πρωτοσέλιδο
Στάροβιτς:« Ήρθα στον ΠΑΟΚ γιατί είναι ομάδα με στόχους»
Για την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ , μετά τον άσχημο τραυματισμό που είχε ο Χάρι Γκόμεζ, μίλησε ο Σάσα Στάροβιτς.
Συγκεκριμένα μιλώντας στο Sportsfeed.gr, ανέφερε πως: «Στην αρχή της σεζόν πίστευα ότι θα έμενα μέχρι το τέλος στο Μιλάνο γιατί και το πρότζεκτ ήταν ελκυστικό… Δυστυχώς όμως προέκυψαν διάφορα θέματα με την ομάδα, δεν ήρθαν και τα αποτελέσματα και οι καταστάσεις με οδήγησαν στην απόφαση να φύγω. Ήθελα να αλλάξω ‘ατμόσφαιρα’ ήθελα να πάω σε ένα σύλλογο που θα έχει διαφορετικές φιλοδοξίες και χαίρομαι που στο δρόμο μου βρέθηκε ο ΠΑΟΚ».
Πρόσθεσε ότι: «Όταν ενημερώθηκα για την πρόταση μίλησα με τον Πέτκοβιτς, αλλά και με τον Τζούριτς που μου είπαν τα καλύτερα για την ομάδα, την πόλη, τον προπονητή κι από κει και πέρα όλα ήταν εύκολα για να πάρω την τελική μου απόφαση».
Σχετικά με το αν είχε και άλλες προτάσεις: «Η αλήθεια είναι ότι είχα προτάσεις από Τουρκία, Γαλλία αλλά και την Κίνα. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με ένα πολύ ελκυστικό ρόστερ η οποία έχει κατακτήσει τα δύο τελευταία πρωταθλήματα και θέλει να διεκδικήσει και φέτος τους τίτλους. Κι αυτό για μένα είναι το μεγαλύτερο κίνητρο γιατί θέλω να παλεύω και να κερδίζω σε κάθε παιχνίδι. Κι όταν βλέπεις ότι στο ρόστερ υπάρχουν παίκτες όπως ο Ντάντε».
Σχετικά με τους στόχους με τον Δικέφαλο: «Σας είπα και πριν ότι ο ΠΑΟΚ έχει ως στόχο την κορυφή κι αυτή θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε. Ξέρω ότι φέτος ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι πολύ δυνατοί, ότι το επίπεδο είναι υψηλό θυμίζοντας κάτι από την προηγούμενη δεκαετία κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σίγουρα πάντως θα παλέψουμε για να κερδίσουμε».
Ρωτήθηκε για το αν είναι έτοιμος: «Από πλευράς φυσικής κατάστασης είμαι έτοιμος… Γενικά είμαι έτοιμος αλλά σίγουρα δεν είναι εύκολο να μπεις έτσι σε μια ομάδα. Από την άλλη το θετικό είναι ότι ο πιο σημαντικός παίκτης αυτή τη στιγμή, για μένα, ο πασαδόρος δηλαδή, είναι ο Βλάντο με τον οποίο γνωριζόμαστε πολύ καλά κι αυτό θα με βοηθήσει να μπω πιο γρήγορα στο πνεύμα της ομάδας».
Τέλος, δήλωσε: «να παίξω στο γήπεδο μας με τις κερκίδες γεμάτες. Έχω δει τα βίντεο από τα δύο τελευταία πρωταθλήματα κι είναι πραγματικά εκπληκτικό αυτό που είχε συμβεί. Θέλω να το ζήσω κι εγώ από κοντά κι ελπίζω στο τέλος να πανηγυρίσουμε μαζί με τον κόσμο».
πρωτοσέλιδο
Διπλό με χαρακτήρα πρωταθλητή ο Δικέφαλος
Την 4η συνεχόμενη νίκη του, εντός και εκτός συνόρων, πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, για την 15η αγωνιστική της Super League 1, μετά τις επιτυχίες του απέναντι σε Αιγάλεω, Πανσερραϊκό και Φερεντσβάρος.
Ο Δικέφαλος μπορεί να αγχώθηκε, αλλά επικράτησε του Παναιτωλικού με 0-1, έχοντας «ήρωα» της τελευταίας στιγμής τον Καμαρά, ο οποίος σκόραρε στο 87’ με κεφαλιά. Ο Μαϊντέβατς έχασε πέναλτι στο 23’, που κέρδισε μετά από διπλό λάθος του Μιχαηλίδη.
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με στόχο να κυριαρχήσει και μόλις στο 2′ έχασε την πρώτη του ευκαιρία. Ο Σορετίρε βρέθηκε σε θέση βολής πλάγια μέσα στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσάβες.Από το 10’ και μετά ο Παναιτωλικός ισορρόπησε και στο 14′ απείλησε με «κεραυνό» του Λαχούντ έξω από την περιοχή, που πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι!
Διπλό λάθος Μιχαηλίδη, χαμένο πέναλτι από τον Μαϊντέβατς
Ακολούθησε στο 15′ χλιαρό σουτ του Ότο που μπλόκαρε ο Τσάβες, ενώ στο 21’ ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι μετά από λάθος και μαρκάρισμα του Μιχαηλίδη στον Μαϊντέβατς. Ο τελευταίος ανέλαβε την εκτέλεση στο 23’, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, χάνοντας μία χρυσή ευκαιρία για να βάλει τον Παναιτωλικό μπροστά στο σκορ.
Στο 27′ ο Σάστρε προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος με σουτ εκτός περιοχής, όμως, ο Τσάβες ήταν σε ετοιμότητα και στο 33′, έπειτα από νέο λάθος του Μιχαηλίδη, ο Παναιτωλικός άγγιξε το 1-0. Η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Έλληνα αμυντικού, στρώθηκε στον Λαχούντ στη μικρή περιοχή και χρειάστηκε η ψύχραιμη επέμβαση του Κοτάρσκι για να παραμείνει το σκορ ισόπαλο. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με σουτ υπό καλές προϋποθέσεις του Μουργκ στο 43′, μετά από στρώσιμο του Σβαμπ, που δεν ανησύχησε τον Τσάβες. Ο Κωνσταντέλιας αντικατέστησε τον Μουργκ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με στόχο ο ΠΑΟΚ να γίνει πιο ουσιαστικός στις επιθέσεις του από τον άξονα. Η πρώτη τελική στην επανάληψη ήρθε στο 54′, με άστοχο σουτ του Σάστρε εκτός περιοχής, πριν στο 58′ ο Ότο χάσει σπουδαία ευκαιρία με πλασέ από την μικρή περιοχή.
Ο Κοτάρσκι «έσωσε» τον Καμαρά
Στο 60’ ο Παναιτωλικός απείλησε από μεγάλο λάθος του Καμαρά, ο οποίος προσπάθησε να γυρίσει προς τα πίσω, ο Λαχούντ βγήκε απέναντι από τον Κοτάρσκι, αλλά ο Κροάτης τον νίκησε. Η επόμενη αξιοσημείωτη φάση καταγράφηκε στο 78’, με γύρισμα του Ζίβκοβιτς στην καρδιά της περιοχής και επέμβαση του Τσάβες προ του επερχόμενου Τισουντάλι.
Ο Τσάβες είπε «όχι» σε σουτ του Ζίβκοβιτς
Δύο λεπτά αργότερα, ο Τσάβες έσωσε με το πόδι στην κλειστή του γωνία, μετά από σουτ του Ζίβκοβιτς και στην επόμενη φάση ο Καμαρά είδε σε κεφαλιά του τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από την εστία.
Λύτρωση στο 87’
Το πολυπόθητο γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε, τελικά, στο 87′. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Μαντί Καμαρά με κεφαλιά ακριβείας έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Παναιτωλικού, γράφοντας το 0-1.
MVP
Ο Καμαρά έκρινε ακόμη ένα ματς του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν με κεφαλιά, μετά τα σημαντικά γκολ του κόντρα σε Ατρόμητο και Λεβαδειακό.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Τσακαλίδης δεν ήρθε αντιμέτωπος με κάποια δύσκολη φάση. Καταλόγισε στο 21’ χωρίς δεύτερη σκέψη το πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού για μαρκάρισμα του Μιχαηλίδη και έβγαλε συνολικά από το τσεπάκι του επτά κίτρινες.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναιτωλικός: Τσάβες, Μπακάκης (63’ Μαυρίας), Παντελάκης, Μαιντέβατς (63’ Λομόνακο), Πέρες, Λαχούντ (81’ Μπελεβώνης), Σιέλης, Μπουζούκης (63΄Λουίς), Τορεχόν, Στάγιτς, Λιάβας.
ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (62’ Μπάμπα), Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Καμαρά, Σβαμπ (62’ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (46’ Κωνστσντέλιας), Σορετίρε (69’ Τισουντάλι), Τσάλοφ (62’ Σαμάτα).
πρωτοσέλιδο
“Έχουμε πολλά προβλήματα και δεν είναι εύκολο να διαχειριστούμε την κατάσταση”
Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου:
«Είμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, έχουμε πολλά προβλήματα και δεν είναι εύκολο να τη διαχειριστούμε. Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι προσπαθώντας να μείνουμε αισιόδοξοι και σε καλό επίπεδο. Να επανέλθουν παίκτες και μέρα με τη μέρα να επιστρέψει το γκρουπ που θα μας οδηγήσει στα αποτελέσματα που θέλουμε».
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Παίξαμε με τον Ολυμπιακό μεσοβδόμαδα χάνοντας τρεις παίκτες, την ίδια στιγμή ο αντίπαλος είχε μία βδομάδα να δουλέψει. Είμαστε υπό συνεχή πίεση, δεν έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε, να προετοιμαστούμε σωστά, δεν έχουμε τη σωστή αντίδραση στο παιχνίδι. Είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε, γνωρίζοντας την κατάσταση».
Ποδόσφαιρο
Οι «κολώνες» και οι «απογοητεύσεις» στις πρώτες 26 αγωνιστικές
Η κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται 7 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό (αφήνουμε στην άκρη την αφαίρεση 7 βαθμών που του επιβλήθηκε πρωτόδικα αφού υπάρχει και η αυριανή εκδίκαση στην Εφέσεων). Το άρθρο εδώ
-
Επικαιρότητα2 έτη agoΤο παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΈκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΗ ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο3 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΛουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα6 έτη ago101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ3 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά
