Connect with us

Αντίπαλοι

Ένα μήνα παράταση για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τον Αύγουστο οι ευρωπαϊκοί τελικοί!

paokrevolution

Published

on

uefa

 

Αποφασισμένη να εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια, ώστε να ολοκληρωθούν τα εγχώρια πρωταθλήματα είναι η ΟΥΕΦΑ, κάτι που κατέστη γνωστό και μετά από την νέα τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τα 55 κράτη – μέλη της.

Σε αυτήν επαναλήφθηκε για μία ακόμα φορά η ανάγκη να τελειώσει πάση θυσία η φετινή σεζόν στα γήπεδα, έστω κι αν αυτό γίνει με αγώνες δίχως θεατές, ακόμα και αν χρειαστεί να φτάσουμε μέχρι και τον Αύγουστο.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό ZDF, ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσέφεριν έριξε νερό στο κρασί του και έδωσε ένα μήνα επιπλέον παράταση στην αρχική τελική προθεσμία για λήξη των εγχώριων πρωταθλημάτων ως τις 30 Ιουνίου, η οποία μετατίθεται πλέον για τις 31 Ιουλίου!

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα το πλάνο που δείχνει να προχωράει λέει ευρωπαϊκούς τελικούς για Champions και Europa League μέσα στον Αύγουστο, χωρίς κόσμο. Για να αδειάσουν ημερομηνίες, η ΟΥΕΦΑ ανέβαλλε όλα τα προγραμματισμένα παιχνίδια των εθνικών ομάδων (φιλικά κι επίσημα) που ήταν προγραμματισμένα μέσα στο καλοκαίρι, θέλοντας να διευκολύνει με ένα ακόμα τρόπο τις ευρωπαϊκές λίγκες, ώστε να προσαρμόσουν το καλαντάρι τους.

Από εκεί και μετά συζητήθηκαν τα επιπλέον προβλήματα που προκύπτουν από την σκέψη για τελείωμα της σεζόν μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Το πρώτο αφορά τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν στις 30 Ιουνίου. Η FIFA είναι αποφασισμένη να δείξει ελαστική και να δεχθεί την παράταση τους για όσο διαρκέσει η σεζόν, όμως η ένωση των παικτών (FIFPro) απαίτησε αυτό να συμβεί με όλους τους παίκτες που θα έχουν συμβόλαια που λήγουν και όχι μόνο με αυτούς που θέλουν να κρατήσουν οι ομάδες τους.

Επιπλέον, συζητήθηκε και το θέμα της υποχρεωτικής συρρίκνωσης του προγράμματος της επόμενης σεζόν. Οι ευρωπαϊκές λίγκες επεξεργάζονται ένα πλάνο με πολλά παιχνίδια κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων και της αρχής του Ιανουαρίου (στα πρότυπα της αγγλικής Boxing Day), κάτι το οποίο δεν βρήκε σύμφωνη ξανά την FIFPro που τόνισε την ανάγκη για κενές ημερομηνίες, ώστε οι ποδοσφαιριστές (κυρίως αυτοί από άλλη ήπειρο που αγωνίζονται στην Ευρώπη) να μπορέσουν να έχουν χρόνο ξεκούρασης με τις οικογένειες τους.

Αυτό που κατέστη σαφές είναι πως όσο η πανδημία θα βρίσκεται σε έξαρση στην ευρωπαϊκή ήπειρο, τα πλάνα θα είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή έτοιμα για αναπροσαρμογή, αφού διάφορες ομάδες εργασίας θα εξετάζουν τις όποιες αλλαγές χρειάζονται.

Advertisement
Advertisement

Επίσης τονίστηκε ότι από την στιγμή που πρώτιστη ανάγκη αυτή τη στιγμή είναι η ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων αυτής της σεζόν με οποιοδήποτε τίμημα, τότε οι λίγκες και οι σύλλογοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ακόμα για σεζόν με πολύ λιγότερα παιχνίδια του χρόνου.

Αυτό είναι κάτι που θα εξεταστεί από κοινού ανάμεσα σε FIFA, UEFA, Oμοσπονδίες, FIFPro και ECA (ομοσπονδία συλλόγων) με μία προϋπόθεση. Μπορεί φέτος η προτεραιότητα να ήταν οι ευρωπαϊκές λίγκες, όμως του χρόνου όλα θα περιστρέφονται γύρω από την αναγκαιότητα να διεξαχθεί το Euro και το Παγκόσμιο Συλλόγων, κάτι που σημαίνει ότι οι λίγκες και οι ανάγκες τους θα μπουν σε δεύτερη μοίρα.

www.sdna.gr

Advertisement
Advertisement
Continue Reading
Advertisement Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αντίπαλοι

Ράσταβατς: “Το ματς με τον ΠΑΟΚ παρόμοιο με αυτό της Τούμπας”

paokrevolution

Published

on

 

Στα ερωτήματα των δημοσιογράφων στην καθιερωμένη media day του ΟΦΗ που γίνεται κάθε εβδομάδα απάντησε ο Μίλαν Ράσταβατς. Σημείωσε πως ο ΠΑΟΚ είναι διαφορετική ομάδα από τον Παναθηναϊκό, ενώ για τον Σανελάτο υποστήριξε πως θα χρειαστεί ένα μικρό διάστημα προσαρμογής.

«Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι λίγο διαφορετικό από εκείνο στο ΟΑΚΑ. Ο ΠΑΟΚ είναι λίγο διαφορετική ομάδα, με συγκεκριμένο σχηματισμό και είναι λίγο πιο επιθετικός χωρίς την μπάλα, ενώ έχει και λιγότερους παίκτες που θα επιτεθούν κατά την διάρκεια μίας φάσης. Πιστεύω θα είναι αρκετά παρόμοιο παιχνίδι με εκείνο του πρώτου γύρου, στην Τούμπα. Περιμένουμε ότι και οι δύο ομάδες θα είναι σε θέση να κλέψουν την μπάλα σε κάποια σημεία του αγώνα και ξέρομε και οι δύο ομάδες τι να κάνουμε όταν κλέβουμε την μπάλα στην μεσαία γραμμή. Αυτό είναι το σημαντικό σημείο στο συγκεκριμένο παιχνίδι».

Τέλος, ο Μίλαν Ράσταβατς είπε για τον Περουβιανό εξτρέμ και αν θα είναι στην αποστολή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ: «Ο Σανελάτο χρειάζεται ακόμα χρόνο για να προετοιμαστεί. Θα δούμε πως θα πάει αυτή την εβδομάδα, αλλά χρειάζεται χρόνο. Θα δούμε εάν θα βρίσκεται στην αποστολή, είναι ανοικτό».

Advertisement
Advertisement
Continue Reading

Αντίπαλοι

Αλγκουαθίλ για ΠΑΟΚ: “Δεν θα τους το κάνουμε εύκολο…”

paokrevolution

Published

on

 

Ο προπονητής της Ρεάλ Σοσιεδάδ, Ιμανιόλ Αλγουαθίλ μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον ΠΑΟΚ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν την αυριανή αναμέτρηση.
«Νομίζω ότι έχουν πάρα πολλούς καλούς παίκτες, σαν σύνολο μας ανησυχεί ο ΠΑΟΚ. Ειδικά στην Ευρώπη. Παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχουν καλή τακτική στο παιχνίδι τους, αλλά δεν θα τους το κάνουμε εύκολο…». Μάλιστα, επιβεβαίωσε πως θα προχωρήσει σε αλλαγές, όπως ανέφεραν τα ΜΜΕ της χώρας.

Ο 53χρονος τεχνικός δέχθηκε πολλές ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση της ομάδας, υψώνοντας ασπίδα προστασίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Αν θέλετε να κάνετε κριτική, εδώ είμαι. Εγώ είμαι ο υπεύθυνος».

Όπως ανέφερε: «θέλω να σκεφτούν οι φίλαθλοί μας τι μας έδωσε αυτή η ομάδα τα τελευταία χρόνια. Περισσότερο από ποτέ τους έχουμε ανάγκη, να είναι εκεί και να μας στηρίξουν. Τώρα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι γι΄αυτήν την ομάδα.

Advertisement
Advertisement

Εγώ πάντα λέω ψηλά το κεφάλι, με το χαμόγελο και σκληρή δουλειά. Πρέπει να βγούμε από αυτήν την κατάσταση, η ομάδα είναι καλά. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Παίζουμε πολλά παιχνίδια. Σκληρή δουλειά, μάχη για να το γυρίσουμε. Αύριο μας περιμένει ένα σημαντικό ματς, κάθε χρόνο είμαστε στην Ευρώπη και πρέπει να το απολαύσουμε. Τώρα έχει έρθει η στιγμή για ένα σημαντικό ματς στο Ανοέτα. Προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος.

Σε εμένα φτάνουν μόνο θετικά μηνύματα από τον κόσμο, ή ίσως δεν τολμούν να μου πουν τα αρνητικά. Δεν αξίζει κατηγορίες αυτή η ομάδα, μόνο εγώ…

Εγώ συνεχίζω, είμαι εδώ, δεν μπορώ να ζητήσω κάτι παραπάνω από αυτήν την ομάδα. Με ενοχλεί η αμφιβολία για τον επαγγελματισμό των παικτών. Αν ψάχνετε υπεύθυνο, αυτός είμαι εγώ. Έχοντας δει τις ήττες μας, δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι παίζοντας στην έδρα μας αύριο, θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά.

Ήμουν σίγουρος ότι θα με βλέπατε σήμερα με γένια και θα μου κάνατε ερωτήσεις για το αν είμαι καλά ή όχι. Μόλις μπορέσω θα πάω στο κομμωτήριο, θέλω να πάω και στον οδοντίατρο κάποια στιγμή. Αλλά κάποιος πρέπει να προπονήσει την ομάδα. Δεν είμαι… τέλεια, αλλά είμαι καλά! Αυτή είναι η πιο καλή σεζόν. Θέλω να είναι μία ιστορική σεζόν. Είμαστε ευχαριστημένοι που είμαστε για 6η φορά στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Δεν θα με δείτε λυπημένο. Δεν χρειάζομαι κανέναν να με εμψυχώσει, όταν θα φύγω από εδώ, θα φύγω ικανοποιημένος. Δεν θέλω να υπάρχουν αμφιβολίες. Όλοι εδώ είναι επαγγελματίες. Αν θέλετε να κάνετε κριτική, εδώ είμαι. Εγώ είμαι ο υπεύθυνος».

Continue Reading

Αντίπαλοι

Συντριβή για τη Σοσιεδάδ πριν τον ΠΑΟΚ

paokrevolution

Published

on

Η Σοσιεδάδ λίγες μέρες πριν υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ (30/, 22.00) για την όγδοη αγωνιστική της League Phase του Europa League υπέστη βαριά εντός έδρας ήττα από τη Χετάφε με σκορ 0-3 στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής της Primera Division.

Οι Βάσκοι γνώρισαν την ένατη ήττα τους στο Πρωτάθλημα γεγονός που τους αφήνει στη μέση της βαθμολογίας, ενώ μετά τη λήξη του αγώνα οι παίκτες του Αλγκουαθίλ αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους φίλους της ομάδας.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, μετά από ένα στείρο πρώτο μέρος, η Χετάφε άνοιξε το σκορ με τον Ούτσε στο 72΄, για να έρθει δύο λεπτά μετά ο Πέρεθ να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε ο Πέρεθ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση στο 85ο λεπτό.

Continue Reading
Advertisement Advertisement

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Advertisement Advertisement

Τάσεις