Connect with us

Αντίπαλοι

Κωστούλας: «Δύσκολο να συνεχιστεί το Πρωτάθλημα»

paokrevolution

Published

on

Μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού τόνισε ότι η οριστική διακοπή έχει συζητηθεί τόσο στο συμβούλιο της Λίγκας, όσο και κατ’ ιδίαν μεταξύ των μελών της κι ότι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί συναινεί προς τη συγκεκριμένη λύση, αφού ακόμη και σε περίπτωση που η σεζόν ολοκληρωθεί, αυτό θα γίνει για τυπικούς και μόνο λόγους, και χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

«Είναι δύσκολο να συνεχιστεί το Πρωτάθλημα. Η διακοπή φαίνεται τη συγκεκριμένη στιγμή σαν το πιο δόκιμο και πιθανό. Έτσι είναι η κατάσταση και θα φανούν περισσότερα πράγματα μετά από δυο εβδομάδες» είπε και πρόσθεσε: «Ακόμη και να γίνουν τα παιχνίδια δεν θα μπορούν να γίνουν με αξιώσεις. Στα playout, για παράδειγμα, υπάρχει σχετική αδιαφορία από πολλές ομάδες γιατί έχουν συγκεντρώσει τους βαθμούς που χρειάζονται και δεν κινδυνεύουν με υποβιβασμό. Οπότε δεν θα είναι παιχνίδια της προκοπής με ιδιαίτερες αξιώσεις. Από την άλλη, όμως, τα playoff και το Κύπελλο σημαίνουν πολλά για τις ομάδες. Αν, λοιπόν, οι παίκτες πάνε σε αυτά απροετοίμαστοι, πώς θα αποδοθεί ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Και αυτό είναι η απορία και η δική μου και πολλών. Σε καμία περίπτωση δεν θα είμαστε έτοιμοι».

– Για το πώς είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είναι μια κατάσταση γνωστή σε όλους. Βλέπουμε ότι, τουλάχιστον στο ποδόσφαιρο, επικρατεί μεγάλη ηρεμία, δεν γίνεται τίποτε και ειλικρινά δεν ξέρω πού θα καταλήξει».

– Για το πού οδεύει η συγκεκριμένη κατάσταση: «Δεν υπάρχει κάτι επίσημο που να λέει ότι τότε θα ξεκινήσουμε τις προπονήσεις και τότε θα παίξουμε είτε για πρωτάθλημα είτε για το Κύπελλο. Υπάρχει μια στάση αναμονής και πηγαίνουμε βλέποντας και κάνοντας. Αυτό, πάντως, που βλέπω εγώ και ο πολύς κόσμος είναι ότι πολύ δύσκολα θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα και είναι ακόμη πιο δύσκολο να τελειώσει κανονικά και με αξιώσεις. Απ’ ό,τι βλέπω και διαβάζω η πανδημία δεν θα σταματήσει τόσο εύκολα και δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην κορύφωση αυτή της άσχημης κατάστασης. Κάτι που σημαίνει ότι τουλάχιστον για ένα μήνα δεν θα μπορεί κανείς να κάνει κάτι. Κι αυτό αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για μια ομάδα, αφού μεγάλο μέρος των παικτών έχει φύγει για τις χώρες και τα σπίτια τους. Στο Αγρίνιο, για παράδειγμα, τι θα μπορούσαν να κάνουν με ένα τηλέφωνο και κομπιούτερ. Οπότε πήραν άδεια να πάνε στα σπίτια τους, γιατί ανησυχούσαν για τις οικογένειές τους. Το τοπίο, λοιπόν, είναι πολύ θολό για να πω κάτι».

Advertisement
Advertisement

– Για το πώς και πότε μπορούν τα γίνουν τα παιχνίδια: «Ακόμη και να γίνουν τα παιχνίδια δεν θα μπορούν να γίνουν με αξιώσεις. Στα play out, για παράδειγμα, υπάρχει σχετική αδιαφορία από πολλές ομάδες γιατί έχουν συγκεντρώσει τους βαθμούς που χρειάζονται και δεν κινδυνεύουν με υποβιβασμό. Οπότε δεν θα είναι παιχνίδια της προκοπής με ιδιαίτερες αξιώσεις. Από την άλλη, όμως, τα play off και το Κύπελλο σημαίνουν πολλά για τις ομάδες. Αν, λοιπόν, οι παίκτες πάνε σε αυτά απροετοίμαστοι, πώς θα αποδοθεί ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Και αυτό είναι η απορία και η δική μου και πολλών. Σε καμία περίπτωση δεν θα είμαστε έτοιμοι. Εκτός κι αν αποφασίσουμε να παίξουμε στα μέσα Ιουλίου με τις ζέστες και τα… 40άρια. Αυτές είναι οι σκέψεις που κάνει ο καθένας».

– Για το αν υπάρχουν καταληκτικές προθεσμίες για την ολοκλήρωση της σεζόν: «Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν συμβόλαια που κάποια στιγμή λήγουν. Ωστόσο, με συγκεκριμένη απόφαση από ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ θα μπορούσε να γίνει επιμήκυνση της χρονιάς λόγω έκτακτων αναγκών. Αυτό, όμως, θα ισχύει νομικά αλλά όχι ουσιαστικά, αφού κάποιος παίκτης που ξέρει ότι την άλλη εβδομάδα φεύγει για κάποια άλλη ομάδα, θα έχει την ελάχιστη απόδοση. Υπάρχει κι η προετοιμασία για την επόμενη σεζόν, οπότε κι εδώ χρειάζεται ένα χρονικό πλαίσιο για το πότε θα γίνουν οι μεταγραφές, πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία πότε θα γίνει η έναρξη της νέας χρονιάς. Κι εδώ όλα θα γίνουν λάθος, σε περίπτωση που το τραβήξουμε για να τελειώσουμε τη σεζόν έστω και μέσα στο κατακαλόκαιρο. Από την άλλη, για πολλές ομάδες υπάρχει και το θέμα τηλεοπτικών. Τι κάνουμε εδώ; Και σε αυτό υπάρχει συμβόλαιο. Είναι σίγουρο ότι και η NOVA και η ΕΡΤ θα προσπαθήσουν να ωφεληθούν, με τη λέξη σε εισαγωγικά γιατί δεν θα υπάρχει ουσιαστικό όφελος και θα πουν ότι έχουμε συμβόλαιο μέχρι τότε και βλέπουμε τι περικοπές θα γίνουν, και δεν μπορούμε μετά. Όλα αυτά θα δημιουργήσουν τεράστια οικονομικά προβλήματα που είναι ήδη πολύ μεγάλα. Δεν εισπράττουμε από πουθενά, αλλά συνεχίζουμε να πληρώνουμε κανονικά συμβόλαια και μισθούς. Είναι ένα θέμα που πρέπει να τεθεί στο επόμενο συμβούλιο της Λίγκας, αλλά πρέπει να το δει και η ΕΠΟ. Είμαστε υποχρεωμένοι να καλύπτουμε τις υποχρεώσεις μας προς τους παίκτες, παρά το γεγονός ότι με απόφαση της κυβέρνησης δεν μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε. Υπάρχουν από την άλλη και τα τρέχοντα έξοδα, αφού αν και είμαστε κλειστοί ως επιχείρηση για να αποφεύγονται συναθροίσεις και συνωστισμός, πρέπει να συντηρηθούν τα αποδυτήρια τα γήπεδα και όλα τα υπόλοιπα. Τα έξοδα, δηλαδή, εξακολουθούν να τρέχουν και δεν σταματάνε καθόλου».

– Για το αν έχει συζητηθεί θέμα μείωσης των συμβολαίων: «Δεν είναι θέμα μόνο της Λίγκας ή της ΕΠΟ. Υπάρχει ένα οικονομικό πλαίσιο που έχει ορίσει η ΟΥΕΦΑ και κάποιος παίκτης μπορεί να μη δεχθεί τη μείωση και να τρέχουμε μετά με προσφυγές. Δεν είμαι νομικός, αλλά οι αποφάσεις θα πρέπει να παρθούν και να προωθηθούν πιο ψηλά ώστε να υπάρξει λύση και σε αυτό το θέμα».

– Για το θέμα της αναδιάρθρωσης: «Αυτό έχει τεθεί στο συμβούλιο της Λίγκας από τον κύριο Κούγια και έχει συζητηθεί μεταξύ πολλών άλλων ΠΑΕ. Θεωρώ ότι είναι λύση που μπορεί να εξυπηρετήσει όλου, με κάποιες μικρές αλλαγές και διορθώσεις. Αν μη τι άλλο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν βάση. Πρόκειται για θέμα μεγάλης πλειοψηφίας στη Λίγκα γιατί εκτός από τον Πανιώνιο και εμάς, θα πρέπει να συναινέσουν και οι υπόλοιπες ομάδες. Περιμένουμε και την απόφαση της δευτεροβάθμιας για την Ξάνθη, αλλά ίσως και αυτή να αποκτήσει άμεσο ενδιαφέρον, οπότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα είναι ακόμη καλύτερα. Θεωρώ την αναδιάρθρωση καλή λύση, αφού και παλιότερα σαν Παναιτωλικός είχαμε ταχθεί υπέρ των 16 ομάδων, γιατί είναι καλό να εκπροσωπούνται περισσότερες περιοχές εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Κάποια στιγμή, βέβαια, αναγκαστήκαμε να ψηφίσουμε για τις 14 λόγω του θέματος των τηλεοπτικών, αλλά αποτελεί πάγια θέση μας και θα είμαστε δίπλα σε αυτή αν τεθεί».

Advertisement
Advertisement

– Για την απόφαση της Πρέμιερ Λιγκ να απαγορεύσει την επιστροφή των παικτών που έχουν φύγει εκτός Αγγλίας, όταν ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα: «Αυτό που σκεφτήκαμε εμείς πριν δώσουμε άδεια και το τονίσαμε στους παίκτες είναι ότι πρέπει να έρθουν άμεσα όταν τους καλέσουμε, αν φυσικά μπορούν, αφού σε κάποιες υπάρχει και η απαγόρευση εξόδου. Σίγουρα πήραμε ρίσκο, αφού παράλληλα τους είπαμε ότι θα πρέπει να ξέρουν πως θα μπουν για δύο εβδομάδες σε καραντίνα και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα, γεγονός που είναι ακόμη ένα μειονέκτημα. Δεν μπορούσαμε, όμως, να πούμε όχι σε ανθρώπους που θεωρούσαν αυτονόητο ότι θα έπρεπε να είναι δίπλα στις οικογένειές τους. Ξέρουμε ότι όταν έρθουν δεν θα μπορούν να χρήσιμοι κατευθείαν. Κι αυτά είναι προβλήματα που μας κάνουν να θεωρούμε ακατόρθωτο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα μέσα στο Μάιο. Αν παρθεί μια τέτοια απόφαση, θα μιλάμε για παιχνίδια που σε καμία περίπτωση δεν θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες που έχουμε».

– Για το αν όλα δείχνουν οριστική διακοπή: «Αυτό φαίνεται τη συγκεκριμένη στιγμή σαν το πιο δόκιμο και πιθανό. Έτσι είναι η κατάσταση και θα φανούν περισσότερα πράγματα μετά από δυο εβδομάδες. Αν βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο, θα απαιτηθεί πολύ μεγάλος χρόνος για να επανέρθουμε, οπότε δύσκολα βλέπω να συνεχίζεται το πρωτάθλημα. Εκτός κι αν το κάνουμε μόνο και μόνο για τον τίτλο και για τη σωτηρία κι όχι γι αυτό που ζητάει ο κόσμος και οι άνθρωποι της κάθε ομάδας για την ομάδα τους. Ένα πρωτάθλημα, δηλαδή, που δεν έχει τις αξιώσεις που θέλουμε για την ολοκλήρωσή του».

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Σουηδία με τον κορονοϊό: «Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν οι απαγορεύσεις της Ελλάδας. Δεν έχουν κλείσει σχολεία και νηπιαγωγεία, δεν έχουν κλείσει καταστήματα και, γενικά, υπάρχει μια πιο χαλαρή κατάσταση σε ό,τι αφορά τις απαγορεύσεις. Κι εδώ, βέβαια, υπάρχει έξαρση τις τελευταίες ημέρες με λίγο περισσότερους θανάτους σε σχέση με την Ελλάδα που ξεπέρασαν τους τριάντα. Υπάρχει, όμως, και μια αρκετά μεγάλη προσοχή από τον κόσμο στις συναθροίσεις. Δεν υπάρχει απαγόρευση, αλλά γίνονται συνέχεια παραινέσεις. Τα μαγαζιά δεν έχουν κλείσει, αλλά η κίνηση έχει πέσει κατακόρυφα. Από εκεί, δηλαδή, που έβλεπες ουρές έξω από ένα εστιατόριο, τώρα βλέπεις μόνο δυο τρία άτομα μέσα σε αυτό. Δεν υπάρχει απαγόρευση, αλλά ο κόσμος έχει ενστερνιστεί τις προτροπές και θέλει να κρατήσει μακριά τον ιό. Το κάνουν από μόνοι τους με πειθαρχία, αλλά τα πάντα λειτουργούν χαλαρά. Ακούν αυτά που τους λένε και προσπαθούν να τα εφαρμόσουν σε μεγάλο βαθμό. Ίσως, μάλιστα, και να μη χρειαστούν περισσότερα μέτρα. Η κυβέρνηση, βέβαια, θα περιμένει και αυτή τη βδομάδα για να δει, αν και για την ώρα δείχνει ότι οι εξελίξεις βρίσκονται σε αρκετά καλό δρόμο».

Για το αν μπορούμε να μιλάμε για εφαρμογή της ανοσίας της αγέλης ή σε κάποια άλλη τακτική που βασίζεται στην πειθαρχία των πολιτών: «Δεν ξέρω, αλλά από την άλλη μπορούμε να πούμε ότι πολλές μεγάλες επιχειρήσεις αποφάσισαν να κλείσουν. Έκλεισε η Volvo, σταμάτησε να πετάει η SAS, έχουν κλείσει μεγάλα εργοστάσια, πολύ σημαντικά για την οικονομία της χώρας. Οι ίδιοι ήταν αυτοί που αποφάσισαν να προφυλάξουν κόσμο και τους είπαν κλειστείτε στα σπίτια σας για 15-20 μέρες και μετά θα συνεχίσουμε. Κι όταν βλέπεις εργοστάσια με δέκα χιλιάδες εργαζόμενους να στέλνουν τον κόσμο στα σπίτια του, σημαίνει ότι το έχουν πάρει στα σοβαρά οι ίδιοι οι επιχειρηματίες που δεν θέλουν να αποδεκατιστεί το προσωπικό τους για να συνεχίσουν μετά από το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να επιτευχθεί η ανοσία».

Advertisement
Advertisement
Continue Reading
Advertisement Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αντίπαλοι

Κλαμπ Μπριζ: Χωρίς τρεις βασικούς στην Τούμπα!

paokrevolution

Published

on

Η καλή είδηση που προέκυψε από την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ είναι πως ο Τιάγκο, ο 22χρονος Βραζιλιάνος φορ συμπλήρωσε κάρτες και δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στην Τούμπα.

Αποκτήθηκε από τη Λουντογκόρετς, έχει 26 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και ήδη έχει παραχωρηθεί στη Μπρέντφορντ έναντι του ποσού των 33 εκατ. ευρώ. Επίσης δεν θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη και ο 23χρονος Ντε Κάιπερ, ο αριστερός μπακ, η αξία του εκτιμάται στα οκτώ εκατ. ευρώ και φέτος έχει 4 γκολ και 12 ασίστ.

Τέλος, εκτός του δεύτερου αγώνα θα είναι και Μέχελεν, ο βασικός στόπερ της ομάδας! Σημαντικό είναι πως τόσο ο Ντεσπόντοφ όσο και ο Κουλιεράκης απέφυγαν την κίτρινη καθώς και αυτοί ήταν στο όριο καρτών.
Περισσότερα Vide

Continue Reading

Αντίπαλοι

Χάγεν: «Μπορούσαμε περισσότερα γκολ»

paokrevolution

Published

on

 

Περισσότερα τέρματα θα μπορούσε να πετύχει η Μπριζ στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Βέλγιο για την προημιτελική φάση του Conference League σύμφωνα με όσα είπε Νίκι Χάγεν.

«Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες θα μπορούσαμε να σκοράρουμε περισσότερο, αλλά δυστυχώς δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Ξέρουμε ότι το 1-0 είναι ένα δύσκολο αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και στη ρεβάνς και θα δούμε το αποτέλεσμα».

Όσο για τις απουσίες που προέκυψαν για τη ρεβάνς, λόγω τιμωριών, απάντησε: «Αυτά είναι πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίζεις στο ποδόσφαιρο. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις και θα το σκεφτούμε πολύ προσεκτικά, για να είμαστε ανταγωνιστικοί και στο παιχνίδι του πρωταθλήματος, αλλά και κόντρα στον ΠΑΟΚ την επόμενη εβδομάδα».

Advertisement
Advertisement
Continue Reading

Αντίπαλοι

Άντεξε η Βικτόρια Πλζεν και κράτησε στο 0-0 τη Φιορεντίνα

paokrevolution

Published

on

Η Βικτόρια Πλζεν βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ, όμως κατάφερε να αντέξει και να κρατήσει στο 0-0 τη Φιορεντίνα.

Οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους σε μια εβδομάδα στο «Αρτέμιο Φράνκι».

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις, με την Πλζεν πάντως να έχει τη μεγαλύτερη στο 24ο λεπτό όταν ο Βίντρα έπιασε το διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Στο δεύτερο μέρος οι «βιόλα» πήραν τα ηνία του αγώνα και οι Τσέχοι έπαιζαν άμυνα με σκοπό να κρατήσουν το αποτέλεσμα. Στο 55′ ο Μπελτράν έκανε εξαιρετικό σουτ, όμως ο Γιέντσλικα απέκρουσε κρατώντας το μηδέν.

Advertisement
Advertisement

Λίγο αργότερα οι οπαδοί της Φιορεντίνα πέταξαν βεγγαλικό μέσα στον αγωνιστικό χώρο και το παιχνίδι διεκόπη προσωρινά. Στο 78ο λεπτό η Πλζεν θα μπορούσε να είχε «κλέψει» το ματς, αν και Χόρι ευστοχούσε από πλεονεκτική θέση μετά από εκτέλεση πλάγιου άουτ.

Continue Reading
Advertisement Advertisement

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Advertisement Advertisement

Τάσεις