Επικαιρότητα
Κυπελλούχος με ψυχή ο ΠΑΟΚ
Με ηγέτη τη Μούρνου που πέτυχε 12 γκολ, ο ΠΑΟΚ νίκησε στον μεγάλο τελικό τη Νέα Ιωνία με 32-31 και πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στο γυναικείο χάντμπολ.
Μετά από έναν τελικό- διαφήμιση για το ελληνικό γυναικείο χάντμπολ ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε Κυπελλούχος επικρατώντας της Νέας Ιωνίας με 32-31 στο κατάμεστο «Σπίτι του Χάντμπολ» στη Μίκρα Θεσσαλονίκης.
Ο «δικέφαλος» του Βορρά κατέκτησε το 2ο Κύπελλο της ιστορίας του μετά από αυτό του 2014 στη Βέροια, ενώ αυτό ήταν το 3ο γενικά τρόπαιο του τμήματος, αφού έχει στην συλλογή του και ένα πρωτάθλημα 2013.
Ο ΠΑΟΚ είχε σε καταπληκτική ημέρα την Λένα Μούρνου που πέτυχε 12 γκολ και επιλέχθηκε παμψηφεί MVP από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.
Η ομάδα της Γρηγορίας Γκόλια ξεκίνησε πολύ δυνατά (4-1) με την Τσαουσίδου να βρίσκει δίχτυα από θέση εξτρέμ και κράτησε το προβάδισμα μέχρι το 7-5 στο 10:35.
Η Νέα Ιωνία με σερί 3-0 πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (7-8) με τέρμα της Χρονοπούλου στο 14:25 και μέχρι το 20:28 έλεγχε το παιχνίδι, προηγούμενη με δύο γκολ (10-12).
Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να προηγηθεί 15-12 με σερί 5-0, ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 16-13.
Ο «δικέφαλος» του Βορρά συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα και στο 31:23 έφτασε στο +5 (18-13) με την Άννα Μίλασιτς, ενώ έλεγχε το παιχνίδι μέχρι το 47’.
Η ομάδα της Σοφίας Ναϊσίδου ξαναμπήκε στην διεκδίκηση του ματς με την είσοδο της Χατζηπαρασίδου, η οποία πέτυχε τέσσερα γκολ από θέση εξτρέμ και ένα από αιφνιδιασμό, ενώ ισοφάρισε μάλιστα σε 23-23 με το επιμέρους σκορ της Νέας Ιωνίας να είναι 5-1 (από 22-18 στο 40’).
Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα της Αθήνας προηγήθηκε με την Χρονοπούλου (25-26), την Τσάκαλου (26-27) και την Παπά (27-28) στο 52:02. Με την Μούρνου να σκοράρει δις ο ΠΑΟΚ πέρασε ξανά μπροστά (29-28) στο 53:13, ενώ λίγο αργότερα με δύο συνεχόμενα γκολ της Τσαουσίδου έφτασε στο 31-29 και στο 32-30 με την Μάστακα από θέση πίβοτ. Στο 57:30 η Νέα Ιωνία κέρδισε πέναλτι και αποβολή. Η Τζέριτς απόκρουσε το πέναλτι της Τσάκαλου, ενώ στην επαναφορά κέρδισε ξανά πέναλτι, αλλά η Μπράουερ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
Στα τελευταία δευτερόλεπτα η Νέα Ιωνία μείωσε σε 32-31 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.
ΠΑΟΚ- ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 32-31
Τα πεντάλεπτα: 4-2, 6-5, 7-8, 9-11, 13-12, 16-13 (ημχ.), 19-15, 22-18, 23-21, 25-26, 30-29, 32-31
ΠΑΟΚ (Γρηγορία Γκόλια): Νούλα 2, Τζέριτς, Μάστακα 3, Μίλασιτς 6, Στρατάκη, Βαφειάδου 2, Παπάζογλου, Μούρνου 12, Τσαουσίδου 7, Παύλου, Καρσανίδου, Ράτσικα, Τσομπανίδου, Μπατζαρακούδη, Κωστοπούλου, Κοκτσίδου.
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Σοφία Ναϊσίδου): Κεπεσίδου, Μπαλάφα 1, Αργυροπούλου, Μπράουερ 4, Παπανικολάου 3, Πάπα 5, Σαϊντοβα, Ζηγούρα, Ζηνωνίδου, Τσάκαλου 8, Διακογιάννη, Χατζηπαρασίδου 5, Βασιλειάδου, Μασμανίδου, Χρονοπούλου 5, Στουγιαννίδου.
Διαιτητές: Μπέτμαν- Τζαφερόπουλος, δίλεπτα: 3-3, πέναλτι: 3/4-2/6.
Επικαιρότητα
Οι ευχές της ΠΑΕ στον εορτάζοντα Ιβάν Σαββίδη

Ο Ιβάν Σαββίδης γιορτάζει τα 66α του γενέθλια και η ασπρόμαυρη ΠΑΕ έσπευσε να του ευχηθεί:
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται στον Πρόεδρό της, Ιβάν Σαββίδη, χρόνια πολλά γεμάτα υγεία, ευτυχία και συνεχείς επιτυχίες.
Στον άνθρωπο που με την αφοσίωσή και την προσήλωσή του έχει οδηγήσει την ομάδα σε ανεπανάληπτες κορυφές, αντιμετωπίζοντας κάθε πρόκληση με δύναμη και αφοσίωση, τηρώντας απαρέγκλιτα την υπόσχεση να φέρνει τελικά «τη χαρά στην Τούμπα».
Είμαστε βέβαιοι ότι τα καλύτερα έρχονται!
Πρόεδρε, σου ευχόμαστε να συνεχίσεις να ζεις κάθε στιγμή με πάθος και να απολαμβάνεις τις επιτυχίες που σου αξίζουν.
Χρόνια πολλά!
Επικαιρότητα
Διέκοπη στο 57′ το ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης για τα θύματα των Τεμπών με πρωτοβουλία παικτών – διαιτητών

Διεκόπη η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League στο 57ο λεπτό για τα θύματα των Τεμπών.
Με πρωτοβουλία των παικτών και της διαιτητικής ομάδας, ο Τάσος Σιδηρόπουλος διέκοψε στο 57ο λεπτό την αναμέτρηση ανάμεσα στις δυο ομάδες για να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων της μετωπικής σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη.
Επικαιρότητα
«Από τους 10 βαθμούς Κελσίου στους -8»

Άσχημες θα είναι οι καιρικές συνθήκες στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Στεάουα στο Βουκουρέστι για τη ρεβάνς των play offs του Europa League και μάλιστα, οι Ρουμάνοι κάνουν λόγο για «θερμικό σοκ».
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ρουμανική ιστοσελίδα, prosport, το θερμικό σοκ, που θα υποστούν οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο, καθώς για την FCSB οι συνθήκες δεν θα είναι κάτι περίεργο. Οι παίκτες της έχουν συνηθίσει να αγωνίζονται σε χαμηλές θερμοκρασίες, με το γήπεδο να είναι καλυμμένο με χιόνι και υπό συνεχιζόμενη χιονόπτωση. Για παράδειγμα, στο παιχνίδι με την Μπουζάου, η θερμοκρασία ήταν στους -3 βαθμούς Κελσίου, με αίσθηση -8, όση ακριβώς αναμένεται και για την ώρα του αγώνα με τον Δικέφαλο.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, μετά από ερώτηση, που έγινε σε μετεωρολόγους, ο συνθήκες θα είναι πολύ κρύες. Η προσαρμογή του οργανισμού των αθλητών σε συνθήκες απόδοσης θα είναι σημαντική πρόκληση. Στην καλύτερη περίπτωση, αναμένονται -8 βαθμοί Κελσίου, αλλά αν ο άνεμος παραμείνει γύρω από 40-45 χλμ/ώρα, η αίσθηση θα είναι -10 βαθμοί ή και πιο χαμηλά.
«Βρισκόμαστε σε κίτρινη προειδοποίηση για κρύο και χιονοθύελλα. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν άφθονες στην περιοχή της Πρωτεύουσας και σε αυτή την γωνιά της χώρας, τουλάχιστον μέχρι το πρωί της Τετάρτης, αλλά πρέπει να περιμένουμε να συνεχιστούν και την Πέμπτη, την ημέρα του αγώνα», τόνισε χαρακτηριστικά η μετεωρολόγος. «Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει ένα θερμικό σοκ για τους παίκτες της ελληνικής ομάδας», επισημαίνεται στην ιστοσελίδα.
-
Επικαιρότητα1 έτος ago
Το παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
ΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
Έκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
Λουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα5 έτη ago
101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ2 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά