Ποδόσφαιρο
Μπαμπάς για δεύτερη φορά ο Μίσιτς
Χαρούμενος πατέρας για δεύτερη φορά έγινε ο Γιόσιπ Μίσιτς. Η σύζυγός του Ανα, έφερε το πρωί στην ζωή ένα υγιέστατο κοριτσάκι που θα πάρει το όνομα Μίλα και ο 26χρονος μέσος του ΠΑΟΚ φρόντισε να πάει με κεράσματα στην προπόνηση που έγινε στην Τούμπα.
Οι πρώτες ευχές ήρθαν από τον κολλητό του Γιόσιπ, Ζίβκο Ζίβκοβιτς που φρόντισε να ανεβάσει σχετική φωτογραφία με τον περιχαρή μπαμπά στο Instagram.
Ο Κροάτης μέσος του ΠΑΟΚ μίλησε στην ιστοσελίδα sportske.jutarnji.hr για την εκλογή του στην κορυφαία ομάδα της δεκαετίας 2010-2020.
Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι ο Μίσιτς έκανε αντίστοιχο επίτευγμα με τον σπουδαίο Ρόμπερτ Προσινέτσκι όταν εκείνος αγωνιζόταν στην Πόρτσμουθ και εξελέγη επίσης στην κορυφαία ενδεκάδα της αγγλικής ομάδας με έναν χρόνο παρουσίας.
«Με εξέπληξε ευχάριστα να δω το όνομά μου στην ψηφοφορία. Δεν περίμενα να συμμετάσχω και ειδικά ότι οι οπαδοί θα με επιλέξουν ως τον καλύτερο μέσο του ΠΑΟΚ την τελευταία δεκαετία. Και όχι εξαιτίας των παιχνιδιών μου, αλλά επειδή πήρα μια ευκαιρία στην πρώτη ομάδα αυτή τη σεζόν και δεν την έχασα. Οι περισσότεροι από τους παίκτες που έχουν επιλεγεί παίζουν για τον ΠΑΟΚ για τρία ή τέσσερα χρόνια ή έχουν παίξει εδώ πριν. Από όλους τους επιλαχόντες (σ.σ ήταν ο Σάκχοφ και ο Μαουρίσιο), είμαι ο νεότερος στο κλαμπ και είναι σίγουρα μια αναγνώριση για αυτό που κατάφερα να πετύχω σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα» λέει ο Μίσιτς.
Η φετινή σεζόν μοιάζει πολύ με εκείνη που έκανε στη Ριέκα όταν ήταν βασικός και αναντικατάστατος.
«Στην καριέρα μου μέχρι στιγμής, είτε έχω παίξει συνεχώς είτε καθόλου. Κάθε φορά που είχα την ευκαιρία, κατάφερα να τη χρησιμοποιήσω με τον καλύτερο τρόπο. Έτσι έγινε στη Ριέκα και τον ΠΑΟΚ. Κάτι που δεν έγινε στην Σπέτσια και στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας» είπε ο 26χρονος άσος.
Ο Κροάτης μίλησε και για την μετακίνησή του στον ΠΑΟΚ που του δίνει την ευκαιρία να κάνει ένα βήμα μπροστά στην καριέρα του.
«Όταν δεν παίζεις και πηγαίνεις σε ένα νέο περιβάλλον, όπως εγώ από τη Σπόρτινγκ στον ΠΑΟΚ, πρέπει να καταλάβεις ότι αυτή είναι μια νέα ευκαιρία. Δεν ήξερα τι με περίμενε, αλλά πίστευα στον εαυτό μου και όλα συμβαίνουν τώρα με έναν τρόπο που θα μπορούσα μόνο να εύχομαι. Βλέπω στον εαυτό μου ότι έχω επίσης προχωρήσει όσον αφορά το παιχνίδι. Εχω συνεργαστεί με δύο ποιοτικούς προπονητές, τον Αμπέλ Φερέιρα και τον Ραζβάν Λουτσέσκου που κατανοούν το ποδόσφαιρο και από τους οποίους μπορείς να μάθεις πολλά. Νομίζω ότι έχω «μεγαλώσει» ακόμη περισσότερο όσον αφορά το παιχνίδι».
Στη συνέχεια, ο Μίσιτς αναφέρθηκε στην μη εκλογή του στην αντίστοιχη ομάδα της Ριέκα η οποία κατέκτησε το πρώτο νταμπλ της ιστορίας της με εκείνον στη σύνθεσή της.
