Διάφορα
Οι εννιά φορές που ακυρώθηκε το ελληνικό Πρωτάθλημα
Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει την καθημερινότητά μας και φυσικά τον αθλητισμό. Σχεδόν όλες οι διοργανώσεις έχουν σταματήσει και είναι αβέβαιο πότε θα ξεκινήσουν. Στα δικά μας χωράφια το ελληνικό Πρωτάθλημα έχει βάλει πλώρη να ξεκινήσει τον Μάιο, αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο!
Από το μακρινό 1928 έως το 1951. Τέσσερις φορές δεν έγινε το πρωτάθλημα, λόγω του Β Παγκοσμίου πολέμου, ενώ τρεις φορές έχει σταματήσει για υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι διακοπές έγιναν πριν γίνει το ποδόσφαιρο επαγγελματικό.
Η πρώτη αναβολή
Το 1928-29 το Πανελλήνιο πρωτάθλημα δεν διεξήχθη λόγω οικονομικών προβλημάτων. Παρά το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν τα πρωταθλήματα σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα δεν έινε, καθώς είχε φτάσει το…. καλοκαίρι και υπήρχε έντονος φόβος ότι η διοργάνωση θα είναι ζημιογόνα.
Η προετοιμασία της Εθνικής
Την περίοδο 1934-35 ξεκίνησε κανονικά το πρωτάθλημα πυο χωρίστηκε σε δύο ομίλους (Βορράς και Νότος). Στην τελική φάση προκρίθηκαν δύο ομάδες από κάθε όμιλο. Στην Αθήνα υπήρχε τριπλή ισοβαθμία με Εθνικό, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους», όμως, να υστερούν. Οι Πειραιώτες έκαναν αίτημα στην ΕΠΟ να συμμετάσχουν στην τελική φάση ως κάτοχος του προηγούμενου τίτλου. Τελικά, το αίτημα απορρίφθηκε και στα μέσα Ιουνίου η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΟ ανακοίνωσε το πρόγραμμα της τελικής φάσης με έναρξη στις 16/06 και λήξη στις 21/07/1935. Η διεξαγωγή, όμως, αναβλήθηκε και εν συνεχεία ματαιώθηκε με σκοπό την πληρέστερη προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το 5ο Βαλκανικό Κύπελλο.
Αναβολή λόγω πολέμου
Με τον Β Παγκόσμιο πόλεμο να βρίσκεται σε εξέλιξη καμία αθλητική διοργάνωση, όπως ήταν φυσικό δεν έγινε από το 1940 έως το 1944.
Διακοπή τον Δεκέμβριο
Η πρώτη μεταπολεμική διοργάνωση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Αν και αγωνίστηκαν αρχικά 8 σύλλογοι η διαμάχη του Παναθηναϊκού με την ΕΠΣΑ είχε ως αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του τον Δεκέμβριο. Η μόνη “επίσημη” διοργάνωση της αγωνιστικής περιόδου 1944-45 υπήρξε το “Κύπελλο Ελευθερίας”, που διεξήγαγε η ΕΠΟ μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου του 1945 με συμμετοχή των περισσότερων από τους συλλόγους των Α’ κατηγοριών Πειραιώς και Αθηνών, του οποίου ο τελικός επίσης δεν ολοκληρώθηκε.
Ξανά διακοπή για την Εθνική
Οι υποχρεώσεις της εθνικής μας ομάδας είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε υποχρεώσεις για το Κύπελλο Φιλίας Ανατολικής Μεσογείου. Οι τοπικές διοργανώσεις έγιναν κανονικά με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να κατακτούν την κορυφή σε Αθήνα, Πειραιά και Μακεδονία.
Τελευταία διακοπή
Ακόμη μια φορά η εθνική ομάδα ήταν ο λόγος να διακοπεί το πρωτάθλημα το 1951-52. Ο στόχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους Μεσογειακούς Αγώνες αλλά και στο Κύπελλο Φιλίας Ανατολικής Μεσογείου. Οι πολλοί αγώνες είχαν ως αποτέλεσμα να διεξαχθούν μόνο τα πρωταθλήματα Αθηνών, Πειραιώς και Μακεδονίας, στα οποία τερμάτισαν πρώτοι οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Ηρακλής αντίστοιχα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διάφορα
Πέθανε ο μπαμπάς του Γιαννάκη, Λουκάς Μήλιος
Μια πολύ δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή το πρωί της Τρίτης (14/10). Σε ηλικία 71 ετών έφυγε από την ζωή ο Λουκάς Μήλιος, ο πατέρας του Γιαννάκη, του πιο εμβληματικού οπαδού του ΠΑΟΚ. Ο εκλιπών πάλευε τα 2,5 τελευταία χρόνια με την επάρατη νόσο, δίνοντας με αξιοπρέπεια έναν προσωπικό αγώνα και χωρίς να σταματήσει ούτε λεπτό να στηρίζει τον γιο του και την αγάπη του για τον Δικέφαλο.
Τις τελευταίες μέρες η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί και είναι χαρακτηριστικό ότι η απουσία πατέρα και γιου από το πρόσφατο μνημόσυνο για τα έξι αδικοχαμένα αετόπουλα στα Τέμπη δεν είχε περάσει απαρατήρητη, αφού ο αείμνηστος Λουκάς και ο Γιαννάκης ήταν πάντα εκεί, όπως ήταν πάντα εκεί όπου έδιναν αγώνα τμήματα του ΠΑΟΚ ή αθλητές του συλλόγου.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη (15/10) στις 13:00 στα κοιμητήρια της Μαλακοπής.
«Η Οικογένεια του ΠΑΟΚ, με θλίψη, αποχαιρετά τον Λουκά Μήλιο, πατέρα του πιο πιστού φιλάθλου μας, Γιαννάκη, και εκφράζει τα συλλυπητήρια της στους οικείους του. Ο Λουκάς Μήλιος ήταν σε όλη του τη ζωή δίπλα στην ομάδα, δίνοντας ζωή στον γιό του, Γιαννάκη, ο οποίος την αντλούσε μέσα από τα τέσσερα ιερά γράμματα του Συλλόγου μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…», έγραψε σε ανάρτησή του ο ΑΣ ΠΑΟΚ.
Διάφορα
ΣΦ ΠΑΟΚ Θύρα 4: Ανακοίνωσε οδική εκδρομή για τον αγώνα με τη Λιλ
Ο ΣΦ ΠΑΟΚ Θύρα 4 εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας ενημερώνει για τη διοργάνωση οδικής εκδρομής στη Γαλλία για τον εκτός έδρας αγώνα με τη Λιλ στις 23 Οκτωβρίου. Αναλυτικά:
«Ο Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. ΘΥΡΑ 4 ενημερώνει τα μέλη του και το λαό του Π.Α.Ο.Κ. ότι διοργανώνει οδική εκδρομή στην Γαλλία με 2 διανυκτερεύσεις για την αναμέτρηση του Europa League στις 23/10 μεταξύ της Λιλ – Π.Α.Ο.Κ. στο Στάδιο Πιερ Μορουα. Πληροφορίες εγγραφές στα γνωστά πρόσωπα και τηλέφωνα.
Η οδική μας εκδρομή περιλαμβάνει 2 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο και τα εισιτήρια του αγώνα τα οποία είναι εξασφαλισμένα».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διάφορα
Κανείς δεν ξέχασε τα έξι αετόπουλα
Συναισθηματικά φορτισμένο θα είναι το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας.
Η αναμέτρηση των δύο ομάδων συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση 26 ετών από την μαύρη μέρα στην ιστορία του Δικεφάλου, όταν έξι οπαδοί του έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και ενώ επέστρεφαν από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα.
-
Επικαιρότητα2 έτη agoΤο παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΈκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΗ ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο3 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΛουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα6 έτη ago101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ3 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά
