πρωτοσέλιδο
Στον ΠΑΟΚ ο Dillard
Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συμφωνία με τον Αμερικανό καλαθοσφαιριστή Kevin Dillard για την αγωνιστική περίοδο 2017-18.
O Kevin Andre Dillard γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου του 1989 στο Homewood του Illinois, έχει ύψος 1.83 και αγωνίζεται ως guard.
Ξεκίνησε την κολεγιακή του καριέρα από το Southern Illinois (2008-2010), αλλά αποφοίτησε από το Dayton (2011-2013), έχοντας 15.3 πόντους (41 % στα δίποντα, 40% στα τρίποντα και 89% στις βολές), 4.5 ασίστ και 1.9 ριμπάουντ σε 33 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα στην τελευταία του σεζόν.
Ο πρώτος του σταθμός στην Ευρώπη ήταν η Novipiu Casale (2013-2014), με την οποία είχε 15.7 πόντους (43% στα δίποντα, 35% στα τρίποντα και 78% στις βολές), 3.9 ασίστ και 3.2 ριμπάουντ σε 29 συμμετοχές στην δεύτερη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος.
Την επόμενη σεζόν (2014-2015), ξεκίνησε από τη VEF Riga στην οποία έμεινε μέχρι τον Νοέμβριο, ενώ τον Δεκέμβριο μετακόμισε στην Pau Orthez, με την οποία είχε 11.8 πόντους (48% στα δίποντα, 34% στα τρίποντα και 79% στις βολές), 2.3 ριμπάουντ, 3.3 ασίστ σε 23 αγώνες του γαλλικού πρωταθλήματος.
Το πέρασμα του από τη γερμανική MHP RIESEN Ludwigsburg και τη γαλλική Cholet στο ξεκίνημα της σεζόν (2015-2016) αποδείχθηκε σύντομο και έτσι τον Νοέμβριο του 2015 υπέγραψε στον Απόλλωνα Πάτρας. Εκεί πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις μετρώντας 18.6 πόντους (52.6% στα δίποντα, 40% στα τρίποντα και 89.7% στις βολές), 4 ασίστ και 4.6 ριμπάουντ ανά αγώνα. Μόλις ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις του με τον Απόλλωνα, μετακόμισε στην Antwerp, όπου συμμετείχε στα playoffs του βελγικού πρωταθλήματος μετρώντας 16.2 πόντους (56.5% στα δίποντα, 31.8% στα τρίποντα και 88.9% τις βολές), 4.3 ασίστ και 4.8 ριμπάουντ σε 6 παιχνίδια,
Το ξεκίνημα της σεζόν 2016-2017 τον βρήκε στην Τουρκία για λογαριασμό της Pinar Karsiyaka, με την οποία αγωνίστηκε σε 9 παιχνίδια του τουρκικού πρωταθλήματος, μετρώντας 12 πόντους (38.7% στα δίποντα, 51.9% στα τρίποντα και 81.8% στις ελεύθερες βολές), 4.9 ασίστ και 2.2 ριμπάουντ) και 7 παιχνίδια του Basketball Champions League (7.6 πόντοι, 4.7 ασίστ και 3.3 ριμπάουντ). Τον Ιανουάριο του 2017 μετακόμισε στους New Zealand Breakers, οι οποίοι αγωνίζονται στη NBL της Αυστραλίας και αγωνίστηκε σε 9 παιχνίδια έχοντας 18.1 πόντους, 4.8 ασίστ και 4 ριμπάουντ. Τον Φεβρουάριο του 2017, υπέγραψε στην Maccabi Ashdod, με την οποία σε 13 αγώνες είχε 8.1 πόντους (45.5% στα δίποντα, 41.7% στα τρίποντα και 58.8% στις βολές), 2.6 ασίστ και 2.3 ριμπάουντ.
πρωτοσέλιδο
Διπλό με χαρακτήρα πρωταθλητή ο Δικέφαλος
Την 4η συνεχόμενη νίκη του, εντός και εκτός συνόρων, πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, για την 15η αγωνιστική της Super League 1, μετά τις επιτυχίες του απέναντι σε Αιγάλεω, Πανσερραϊκό και Φερεντσβάρος.
Ο Δικέφαλος μπορεί να αγχώθηκε, αλλά επικράτησε του Παναιτωλικού με 0-1, έχοντας «ήρωα» της τελευταίας στιγμής τον Καμαρά, ο οποίος σκόραρε στο 87’ με κεφαλιά. Ο Μαϊντέβατς έχασε πέναλτι στο 23’, που κέρδισε μετά από διπλό λάθος του Μιχαηλίδη.
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με στόχο να κυριαρχήσει και μόλις στο 2′ έχασε την πρώτη του ευκαιρία. Ο Σορετίρε βρέθηκε σε θέση βολής πλάγια μέσα στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσάβες.Από το 10’ και μετά ο Παναιτωλικός ισορρόπησε και στο 14′ απείλησε με «κεραυνό» του Λαχούντ έξω από την περιοχή, που πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι!
Διπλό λάθος Μιχαηλίδη, χαμένο πέναλτι από τον Μαϊντέβατς
Ακολούθησε στο 15′ χλιαρό σουτ του Ότο που μπλόκαρε ο Τσάβες, ενώ στο 21’ ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι μετά από λάθος και μαρκάρισμα του Μιχαηλίδη στον Μαϊντέβατς. Ο τελευταίος ανέλαβε την εκτέλεση στο 23’, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, χάνοντας μία χρυσή ευκαιρία για να βάλει τον Παναιτωλικό μπροστά στο σκορ.
Στο 27′ ο Σάστρε προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος με σουτ εκτός περιοχής, όμως, ο Τσάβες ήταν σε ετοιμότητα και στο 33′, έπειτα από νέο λάθος του Μιχαηλίδη, ο Παναιτωλικός άγγιξε το 1-0. Η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Έλληνα αμυντικού, στρώθηκε στον Λαχούντ στη μικρή περιοχή και χρειάστηκε η ψύχραιμη επέμβαση του Κοτάρσκι για να παραμείνει το σκορ ισόπαλο. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με σουτ υπό καλές προϋποθέσεις του Μουργκ στο 43′, μετά από στρώσιμο του Σβαμπ, που δεν ανησύχησε τον Τσάβες. Ο Κωνσταντέλιας αντικατέστησε τον Μουργκ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με στόχο ο ΠΑΟΚ να γίνει πιο ουσιαστικός στις επιθέσεις του από τον άξονα. Η πρώτη τελική στην επανάληψη ήρθε στο 54′, με άστοχο σουτ του Σάστρε εκτός περιοχής, πριν στο 58′ ο Ότο χάσει σπουδαία ευκαιρία με πλασέ από την μικρή περιοχή.
Ο Κοτάρσκι «έσωσε» τον Καμαρά
Στο 60’ ο Παναιτωλικός απείλησε από μεγάλο λάθος του Καμαρά, ο οποίος προσπάθησε να γυρίσει προς τα πίσω, ο Λαχούντ βγήκε απέναντι από τον Κοτάρσκι, αλλά ο Κροάτης τον νίκησε. Η επόμενη αξιοσημείωτη φάση καταγράφηκε στο 78’, με γύρισμα του Ζίβκοβιτς στην καρδιά της περιοχής και επέμβαση του Τσάβες προ του επερχόμενου Τισουντάλι.
Ο Τσάβες είπε «όχι» σε σουτ του Ζίβκοβιτς
Δύο λεπτά αργότερα, ο Τσάβες έσωσε με το πόδι στην κλειστή του γωνία, μετά από σουτ του Ζίβκοβιτς και στην επόμενη φάση ο Καμαρά είδε σε κεφαλιά του τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από την εστία.
Λύτρωση στο 87’
Το πολυπόθητο γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε, τελικά, στο 87′. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Μαντί Καμαρά με κεφαλιά ακριβείας έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Παναιτωλικού, γράφοντας το 0-1.
MVP
Ο Καμαρά έκρινε ακόμη ένα ματς του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν με κεφαλιά, μετά τα σημαντικά γκολ του κόντρα σε Ατρόμητο και Λεβαδειακό.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Τσακαλίδης δεν ήρθε αντιμέτωπος με κάποια δύσκολη φάση. Καταλόγισε στο 21’ χωρίς δεύτερη σκέψη το πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού για μαρκάρισμα του Μιχαηλίδη και έβγαλε συνολικά από το τσεπάκι του επτά κίτρινες.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναιτωλικός: Τσάβες, Μπακάκης (63’ Μαυρίας), Παντελάκης, Μαιντέβατς (63’ Λομόνακο), Πέρες, Λαχούντ (81’ Μπελεβώνης), Σιέλης, Μπουζούκης (63΄Λουίς), Τορεχόν, Στάγιτς, Λιάβας.
ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (62’ Μπάμπα), Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Καμαρά, Σβαμπ (62’ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (46’ Κωνστσντέλιας), Σορετίρε (69’ Τισουντάλι), Τσάλοφ (62’ Σαμάτα).
πρωτοσέλιδο
“Έχουμε πολλά προβλήματα και δεν είναι εύκολο να διαχειριστούμε την κατάσταση”
Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου:
«Είμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, έχουμε πολλά προβλήματα και δεν είναι εύκολο να τη διαχειριστούμε. Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι προσπαθώντας να μείνουμε αισιόδοξοι και σε καλό επίπεδο. Να επανέλθουν παίκτες και μέρα με τη μέρα να επιστρέψει το γκρουπ που θα μας οδηγήσει στα αποτελέσματα που θέλουμε».
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Παίξαμε με τον Ολυμπιακό μεσοβδόμαδα χάνοντας τρεις παίκτες, την ίδια στιγμή ο αντίπαλος είχε μία βδομάδα να δουλέψει. Είμαστε υπό συνεχή πίεση, δεν έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε, να προετοιμαστούμε σωστά, δεν έχουμε τη σωστή αντίδραση στο παιχνίδι. Είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε, γνωρίζοντας την κατάσταση».
Ποδόσφαιρο
Οι «κολώνες» και οι «απογοητεύσεις» στις πρώτες 26 αγωνιστικές
Η κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται 7 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό (αφήνουμε στην άκρη την αφαίρεση 7 βαθμών που του επιβλήθηκε πρωτόδικα αφού υπάρχει και η αυριανή εκδίκαση στην Εφέσεων). Το άρθρο εδώ
-
Επικαιρότητα2 έτη agoΤο παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΈκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΗ ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο3 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΛουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα6 έτη ago101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ3 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά
