Connect with us

Ποδόσφαιρο

Η κοινή «ενδεκάδα» Ομόνοιας και ΠΑΟΚ

paokrevolution

Published

on

 

Διαβάστε με χρονολογική σειρά όσους φόρεσαν τη φανέλα τόσο της Ομόνοιας τόσο και του ΠΑΟΚ, όπως επίσης και αυτούς που κάθισαν και στους δύο πάγκους.

Πρόκειται για 11 περιπτώσεις που οι 8 αφορούν ποδοσφαιριστές και οι 3 προπονητές.

Αναλυτικά:

Η πιο παλιά περίπτωση αφορά τον Walter Skocik το 1984-1986 όπου ανέλαβε τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Το 1995–1996 ανέλαβε τη τεχνική ηγεσία της Ομόνοιας.

Advertisement
Advertisement

Νίκος Μιχόπουλος, τερματοφύλακας. Από το 1992 μέχρι το 2000 ήταν στον ΠΑΟΚ, και μάλιστα βασικότατο στέλεχος. Έκλεισε την καριέρα του στην Κύπρο και στην Ομόνοια τη σεζόν 2003-2004.

Arie Haan. Ολλανδός προπονητής και σπουδαίος πρώην παίκτης. Προπόνησε τον ΠΑΟΚ το 1994-1995 και το 1999, ενώ στην Ομόνοια ήρθε για μόλις δύο εβδομάδες το 2000, αφού τον ζήτησε η Αούστρια Βιέννης και πήγε.

Σπύρος Μαραγκός. Παίκτης στον ΠΑΟΚ το 1996-1998 και μετά στην Ομόνοια αγωνίστηκε τη χρονιά 1998-1999. Επέστρεψε στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 1999-2000. Αγωνιζόταν στη μεσαία γραμμή.

Ο Ηλίας Χαραλάμπους ήταν στην Ομόνοια το 1999-2005 και έφυγε και πήγε στον ΠΑΟΚ για μια διετία. Μετά επέστρεψε στην Ομόνοια και φόρεσε το τριφύλλι για άλλα 3 χρόνια. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Ηλίας κάλυπτε το αριστερό άκρο της άμυνας.

Advertisement
Advertisement

Ο Γιαννάκης Οκκάς, αυτός ο σπουδαίος επιθετικός, πήγε στον ΠΑΟΚ το 2000-2003 και στη συνέχεια στην Ομόνοια το 2008-2009.

Ο Μπάγεβιτς υπήρξε προπονητής στον ΠΑΟΚ το 2000-2002, ενώ κάθισε και στον «πράσινο» πάγκο από το 2010 μέχρι το 2012.

Στη συνέχεια συναντάμε τον Χρίστο Καρυπίδη. Ο Ελλαδίτης κεντρικός αμυντικός ήταν στον ΠΑΟΚ το 2001 μέχρι το 2006 και στην Ομόνοια τη τριετία 2009-2012.

Άλλη μια περίπτωση είναι ο Ντάριο Κρέσιτς. Το 2009 πήγε στον ΠΑΟΚ, έμεινε μέχρι το 2012, ενώ ήταν και μια χρονιά στην Ομόνοια το 2016-2017 όπου και έκλεισε την καριέρα του.

Advertisement
Advertisement

Ο Hedwiges Maduro ήταν ακόμη ένας παίκτης που φόρεσε τη φανέλα και των δύο ομάδων. Πρώτα ήταν στον ΠΑΟΚ ο Ολλανδός μέσος το 2014-2015 και στη συνέχεια ήρθε στο τριφύλλι τη σεζόν 2017-2018.

Τέλος, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης προερχόμενος από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, ήρθε δανεικός στην Ομόνοια το 2016-2017 και κάλυψε τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα.

www. sigmalive.com

Advertisement
Advertisement
Continue Reading
Advertisement Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ποδόσφαιρο

«Πλέον έχουμε αλλάξει σαν ομάδα, παίξαμε σαν ένα»

paokrevolution

Published

on

Ο Μαγκομέντ Οζντόεφ, μετά την νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στην Μπέτις, μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV και τόνισε ότι πλέον οι ασπρόμαυροι έχουν αλλάξει σαν ομάδα, παλεύοντας σαν ένα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Κάναμε τα πάντα καλά. Παίξαμε σαν ένα, τρέξαμε και παλέψαμε σαν μια μεγάλη ομάδα. Κάθε σεζόν μου στον ΠΑΟΚ, κάνουμε καλή πορεία. Αυτήν την χρονιά, ελπίζω να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να προκριθούμε στον τελικό του κυπέλλου.

Θα έχουμε και τις κακές μας περιόδους μέσα στην σεζόν, είναι φυσιολογικό. Παίζουμε σε κάθε παιχνίδι για την νίκη. Χάσαμε κάποιους βαθμούς λόγω συγκέντρωσης αλλά πλέον έχουμε αλλάξει σαν ομάδα».

Continue Reading

Ποδόσφαιρο

«Το πιο σημαντικό είναι η αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών»

paokrevolution

Published

on

Για την μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπέτις (2-0), το αν ο τωρινός ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερο ταβάνι από κάθε άλλη ομάδα που είχε στον σύλλογο, το ροτέισον και τον ασταμάτητο Σουαλιό Μεϊτέ, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του Δικεφάλου του Βορρά, Ραζβάν Λουτσέσκου.

 

Για την αυτοπεποίθηση που έχει ο ίδιος μετά από τέτοιες εμφανίσεις: «Ένας προπονητής δεν μπορεί να είναι απόλυτα με αυτοπεποίθηση, πάντα πρέπει να είναι on fire. Πρέπει να βλέπει πάντα τον κίνδυνο που έρχεται στο επόμενο ματς. Μιλάω για τη νοοτροπία, την χαλάρωση, την υπερβολική αυτοπεποίθηση, αλλά και για τον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων. Αλλά από την άλλη πλευρά, ένας προπονητής θα πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση και να καταλαβαίνει πλήρως τις δυνατότητες της ομάδας του.

Στο πρώτο μέρος μείναμε καλά στο ματς, δημιουργήσαμε ενδιαφέρουσες φάσεις στο τρανζίσιον, θα μπορούσαμε να τις έχουμε εκμεταλλευτεί καλύτερα και είχα την εντύπωση ότι σεβόμασταν πολύ τον αντίπαλο. Έτσι, κάναμε βήματα πίσω, και έπαιρναν μπάλες στις γραμμές μας. Όμως, ο σωστός τρόπος τοποθέτησης και το έξυπνο παιχνίδι δεν τους επέτρεψε να πάρουν κάτι. Στο δεύτερο μέρος έπρεπε να τολμήσουμε παραπάνω και αυτό συνέβη, η Μπέτις δεν έκανε κάτι, είχε ωραία εναλλαγή μπάλας, αλλά στο ένας εναντίον ενός δεν δημιούργησε κινδύνους. Ίσως είχαμε λίγη πίεση, να προκριθούμε από σήμερα και ότι έπρεπε να κερδίσουμε για να μην παίξουμε την πρόκριση εκτός έδρας. Αλλά η ομάδα πρέπει να έχει αυτή την αυτοπεποίθηση, όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι, ο καθένας στον ρόλο του, να παίζουν με τις δυνατότητες που έχουν, είναι ένας τρόπος δουλειάς που έχουμε και μας ταιριάζει και πρέπει να το κρατήσουμε.

Advertisement
Advertisement
Για το αν ο τωρινός ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερο ταβάνι από κάθε άλλη ομάδα που είχε στον σύλλογο: «Έχετε αυτή τη γνώμη, ξέρετε την γνώμη μου, πρέπει να είμαστε focus στο επόμενο ματς, είναι περίπλοκο αυτό που βλέπουμε, είναι τόσες λεπτομέρειες που το μόνο που μετράει είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αλλά και οι λεπτομέρειες δίνουν το κάτι παραπάνω».

Για τα δυο στοιχεία οι συνδυασμοί στα γκολ, δεν δέχεται ευκαιρίες σοβαρές: «Σίγουρα είναι στο ανώτερο επίπεδο το πνευματικό μκομμάτι και ότι οι παίκτες αισθάνονται καλά σωματικά, είναι ότι ο καθένας βλέπεις την δουλειά που κάνει ο συμπαίκτης σου στο μάξιμουμ και τον παρακινεί να κάνει το ίδιο, Οπότε, η δύναμη η ψυχολογική έρχεται από το ότι βλέπουν όλοι την δουλειά που κάνει ο καθένας».

Για το αν η ομάδα έχει φτάσει εκεί που ήθελε και έλεγε με 18-20 ενεργούς παίκτες: «Αυτό πρέπει να συμβαίνει, δείχνουμε αυτή την περίοδο αυτή την συμμετοχή και την ενότητα, αν και το ροτέισον είναι μικρότερης έκτασης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό έχει να κάνει με ιώσεις και τραυματισμούς έμεναν παίκτες έξω και αναγκάζονταν να παίξουν άλλοι, είναι ένα άλλο είδος ροτέσιον, όχι αυτό με 6-7 παίκτες να αλλάζουν ανά παιχνίδι. Αλλά συνολικά το γκρουπ λειτουργεί μαζί και κάνει μία θυσία όλοι μαζί για την ομάδα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι η πνευματική φρεσκάδα γιατί αν παίξει σε τρία ματς μαζεμένα όταν χρειαστεί να αποφασίσει δεν θα έχει αυτή την ταχύτητα».

Για τον Μεϊτέ που παίζει ασταμάτητα και έχει φρεσκάδα: «Δεν έχει πάντα πνευματική φρεσκάδα, το πρόβλημα με τον Μεϊτέ είναι ότι δεν έχουμε άλλους παίκτες με τα δικά του χαρακτηριστικά να κρατά την θέση και να κόβει με μία πάσα το τρανζίσιον του αντιπάλου, τον πιέσαμε μερικές φορές να παίξει. Το ίδιο έγινε με τον Μπάμπα που όταν έχει ένα ματς ανάμεσα σε συνεχόμενα να ξεκουράζεται, μετά είναι τοπ, ο Οζντόεφ που είναι πολύ καλά και ξέρει ότι ένα ματς μέσα στην εβδομάδα δεν θα το παίξει, ο Κεντζιόρα το ίδιο. Υπάρχουν και εξαιρέσεις που κάνουν θυσίες, όπως ο Τάισον, που παίζει σε όλα τα ματς. Λέω ότι είναι 19 χρονών και τώρα αρχίζει την καριέρα του και είναι πρώτη φορά στην καριέρα του, από πλευράς συνέχειας εμφανίσεων».

Advertisement
Advertisement
Continue Reading

Ποδόσφαιρο

«Πάμε να διεκδικήσουμε την οκτάδα»

paokrevolution

Published

on

Για την μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπέτις (2-0) και την εκτός έδρας δοκιμασία που ακολουθεί με τη Λυών (29/1, 22.00), μίλησε στην κάμερα της COSMOTE TV, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Αντώνης Τσιφτσής.

«Δεν κοιτάζω τα στατιστικά. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, λειτουργούμε καλά και δεχόμαστε λίγες φάσεις. Στην Ευρώπη αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Είμαστε χαρούμενοι που περάσαμε στην επόμενη φάση και τώρα πάμε να διεκδικήσουμε την οκτάδα. Δεν τελειώσαμε εδώ. Χαιρόμαστε σήμερα και από αύριο ξεκινάμε για το επόμενο παιχνίδι. Έχουμε καλή χημεία με τους παίκτες, όλο και καλύτερη όσο παίζουμε περισσότερο. Σήμερα δεν ξέρω αν με άκουγαν με τόσο κόσμο. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να βοηθάω την ομάδα φέτος».

Continue Reading

Τάσεις