«Όταν είδα τη Ριέκα να επιλέγει την ομάδα της δεκαετίας, σκέφτηκα ότι θα εκλεγώ αφού πρόκειται για την ομάδα που κέρδισε το νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Αλλά έκανα λάθος, οι άνθρωποι πρέπει να το έχουν ξεχάσει. Όλοι όμως έχουν το δικαίωμα στη γνώμη τους. Είναι σημαντικό για εμένα που εξελέγην στον ΠΑΟΚ όπου οι οπαδοί σέβονται προφανώς τον παίκτη περισσότερο και κατανοούν το ποδόσφαιρο» δήλωσε ο Μίσιτς.
Για την μη κλήση του στην Εθνική Κροατίας είπε: «Δε με ενοχλεί, απλά σκέφτομαι πώς να παίζω καλύτερα».
Τέλος ο Μίσιτς ρωτήθηκε και για τη μάχη στο Πρωτάθλημα εφόσον αυτό ξεκινήσει ενώ οι συμπατριώτες του αναφέρουν και την ποινή που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ για την υπόθεση της φερόμενης πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη.
«Η διαφορά είναι τώρα 14 πόντοι (σ.σ εκκρεμεί η εκδίκαση στο CAS) και ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα για να μπορέσει να τη χάσει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Θα έχουμε μια μεγάλη μάχη με την ΑΕΚ για το Champions League. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι το πώς θα είναι να παίζω σε άδεια γήπεδα. Μου δίνει κίνητρο η ατμόσφαιρα των γεμάτων γηπέδων» κατέληξε ο Μίσιτς.
Ποδόσφαιρο
«Πλέον έχουμε αλλάξει σαν ομάδα, παίξαμε σαν ένα»
Ο Μαγκομέντ Οζντόεφ, μετά την νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στην Μπέτις, μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV και τόνισε ότι πλέον οι ασπρόμαυροι έχουν αλλάξει σαν ομάδα, παλεύοντας σαν ένα.
Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Κάναμε τα πάντα καλά. Παίξαμε σαν ένα, τρέξαμε και παλέψαμε σαν μια μεγάλη ομάδα. Κάθε σεζόν μου στον ΠΑΟΚ, κάνουμε καλή πορεία. Αυτήν την χρονιά, ελπίζω να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να προκριθούμε στον τελικό του κυπέλλου.
Θα έχουμε και τις κακές μας περιόδους μέσα στην σεζόν, είναι φυσιολογικό. Παίζουμε σε κάθε παιχνίδι για την νίκη. Χάσαμε κάποιους βαθμούς λόγω συγκέντρωσης αλλά πλέον έχουμε αλλάξει σαν ομάδα».
Ποδόσφαιρο
«Το πιο σημαντικό είναι η αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών»
Για την μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπέτις (2-0), το αν ο τωρινός ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερο ταβάνι από κάθε άλλη ομάδα που είχε στον σύλλογο, το ροτέισον και τον ασταμάτητο Σουαλιό Μεϊτέ, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του Δικεφάλου του Βορρά, Ραζβάν Λουτσέσκου.
Για την αυτοπεποίθηση που έχει ο ίδιος μετά από τέτοιες εμφανίσεις: «Ένας προπονητής δεν μπορεί να είναι απόλυτα με αυτοπεποίθηση, πάντα πρέπει να είναι on fire. Πρέπει να βλέπει πάντα τον κίνδυνο που έρχεται στο επόμενο ματς. Μιλάω για τη νοοτροπία, την χαλάρωση, την υπερβολική αυτοπεποίθηση, αλλά και για τον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων. Αλλά από την άλλη πλευρά, ένας προπονητής θα πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση και να καταλαβαίνει πλήρως τις δυνατότητες της ομάδας του.
Στο πρώτο μέρος μείναμε καλά στο ματς, δημιουργήσαμε ενδιαφέρουσες φάσεις στο τρανζίσιον, θα μπορούσαμε να τις έχουμε εκμεταλλευτεί καλύτερα και είχα την εντύπωση ότι σεβόμασταν πολύ τον αντίπαλο. Έτσι, κάναμε βήματα πίσω, και έπαιρναν μπάλες στις γραμμές μας. Όμως, ο σωστός τρόπος τοποθέτησης και το έξυπνο παιχνίδι δεν τους επέτρεψε να πάρουν κάτι. Στο δεύτερο μέρος έπρεπε να τολμήσουμε παραπάνω και αυτό συνέβη, η Μπέτις δεν έκανε κάτι, είχε ωραία εναλλαγή μπάλας, αλλά στο ένας εναντίον ενός δεν δημιούργησε κινδύνους. Ίσως είχαμε λίγη πίεση, να προκριθούμε από σήμερα και ότι έπρεπε να κερδίσουμε για να μην παίξουμε την πρόκριση εκτός έδρας. Αλλά η ομάδα πρέπει να έχει αυτή την αυτοπεποίθηση, όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι, ο καθένας στον ρόλο του, να παίζουν με τις δυνατότητες που έχουν, είναι ένας τρόπος δουλειάς που έχουμε και μας ταιριάζει και πρέπει να το κρατήσουμε.
Για τα δυο στοιχεία οι συνδυασμοί στα γκολ, δεν δέχεται ευκαιρίες σοβαρές: «Σίγουρα είναι στο ανώτερο επίπεδο το πνευματικό μκομμάτι και ότι οι παίκτες αισθάνονται καλά σωματικά, είναι ότι ο καθένας βλέπεις την δουλειά που κάνει ο συμπαίκτης σου στο μάξιμουμ και τον παρακινεί να κάνει το ίδιο, Οπότε, η δύναμη η ψυχολογική έρχεται από το ότι βλέπουν όλοι την δουλειά που κάνει ο καθένας».
Για το αν η ομάδα έχει φτάσει εκεί που ήθελε και έλεγε με 18-20 ενεργούς παίκτες: «Αυτό πρέπει να συμβαίνει, δείχνουμε αυτή την περίοδο αυτή την συμμετοχή και την ενότητα, αν και το ροτέισον είναι μικρότερης έκτασης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό έχει να κάνει με ιώσεις και τραυματισμούς έμεναν παίκτες έξω και αναγκάζονταν να παίξουν άλλοι, είναι ένα άλλο είδος ροτέσιον, όχι αυτό με 6-7 παίκτες να αλλάζουν ανά παιχνίδι. Αλλά συνολικά το γκρουπ λειτουργεί μαζί και κάνει μία θυσία όλοι μαζί για την ομάδα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι η πνευματική φρεσκάδα γιατί αν παίξει σε τρία ματς μαζεμένα όταν χρειαστεί να αποφασίσει δεν θα έχει αυτή την ταχύτητα».
Για τον Μεϊτέ που παίζει ασταμάτητα και έχει φρεσκάδα: «Δεν έχει πάντα πνευματική φρεσκάδα, το πρόβλημα με τον Μεϊτέ είναι ότι δεν έχουμε άλλους παίκτες με τα δικά του χαρακτηριστικά να κρατά την θέση και να κόβει με μία πάσα το τρανζίσιον του αντιπάλου, τον πιέσαμε μερικές φορές να παίξει. Το ίδιο έγινε με τον Μπάμπα που όταν έχει ένα ματς ανάμεσα σε συνεχόμενα να ξεκουράζεται, μετά είναι τοπ, ο Οζντόεφ που είναι πολύ καλά και ξέρει ότι ένα ματς μέσα στην εβδομάδα δεν θα το παίξει, ο Κεντζιόρα το ίδιο. Υπάρχουν και εξαιρέσεις που κάνουν θυσίες, όπως ο Τάισον, που παίζει σε όλα τα ματς. Λέω ότι είναι 19 χρονών και τώρα αρχίζει την καριέρα του και είναι πρώτη φορά στην καριέρα του, από πλευράς συνέχειας εμφανίσεων».
Ποδόσφαιρο
«Πάμε να διεκδικήσουμε την οκτάδα»
Για την μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπέτις (2-0) και την εκτός έδρας δοκιμασία που ακολουθεί με τη Λυών (29/1, 22.00), μίλησε στην κάμερα της COSMOTE TV, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Αντώνης Τσιφτσής.
«Δεν κοιτάζω τα στατιστικά. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, λειτουργούμε καλά και δεχόμαστε λίγες φάσεις. Στην Ευρώπη αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Είμαστε χαρούμενοι που περάσαμε στην επόμενη φάση και τώρα πάμε να διεκδικήσουμε την οκτάδα. Δεν τελειώσαμε εδώ. Χαιρόμαστε σήμερα και από αύριο ξεκινάμε για το επόμενο παιχνίδι. Έχουμε καλή χημεία με τους παίκτες, όλο και καλύτερη όσο παίζουμε περισσότερο. Σήμερα δεν ξέρω αν με άκουγαν με τόσο κόσμο. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να βοηθάω την ομάδα φέτος».
-
Επικαιρότητα2 έτη agoΤο παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΈκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΗ ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο3 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΛουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα6 έτη ago101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ3 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά
