Διάφορα
«Ως πολίτης έχω το δικαίωμα να διατυπώνω πολιτική άποψη»
Απαντήσεις για όσους τον επέκριναν για τη συνέντευξη που έδωσε στο «Πρώτο Θέμα» έδωσε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Ως πολίτης έχω το δικαίωμα να διατυπώνω τη δική μου πολιτική άποψη».
Πριν κοπάσουν ακόμη οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Κυπέλλου από την ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδης ξεκαθαρίζει τη στάση του στα δημόσια πράγματα της χώρας, υπερασπίζεται τον εαυτό του από επιθέσεις που δέχεται, με εκφράσεις όπως “Ρώσος” ή “ξένος” και “ολιγάρχης”, και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν έχει καμιά επιθυμία να ασχοληθεί με την πολιτική.
ΕΡ: Κύριε Σαββίδη, η δήλωσή σας ότι “ο κ. Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός” προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και κορυφαία στελέχη του κόμματος. Πώς το λέτε αυτό, τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία;
ΑΠ: Αναμφισβήτητα προβλέπω και εκφράζω δημόσια την άποψή μου, μέσω ανάλυσης συγκεκριμένων γεγονότων. Δεν βλέπω ξεκάθαρες προϋποθέσεις έτσι ώστε, το αμέσως προσεχές διάστημα, η Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα δεξιών αντιλήψεων, στην υλοποίηση των οποίων δεν συμβάλλει, να έχει επιτυχία.
ΕΡ: Τι εννοείτε με αυτό;
ΑΠ: Υποθέτω πως για την επιτυχία αυτού του κόμματος -συνεπώς και του αρχηγού του να γίνει πρωθυπουργός- είναι απαραίτητο να βελτιώνει ενεργητικά το επενδυτικό κλίμα, να συμβάλλει στην εξάλειψη νομοθετικών εμποδίων και να σχηματίζει θετικές προϋποθέσεις για την διεξαγωγή της επιχειρηματικότητας.
ΕΡ: Ορισμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας λένε πως δεν αντιλαμβάνεστε τη Δημοκρατία και τους θεσμούς. Πώς το σχολιάζετε;
ΑΠ: Πιστέψτε με, εγώ συμμερίζομαι βαθιά την έννοια της Δημοκρατίας και είμαι πεπεισμένος πως στη Δημοκρατία υπάρχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Τις δικές μου υποχρεώσεις τις εκπληρώνω ποιοτικά και ως πολίτης έχω το δικαίωμα να διατυπώνω τη δική μου πολιτική άποψη, μεταξύ άλλων.
Είμαι σίγουρος ότι είναι μακράν μη δημοκρατικό, την περίοδο αύξησης της ξενοφοβίας και της ενεργοποίησης των αναγκαστικών μεταναστευτικών διαδικασιών, το να σε κατηγορούν με την ιδιότητα του “ξένου”, του “Ρώσου” ή ακόμη και του “ολιγάρχη”…
Ναι, όλοι εμείς, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και σε διαφορετικές περιόδους, είμαστε απόγονοι μεταναστών. Και το δημοκρατικό θα ήταν να εκδηλώνουμε τα στοιχεία της φιλοξενίας και του σεβασμού.
ΕΡ: Τελικά σας ενδιαφέρει να ασχοληθείτε με την πολιτική;
ΑΠ: Δεν έχω την παραμικρή τέτοια επιθυμία και δεν θα σταματήσω να το λέω, μέχρι να σταματήσουν να με ρωτούν!
πηγή: ΑΠΕ
Διάφορα
Πέθανε ο μπαμπάς του Γιαννάκη, Λουκάς Μήλιος
Μια πολύ δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή το πρωί της Τρίτης (14/10). Σε ηλικία 71 ετών έφυγε από την ζωή ο Λουκάς Μήλιος, ο πατέρας του Γιαννάκη, του πιο εμβληματικού οπαδού του ΠΑΟΚ. Ο εκλιπών πάλευε τα 2,5 τελευταία χρόνια με την επάρατη νόσο, δίνοντας με αξιοπρέπεια έναν προσωπικό αγώνα και χωρίς να σταματήσει ούτε λεπτό να στηρίζει τον γιο του και την αγάπη του για τον Δικέφαλο.
Τις τελευταίες μέρες η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί και είναι χαρακτηριστικό ότι η απουσία πατέρα και γιου από το πρόσφατο μνημόσυνο για τα έξι αδικοχαμένα αετόπουλα στα Τέμπη δεν είχε περάσει απαρατήρητη, αφού ο αείμνηστος Λουκάς και ο Γιαννάκης ήταν πάντα εκεί, όπως ήταν πάντα εκεί όπου έδιναν αγώνα τμήματα του ΠΑΟΚ ή αθλητές του συλλόγου.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη (15/10) στις 13:00 στα κοιμητήρια της Μαλακοπής.
«Η Οικογένεια του ΠΑΟΚ, με θλίψη, αποχαιρετά τον Λουκά Μήλιο, πατέρα του πιο πιστού φιλάθλου μας, Γιαννάκη, και εκφράζει τα συλλυπητήρια της στους οικείους του. Ο Λουκάς Μήλιος ήταν σε όλη του τη ζωή δίπλα στην ομάδα, δίνοντας ζωή στον γιό του, Γιαννάκη, ο οποίος την αντλούσε μέσα από τα τέσσερα ιερά γράμματα του Συλλόγου μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…», έγραψε σε ανάρτησή του ο ΑΣ ΠΑΟΚ.
Διάφορα
ΣΦ ΠΑΟΚ Θύρα 4: Ανακοίνωσε οδική εκδρομή για τον αγώνα με τη Λιλ
Ο ΣΦ ΠΑΟΚ Θύρα 4 εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας ενημερώνει για τη διοργάνωση οδικής εκδρομής στη Γαλλία για τον εκτός έδρας αγώνα με τη Λιλ στις 23 Οκτωβρίου. Αναλυτικά:
«Ο Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. ΘΥΡΑ 4 ενημερώνει τα μέλη του και το λαό του Π.Α.Ο.Κ. ότι διοργανώνει οδική εκδρομή στην Γαλλία με 2 διανυκτερεύσεις για την αναμέτρηση του Europa League στις 23/10 μεταξύ της Λιλ – Π.Α.Ο.Κ. στο Στάδιο Πιερ Μορουα. Πληροφορίες εγγραφές στα γνωστά πρόσωπα και τηλέφωνα.
Η οδική μας εκδρομή περιλαμβάνει 2 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο και τα εισιτήρια του αγώνα τα οποία είναι εξασφαλισμένα».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διάφορα
Κανείς δεν ξέχασε τα έξι αετόπουλα
Συναισθηματικά φορτισμένο θα είναι το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας.
Η αναμέτρηση των δύο ομάδων συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση 26 ετών από την μαύρη μέρα στην ιστορία του Δικεφάλου, όταν έξι οπαδοί του έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και ενώ επέστρεφαν από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα.
-
Επικαιρότητα2 έτη agoΤο παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΈκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΗ ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο3 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΛουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα6 έτη ago101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ3 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά
