρο 14 παρ. 1, 2, άρθρο 15 παρ. 6 περ. α’, β’, γ’ Πειθαρχικού Κώδικα) χρηματική ποινή ύψους εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, β) για την πράξη της βίας σε βάρος του διαιτητή του αγώνα (άρθρο 29 παρ. 1 και 4 Πειθαρχικού Κώδικα) ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (άρθρο 29 παρ. 4 περ. α’), γ) για την πράξη της παράνομης εισόδου οπαδών της εγκαλουμένης στο χώρο των αποδυτηρίων των διαιτητών (άρθρο 12 παρ. 5 Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Ομάδων σε συνδυασμό με άρθρα 1 και 26 Πειθαρχικού Κώδικα) χρηματική ποινή ύψους πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ, δ) για την πράξη της βίας σε βάρος του βοηθού παρατηρητή του αγώνα (άρθρο 29 παρ. 1 και 4 Πειθαρχικού Κώδικα) ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, ε) για την πράξη της αφής πυρσών, κροτίδων και καπνογόνων στις κερκίδες πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια του αγώνα (άρθρα 14 παρ. 1, άρθρο 15 παρ. 2 περ. α’ Πειθαρχικού Κώδικα) χρηματική ποινή ύψους δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Συγχώνευσε α) τις ως άνω χρηματικές ποινές, επιβάλλοντας συνολική χρηματική ποινή ύψους εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ, β) τις ως άνω ποινές διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, επιβάλλοντας συνολική ποινή διεξαγωγής τεσσάρων (4) αγώνων χωρίς θεατές.

Η απόφαση για τον παρατηρητή Βαλσάμη αναφέρει:

Δίκασε την υπόθεση κατά του Θεμιστοκλή Βαλσάμη, παρατηρητή του διεξαχθέντος στις 13.4.2017 αγώνος μεταξύ των ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της 5ης φάσης του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων.
Κήρυξε τον εγκαλούμενο, Θεμιστοκλή Βαλσάμη, πειθαρχικά ελεγκτέο για την αναλυτικώς περιγραφόμενη στο σκεπτικό της παρούσας πράξη.
Επέβαλε στον εγκαλούμενο την πειθαρχική ποινή της διαγραφής από τον οικείο πίνακα Παρατηρητών.

Advertisement
Advertisement
Continue Reading
Advertisement Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

πρωτοσέλιδο

Διπλό με χαρακτήρα πρωταθλητή ο Δικέφαλος

paokrevolution

Published

on

Την 4η συνεχόμενη νίκη του, εντός και εκτός συνόρων, πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, για την 15η αγωνιστική της Super League 1, μετά τις επιτυχίες του απέναντι σε Αιγάλεω, Πανσερραϊκό και Φερεντσβάρος.

Ο Δικέφαλος μπορεί να αγχώθηκε, αλλά επικράτησε του Παναιτωλικού με 0-1, έχοντας «ήρωα» της τελευταίας στιγμής τον Καμαρά, ο οποίος σκόραρε στο 87’ με κεφαλιά. Ο Μαϊντέβατς έχασε πέναλτι στο 23’, που κέρδισε μετά από διπλό λάθος του Μιχαηλίδη.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με στόχο να κυριαρχήσει και μόλις στο 2′ έχασε την πρώτη του ευκαιρία. Ο Σορετίρε βρέθηκε σε θέση βολής πλάγια μέσα στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσάβες.Από το 10’ και μετά ο Παναιτωλικός ισορρόπησε και στο 14′ απείλησε με «κεραυνό» του Λαχούντ έξω από την περιοχή, που πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι!

Διπλό λάθος Μιχαηλίδη, χαμένο πέναλτι από τον Μαϊντέβατς

Advertisement
Advertisement

Ακολούθησε στο 15′ χλιαρό σουτ του Ότο που μπλόκαρε ο Τσάβες, ενώ στο 21’ ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι μετά από λάθος και μαρκάρισμα του Μιχαηλίδη στον Μαϊντέβατς. Ο τελευταίος ανέλαβε την εκτέλεση στο 23’, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, χάνοντας μία χρυσή ευκαιρία για να βάλει τον Παναιτωλικό μπροστά στο σκορ.

Μοναδική ευκαιρία από τον Λαχούντ

Στο 27′ ο Σάστρε προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος με σουτ εκτός περιοχής, όμως, ο Τσάβες ήταν σε ετοιμότητα και στο 33′, έπειτα από νέο λάθος του Μιχαηλίδη, ο Παναιτωλικός άγγιξε το 1-0. Η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Έλληνα αμυντικού, στρώθηκε στον Λαχούντ στη μικρή περιοχή και χρειάστηκε η ψύχραιμη επέμβαση του Κοτάρσκι για να παραμείνει το σκορ ισόπαλο. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με σουτ υπό καλές προϋποθέσεις του Μουργκ στο 43′, μετά από στρώσιμο του Σβαμπ, που δεν ανησύχησε τον Τσάβες. Ο Κωνσταντέλιας αντικατέστησε τον Μουργκ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με στόχο ο ΠΑΟΚ να γίνει πιο ουσιαστικός στις επιθέσεις του από τον άξονα. Η πρώτη τελική στην επανάληψη ήρθε στο 54′, με άστοχο σουτ του Σάστρε εκτός περιοχής, πριν στο 58′ ο Ότο χάσει σπουδαία ευκαιρία με πλασέ από την μικρή περιοχή.

Ο Κοτάρσκι «έσωσε» τον Καμαρά

Στο 60’ ο Παναιτωλικός απείλησε από μεγάλο λάθος του Καμαρά, ο οποίος προσπάθησε να γυρίσει προς τα πίσω, ο Λαχούντ βγήκε απέναντι από τον Κοτάρσκι, αλλά ο Κροάτης τον νίκησε.  Η επόμενη αξιοσημείωτη φάση καταγράφηκε στο 78’, με γύρισμα του Ζίβκοβιτς στην καρδιά της περιοχής και επέμβαση του Τσάβες προ του επερχόμενου Τισουντάλι.

Advertisement
Advertisement

Ο Τσάβες είπε «όχι» σε σουτ του Ζίβκοβιτς

Δύο λεπτά αργότερα, ο Τσάβες έσωσε με το πόδι στην κλειστή του γωνία, μετά από σουτ του Ζίβκοβιτς και στην επόμενη φάση ο Καμαρά είδε σε κεφαλιά του τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από την εστία.

Λύτρωση στο 87’

Το πολυπόθητο γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε, τελικά, στο 87′. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Μαντί Καμαρά με κεφαλιά ακριβείας έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Παναιτωλικού, γράφοντας το 0-1.

Advertisement
Advertisement

MVP

Ο Καμαρά έκρινε ακόμη ένα ματς του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν με κεφαλιά, μετά τα σημαντικά γκολ του κόντρα σε Ατρόμητο και Λεβαδειακό.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Τσακαλίδης δεν ήρθε αντιμέτωπος με κάποια δύσκολη φάση. Καταλόγισε στο 21’ χωρίς δεύτερη σκέψη το πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού για μαρκάρισμα του Μιχαηλίδη και έβγαλε συνολικά από το τσεπάκι του επτά κίτρινες.

Advertisement
Advertisement

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός: Τσάβες, Μπακάκης (63’ Μαυρίας), Παντελάκης, Μαιντέβατς (63’ Λομόνακο), Πέρες, Λαχούντ (81’ Μπελεβώνης), Σιέλης, Μπουζούκης (63΄Λουίς), Τορεχόν, Στάγιτς, Λιάβας.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (62’ Μπάμπα), Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Καμαρά, Σβαμπ (62’ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (46’ Κωνστσντέλιας), Σορετίρε (69’ Τισουντάλι), Τσάλοφ (62’ Σαμάτα).

Advertisement
Advertisement
Continue Reading

πρωτοσέλιδο

“Έχουμε πολλά προβλήματα και δεν είναι εύκολο να διαχειριστούμε την κατάσταση”

paokrevolution

Published

on

Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου:

«Είμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, έχουμε πολλά προβλήματα και δεν είναι εύκολο να τη διαχειριστούμε. Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι προσπαθώντας να μείνουμε αισιόδοξοι και σε καλό επίπεδο. Να επανέλθουν παίκτες και μέρα με τη μέρα να επιστρέψει το γκρουπ που θα μας οδηγήσει στα αποτελέσματα που θέλουμε».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Παίξαμε με τον Ολυμπιακό μεσοβδόμαδα χάνοντας τρεις παίκτες, την ίδια στιγμή ο αντίπαλος είχε μία βδομάδα να δουλέψει. Είμαστε υπό συνεχή πίεση, δεν έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε, να προετοιμαστούμε σωστά, δεν έχουμε τη σωστή αντίδραση στο παιχνίδι. Είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε, γνωρίζοντας την κατάσταση».

Continue Reading

Ποδόσφαιρο

Οι «κολώνες» και οι «απογοητεύσεις» στις πρώτες 26 αγωνιστικές

paokrevolution

Published

on

Η κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται 7 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό (αφήνουμε στην άκρη την αφαίρεση 7 βαθμών που του επιβλήθηκε πρωτόδικα αφού υπάρχει και η αυριανή εκδίκαση στην Εφέσεων). Το άρθρο εδώ

Continue Reading

Τάσεις