Αντίπαλοι
Καταγγελία του Ολυμπιακού στην ΚΕΔ για τις κάρτες υγείας των παικτών του ΠΑΟΚ!

Ο Ολυμπιακός προχώρησε σε καταγγελία στην ΚΕΔ για την υπόθεση με τις μη θεωρημένες κάρτες υγείας των παικτών του ΠΑΟΚ και ζητά την παραδειγματική τιμωρία όσων διαιτητών αμέλησαν το ζήτημα.
Για σκάνδαλο, αλλοίωση του πρωταθλήματος και δόλια συμπεριφορά των διαιτητών Μανούχου και Φωτιάδη κάνει λόγο ο Ολυμπιακός στην καταγγελία που έκανε στην ΚΕΔ, αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τις μη θεωρημένες κάρτες υγείας των παικτών του ΠΑΟΚ.
Ο Ολυμπιακός ζητά τον αποκλεισμό από τους Πίνακες Διαιτησίας της επόμενης σεζόν, τόσο των διαιτητών του αγώνα Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, αλλά και όσων διαιτητών των αγώνων του ΠΑΟΚ στα πλέι-οφ αμέλησαν να τσεκάρουν τις κάρτες Υγείας των παικτών του Δικεφάλου.
Αναλυτικά όσα αναφέρει η ερυθρόλευκη καταγγελία
«Από χθες το βράδυ το πρωτάθλημα της Super League 1 βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα τεράστιο σκάνδαλο. Όπως γνωρίζετε σύμφωνα με το άρθρο 18 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League 1 υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στο διαιτητή πριν την έναρξη των αγώνων τους μεταξύ άλλων και τις κάρτες υγείας των (αγωνιζόμενων) ποδοσφαιριστών οι οποίες πρέπει να είναι κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα εν ισχύ. Λόγω του χαρακτήρα των πληροφοριών που περιέχονται στις κάρτες υγείας και οι οποίες καλύπτονται από τις διατάξεις περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, οι μόνοι που έχουν πρόσβαση και που ελέγχουν την πληρότητα και νομιμότητα των προσκομιζόμενων δικαιολογητικών εκάστης διαγωνιζόμενης ομάδας είναι οι Διαιτητές της αναμέτρησης.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό απαγορεύεται ρητά η συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε οποιοδήποτε αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου χωρίς την εν ισχύ ύπαρξη της Κάρτας Υγείας που τον συνοδεύει, ο δε διαιτητής υποχρεούται να απαγορεύσει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή για τον οποίο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτές. Εάν, παρά την απαγόρευση, ο ποδοσφαιριστής μετάσχει στον αγώνα η συμμετοχή του θεωρείται αντικανονική, η υπαίτια δε ομάδα, σε περίπτωση αποδοχής ένστασης ή καταγγελίας υφίσταται τις προβλεπόμενες για την περίπτωση κυρώσεις ενώ οι Διαιτητές που επέτρεψαν την αντικανονική συμμετοχή τιμωρούνται από το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο με ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων για τρεις (3) τουλάχιστον μήνες (αρ. 18 παρ. 3.γ Κ.Α.Π.).
Όπως αποκαλύφθηκε μετά το χθεσινοβραδινό παιχνίδι (15.07.2020) μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, και επιβεβαιώνεται από τα αναγραφόμενα στο Φ.Α., η ομάδα του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στο παιχνίδι με δώδεκα (12) ποδοσφαιριστές των οποίων οι Κάρτες Υγείας έχουν απωλέσει την ισχύ τους.
Τούτο σημαίνει πως εφόσον οι συγκεκριμένες Κάρτες Υγείας έληξαν είτε πριν την έναρξη είτε και κατά την διάρκεια των play off όλοι οι αγώνες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που τελέστηκαν μετά τον χρόνο λήξης πάσχουν καθώς είναι βέβαιο ότι αγωνίστηκαν σε αυτούς αντικανονικά οι περισσότεροι εκ των δώδεκα (12) ποδοσφαιριστών των οποίων οι Κάρτες Υγείας έχουν απωλέσει την ισχύ τους.
Παρ’ όλα αυτά οι Διαιτητές των αγώνων αυτών ουδέν ανέφεραν για την συγκεκριμένη παράβαση στα Φ.Α. των οικείων αναμετρήσεων και επέτρεψαν στους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να αγωνιστούν αντικανονικά, αλλοιώνοντας με τον τρόπο αυτό τους όρους των παιχνιδιών.
Όπως αντιλαμβάνεστε το συγκεκριμένο γεγονός συνιστά αλλοίωση του Πρωταθλήματος η οποία θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη εάν αυτό δεν είχε κριθεί και βαθμολογικά ως προς την ανάδειξη του πρωταθλητή.
Συγκεκριμένα για την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η προφανέστατα δόλια συμπεριφορά των Διαιτητών κ.κ. Μανούχου και Φωτιάδη εναντίον μας κατά τον από 12.07.2020 αγώνα μας με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπου ουδέν ανέγραψαν στο Φ.Α. για την συγκεκριμένη παράβαση από πλευράς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (βλ. συνημμένο Φ.Α. της αναμέτρησης) και επέτρεψαν την αντικανονική συμμετοχή των ποδοσφαιριστών στο παιχνίδι.
Σε κάθε περίπτωση δικαιώνει την απαίτησή μας προ της διεξαγωγής του αγώνα για την τοποθέτηση ξένου διαιτητή στο παιχνίδι, η οποία αγνοήθηκε πλήρως από την ΚΕΔ κατά παράβαση των συμπεφωνημένων σχετικά με την διεξαγωγή όλων των αγώνων μεταξύ των “Big -4” του πρωταθλήματος με ξένους διαιτητές, ιδίως δε όταν αυτοί κρίνουν την 2η θέση του πρωταθλήματος και το ποια ομάδα θα συμμετάσχει στα προκριματικά του UEFA Champions League.
Πλέον μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου και την έκταση αυτού (καθώς μιλάμε για δώδεκα -12- ποδοσφαιριστές συνολικά) θα πρέπει τόσο οι συγκεκριμένοι διαιτητές του αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ, όσο και οι Διαιτητές των αγώνων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που διεξήχθησαν μετά το χρόνο λήξης των Καρτών Υγείας των εμπλεκόμενων ποδοσφαιριστών να παραπεμφθούν πειθαρχικά σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Α.Π. και όχι απλά να τιμωρηθούν Παραδειγματικά, αλλά να αποκλειστούν και από τους Πίνακες Διαιτησίας της επόμενης περιόδου.
Με βάση όλα τα ανωτέρω σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων διαιτητών που αλλοίωσαν τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Οτιδήποτε διαφορετικό θα αποτελεί ξεκάθαρη προσπάθεια συγκάλυψης μιας προφανούς παρανομίας, έναντι της οποίας επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μας».
Αντίπαλοι
Βιτόρια: «Καλά πειθαρχημένοι, εξουδετερώσαμε τον ΠΑΟΚ»

Ο Παναθηναϊκός εδραιώθηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας, αύξησε τη διαφορά στους 4 από τον ΠΑΟΚ και αν μάλιστα η ΑΕΚ χάσει από τον Ολυμπιακό θα είναι μόνος δεύτερος με 3 βαθμούς διαφορά από τους κιτρινόμαυρους. Ο Ρουί Βιτόρια προφανώς ικανοποιημένος για την νίκη δήλωσε στην Cosmote: «Ένα δύσκολο ματς όπως όλα αυτά που κρίνονται σε μια κλωστή. Ημασταν καλά πειθαρχημένοι, στο πρώτο μέρος εξουδετερώσαμε τον ΠΑΟΚ ενώ εμείς είχαμε καλή συμπεριφορά στις δικές μας αντεπιθέσεις και φάνηκε αυτό στα πρώτα δυο γκολ. Οι παίκτες μας στόχευσαν εκεί που είχαμε αναλύσει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ αλλά είχαν και πάθος που είναι σημαντικά στα ντέρμπι».
Αντίπαλοι
Αποθέωσε Κωνσταντέλια ο Σιώπης: “Καλό παιδί, το ταλέντο του το βλέπουν όλοι”

Ο Σιώπης θα αντιμετωπίσει αύριο τον Κωνσταντέλια για πρώτη φορά στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Συμπαίκτες στην Εθνική, αντίπαλοι αύριο στο γήπεδο και ρωτήθηκε σχετικά στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Cosmote ΤV: «Πρώτη φορά θα παίξω αντιμέτωπος μαζί του, μόνο στην προπόνηση έχουμε παίξει αντίπαλοι. Εγώ είμαι χαρούμενος γιατί πρώτα απ’ όλα είναι πολύ καλό παιδί, το ταλέντο του το βλέπουν όλοι και θα χαρώ πολύ να τον αντιμετωπίσω».
Ρωτήθηκε και για τη δυναμική του ΠΑΟΚ που προέρχεται από δυο νίκες στο ξεκίνημα των πλέι οφ: O ΠΑΟΚ απ’ ότι έχουμε δει είναι πολύ καλός στο άμεσο ποδόσφαιρο. Δεν θα κάνει με πολλές πάσες build up από πίσω, έχει γρήγορους, πολύ ποιοτικούς παίκτες μπροστά. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε σε σχέση με το προηγούμενο ματς αν θες να σου πω, είναι πως θα πρέπει να κρατήσουμε περισσότερο τη μπάλα. Άλλα όπως είπε κι εσύ, είμαστε κι εμείς πολύ καλοί στο άμεσο παιχνίδι, έχουμε πολύ ποιότητα. Οπότε πάνω-κάτω είμαστε ομάδες με το ίδιο στυλ, οι οποίες έχουν και οι δύο πολύ ταλέντο και θα γίνει μια πολύ καλή μάχη».
Αντίπαλοι
Βιτόρια για ΠΑΟΚ: «Δύσκολα αντιμετωπίσιμος»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ρουί Βιτόρια, μίλησε για τον στόχο της ομάδας του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην επίδραση του Ραζβάν Λουτσέσκου στον Δικέφαλο.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην Cosmote TV:
-Tην περασμένη αγωνιστική πήρατε αυτού που θέλατε και τώρα καλείστε να αντιμετωπίσετε την πιο φορμαρισμένη ομάδα των play offs. Πώς αναμένετε αυτό το παιχνίδι;
«H αλήθεια είναι πως με ή χωρίς νίκες στους προηγούμενους αγώνες, ο κάθε αντίπαλος σ΄ αυτή τη διαδικασία έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, μιας και μιλάμε για τις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.
Κάτι το οποίο έχουν αποδείξει, είναι πάρα πολύ δυνατές και κάθε μια από αυτές έχει τα δικά της θετικά στοιχεία. Από τη δική μας την πλευρά, θ’ αγωνιστούμε στην έδρα μας κάτι το οποίο μας δίνει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση, πολύ μεγάλη δύναμη, γιατί είμαστε κοντά στους φιλάθλους μας οι οποίοι μας στηρίζουν. Ο ΠΑΟΚ είναι μια καλή ομάδα, έχει αρκετό καιρό τον ίδιο προπονητή και έχουν ένα ισχυρό δέσιμο μαζί του.
Διαθέτουν καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, κάποιες συγκεκριμένες επιθετικές κινήσεις τις οποίες προσπαθούν να φέρουν εις πέρας σε κάθε παιχνίδι με αρκετά μεγάλη επιτυχία. Δηλαδή, ακόμη κι αν γνωρίζεις πως ακριβώς παίζει ο αντίπαλος, η ποιότητα του είναι αυτή η οποία μερικές φορές το κάνει πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμο. Ωστόσο, θεωρώ πως σε κάθε περίπτωση εμείς θα είμαστε έτοιμοι, νιώθουμε πάρα πολύ καλά μετά την τελευταία μας νίκη.
Ξέρουμε τι θέλουμε, θέλουμε τη νίκη η οποία θα μας φέρει πιο κοντά στους στόχους μας, έχοντας πάντα σεβασμό στον αντίπαλο. Θεωρώ πως η δουλειά που κάναμε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ήταν αρκετή καλή, έχοντας τους περισσότερους ποδοσφαιριστές στη διάθεση μας. Δουλέψαμε τα κομμάτια τα οποία θέλαμε να δουλέψουμε κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών και θεωρώ πως είμαστε καλά προετοιμασμένοι γι’ αυτό τον αγώνα».
–Ο ΠΑΟΚ όπως και η ΑΕΚ είναι δύο ομάδες ικανές στο παιχνίδι των στατικών φάσεων. Μιας και είδαμε την ομάδα να μην έχει την ιδανική αντιμετώπιση στον συγκεκριμένο τομέα, είναι κάτι στο οποίο εστιάσατε μέσα στην εβδομάδα; Κατά δεύτερο λόγο, στο ματς του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, ήσασταν η ομάδα που κράτησε τη μπάλα στα πόδια της και προσπάθησε να δημιουργήσει. Έχετε κάτι αντίστοιχο στο μυαλό σας;
«Όσον αφορά το κομμάτι των στατικών φάσεων, σίγουρα είναι ένας τομέας στον οποίον δουλέψαμε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Όπως επίσης βέβαια και όλες τις υπόλοιπες φάσεις του παιχνιδιού, όλα όσα πιστεύουμε ότι μπορούν να μας δώσουν έστω κι ένα μικρό πλεονέκτημα για να μπορέσουμε να είμαστε πιο κοντά στη νίκη.
Γενικά αυτό που θέλω να πω όσον αφορά τις στατικές φάσεις είναι πως πρώτον, στον επιθετικό τομέα είναι λίγο περίεργο ότι βάσει στατιστικών είμαστε η ομάδα που κανονικά θα έπρεπε να έχουμε βάλει αρκετά περισσότερα γκολ από αυτά που έχουμε πετύχει. Μιας και τα προσδοκώμενα γκολ από τέτοιες επιθετικές φάσεις, δε συνάδουν με αυτά που έχουμε βάλει στην πραγματικότητα.
Είναι και αυτό ένα κομμάτι στο οποίο πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο, δηλαδή στην αποτελεσματικότητα στα επιθετικά στατικά μας. Τώρα όσον αφορά τις αμυντικές στατικές φάσεις, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι γενικότερα υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείς ν’ αμυνθείς. Είτε με man to man είτε με ζώνη, ο κάθε προπονητής και με βάσει τα χαρακτηριστικά των παικτών του διαλέγει ποιος από τους δύο τρόπους θεωρεί πως είναι καλύτερος για την ομάδα του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιον τρόπο και να διαλέξεις, πάντα θα υπάρχουν κάποια σημεία στα οποία θα είσαι πιο ευάλωτος. Και αυτά είναι τα σημεία στα οποία προφανώς πρέπει να δουλέψεις ακόμη περισσότερο.
Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και ο αντίπαλος βλέπει με ποιον τρόπο αμύνεσαι, οπότε γνωρίζει σε ποιες ζώνες είσαι πιο πολύ ευάλωτος και που πρέπει να «χτυπήσει» κυρίως. Ουσιαστικά, μιλάμε για ένα συνεχόμενο παιχνίδι στο οποίο εσύ προσπαθείς να προβλέψεις που θα σου επιτεθεί ο αντίπαλος και αυτός θα προσπαθήσει να κάνει το ακριβώς αντίθετο. Εκεί είναι που προσπαθείς να διορθώσεις κάποια σημεία στα οποία είσαι ευάλωτος. Είναι ένα κομμάτι που το δουλέψαμε πολύ αυτή την εβδομάδα και θεωρούμε ότι θα τα πάμε πολύ καλύτερα σ’ αυτό τον αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ που όντως έχει πάρα πολύ καλές στατικές φάσεις και όσον αφορά την ποικιλία αυτών, είτε κοντινά, είτε απευθείας, είτε με την ατομική ποιότητα των ποδοσφαιριστών που μπορούν να διεκδικήσουν κάποιες μονομαχίες μέσα στην αντίπαλη περιοχή.
Όσον αφορά τώρα το προηγούμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, αυτό που θέλω να πω είναι πως κάθε ματς έχει τη δική του ιστορία και η ιστορία αυτή μπορεί ν’ αλλάξει ακόμη και κατά τη διάρκεια του ίδιου του παιχνιδιού. Αν θυμόμαστε καλά στο πρώτο παιχνίδι μας στα play offs ξεκινήσαμε βρισκόμενοι πάρα πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, κάτι το οποίο αλλάζει τελείως τα δεδομένα της αναμέτρησης. Σε κάθε περίπτωση αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε και πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας, είναι πως πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας. Πρέπει να έχουμε τη συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα την οποία έχουμε «χτίσει» όλο το προηγούμενο διάστημα. Με πάρα πολύ μεγάλη φιλοδοξία για τη νίκη, θέλουμε πάρα πολύ να κερδίσουμε αυτό τον αγώνα και να φέρουμε τον σύλλογο πιο κοντά στη θέση που πιστεύουμε ότι το αξίζει.
Να μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό γι’ αυτή τη σεζόν. Άλλες φορές τα πράγματα μπορεί να μας πάνε πιο εύκολα, οπότε να βρούμε και να καταφέρουμε να πετύχουμε τα γκολ που θέλουμε και άλλες φορές δυσκολευόμαστε περισσότερο. Σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει να βρούμε κάποιους άλλους δρόμους, κάποιες άλλες διεξόδους για να μπορέσουμε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όπως και να έχει, θα πρέπει να είμαστε μια ομάδα πάρα πολύ πειθαρχημένη αμυντικά, πάρα πολύ καλά οργανωμένη, διότι όπως το έχω πει πολλές φορές, αυτή είναι η βάση για τις δικές μου τις ομάδες. Από εκεί και πέρα, στο επιθετικό μας κομμάτι να προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις ζώνες που θεωρούμε πως ο αντίπαλος είναι ευάλωτος για να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες που θα μας φέρουν πιο κοντά στο γκολ ή στα γκολ που θέλουμε για να κερδίσουμε αυτό τον αγώνα».
-
Επικαιρότητα1 έτος ago
Το παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
ΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
Έκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
Λουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα5 έτη ago
101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ2 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά