Ποδόσφαιρο
Μίχελ: «Δεν αντέχουν στην πίεση οι Έλληνες διαιτητές, η σχέση μου με τον Ιβάν Σαββίδη»
Με Έλληνες διαιτητές θα διεξαχθούν τα παιχνίδια των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Κάτι που προκαλεί έντονη ανησυχία στον πρώην αθλητικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, ο οποίος μιλώντας στο Metropols 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» εξέφρασε το φόβο του για την παρουσία τους στα παιχνίδια καθώς δείχνουν να μην αντέχουν την πίεση. Επιπλέον, έπλεξε το εγκώμιο του Θανάση Τζήλου και πρότεινε στην ΚΕΔ να τον προστατέψει καθώς είναι ένας ειλικρινής και ανεξάρτητος διαιτητής.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για το πώς είναι η ζωή μετά τον ΠΑΟΚ: «Είναι πιο ήρεμη και έχω βρει χρόνο για την οικογένεια μου. Μου λείπουν τα συναισθήματα, τα πράγματα που έκανα για τον ΠΑΟΚ αλλά και η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα της Τούμπας κυρίως στα ντέρμπι».
Για την παρουσία Ελλήνων διαιτητών στα παιχνίδια των πλέι οφ: «Το project των ξένων διαιτητών μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε καλά παιχνίδια και ειδικά τελικούς κυπέλλου αλλά και να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης». Φοβάμαι ότι τώρα θα πάνε πίσω τα πράγματα. Θα γυρίσουμε στην προηγούμενη κατάσταση καθώς οι Έλληνες διαιτητές έχουν καλή τεχνική αλλά δείχνουν να μην αντέχουν στην τεράστια πίεση που δέχονται».
Για την ατάκα του Περέιρα ότι είναι η ευκαιρία των Ελλήνων διαιτητών: «Οι Έλληνες διαιτητές είχαν πολλές ευκαιρίες. Ίσως είναι η τελευταία τους ευκαιρία και θα πρέπει να λειτουργήσουν ως ένας άνθρωπος και να σκέφτονται ότι με τα σφυρίγματα τους βοηθούν ή δημιουργούν προβλήματα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Φοβάμαι ότι δεν τα καταφέρουν αλλά θα δούμε».
Για το εάν υπάρχουν εξαιρέσεις στους Έλληνες διαιτητές: «Μου αρέσει ο Τζήλος. Είναι ένας ανεξάρτητος και ειλικρινής διαιτητής. Αξίζει να προστατευτεί από την ΚΕΔ. Έχω ξαναπεί ότι ο καλύτερος τεχνικά είναι ο Κομίνης αλλά όταν ένας παίκτης μπαίνει στο γήπεδο θέλει να νιώθει ότι είναι ασφαλής και δεν κινδυνεύει από το διαιτητή. Δεν το έδειξε αυτό. Θυμάμαι ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που έδειξε δύο κίτρινες στον Ουάρντα και μας έδειξε ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει μέσα στο γήπεδο για τη δική του ασφάλεια αλλά και το περιβόητο παιχνίδι με την ΑΕΚ όπου μέτρησε αρχικά ένα γκολ και μετά υπήρξε πίεση και πήρε μια απόφαση που δεν ήταν δική του. Μου δείχνει ότι δεν αντέχει την πίεση. Ανάμεσα στους δύο θα διάλεγα τον Τζήλο».
Για το εάν θα επηρεάσει εάν φέρουν μετά την 3η αγωνιστική ξένους διαιτητές: «Δεν ξέρω εάν θέλουν να φέρουν ξένους. Ίσως να είναι και πολύ αργά όταν το κάνουν. Η περίοδος είναι περίεργη και θα πρέπει να το αποδεχθούμε. Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος».
Για το εάν διατηρεί σχέσεις με το Σαββίδη και το νέο αθλητικό διευθυντή: «Με τον Ιβάν Σαββίδη διατηρώ μια καλή φιλική σχέση. Πρόσφατα μιλήσαμε και με συμβουλεύτηκε σε κάποια πράγματα. Ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται έναν άνθρωπο να συμβουλεύει αλλά να διαχειρίζεται την κατάσταση. Εγώ είμαι εδώ και είμαι έτοιμος να βοηθήσω εάν μου το ζητήσουν. Έχουμε ζήσει ωραίες στιγμές και κατακτήσαμε κύπελλα με τον ΠΑΟΚ. Πάντα θα είμαι στη διάθεση του».
Ποδόσφαιρο
«Πλέον έχουμε αλλάξει σαν ομάδα, παίξαμε σαν ένα»
Ο Μαγκομέντ Οζντόεφ, μετά την νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στην Μπέτις, μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV και τόνισε ότι πλέον οι ασπρόμαυροι έχουν αλλάξει σαν ομάδα, παλεύοντας σαν ένα.
Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Κάναμε τα πάντα καλά. Παίξαμε σαν ένα, τρέξαμε και παλέψαμε σαν μια μεγάλη ομάδα. Κάθε σεζόν μου στον ΠΑΟΚ, κάνουμε καλή πορεία. Αυτήν την χρονιά, ελπίζω να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να προκριθούμε στον τελικό του κυπέλλου.
Θα έχουμε και τις κακές μας περιόδους μέσα στην σεζόν, είναι φυσιολογικό. Παίζουμε σε κάθε παιχνίδι για την νίκη. Χάσαμε κάποιους βαθμούς λόγω συγκέντρωσης αλλά πλέον έχουμε αλλάξει σαν ομάδα».
Ποδόσφαιρο
«Το πιο σημαντικό είναι η αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών»
Για την μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπέτις (2-0), το αν ο τωρινός ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερο ταβάνι από κάθε άλλη ομάδα που είχε στον σύλλογο, το ροτέισον και τον ασταμάτητο Σουαλιό Μεϊτέ, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του Δικεφάλου του Βορρά, Ραζβάν Λουτσέσκου.
Για την αυτοπεποίθηση που έχει ο ίδιος μετά από τέτοιες εμφανίσεις: «Ένας προπονητής δεν μπορεί να είναι απόλυτα με αυτοπεποίθηση, πάντα πρέπει να είναι on fire. Πρέπει να βλέπει πάντα τον κίνδυνο που έρχεται στο επόμενο ματς. Μιλάω για τη νοοτροπία, την χαλάρωση, την υπερβολική αυτοπεποίθηση, αλλά και για τον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων. Αλλά από την άλλη πλευρά, ένας προπονητής θα πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση και να καταλαβαίνει πλήρως τις δυνατότητες της ομάδας του.
Στο πρώτο μέρος μείναμε καλά στο ματς, δημιουργήσαμε ενδιαφέρουσες φάσεις στο τρανζίσιον, θα μπορούσαμε να τις έχουμε εκμεταλλευτεί καλύτερα και είχα την εντύπωση ότι σεβόμασταν πολύ τον αντίπαλο. Έτσι, κάναμε βήματα πίσω, και έπαιρναν μπάλες στις γραμμές μας. Όμως, ο σωστός τρόπος τοποθέτησης και το έξυπνο παιχνίδι δεν τους επέτρεψε να πάρουν κάτι. Στο δεύτερο μέρος έπρεπε να τολμήσουμε παραπάνω και αυτό συνέβη, η Μπέτις δεν έκανε κάτι, είχε ωραία εναλλαγή μπάλας, αλλά στο ένας εναντίον ενός δεν δημιούργησε κινδύνους. Ίσως είχαμε λίγη πίεση, να προκριθούμε από σήμερα και ότι έπρεπε να κερδίσουμε για να μην παίξουμε την πρόκριση εκτός έδρας. Αλλά η ομάδα πρέπει να έχει αυτή την αυτοπεποίθηση, όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι, ο καθένας στον ρόλο του, να παίζουν με τις δυνατότητες που έχουν, είναι ένας τρόπος δουλειάς που έχουμε και μας ταιριάζει και πρέπει να το κρατήσουμε.
Για τα δυο στοιχεία οι συνδυασμοί στα γκολ, δεν δέχεται ευκαιρίες σοβαρές: «Σίγουρα είναι στο ανώτερο επίπεδο το πνευματικό μκομμάτι και ότι οι παίκτες αισθάνονται καλά σωματικά, είναι ότι ο καθένας βλέπεις την δουλειά που κάνει ο συμπαίκτης σου στο μάξιμουμ και τον παρακινεί να κάνει το ίδιο, Οπότε, η δύναμη η ψυχολογική έρχεται από το ότι βλέπουν όλοι την δουλειά που κάνει ο καθένας».
Για το αν η ομάδα έχει φτάσει εκεί που ήθελε και έλεγε με 18-20 ενεργούς παίκτες: «Αυτό πρέπει να συμβαίνει, δείχνουμε αυτή την περίοδο αυτή την συμμετοχή και την ενότητα, αν και το ροτέισον είναι μικρότερης έκτασης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό έχει να κάνει με ιώσεις και τραυματισμούς έμεναν παίκτες έξω και αναγκάζονταν να παίξουν άλλοι, είναι ένα άλλο είδος ροτέσιον, όχι αυτό με 6-7 παίκτες να αλλάζουν ανά παιχνίδι. Αλλά συνολικά το γκρουπ λειτουργεί μαζί και κάνει μία θυσία όλοι μαζί για την ομάδα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι η πνευματική φρεσκάδα γιατί αν παίξει σε τρία ματς μαζεμένα όταν χρειαστεί να αποφασίσει δεν θα έχει αυτή την ταχύτητα».
Για τον Μεϊτέ που παίζει ασταμάτητα και έχει φρεσκάδα: «Δεν έχει πάντα πνευματική φρεσκάδα, το πρόβλημα με τον Μεϊτέ είναι ότι δεν έχουμε άλλους παίκτες με τα δικά του χαρακτηριστικά να κρατά την θέση και να κόβει με μία πάσα το τρανζίσιον του αντιπάλου, τον πιέσαμε μερικές φορές να παίξει. Το ίδιο έγινε με τον Μπάμπα που όταν έχει ένα ματς ανάμεσα σε συνεχόμενα να ξεκουράζεται, μετά είναι τοπ, ο Οζντόεφ που είναι πολύ καλά και ξέρει ότι ένα ματς μέσα στην εβδομάδα δεν θα το παίξει, ο Κεντζιόρα το ίδιο. Υπάρχουν και εξαιρέσεις που κάνουν θυσίες, όπως ο Τάισον, που παίζει σε όλα τα ματς. Λέω ότι είναι 19 χρονών και τώρα αρχίζει την καριέρα του και είναι πρώτη φορά στην καριέρα του, από πλευράς συνέχειας εμφανίσεων».
Ποδόσφαιρο
«Πάμε να διεκδικήσουμε την οκτάδα»
Για την μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπέτις (2-0) και την εκτός έδρας δοκιμασία που ακολουθεί με τη Λυών (29/1, 22.00), μίλησε στην κάμερα της COSMOTE TV, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Αντώνης Τσιφτσής.
«Δεν κοιτάζω τα στατιστικά. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, λειτουργούμε καλά και δεχόμαστε λίγες φάσεις. Στην Ευρώπη αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Είμαστε χαρούμενοι που περάσαμε στην επόμενη φάση και τώρα πάμε να διεκδικήσουμε την οκτάδα. Δεν τελειώσαμε εδώ. Χαιρόμαστε σήμερα και από αύριο ξεκινάμε για το επόμενο παιχνίδι. Έχουμε καλή χημεία με τους παίκτες, όλο και καλύτερη όσο παίζουμε περισσότερο. Σήμερα δεν ξέρω αν με άκουγαν με τόσο κόσμο. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να βοηθάω την ομάδα φέτος».
-
Επικαιρότητα2 έτη agoΤο παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΈκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΗ ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο3 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΛουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα6 έτη ago101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ3 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά
