Connect with us

Επικαιρότητα

Νικόλαος Τζουλάκης: Οι δικαστικές περιπέτειες του προέδρου της ΕΕΑ

paokrevolution

Published

on

 

Το πάρτι εντυπώσεων που προσπάθησαν να στήσουν «ερυθρόλευκοι» κύκλοι, µε τα περί συνιδιοκτησίας του ΠΑΟΚ µε την ΠΑΕ Ξάνθη, φτάνει στο τέλος του, και όσοι το εµπνεύστηκαν θα αναγκαστούν να ασχοληθούν σύντοµα µε ό,τι τα τελευταία χρόνια τους πληγώνει και δεν είναι άλλο από τα εντός των τεσσάρων γραµµών των γηπέδων αποτελέσµατα.

Αναµένοντας λοιπόν την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελµατικού Αθλητισµού αξίζει να κάνουµε µια αναδροµή στο βιογραφικό του Νικόλαου Τζουλάκη. Ο κ. Τζουλάκης κατά το παρελθόν διετέλεσε επί τριετία και πρόεδρος της ∆ευτεροβάθµιας Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης στην ΕΠΟ. Ανάµεσα στις θητείες του σε Κρήτη και Σύρο, αλλά και τις δεκάδες υποθέσεις που είχε κληθεί να χειριστεί, ο επίτιµος αντεισαγγελέας Εφετών υπήρξε αρκετές φορές αρνητικός πρωταγωνιστής δικαστικών εξελίξεων.

Και παρότι βρέθηκε αντιµέτωπος µε βαριές καταγγελίες, ο κ. Τζουλάκης τελικά απαλλάχθηκε. Ηταν Ιανουάριος του 2006 όταν ο τότε εισαγγελέας Εφετών Κρήτης, Νικόλαος Τζουλάκης, κατέθετε επί πέντε ώρες ενώπιον του τότε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, καθώς φερόταν ως ύποπτος µεταξύ άλλων για δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος. Μάλιστα, ο αντεισαγγελέας που άφησε εποχή για το ρεκόρ παραµονής του στα Χανιά, αγγίζοντας την 20ετία στην ίδια πόλη, φέρεται να είχε παραλειφθεί εκείνο το διάστηµα από τις προαγωγές µετά τις καταγγελίες για έκνοµη συµπεριφορά.
Επειτα από σαρωτικό έλεγχο των πόθεν έσχες των δικαστών και εισαγγελέων αποκαλύφθηκαν σοβαρά ευρήµατα, καθώς περισσότεροι από 200 φέρονταν να είχαν είτε αποκρύψει σηµαντικά περιουσιακά στοιχεία, είτε παραλείψει να υποβάλουν δηλώσεις από αµέλεια.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, ο κ. Τζουλάκης είχε τεθεί και σε προσωρινή αργία για την υπόθεση του πόθεν έσχες του, ενώ είχε κατηγορηθεί για διαφορά ποσού 25 εκατοµµυρίων δραχµών στη δήλωση, την οποία ο ίδιος απέδωσε σε οικονοµικά στοιχεία της συζύγου του που δεν γνώριζε εκείνος, καθώς αυτά αποκτήθηκαν από εκείνη σε περίοδο που οι σχέσεις τους δεν ήταν καλές και δεν διέµεναν µαζί.

Τέσσερα χρόνια µετά τις πρώτες καταγγελίες, ο Αρειος Πάγος αποφάσισε την παραµονή του κ. Τζουλάκη στο εισαγγελικό σώµα, απορρίπτοντας µε συντριπτική πλειοψηφία το αίτηµα για απόλυσή του, λόγω της εµπλοκής του ονόµατός του σε υποθέσεις του παραδικαστικού κυκλώµατος. Οι παροικούντες το Θέµιδος Μέλαθρον αναφέρουν ότι εκείνη την εποχή γνωστός αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκανε λόγο για «άδικη στοχοποίηση δικαστών» και για «διώξεις µε επισφαλή και διογκωµένα στοιχεία».

Οι υποθέσεις που είχαν ανακύψει σε βάρος του κ. Τζουλάκη αφορούσαν σε δύο καταγγελλόµενες παρεµβάσεις σε δικαστές και υγειονοµικούς υπαλλήλους για να διευκολύνουν γνωστούς του, αλλά και την άσκηση επιρροής σε δύο δικαστές για αντίστοιχες υποθέσεις. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι απλώς ζήτησε να επισπευσθεί η έκδοση σχετικών αποφάσεων, καθώς υπήρχαν παράπονα για καθυστερήσεις. «Τα περί παρεµβάσεων είναι υπερβολές που σχετίζονται µε τη στοχοποίησή µου» φέρεται να έλεγε ο ίδιος. Μία από τις υποθέσεις πάντως για την οποία κατηγορήθηκε ότι παρενέβη αφορούσε στη διευκόλυνση κατηγορούµενου οδηγού σε θανατηφόρο τροχαίο, ο οποίος εργαζόταν σε επιχείρηση φίλου του, ισχυρισµό που επίσης αρνήθηκε κατηγορηµατικά.

Η πάγια τακτική όταν χάνεται έδαφος
Η αλλαγή δεδοµένων στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Οµοσπονδία, οι ξένοι διαιτητές και από φέτος το VAR δεν αρέσουν καθόλου σε εκείνους που είχαν στρογγυλοκαθίσει στον θρόνο του πρωταθλητή στις εποχές των «παχιών αγελάδων», τότε που η κατάκτηση του τίτλου συνοδευόταν (χωρίς προκριµατικά) από τα δεκάδες εκατοµµύρια ευρώ της συµµετοχής στο Champions League.

Advertisement
Advertisement

Η επιστροφή σε εποχές που εκείνοι είχαν καταφέρει να βγάλουν από τη µνήµη όλων, αυτές της διεκδίκησης του τίτλου (που σηµαίνει και πιθανή απώλειά του), τους έκανε να προσπαθούν µε κάθε τρόπο και κόστος να πλήξουν τον µεγάλο τους αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ, στην εποχή Σαββίδη, έχει αλλάξει στάτους, καθώς σταδιακά έγινε αρχικά διεκδικητής και τελικά πρωταθλητής.

Ο «∆ικέφαλος του Βορρά», που δεν µπορεί να ξεχάσει όσα συνέβησαν προ διετίας εξωαγωνιστικά, λάµβανε συνεχώς µηνύµατα πως όσοι είχαν ξεβολευτεί θα προσπαθούσαν να µεταφέρουν εκ νέου το «παιχνίδι» σε αυτό το γήπεδο. Αυτό ακριβώς συνέβη και στην προσπάθεια να αναζητηθούν δράκοι στο παραµύθι της πολυϊδιοκτησίας, το οποίο προσπάθησε να στήσει ο Ολυµπιακός µε τις καταγγελίες στην Επιτροπή Επαγγελµατικού Αθλητισµού. Από την πρώτη στιγµή, ο χειρισµός της υπόθεσης από την κάθε πλευρά ήταν ξεκάθαρος.

Από τη µια ο Ολυµπιακός, έχοντας πίσω του µια σειρά Μέσων, προσπάθησε να βάλει σε λειτουργία έναν µηχανισµό δηµιουργίας εντυπώσεων, στις οποίες θα έπρεπε να δώσει ουσία για να σταθούν ενώπιον των οργάνων που θα τις εξέταζαν. Στην προσπάθεια δηµιουργίας εντυπώσεων ενέπλεξαν ένα ξενοδοχείο στο οποίο ανήκουν εγκαταστάσεις που κάποια στιγµή νοίκιαζε η Ξάνθη για τις ακαδηµίες της. Παρουσίασαν µεταγραφές που έγιναν µε νόµιµο τρόπο, καθώς όλες δηλώθηκαν στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Οµοσπονδία, ελέγχθηκαν, εγκρίθηκαν και η ποδοσφαιρική ζωή του καθενός συνεχίστηκε. Οσο όµως ο «ερυθρόλευκος» µηχανισµός νιώθει πως δεν µπορεί να επαναφέρει τη σιγουριά κατάκτησης τίτλων µε την οποία είχε µάθει να ζει τα προηγούµενα χρόνια, η προσπάθεια ανακάλυψης παρατυπιών δεν εκπλήσσει κανέναν.

Οι «ασπρόµαυροι» περίµεναν καρτερικά µέχρι την εξέταση της υπόθεσης στην ΕΕΑ προκειµένου να ξεκαθαρίσουν όλα τα µυθεύµατα που στήθηκαν. Εγινε προσπάθεια να στηθεί θέµα ακόµα και για τη µετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία είναι ξεκάθαρη εδώ και χρόνια, µέσω της ίδιας της Επιτροπής Επαγγελµατικού Αθλητισµού.

Advertisement
Advertisement

 

www.ethnos.gr

Continue Reading
Advertisement Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Επικαιρότητα

Σύνδεσμοι ΠΑΟΚ: «Σπρώχνουμε μόνο με τη φωνή μας την ομάδα σε μία ιστορική πρόκριση»

paokrevolution

Published

on

Οι σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ εξέδωσαν ανακοίνωση ενόψει της σπουδαίας αναμέτρησης με την Κλαμπ Μπριζ στην Τούμπα, στέλνοντας μήνυμα στον κόσμο του Δικεφάλου να είναι προσεκτικός και να υποστηρίξει την ομάδα μόνο με «ηχητική βία».

Η έδρα των ασπρόμαυρων θα είναι ασφυκτικά γεμάτη, καθώς όπως ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν.

Αναλυτικά: «Ο Π.Α.Ο.Κ. ΜΑΣ δίνει άλλη μια ευρωπαϊκή μάχη. Γινόμαστε ο 12ος παίκτης και με όπλο την φωνή μας και μόνο σπρώχνουμε την ΟΜΑΔΑ σε άλλη μια ιστορική πρόκριση! Τα μάτια στους οργανωτές και στα παιδιά που ομορφαίνουν την κερκιδα, τα κινητά στην τσέπη και 90 λεπτά ή όσο χρειαστεί ηχητικής βίας. ΦΟΡΤΣΑ ΠΑΟΚΑΡΑ».

Continue Reading

Επικαιρότητα

UEFA για Μπριζ, ΠΑΟΚ και Τούμπα

paokrevolution

Published

on

Η UEFA έκανε την αναφορά της για την ρεβάνς της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Κλαμπ Μπριζ, υπενθυμίζοντας στους Βέλγους τη δυναμική του Δικεφάλου μέσα στην έδρα του.

Οι «ασπρόμαυροι» θα υποδεχθούν το βράδυ της Πέμπτης (18/4, 22:00) του Βέλγους για το δεύτερο μεταξύ του αγώνα για την φάση των «8» του Europa Conference League. Οι μεν γηπεδούχοι θέλουν να ανατρέψουν το κατά τους 1-0 στην Μπριζ, ενώ οι δε φιλοξενούμενοι θέλουν να το προστατέψουν, ακόμα και να το επεκτείνουν.

Η UEFA από πλευράς της τόνισε πως ο ΠΑΟΚ γνωρίζει καλά από ανατροπές, υπενθυμίζοντας την εξαιρετική εμφάνιση και τη μεγάλη νίκη-πρόκριση του Δικεφάλου επί της Ντιναμό Ζάγκρεπ με 5-1.
Αναλυτικά όσα αναφέρει:

 

Advertisement
Advertisement

«Ο ΠΑΟΚ θέλει να τιμωρήσει την άπληστη Κλαμπ Μπριζ»

Πέρασαν 93 λεπτά πριν ο ΠΑΟΚ επιτύχει μια εύστοχη προσπάθεια κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ, στον πρώτο αγώνα, κι ακόμα και τότε το φάουλ του Κίριλ Ντεσπόντοφ δεν προκάλεσε συναγερμό. Ωστόσο, παρά την κυριαρχία τους, οι Βέλγοι πέτυχαν μόνο ένα γκολ νωρίς με τον Ούγκο Βελτέσεν. “Κερδίσαμε, αλλά έπρεπε να είχαμε σκοράρει περισσότερα γκολ. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες”, είπε ο εξτρέμ Μίχαλ Σκόρας.

Ο προπονητής της Κλαμπ Μπριζ, Νίκι Χάγιεν έχει ήδη υποσχεθεί ότι οι παίκτες του δεν θα προσπαθήσουν να μείνουν στο προβάδισμα του πρώτου αγώνα, αλλά αφού είδαν τον ΠΑΟΚ να διαλύει τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στους “16” και να ανατρέπει την ήττα με 2-0, ίσως θα είναι φρόνιμο να μην το κάνουν. Επιπλέον, οι φιλοξενούμενοι θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα χωρίς την τριάδα των Τιάγκο, Ντε Κάιπερ και Μέσελε, οπότε ο ΠΑΟΚ μπορεί να αισθάνεται ότι έχει μια πραγματική ευκαιρία».

Advertisement
Advertisement
Continue Reading

Επικαιρότητα

Ο Μάσα σφυρίζει στην Τούμπα

paokrevolution

Published

on

 

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Κλαμπ Μπριζ σε ένα παιχνίδι το οποίο έχει χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου στο πλαίσιο των «8» του Conference League , με τον Νταβίντε Μάσα να είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης των δύο ομάδων με σέντρα στις 22:00 στο γήπεδο της Τούμπας το βράδυ της Πέμπτης (18/4).

Ο Ιταλός διαιτητής θα έχει βοηθούς του τους συμπατριώτες του, Φίλιπο Μέλι, Στέφανο Αλάσιο, 4ος θα είναι ο Μάρκο Ντι Μπέλο και στο VAR οι Αλεάντρο Ντι Πάολο, Λούκα Παϊρέτο, με τον έμπειρο διαιτητή να ανήκει στην κατηγορία elite της UEFA, ενώ μάλιστα είχε διευθύνει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με τον ίδιο να έχει καταγγείλει προπηλακισμό και χτύπημα στα γεννητικά όργανα.

Continue Reading
Advertisement Advertisement

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Advertisement Advertisement

Τάσεις