Μπάσκετ
Λυκογιάννης: «Ο ΠΑΟΚ είναι πρόκληση και ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερός μας εχθρός…»
Λυ
Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Και μέσα σε ελάχιστο χρόνο ο Άρης Λυκογιάννης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, γνώρισε το νέο του περιβάλλον, έκανε την πρώτο του προπόνηση στο PAOK Sports Arena και ετοιμάζεται για το πρώτο του παιχνίδι ως προπονητής του «Δικεφάλου». Και δεν είναι ένα απλό παιχνίδι, αυτό με το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο του ΠΑΟΚ.
«Σίγουρα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, για την πόλη, για την ομάδα, για τους φιλάθλους, είναι ιδιαίτερο για την βαθμολογική θέση που βρισκόμαστε αυτή την στιγμή, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους. Προσπαθώ να το αντιμετωπίσω όπως θα αντιμετώπιζα οποιονδήποτε αντίπαλο είχα μπροστά μου για τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Προσπαθώ να αναλύσω τον αντίπαλο, να δώσω όσο το δυνατόν καλύτερη πληροφόρηση στους παίκτες, να εστιάσω σε κάποια βασικά στοιχεία και στο ψυχολογικό κομμάτι να δώσουμε στην ομάδα να πιστέψει στον εαυτό της και οι παίκτες στις ικανότητες που έχουν. Έχουμε κάνει αναφορά στα παιδιά για τις ιδιαιτερότητες που έχει αυτό το παιχνίδι, αλλά πρέπει να βάλουμε κάποια γραμμές σε όλο αυτό και να έχουμε έναν έλεγχο», τόνισε ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, που προσπάθησε στο μικρό χρονικό διάστημα που είχε στη διάθεσή του να κερδίσει τη μάχη με το χρόνο. Το χρόνο, που φαίνεται να είναι και ο μεγαλύτερος εχθρός αυτή την στιγμή.
«Το είπα και στα παιδιά. Ο μεγαλύτερος εχθρός που έχουμε αυτή την στιγμή είναι ο χρόνος. Πολύ περισσότερο τώρα, που σε δύο ημέρες υπάρχει ένα παιχνίδι. Ορισμένα πράγματα ωστόσο είναι αναμενόμενα. Πάντα όταν πηγαίνεις σε μία ομάδα στη μέση της αγωνιστικής περιόδου είναι δεδομένο ότι δεν βρίσκεις την κατάσταση που έχεις εσύ στο δικό σου το μυαλό. Πρώτον γιατί δεν έχεις κάνει εσύ τις επιλογές και δεύτερον γιατί δεν έχεις δουλέψει τη συγκεκριμένη ομάδα με το δικό σου τρόπο», λέει στο paokbc.gr o νέος προπονητής του ΠΑΟΚ Άρης Λυκογιάννης και εξηγεί: «Κάθε προπονητής έχει τις δικές του αντιλήψεις, οπότε το πρώτο πράγμα που έχεις στο μυαλό σου, είναι να εντοπίσεις τι έχει συμβεί και σιγά σιγά να περάσεις αυτά που έχεις στη δική σου φιλοσοφία. Το καλό είναι ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα προπονημένη, κάτι που σημαίνει ότι πρόβλημα φυσικής κατάστασης δεν υπάρχει. Το κακό είναι ότι οι αλλαγές γίνονται ταυτόχρονα με την αγωνιστική προετοιμασία της ομάδας με παιχνίδια. Δεν είμαστε στη μεταβατική περίοδο της προετοιμασίας πριν το πρωτάθλημα, αλλά σε ένα σημείο που ο χρόνος πιέζει και πιέζει για αποτελέσματα».
Ο Coach Λυκογιάννης αναφέρθηκε και στην απόφασή του να έρθει στον ΠΑΟΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή. «Είμαι προπονητής και δεν είχα δουλειά όσον αφορά το μπάσκετ. Όταν δεν έχεις δουλειά και τώρα συνέβη λίγο περισσότερο με την πανδημία, υπάρχει χρόνος να ξεκουραστείς, να ηρεμήσεις, να παρακολουθήσεις πάρα πολλά παιχνίδια και να ασχοληθείς με πράγματα εντός κι εκτός μπάσκετ που μπορεί να βοηθήσουν σε πολλούς τομείς και φυσικά γιατί το μέγεθος της ομάδας του ΠΑΟΚ είναι μεγάλο. Το μέγεθος της φανέλας, τα τρόπαια, το παρελθόν και ο κόσμος αντικατοπτρίζουν το μέγεθος που έχει ένας σύλλογος. Αυτή είναι η διαφορά των συγκεκριμένων ομάδων με άλλες ομάδες. Είτε είναι στην ακμή τους, είτε στην παρακμή τους λειτουργούν κάποια πράγματα με απόλυτα σωστό και επαγγελματικό τρόπο. Θα έλεγα ότι στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι το μπάσκετ κι αυτό έχει αποδεχθεί τα τελευταία χρόνια. Αν δεν είσαι καλός και δεν έχεις καλή ομάδα δεν θα επιβιώσεις. Εδώ όμως μιλάμε για μία μεγάλη πρόκληση και στην πρόσκληση είμαι πάντα θετικός».
Μπάσκετ
Αλλαγή ώρας με Σπόρτινγκ και Μπιλμπάο
Σε διαφορετικές ώρες από τις αρχικά καθορισμένες θα αναμετρηθεί με τη Σπόρτινκ και την Μπιλμπάο ο ΠΑΟΚ για το Europe Cup.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:
«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ΠΑΟΚ προκρίνεται στους «8» του FIBA Europe Cup. H ομάδα μας εξασφάλισε την συμμετοχή της στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης.
Απομένουν δύο εντός έδρας αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν σε διαφορετική ώρα από αυτήν που είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει τη δεύτερη φάση του FIBA Europe Cup με τους αγώνες…
ΠΑΟΚ – Sporting (Τετάρτη 4/2/26 στις 18:00)
ΠΑΟΚ – Surne Bilbao Basket (Τετάρτη 11/2/26 στις 17:30).
Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να έχει πιθανότητες για να κατακτήσει την 1η θέση του ομίλου του, αλλά για να το πετύχει, πρέπει να κερδίσει την Sporting και την Bilbao με διαφορά άνω των 23 πόντων, σε περίπτωση που οι Βάσκοι, κερδίσουν στις 4/2 την Prievidza.
Αν τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ θα είναι πρώτος και θα αντιμετωπίσει την 2η του ομίλου Ν, όπου όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά μεταξύ Περιστερίου και Zaragoza.
Αν προκριθεί ως 2ος, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στους «8» την ομάδα που θα είναι πρώτη στον όμιλο Ν και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι η Aliaga Petkim από την Τουρκία.
Το βράδυ της Τετάρτης 11/2 θα γνωρίζει ο ΠΑΟΚ ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στις 11 και 18 Μαρτίου 2026».
Μπάσκετ
Μπάσκετ-Final 8 στο Κύπελλο: Πού και πότε θα γίνει
Το Κύπελλο Ανδρών μπαίνει στη δεύτερη πεντηκονταετία της ζωής του και το Final 8 ανανεώνει το ραντεβού του με το Ηράκλειο και το κλειστό γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού από τις 17 ως τις 21 Φεβρουαρίου.
Μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης της διοργάνωσης είναι η Allwyn. Η Allwyn σηματοδοτεί τη νέα εποχή και συνεχίζει την κληρονομιά του ΟΠΑΠ, ο οποίος αποτέλεσε χορηγό ονοματοδοσίας της τελικής φάσης του Κυπέλλου Μπάσκετ Ανδρών τα τελευταία τρία χρόνια, στηρίζοντας δυναμικά και έμπρακτα τον θεσμό και τον ελληνικό αθλητισμό. Από τη δική της πλευρά η Κρήτη θα φιλοξενήσει εκ νέου ένα πολύ μεγάλο ραντεβού του ελληνικού μπάσκετ, όπως κάνει σταθερά την τελευταία πενταετία.
Οι προημιτελικοί του Allwyn Final 8 θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 17-18 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού AKTOR, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Άρη Betsson, του νικητή των αγώνων Ηρακλής-Κολοσσός H Hotels Collection, Μύκονος Betsson-Καρδίτσα Ιαπωνική και Προμηθέας Πάτρας Βίκος Cola-Μαρούσι Chery. Στις 19 Φεβρουαρίου θα ακολουθήσουν οι ημιτελικοί της διοργάνωσης, με το μεγάλο τελικό να διεξάγεται το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026. Μετά τα πρώτα πενήντα χρόνια ζωής η διοργάνωση μπαίνει σε μια νέα εποχή με την ανανέωση της συμφωνίας με τον χορηγό που υιοθετεί με τη σειρά του μια νέα ονομασία και θέτει το Κύπελλο Ελλάδας σε πρώτο πλάνο. Κοινός στόχος όλων είναι η αναβάθμιση του event σε κάθε επίπεδο αποβλέποντας και στην καλύτερη δυνατή εμπειρία των φιλάθλων!
Προημιτελικά
Τρίτη 17 Φεβρουαρίου
Ολυμπιακός–ΑΕΚ
Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου
Παναθηναϊκός–ΠΑΟΚ
Hρακλής/Κολοσσός Ρόδου–Μύκονος/Καρδίτσα
- Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου-Ημιτελικοί
- Σάββατο 21 Φεβρουαρίου-Τελικός
Ο δρόμος για τα… προημιτελικά
Αποτελέσματα–Πρόγραμμα
- 17/1 16.00 Άρης Betsson-Περιστέρι Betsson 93-75
- 28/1 16.00 Ηρακλής–Κολοσσός Ρ. H Hotels Collection
- 2/2 14.00 Μύκονος Betsson–Καρδίτσα Ιαπωνική
- 4/2 18.00 Προμηθέας Π. Βίκος Cola–Μαρούσι Chery
Μπάσκετ
«Συγχαρητήρια στην ομάδα για την προσπάθεια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ»
Στα αποδυτήρια της ομάδας του ΠΑΟΚ βρέθηκε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο Αριστοτέλης Μυστακίδης.
Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου έδωσε συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την μεγάλη προσπάθεια εκφράζοντας, παράλληλα, την ικανοποίησή του για την εικόνα του ΠΑΟΚ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο.
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Με τη στήριξή σας σηκώσατε την ομάδα και σήμερα είδαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ως ομάδα και ως ΠΑΟΚ γνωρίζουμε πολύ καλά ό,τι έχουμε τις δυνατότητες να το πετύχουμε» δήλωσε μετά.
-
Επικαιρότητα2 έτη agoΤο παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΈκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΗ ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο3 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΛουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα6 έτη ago101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ3 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά
