Βόλλεϋ
Τακουρίδης ο κορυφαίος της ημιτελικής φάσης
O διεθνής κεντρικός του ΠΑΟΚ Γιάννης Τακουρίδης αναδείχτηκε πολυτιμότερος αθλητής MVP Βίκος Cola της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ (1-4) για το πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα» 2017-18.
O Γιάννης Τακουρίδης και στους τρεις ημιτελικούς του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Φοίνικα Σύρου είχε κορυφαία απόδοση και ηγετική εμφάνιση για την ομάδα του. Στον πρώτο ημιτελικό που ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-1 σετ τον Φοίνικα σημείωσε 10 πόντους με 9/14 τελειωμένες επιθέσεις και 1 μπλοκ. Στον δεύτερο αγώνα που ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-0 σετ σημείωσε 9 πόντους με 6/9 επιθέσεις, 2 μπλοκ και 1 άσσο και στον καθοριστικό τρίτο ημιτελικό που ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-2 στη Σύρο σημείωσε 12 πόντους με 6/8 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 1 άσσο.
Είναι η τρίτη φορά στην καριέρα του που ο Γιάννης Τακουρίδης αναδεικνύεται MVP Bίκος Cola αλλά η πρώτη με τον ΠΑΟΚ. Οι δύο προηγούμενες ήταν με τον Άρη και μάλιστα σε αγώνες κόντρα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Η πρώτη μάλιστα ήταν σε ηλικία 19 ετών όταν αγωνίζονταν στον Άρη τη σεζόν 2006-07 για την 18η αγωνιστική και η ομάδα του νίκησε στον Έβρο 3-0 σετ. Η δεύτερη ήταν την 8η αγωνιστική της σεζόν 2011-12 λίγες μέρες πριν πάρει μεταγραφή στον Ηρακλή με τον οποίο και κατέκτησε το νταμπλ εκείνης της σεζόν. Τότε ο Άρης είχε νικήσει 3-2 τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και ο Τακουρίδης είχε πάρει 20 πόντους με 8 μπλοκ.
Είναι ο δεύτερος αθλητής του ΠΑΟΚ που λαμβάνει διάκριση MVP Βίκος Cola για την αγωνιστική περίοδο 2017-18 μετά την διάκριση του Ραφαήλ Κουμεντάκη την 14η αγωνιστική. Επίσης είναι συνολικά η 46 φορά που αθλητής του ΠΑΟΚ λαμβάνει την συγκεκριμένη διάκριση από την καθιέρωση του θεσμού το 1998.
Πόντιος στην καταγωγή και γεννημένος στην Καλαμαριά στις 24 Μαΐου του 1988 ο Γιάννης Τακουρίδης ξεκίνησε την καριέρα του από τον Άρη το 2003. Έχει ύψος 1μ.98 και αγωνίζεται κεντρικός. Τον Γενάρη του 2012 πήγε από τον Άρη στον Ηρακλή και το καλοκαίρι του 2012 πήγε στον Φοίνικα Σύρου όπου έμεινε για δύο σεζόν. Φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού την πρώτη χρονιά της κυριαρχίας του ΠΑΟΚ (2014-15) και μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Παναχαϊκή από το καλοκαίρι έως τον Δεκέμβριο του 2015 μεταπήδησε στον ΠΑΟΚ όπου από τις αρχές του 2016 είναι βασικό στέλεχος της 6αδας. Εχει κατακτήσει νταμπλ με τον Ηρακλή το 2012 και με τον ΠΑΟΚ δύο πρωταθλήματα και το εφετινό κύπελλο.
Ο Γιάννης Τακουρίδης είπε για την διάκριση του: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος και χαρούμενος για αυτή την ατομική διάκριση. Τα δίνω όλα στην ομάδα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Εχω δεθεί πολύ με τον ΠΑΟΚ. Η σεζόν δεν ξεκίνησε καλά αλλά στις κρίσιμες στιγμές δείξαμε τις δυνατότητες μας και την ψυχή μας. Πήραμε το κύπελλο και δείξαμε πως μπορούμε να πάρουμε και το πρωτάθλημα. Οι ημιτελικοί είναι δύσκολη σειρά. Αν δεν έπαιζε καλά όλη η ομάδα δεν θα ήμουν MVP. Για αυτό ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου και τους αφιερώνω αυτή τη διάκριση. Επίσης την αφιερώνων στον προπονητή μου και τους συνεργάτες του που με εμπιστεύονται ένα από τα μεγάλα κομμάτια της τακτικής. Υπόσχομαι πως θα κάνουμε το καλύτερο για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».
Βόλλεϋ
«Άλμα» πρόκρισης για την οκτάδα από τον ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός απέναντι στην ουκρανική Ποντολιάνι, στη Σλοβενία, επικρατώντας με 0-3 σετ, και πλέον βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στην οκτάδα του CEV Challenge Cup.
Οι ασπρόμαυροι την επόμενη Πέμπτη (29/1, 18:00) θα υποδεχτούν τους Ουκρανούς στο PAOK Sports Arena, με τον Δικέφαλο να αναζητά τη νίκη με οποιοδήποτε σκορ, ενώ μπορεί να προκριθεί ακόμα και με ήττα με 2-3 σετ.
Ο ΠΑΟΚ έβαλε από νωρίς τις βάσεις και προηγήθηκε με 8-12 στο πρώτο σετ, το οποίο κατέκτησε εύκολα με 18-25, κάνοντας το 0-1. Στο δεύτερο σετ η Ποντολιάνι ήταν πιο ανταγωνιστική, αλλά ο Δικέφαλος ήταν και πάλι κυρίαρχος και επικράτησε με 21-25, κάνοντας το 0-2.
Στο τρίτο σετ οι Ουκρανοί έπαιξαν το τελευταίο χαρτί τους και, παρά το 14-18 του ΠΑΟΚ, μείωσαν σε 20-21, αλλά στο κρίσιμο σημείο οι ασπρόμαυροι έκαναν το 20-23 και επικράτησαν εν τέλει με 22-25, γράφοντας το 0-3, που τους έδωσε τη νίκη.
Τα σετ: 18-25, 21-25, 22-25
Βόλλεϋ
Νίκησε κούραση και ταλαιπωρία και πέρασε από την Σύρο!
Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του στη Volley League ανδρών ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας στην Σύρο του τοπικού, Φοίνικα, με 2-3 σετ, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε με απόλυτη αποφασιστικότητα στο πρώτο σετ του αγώνα στη Σύρο, επιβάλλοντας από νωρίς τον ρυθμό του και δείχνοντας τις προθέσεις του. Με πίεση στο σερβίς και συγκέντρωση σε άμυνα και επίθεση, ο Δικέφαλος προηγήθηκε γρήγορα με 1-6, αναγκάζοντας τον Φοίνικα Σύρου σε τάιμ άουτ, ενώ το προβάδισμα διατηρήθηκε και διευρύνθηκε (2-8). Οι «ασπρόμαυροι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, με τον Κοκκινάκη να δίνει λύσεις στην επίθεση (9-13), τον Κοβάσεβιτς να εκτελεί σε κόντρα μπάλα (10-15, 12-19) και τον Ερνάντεζ να ανεβάζει τη διαφορά στο +6 (11-17). Ο άσσος του Γαλιώτου έφερε τον ΠΑΟΚ στο 12-20, με τον έλεγχο του σετ να παραμένει απόλυτος, παρά τη μικρή αντίδραση των γηπεδούχων (17-23). Ο Κοκκινάκης με καθοριστικές επιθέσεις οδήγησε τον Δικέφαλο σε επτά σετ μπολ (17-24) και με άσσο «σφράγισε» το 17-25, δίνοντας στον ΠΑΟΚ το προβάδισμα με 0-1 στα σετ.
Στο δεύτερο σετ ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε και πάλι με ενέργεια, παίρνοντας προβάδισμα από νωρίς (3-6), ωστόσο ο Φοίνικας Σύρου αντέδρασε άμεσα και εκμεταλλεύτηκε την πίεση στην «ασπρόμαυρη» υποδοχή για να ισοφαρίσει (7-7) και να περάσει μπροστά (12-10). Παρά τις δυσκολίες, ο Δικέφαλος έμεινε κοντά στο σκορ, με τον Ερνάντεζ να μειώνει αρχικά στον πόντο (16-15) και στη συνέχεια να φέρνει το σετ στα ίσα (18-18), με ενδιάμεση ισοφάριση από τον Κοκκινάκη σε κόντρα μπάλα. Στο κρίσιμο σημείο, κάποια λάθη έδωσαν ξανά προβάδισμα στους γηπεδούχους (20-18, 22-18), όμως ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα και επέστρεψε δυναμικά, μειώνοντας σε 23-21 με Κοβάσεβιτς και σε 23-22 με νέα κόντρα του Ερνάντεζ. Παρά την πίεση μέχρι το τέλος, ο Φοίνικας πήρε το σετ με 25-22, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Στο τρίτο σετ, παρά τα αρχικά προβλήματα στην υποδοχή που έδωσαν προβάδισμα στους γηπεδούχους (4-1), ο ΠΑΟΚ αντέδρασε με ωριμότητα και χαρακτήρα, επιστρέφοντας άμεσα στο παιχνίδι. Με επιθέσεις του Ερνάντεζ και κόντρα μπάλα του Τζέντρικ, ο Δικέφαλος ισοφάρισε (8-8) και πέρασε μπροστά με διπλό μπλοκ των Κοκκινάκη και Τζέντρικ, ενώ άσσος του Κοκκινάκη διαμόρφωσε το 9-11. Το σετ εξελίχθηκε σε μάχη πόντο-πόντο, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει λύσεις τόσο από τον Κοβάσεβιτς όσο και από τον Ερνάντεζ, παραμένοντας ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία. Από το 19-19 και έπειτα, οι «ασπρόμαυροι» ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του Φοίνικα και με συνεχόμενες κόντρα μπάλες του Κοβάσεβιτς ξέφυγαν με +5 (19-24). Παρά τη μικρή μείωση της διαφοράς (21-24), ο ΠΑΟΚ έκλεισε το σετ με 21-25, παίρνοντας προβάδισμα με 1-2 στα σετ.
Στο τέταρτο σετ το παιχνίδι ξεκίνησε σε απόλυτη ισορροπία (5-5), ωστόσο συνεχόμενα λάθη έδωσαν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να ξεφύγουν προσωρινά (8-5, 9-5). Ο Δικέφαλος δεν έχασε τη συγκέντρωσή του και άρχισε σταδιακά να ροκανίζει τη διαφορά, μειώνοντας σε 13-11 και στη συνέχεια σε 15-14 με κόντρα μπάλα του Ερνάντεζ. Με τον Κοβάσεβιτς να δίνει σημαντικές λύσεις, ο ΠΑΟΚ έφερε το σετ στα ίσια (18-18), διατηρώντας την ισορροπία και στα επόμενα κρίσιμα σημεία (19-19, 20-20). Παρά την προσπάθεια και τη μάχη πόντο-πόντο, οι γηπεδούχοι βρήκαν μικρό προβάδισμα στο τέλος (22-20), το οποίο διατήρησαν έως το 25-22, ισοφαρίζοντας σε 2-2 και στέλνοντας την αναμέτρηση στο τάι μπρέικ.
Στο τάι μπρέικ οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χέρι-χέρι (3-3), με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει γρήγορα ρυθμό και να παίρνει προβάδισμα με κόντρα μπάλα του Ερνάντεζ (5-6), το οποίο διεύρυνε έπειτα από λάθος επίθεση των γηπεδούχων (5-7). Ο Δικέφαλος αντέδρασε άμεσα με άσσο του Ερνάντεζ (6-8) και διατήρησε τον έλεγχο μετά την αλλαγή τερέν (7-9, 8-10). Με καθοριστικό μπλοκ του Κόλεφ (8-11) και συνεχόμενες λύσεις από Ερνάντεζ και Κοβάσεβιτς, ο ΠΑΟΚ ξέφυγε στο +4 (9-13), αντέχοντας στη νέα πίεση των γηπεδούχων (12-13). Στα κρίσιμα σημεία, ο Κοβάσεβιτς έδωσε δύο ματς μπολ (12-14) και το μπλοκ του Μούχλια σφράγισε τη μεγάλη νίκη με 12-15 και 2-3 στα σετ.
Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για το σύνολο του Βαλάντη Μαμάη, την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου, εντός έδρας, κόντρα στην Κηφισιά, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Volley League ανδρών.
1ο σετ: 2-8, 10-16, 13-21, 17-25
2ο σετ: 7-8, 16-14, 21-18, 25-22
3ο σετ: 8-6, 15-16, 19-21, 21-25
4ο σετ: 8-5, 16-14, 21-20, 25-22
5ο σετ: 5-4, 8-10, 9-12, 12-15
*Οι πόντοι του Φοίνικα Σύρου προήλθαν από 8 άσσοι, 51 επιθέσεις (αποτελεσματικότητα 44%), 14 μπλοκ και 27 λάθη αντιπάλων ενώ του ΠΑΟΚ από 7 άσσοι, 64 επιθέσεις (αποτελεσματικότητα 54%), 8 μπλοκ και 30 λάθη αντιπάλων.
Τα σετ: 2-3 (17-25, 25-22, 21-25, 25-22, 12-15) σε 123΄
Α.Ο.ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Σλόμπονταν Πράκλιατσιτς): Νεβό (1/2 επ.), Μικελούτσι 7 (2/6 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ), Αναγνώστου 8 (3/5 επ., 1 άσος, 4 μπλοκ), Τρούχτσεφ 20 (17/34 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 40% υπ. – 20% άριστες), Κωστόπουλος 3 (3/22 επ., 70% υπ. – 30% άριστες), Βαν Ντεν Ντρις 32 (24/46 επ., 3 άσοι, 5 μπλοκ) / Μπουράκης (λ., 45% υπ. – 23% άριστες), Σαλταφερίδης, Ρουσόπουλος 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ), Μήλης
Π.Α.Ο.Κ. (Βαλάντης Μαμάης): Τζέντρικ 6 (2/5 επ., 4 μπλοκ), Κοκκινάκης 15 (13/20 επ., 2 άσοι, 60% υπ. – 33% άριστες), Κόλεφ 9 (7/10 επ., 2 μπλοκ), Γαλιώτος 6 (3/3 επ., 1 άσος, 2 μπλοκ), Ερνάντες 25 (21/39 επ., 4 άσοι), Κοβάτσεβιτς 18 (18/39 επ., 45% υπ. – 36% άριστες) / Μιχελάκης (λ., 51% υπ. – 23% άριστες), Καρασαββίδης (λ., 55% υπ. – 50% άριστες), Μούχλιας (0/2 επ.).
Βόλλεϋ
«Εμφανιστήκαμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι από την αρχή»
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Βαλάντης Μαμάης, μετά τη νίκη-πρόκριση του Δικεφάλου επί του Παφιακού με 3-0, στο πλαίσιο του δεύτερου αγώνα της φάσης των «32» του CEV Challenge Cup, τονίζοντας ότι από την αρχή του αγώνα η ομάδα του εμφανίστηκε σοβαρή και συγκεντρωμένη. Αναλυτικά όσα είπε ο Μαμάης:
«Αυτά τα παιχνίδια, σίγουρα έχουν την ιδιαιτερότητά τους, ειδικά από τη στιγμή που χρειαζόμασταν δύο σετ για να πάρουμε την πρόκριση. Φανήκαμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο συγκεκριμένο παιχνίδι, τα παιδιά ακολούθησαν το πλάνο μας από την αρχή.
Στο τρίτο σετ, είχαν την δυνατότητα νέα παιδιά να πάρουν χρόνο συμμετοχής και ακολούθησαν πολύ εύκολα το ρυθμό της υπόλοιπης ομάδας. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, συνεχίζουμε δυναμικά!».
Ο Σταύρος Μούχλιας από την πλευρά του, δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, με μια τρομερή πρόκριση. Το περιμέναμε αυτό το παιχνίδι, θέλαμε τη νίκη, και στο τέλος τα καταφέραμε!
Το παιχνίδι με τη Σύρο που ακολουθεί, είναι σημαντικό για εμάς και θέλουμε σίγουρα τη νίκη. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά θα προσπαθήσουμε και πάλι να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα!».
-
Επικαιρότητα2 έτη agoΤο παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΈκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΗ ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο3 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΛουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα6 έτη ago101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ3 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά
