Connect with us

πρωτοσέλιδο

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΦΙΛΩΝ Π.Α.Ο.Κ. : ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ

paokrevolution

Published

on

kosmos4

Οι Σύνδεσμοι Φίλων Π.Α.Ο.Κ. μετά από στενή παρακολούθηση των τελευταίων γεγονότων και των εξελίξεων σε σχέση με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που αφορά τους οπαδούς, την κάρτα φιλάθλου, αλλά και τη συνεχιζόμενη απαγόρευση οργανωμένων μετακινήσεων, επιλέγουμε να τοποθετηθούμε δημοσίως για να ξεκαθαρίσουμε τις θέσεις μας.

Εκεί που περιμέναμε μερικές κινήσεις αξιοκρατίας και ένα συνολικό ρυθμιστικό πλαίσιο για τη στέγαση και τη λειτουργία των συνδέσμων, είδαμε τις πατροπαράδοτες αόριστες πολιτικές εξαγγελίες/αρλουμπολογίες και τα συνηθισμένα μέτρα καταστολής. Μέσα σε 2-3 μέρες, αρκετοί σύνδεσμοι του Π.Α.Ο.Κ,  αλλά και άλλων ομάδων, που στεγάζονται στην επαρχία δέχτηκαν “φιλικές” επισκέψεις από την αστυνομία και αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στην αναστολή της λειτουργίας τους. Οι σύνδεσμοι που εδρεύουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, αλλά βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας.    

Ανά πάσα στιγμή, μπορεί να έρθει ένα περιπολικό που θα ζητήσει 1-2 χαρτιά και όταν διαπιστωθεί η έλλειψη τους τότε θα σφραγιστούν σύνδεσμοι με νόμιμα καταστατικά, ιστορία και χιλιάδες μέλη. Χαρτιά που η έκδοση τους απαιτεί χρόνο, συνεργασία με την ΠΑΕ, δικηγόρους και πάνω από όλα μία καθαρή εξήγηση για την όποια χρησιμότητα τους. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε βρεθεί και άλλες φορές στο παρελθόν σε δύσκολη θέση, απλά τώρα έχουμε να κάνουμε με μία αδίστακτη κυβέρνηση που μεθυσμένη από την διπλή εκλογική επιτυχία της νιώθει έτοιμη να ξεμπερδέψει μία και καλή με τους συνδέσμους αφού η συντριπτική πλειοψηφία της φοβισμένης κοινωνίας μοιάζει έτοιμη να δεχτεί τα πάντα.

Advertisement
Advertisement

  Κάπως έτσι, είδαμε διθυράμβους από το σύνολο των ΜΜΕ σχετικά με την κάρτα φιλάθλου, το επίσημο φακέλωμα των οπαδών και τις προτροπές να τσακίσουν όσους διαφωνούν. Λες και σήμερα τα ελληνικά γήπεδα και τα εκδοτήρια εισιτηρίων έχουν την τεχνολογική υποδομή να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο, λες και υπάρχει λόγος να δίνεις τον ΑΜΚΑ ή το Ε9 ή το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων σου για να αγοράσεις ένα εισιτήριο, λες και δεν αρκεί το ονοματεπώνυμο και ο ΑΦΜ. Σας το λέμε από τώρα για να το ξέρετε: Εμείς πειραματόζωα, βολικοί συνεργάτες και ρουφιάνοι δεν ήμασταν, δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ποτέ.

 Όσο για το αστείο μόνιμο επιχείρημα “αφού δεν κάνεις τίποτα παράνομο δεν υπάρχει λόγος να αντιδράς” είναι προφανές ότι απευθύνεται σε άτομα με μειωμένη αντίληψη που δεν έχουν πρόβλημα να βάλουν κάμερες μέσα στα σπίτια τους και στα αμάξια τους και για κάποιους άγνωστους λόγους θέλουν να ελέγχονται 24 ώρες το 24ωρο. Αν είναι έτσι να βγάλουμε και κάρτα ταβερνόβιου, μπαρόβιου, θεατρόφιλου, μουσικόφιλου και καπνιστή. Ακόμα και αν εξετάσουμε το θέμα από μία άλλη οπτική γωνία η χρησιμότητα του μέτρου δεν προκύπτει από πουθενά.

Υπόθεση: Μπαίνει το σωτήριο έτος 2016 και έχουμε όλοι κάρτα φιλάθλου με πλήρη στοιχεία, ακτινογραφίες θώρακα, φάκελο με τα σφραγίσματα στα δόντια μας κτλ. Θα μπορούμε να πηγαίνουμε σε όλα τα γήπεδα που παίζει ο Π.Α.Ο.Κ. εντός της ελληνικής επικράτειας, ΝΑΙ ή ΟΧΙ; (στο σημείο αυτό ας προσέξει ιδιαίτερα η αριστερή κυβέρνηση γιατί όπως έδειξε στο πρόσφατο δημοψήφισμα δυσκολεύεται να κατανοήσει τη σημασία αυτών των 2 λέξεων) Δηλαδή, για ποιο λόγο να εμπλακούμε σε μία τέτοια διαδικασία όταν παραμένει η απαγόρευση μετακινήσεων, ακόμα και όταν μιλάμε για το διπλανό Καυτατζόγλειο; Δεν έχει μάθει ο κύριος Κοντονής ότι σε ΟΛΕΣ τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας; Αν θέλουν να ισχύσουν οι κανόνες της Ευρώπης τότε ας ισχύσουν σε όλα τα θέματα και όχι μόνο σε όσα τους βολεύουν.  

Αντίπαλος μας στην υπεράσπιση του αυτονόητου δεν είναι μόνο η πολιτεία. Είναι και τα φερέφωνα της, δηλαδή τα αθλητικά ΜΜΕ που πουλάνε εκδούλευση σε τιμές ευκαιρίας και κυρίως τα μέσα που έχουν έδρα το χωριό της Θεσσαλονίκης. Είναι όσοι ανέδειξαν σε τεράστιο θέμα μία κροτίδα που έπεσε στην Τούμπα, μία κίνηση εντελώς ηλίθια και χωρίς κανένα νόημα, στο ματς με την ΑΕΚ, ενώ για μία ίδια κροτίδα στο ματς Ατρόμητος – Π.Α.Ο.Κ. δεν ακούστηκε τίποτα στην πόλη της Αθήνας. Είναι όσοι ζουν και επιβιώνουν από τον Π.Α.Ο.Κ. ενώ επιμένουν να τον συσχετίζουν με ομάδες που βολοδέρνουν σε Β, Γ και Δ εθνική. Είναι οι θιασώτες του κωμικού 33-33-33. Είναι όσοι θέλουν να κρατήσουν τον Π.Α.Ο.Κ. στη μετριότητα και να τον έχουν μικρό για να χωράει στην τσέπη τους.

Advertisement
Advertisement

 Αντίπαλος μας είναι και η δικαιοσύνη, αυτή που προφυλάκιζε με τρομερή ευκολία οπαδούς του Π.Α.Ο.Κ. με βασικό στοιχείο κάποιες τηλεφωνικές συνομιλίες που αναφερόταν σε περιστατικά που ποτέ δεν έγιναν, ενώ στην περίπτωση χοντρού εφοπλιστή-μεγαλοεπενδυτή δεν υπήρξε καμία προφυλάκιση, παρόλο που εκεί είχαμε τηλεφωνικές συνομιλίες και διαλόγους που μετατράπηκαν σε πράξεις. Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε τους οπαδούς του Π.Α.Ο.Κ. να είναι σε εγρήγορση και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα.  

Σύνδεσμοι Φίλων Π.Α.Ο.Κ.

Continue Reading
Advertisement Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

πρωτοσέλιδο

Διπλό με χαρακτήρα πρωταθλητή ο Δικέφαλος

paokrevolution

Published

on

Την 4η συνεχόμενη νίκη του, εντός και εκτός συνόρων, πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, για την 15η αγωνιστική της Super League 1, μετά τις επιτυχίες του απέναντι σε Αιγάλεω, Πανσερραϊκό και Φερεντσβάρος.

Ο Δικέφαλος μπορεί να αγχώθηκε, αλλά επικράτησε του Παναιτωλικού με 0-1, έχοντας «ήρωα» της τελευταίας στιγμής τον Καμαρά, ο οποίος σκόραρε στο 87’ με κεφαλιά. Ο Μαϊντέβατς έχασε πέναλτι στο 23’, που κέρδισε μετά από διπλό λάθος του Μιχαηλίδη.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με στόχο να κυριαρχήσει και μόλις στο 2′ έχασε την πρώτη του ευκαιρία. Ο Σορετίρε βρέθηκε σε θέση βολής πλάγια μέσα στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσάβες.Από το 10’ και μετά ο Παναιτωλικός ισορρόπησε και στο 14′ απείλησε με «κεραυνό» του Λαχούντ έξω από την περιοχή, που πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι!

Διπλό λάθος Μιχαηλίδη, χαμένο πέναλτι από τον Μαϊντέβατς

Advertisement
Advertisement

Ακολούθησε στο 15′ χλιαρό σουτ του Ότο που μπλόκαρε ο Τσάβες, ενώ στο 21’ ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι μετά από λάθος και μαρκάρισμα του Μιχαηλίδη στον Μαϊντέβατς. Ο τελευταίος ανέλαβε την εκτέλεση στο 23’, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, χάνοντας μία χρυσή ευκαιρία για να βάλει τον Παναιτωλικό μπροστά στο σκορ.

Μοναδική ευκαιρία από τον Λαχούντ

Στο 27′ ο Σάστρε προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος με σουτ εκτός περιοχής, όμως, ο Τσάβες ήταν σε ετοιμότητα και στο 33′, έπειτα από νέο λάθος του Μιχαηλίδη, ο Παναιτωλικός άγγιξε το 1-0. Η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Έλληνα αμυντικού, στρώθηκε στον Λαχούντ στη μικρή περιοχή και χρειάστηκε η ψύχραιμη επέμβαση του Κοτάρσκι για να παραμείνει το σκορ ισόπαλο. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με σουτ υπό καλές προϋποθέσεις του Μουργκ στο 43′, μετά από στρώσιμο του Σβαμπ, που δεν ανησύχησε τον Τσάβες. Ο Κωνσταντέλιας αντικατέστησε τον Μουργκ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με στόχο ο ΠΑΟΚ να γίνει πιο ουσιαστικός στις επιθέσεις του από τον άξονα. Η πρώτη τελική στην επανάληψη ήρθε στο 54′, με άστοχο σουτ του Σάστρε εκτός περιοχής, πριν στο 58′ ο Ότο χάσει σπουδαία ευκαιρία με πλασέ από την μικρή περιοχή.

Ο Κοτάρσκι «έσωσε» τον Καμαρά

Στο 60’ ο Παναιτωλικός απείλησε από μεγάλο λάθος του Καμαρά, ο οποίος προσπάθησε να γυρίσει προς τα πίσω, ο Λαχούντ βγήκε απέναντι από τον Κοτάρσκι, αλλά ο Κροάτης τον νίκησε.  Η επόμενη αξιοσημείωτη φάση καταγράφηκε στο 78’, με γύρισμα του Ζίβκοβιτς στην καρδιά της περιοχής και επέμβαση του Τσάβες προ του επερχόμενου Τισουντάλι.

Advertisement
Advertisement

Ο Τσάβες είπε «όχι» σε σουτ του Ζίβκοβιτς

Δύο λεπτά αργότερα, ο Τσάβες έσωσε με το πόδι στην κλειστή του γωνία, μετά από σουτ του Ζίβκοβιτς και στην επόμενη φάση ο Καμαρά είδε σε κεφαλιά του τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από την εστία.

Λύτρωση στο 87’

Το πολυπόθητο γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε, τελικά, στο 87′. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Μαντί Καμαρά με κεφαλιά ακριβείας έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Παναιτωλικού, γράφοντας το 0-1.

Advertisement
Advertisement

MVP

Ο Καμαρά έκρινε ακόμη ένα ματς του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν με κεφαλιά, μετά τα σημαντικά γκολ του κόντρα σε Ατρόμητο και Λεβαδειακό.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Τσακαλίδης δεν ήρθε αντιμέτωπος με κάποια δύσκολη φάση. Καταλόγισε στο 21’ χωρίς δεύτερη σκέψη το πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού για μαρκάρισμα του Μιχαηλίδη και έβγαλε συνολικά από το τσεπάκι του επτά κίτρινες.

Advertisement
Advertisement

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός: Τσάβες, Μπακάκης (63’ Μαυρίας), Παντελάκης, Μαιντέβατς (63’ Λομόνακο), Πέρες, Λαχούντ (81’ Μπελεβώνης), Σιέλης, Μπουζούκης (63΄Λουίς), Τορεχόν, Στάγιτς, Λιάβας.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (62’ Μπάμπα), Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Καμαρά, Σβαμπ (62’ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (46’ Κωνστσντέλιας), Σορετίρε (69’ Τισουντάλι), Τσάλοφ (62’ Σαμάτα).

Advertisement
Advertisement
Continue Reading

πρωτοσέλιδο

“Έχουμε πολλά προβλήματα και δεν είναι εύκολο να διαχειριστούμε την κατάσταση”

paokrevolution

Published

on

Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου:

«Είμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, έχουμε πολλά προβλήματα και δεν είναι εύκολο να τη διαχειριστούμε. Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι προσπαθώντας να μείνουμε αισιόδοξοι και σε καλό επίπεδο. Να επανέλθουν παίκτες και μέρα με τη μέρα να επιστρέψει το γκρουπ που θα μας οδηγήσει στα αποτελέσματα που θέλουμε».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Παίξαμε με τον Ολυμπιακό μεσοβδόμαδα χάνοντας τρεις παίκτες, την ίδια στιγμή ο αντίπαλος είχε μία βδομάδα να δουλέψει. Είμαστε υπό συνεχή πίεση, δεν έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε, να προετοιμαστούμε σωστά, δεν έχουμε τη σωστή αντίδραση στο παιχνίδι. Είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε, γνωρίζοντας την κατάσταση».

Continue Reading

Ποδόσφαιρο

Οι «κολώνες» και οι «απογοητεύσεις» στις πρώτες 26 αγωνιστικές

paokrevolution

Published

on

Η κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται 7 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό (αφήνουμε στην άκρη την αφαίρεση 7 βαθμών που του επιβλήθηκε πρωτόδικα αφού υπάρχει και η αυριανή εκδίκαση στην Εφέσεων). Το άρθρο εδώ

Continue Reading
Advertisement Advertisement

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Advertisement Advertisement

Τάσεις