Connect with us

πρωτοσέλιδο

“Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές!”

paokrevolution

Published

on

Η ομάδα του ΠΑΟΚ ήθελε μία καθαρή νίκη στο σημερινό παιχνίδι με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο «Παλατάκι» και την πήρε με 3-0 σετ.

Ο “Δικέφαλος” γενικώς δεν αντιμετώπισε προβλήματα για την υπόθεση νίκη και η διαφορά δυναμικότητας της ομάδας ήταν εμφανής. Ετσι οι “ασπρόμαυροι” που είχαν την βοήθεια του κόσμου του ΠΑΟΚ (δεν ήταν βέβαια πολλοί σε αριθμό), έριξαν στο καναβάτσο -και- τον Εθνικό παίρνοντας το πρώτο σετ με 25-20, το δεύτερο με 25-20 και το τρίτο με 25-20.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα ο κόσμος του “Δικεφάλου” φώναζε: “Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές” (σύνθημα που είχε ακουστεί και την Κυριακή στο “Παλατάκι” αφού η ομάδα βόλευ είδε τον αγώνα με τον Παναθηναικό)

Με αυτό τον τρόπο ο ΠΑΟΚ σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ολυμπιακό που απώλεσε σετ μέσα στη ΜΕΝΤ. Με κεκτημένη ταχύτητα μετά και την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου και με τον κόσμο στο πλευρό του ο Δικέφαλος δεν συνάντησε καμία δυσκολία στο να κάμψει την αντίσταση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

 

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ο ΠΑΟΚ. Παρά την απουσία του Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς, ο οποίος υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα στην προπόνηση του Σαββάτου και επιλέχθηκε να προφυλαχθεί, οι ασπρόμαυροι ξεκίνησαν πολύ δυνατά. Με τον Εφραιμίδη να επιστρέφει στη βασική εξάδα και τον Γκόμεζ να κάνει για ένα ακόμα εκπληκτικό παιχνίδι ο Δικέφαλος ξέφυγε 5-2 και 10-8. Ο Εθνικός με καλό μπλοκ και επιθέσεις από τους Δαλακούρα Ανέστη ,Άντριτς ισοφάρισε σε 12-12 και 14-14. Λάθος σερβίς του Εθνικού , μπλοκ του Γκόμεζ στον Άντριτς και άσος του Χιμένες έδωσαν αέρα τριών πόντων στον ΠΑΟΚ για το 17-14. Ο Εθνικός πλησίασε μειώνοντας σε 18-17 αλλά με τον Γκόμεζ να κάνει πράγματα και θαύματα σε σερβίς , άμυνα και επίθεση ο Δικέφαλος ξέφυγε 22-19. Ο Χιμένες έκανε το 23-20, ο Γκόμεζ το 24-20 ενώ το 25-20 διαμορφώθηκε με άουτ επίθεση του Εθνικού.

Advertisement
Advertisement

Πιο εύκολα κύλησε το δεύτερο σετ με τον ΠΑΟΚ να κάνει επίδειξη δύναμης και πίεση από τη γραμμή του σερβίς και αξιόπιστες λύσεις στην επίθεση να παίρνει από την αρχή προβάδισμα με 10-6 και 14-9 με επίθεση του Γκόμεζ. Με επίθεση και άσο του Χιμένες ο ΠΑΟΚ ξέφυγε 16-9 και αμέσως μετά με τον Εφραιμίδη 18-11. Με τον Όστιν να έχει μπει στη θέση του Κασάμπαλη και φλοτ σέρβις ο Εθνικός χάλασε την υποδοχή του ΠΑΟΚ και μείωσε 19-14.

 

Ο Χιμένες με επίθεση διαμόρφωσε το 23-19 ενώ το τελικό 25-20 έγινε με υπέρβαση των φιλοξενούμενων.
Σαν σε περίπατο κύλησε το τρίτο σετ με τον ΠΑΟΚ να φεύγει μπροστά με 12-5 μετά από μπλοκ του Εφραιμίδη. Ο Χιμένες πήγε στη γραμμή του σερβίς στο 13-5 και έφυγε στο 15-5. Οι παίκτες του Εθνικού πέταξαν λευκή πετσέτα , ο Δικέφαλος ξέφυγε με 21-8 γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον Γιάννη Καλμαζίδη να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές του μέχρι και το 25-12.

 

Advertisement
Advertisement

*Oι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν: 6 άσσοι, 39 επιθέσεις, 7 μπλοκ, 25 λάθη αντιπάλων και του Εθνικού προήλθαν: 3 άσσοι, 25 επιθέσεις, 6 μπλοκ, 15 λάθη αντιπάλων.
ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 12 (9/17 επ, 3 άσσοι, 52% υπ -19% άριστες), Παντακίδης 6 (2/6 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Κουρνέτας, Γκόμεζ 19 (16/26 επ, 1 ασσος, 2 μπλοκ), Ρανγκέλ 5 (4/6 επ, 1 μπλοκ), Εφραιμίδης 8 (6/15 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 53% υπ – 27% άριστες) / Γκαράς (λ. – 78% υπ., 56% άριστες), Ντίνας, Σαμπάνης 2 (2/3 επ), Καρασαββίδης, Αναστασιάδης.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Μουστακίδης): Δαλακούρας Κώστας 0/7 επ, 71% υπ – 65% άριστες), Μίχαλι 6 (2/7 επ, 4 μπλοκ), Παπάζογλου 3 (3/4 επ), Κασαμπαλής 3 (1/2 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Δαλακούρας Ανέστης 3 (3/17 επ, 56% υπ – 31% άριστες), Άντριτς 12 (12/32 επ) / Δαρίδης (λ. – 54% υπ., 31% άριστες), Κοντοστάθης (λ), Όστιν 1 (άσσος), Δημητριάδης 6 (4/7 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 50% υπ – 25% άριστες), Τσέλιος.

Continue Reading
Advertisement Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

πρωτοσέλιδο

Διπλό με χαρακτήρα πρωταθλητή ο Δικέφαλος

paokrevolution

Published

on

Την 4η συνεχόμενη νίκη του, εντός και εκτός συνόρων, πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, για την 15η αγωνιστική της Super League 1, μετά τις επιτυχίες του απέναντι σε Αιγάλεω, Πανσερραϊκό και Φερεντσβάρος.

Ο Δικέφαλος μπορεί να αγχώθηκε, αλλά επικράτησε του Παναιτωλικού με 0-1, έχοντας «ήρωα» της τελευταίας στιγμής τον Καμαρά, ο οποίος σκόραρε στο 87’ με κεφαλιά. Ο Μαϊντέβατς έχασε πέναλτι στο 23’, που κέρδισε μετά από διπλό λάθος του Μιχαηλίδη.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με στόχο να κυριαρχήσει και μόλις στο 2′ έχασε την πρώτη του ευκαιρία. Ο Σορετίρε βρέθηκε σε θέση βολής πλάγια μέσα στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσάβες.Από το 10’ και μετά ο Παναιτωλικός ισορρόπησε και στο 14′ απείλησε με «κεραυνό» του Λαχούντ έξω από την περιοχή, που πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι!

Διπλό λάθος Μιχαηλίδη, χαμένο πέναλτι από τον Μαϊντέβατς

Advertisement
Advertisement

Ακολούθησε στο 15′ χλιαρό σουτ του Ότο που μπλόκαρε ο Τσάβες, ενώ στο 21’ ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι μετά από λάθος και μαρκάρισμα του Μιχαηλίδη στον Μαϊντέβατς. Ο τελευταίος ανέλαβε την εκτέλεση στο 23’, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, χάνοντας μία χρυσή ευκαιρία για να βάλει τον Παναιτωλικό μπροστά στο σκορ.

Μοναδική ευκαιρία από τον Λαχούντ

Στο 27′ ο Σάστρε προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος με σουτ εκτός περιοχής, όμως, ο Τσάβες ήταν σε ετοιμότητα και στο 33′, έπειτα από νέο λάθος του Μιχαηλίδη, ο Παναιτωλικός άγγιξε το 1-0. Η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Έλληνα αμυντικού, στρώθηκε στον Λαχούντ στη μικρή περιοχή και χρειάστηκε η ψύχραιμη επέμβαση του Κοτάρσκι για να παραμείνει το σκορ ισόπαλο. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με σουτ υπό καλές προϋποθέσεις του Μουργκ στο 43′, μετά από στρώσιμο του Σβαμπ, που δεν ανησύχησε τον Τσάβες. Ο Κωνσταντέλιας αντικατέστησε τον Μουργκ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με στόχο ο ΠΑΟΚ να γίνει πιο ουσιαστικός στις επιθέσεις του από τον άξονα. Η πρώτη τελική στην επανάληψη ήρθε στο 54′, με άστοχο σουτ του Σάστρε εκτός περιοχής, πριν στο 58′ ο Ότο χάσει σπουδαία ευκαιρία με πλασέ από την μικρή περιοχή.

Ο Κοτάρσκι «έσωσε» τον Καμαρά

Στο 60’ ο Παναιτωλικός απείλησε από μεγάλο λάθος του Καμαρά, ο οποίος προσπάθησε να γυρίσει προς τα πίσω, ο Λαχούντ βγήκε απέναντι από τον Κοτάρσκι, αλλά ο Κροάτης τον νίκησε.  Η επόμενη αξιοσημείωτη φάση καταγράφηκε στο 78’, με γύρισμα του Ζίβκοβιτς στην καρδιά της περιοχής και επέμβαση του Τσάβες προ του επερχόμενου Τισουντάλι.

Advertisement
Advertisement

Ο Τσάβες είπε «όχι» σε σουτ του Ζίβκοβιτς

Δύο λεπτά αργότερα, ο Τσάβες έσωσε με το πόδι στην κλειστή του γωνία, μετά από σουτ του Ζίβκοβιτς και στην επόμενη φάση ο Καμαρά είδε σε κεφαλιά του τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από την εστία.

Λύτρωση στο 87’

Το πολυπόθητο γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε, τελικά, στο 87′. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Μαντί Καμαρά με κεφαλιά ακριβείας έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Παναιτωλικού, γράφοντας το 0-1.

Advertisement
Advertisement

MVP

Ο Καμαρά έκρινε ακόμη ένα ματς του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν με κεφαλιά, μετά τα σημαντικά γκολ του κόντρα σε Ατρόμητο και Λεβαδειακό.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Τσακαλίδης δεν ήρθε αντιμέτωπος με κάποια δύσκολη φάση. Καταλόγισε στο 21’ χωρίς δεύτερη σκέψη το πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού για μαρκάρισμα του Μιχαηλίδη και έβγαλε συνολικά από το τσεπάκι του επτά κίτρινες.

Advertisement
Advertisement

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός: Τσάβες, Μπακάκης (63’ Μαυρίας), Παντελάκης, Μαιντέβατς (63’ Λομόνακο), Πέρες, Λαχούντ (81’ Μπελεβώνης), Σιέλης, Μπουζούκης (63΄Λουίς), Τορεχόν, Στάγιτς, Λιάβας.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (62’ Μπάμπα), Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Καμαρά, Σβαμπ (62’ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (46’ Κωνστσντέλιας), Σορετίρε (69’ Τισουντάλι), Τσάλοφ (62’ Σαμάτα).

Advertisement
Advertisement
Continue Reading

πρωτοσέλιδο

“Έχουμε πολλά προβλήματα και δεν είναι εύκολο να διαχειριστούμε την κατάσταση”

paokrevolution

Published

on

Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου:

«Είμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, έχουμε πολλά προβλήματα και δεν είναι εύκολο να τη διαχειριστούμε. Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι προσπαθώντας να μείνουμε αισιόδοξοι και σε καλό επίπεδο. Να επανέλθουν παίκτες και μέρα με τη μέρα να επιστρέψει το γκρουπ που θα μας οδηγήσει στα αποτελέσματα που θέλουμε».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Παίξαμε με τον Ολυμπιακό μεσοβδόμαδα χάνοντας τρεις παίκτες, την ίδια στιγμή ο αντίπαλος είχε μία βδομάδα να δουλέψει. Είμαστε υπό συνεχή πίεση, δεν έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε, να προετοιμαστούμε σωστά, δεν έχουμε τη σωστή αντίδραση στο παιχνίδι. Είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε, γνωρίζοντας την κατάσταση».

Continue Reading

Ποδόσφαιρο

Οι «κολώνες» και οι «απογοητεύσεις» στις πρώτες 26 αγωνιστικές

paokrevolution

Published

on

Η κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται 7 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό (αφήνουμε στην άκρη την αφαίρεση 7 βαθμών που του επιβλήθηκε πρωτόδικα αφού υπάρχει και η αυριανή εκδίκαση στην Εφέσεων). Το άρθρο εδώ

Continue Reading
Advertisement Advertisement

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Advertisement Advertisement

Τάσεις