Ποδόσφαιρο
Ίβιτς: «Όλοι περιμένουν την ευκαιρία τους»
Ο Βλάνταν Ίβιτς υποστήριξε ότι στην τελική ευθεία των διοργανώσεων όλοι οι ποδοσφαιριστές περιμένουν να πάρουν χρόνο συμμετοχής και να δώσουν αποδείξεις.
Τα συμπεράσματα από τη νίκη με τον Ατρόμητο, οι επερχόμενοι αγώνες με τον Παναθηναϊκό και στις δυο διοργανώσεις, οι απουσίες του αντιπάλου την προσεχή Κυριακή αλλά κι ο Αλεξάνταρ Πργιοβιτς ήταν ορισμένα μόνο από τα σημαντικά θέματα που ανέλυσε και συζήτηση ο Βλάνταν Ιβιτς ενώπιον της κάμερας του «novasports.gr» λίγη ώρα πριν από την έναρξη της σημερινής προπόνησης στη Νέα Μεσημβρία.
Για το παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο:
«Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο θέλαμε μόνο την νίκη. Θέλαμε να συνεχίσουμε από εκεί που είχαμε μείνει κόντρα στην ΑΕΛ και να ανεβάσουμε στροφές και παράλληλα να δούμε κάποια πράγματα ενόψει και της συνέχειας. Κατά την άποψή μου στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού τα καταφέραμε» .
Για τα στοιχεία που κρατάει ενόψει συνέχειας:
«Έχουμε παίκτες που μπορούν να προσφέρουν αυτά που θα τους ζητηθούν όταν τους ζητηθούν. Μπροστά μας έχουμε το τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος και του κυπέλλου και όλοι οι παίκτες που είναι εδώ περιμένουν την ευκαιρία τους και δουλεύουν σκληρά για μία θέση στην 11άδα. Βάσει της ποσότητας αγώνων που έχουμε να δώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα πιστεύω ότι όλοι θα έχουν συμμετοχές. Θα πρέπει γι αυτό τον λόγο να μείνουν όλοι συγκεντρωμένοι, να δουλεύουν σκληρά, ώστε να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε τον ΠΑΟΚ όσο περισσότερο γίνεται» .
Για τους τραυματισμούς και τον Πρίγιοβιτς:
«Δόξα τω Θεώ, φέτος δεν έχουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε πέρυσι, πέρα από κάποιους τραυματισμούς που δεν μπορείς να προβλέψεις και δεν έχουν να κάνουν με μυικά θέματα, όπως αυτοί των Πρίγιοβιτς και Μυστακίδη . Σίγουρα είναι κάτι που καταφέραμε να βελτιώσουμε όλοι εμείς που είμαστε εδώ αλλά και ο Σύλλογος συνολικά. Αυτό συμβάλει και στα καλά αποτελέσματα της ομάδας. Έχουμε μηδενίσει τους τραυματισμούς. Όσων αφορά τον Μυστακίδη , είναι ένας από τους βασικούς μας παίκτες που τον υπολογίζαμε και θα συνεχίσουμε να τον υπολογίζουμε. Είναι μία απώλεια για εμάς. Ο Πρίγιοβιτς είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν ξέρω σίγουρα αν θα προλάβει να επιστρέψει άμεσα στα δύο επικείμενα παιχνίδια, ή αμέσως μετά την μίνι διακοπή για το Πάσχα. Αυτό θα το δούμε τις επόμενες μέρες. Ήταν ένας τραυματισμός που χρειάστηκε επέμβαση και να του τοποθετηθούν βίδες στο κόκαλο. Είναι ένας επαγγελματίας και έχει δουλέψει σκληρά αυτές τις εβδομάδες, μέχρι και τρεις φορές την ημέρα σε κάποιες περιπτώσεις. Έχει φτάσει στο 85-90% της αποθεραπείας του και θα δούμε τις επόμενες μέρες αν μπορούμε να τον υπολογίζουμε» .
Για την αναμέτρηση της Κυριακής:
«Είναι ένα ντέρμπι στο οποίο παίζουν ο δεύτερος και ο τρίτος της βαθμολογίας. Σίγουρα έχει μεγάλη σημασία για εμάς. Ξέρουμε ότι θα έχουμε δύσκολη αποστολή, πιστεύουμε όμως στις δυνατότητές μας και θα παλέψουμε για την νίκη, όπως σε κάθε αγώνα» .
Για τις απουσίες του Παναθηναϊκού:
«Η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουν αυτές τις πληροφορίες και τις χρησιμοποιούν. Ασχολούμαστε με τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου και ξέρουμε πως ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς καλούς παίκτες. Ακόμα και αυτοί που είναι στον πάγκο μπορούν να προσφέρουν. Εμείς κοιτάμε την δικιά μας και δουλεύουμε πάνω στο παιχνίδι, χωρίς να επηρεαζόμαστε» .
Για την εικόνα που έχει ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα:
«Είναι μία ομάδα που έχει ανεβάσει στροφές το τελευταίο διάστημα. Διαθέτουν ποιοτικούς παίκτες και ήταν λογικό κάποια στιγμή να έρθουν τα καλά αποτελέσματα. Έχουν ποιότητα σε όλες τι γραμμές, αλλά μέχρι εκεί. Εμείς κοιτάμε τι διαθέτουμε εμείς και πιστεύουμε στις δυνατότητές μας» .
Ποδόσφαιρο
«Πλέον έχουμε αλλάξει σαν ομάδα, παίξαμε σαν ένα»
Ο Μαγκομέντ Οζντόεφ, μετά την νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στην Μπέτις, μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV και τόνισε ότι πλέον οι ασπρόμαυροι έχουν αλλάξει σαν ομάδα, παλεύοντας σαν ένα.
Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Κάναμε τα πάντα καλά. Παίξαμε σαν ένα, τρέξαμε και παλέψαμε σαν μια μεγάλη ομάδα. Κάθε σεζόν μου στον ΠΑΟΚ, κάνουμε καλή πορεία. Αυτήν την χρονιά, ελπίζω να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να προκριθούμε στον τελικό του κυπέλλου.
Θα έχουμε και τις κακές μας περιόδους μέσα στην σεζόν, είναι φυσιολογικό. Παίζουμε σε κάθε παιχνίδι για την νίκη. Χάσαμε κάποιους βαθμούς λόγω συγκέντρωσης αλλά πλέον έχουμε αλλάξει σαν ομάδα».
Ποδόσφαιρο
«Το πιο σημαντικό είναι η αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών»
Για την μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπέτις (2-0), το αν ο τωρινός ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερο ταβάνι από κάθε άλλη ομάδα που είχε στον σύλλογο, το ροτέισον και τον ασταμάτητο Σουαλιό Μεϊτέ, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του Δικεφάλου του Βορρά, Ραζβάν Λουτσέσκου.
Για την αυτοπεποίθηση που έχει ο ίδιος μετά από τέτοιες εμφανίσεις: «Ένας προπονητής δεν μπορεί να είναι απόλυτα με αυτοπεποίθηση, πάντα πρέπει να είναι on fire. Πρέπει να βλέπει πάντα τον κίνδυνο που έρχεται στο επόμενο ματς. Μιλάω για τη νοοτροπία, την χαλάρωση, την υπερβολική αυτοπεποίθηση, αλλά και για τον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων. Αλλά από την άλλη πλευρά, ένας προπονητής θα πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση και να καταλαβαίνει πλήρως τις δυνατότητες της ομάδας του.
Στο πρώτο μέρος μείναμε καλά στο ματς, δημιουργήσαμε ενδιαφέρουσες φάσεις στο τρανζίσιον, θα μπορούσαμε να τις έχουμε εκμεταλλευτεί καλύτερα και είχα την εντύπωση ότι σεβόμασταν πολύ τον αντίπαλο. Έτσι, κάναμε βήματα πίσω, και έπαιρναν μπάλες στις γραμμές μας. Όμως, ο σωστός τρόπος τοποθέτησης και το έξυπνο παιχνίδι δεν τους επέτρεψε να πάρουν κάτι. Στο δεύτερο μέρος έπρεπε να τολμήσουμε παραπάνω και αυτό συνέβη, η Μπέτις δεν έκανε κάτι, είχε ωραία εναλλαγή μπάλας, αλλά στο ένας εναντίον ενός δεν δημιούργησε κινδύνους. Ίσως είχαμε λίγη πίεση, να προκριθούμε από σήμερα και ότι έπρεπε να κερδίσουμε για να μην παίξουμε την πρόκριση εκτός έδρας. Αλλά η ομάδα πρέπει να έχει αυτή την αυτοπεποίθηση, όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι, ο καθένας στον ρόλο του, να παίζουν με τις δυνατότητες που έχουν, είναι ένας τρόπος δουλειάς που έχουμε και μας ταιριάζει και πρέπει να το κρατήσουμε.
Για τα δυο στοιχεία οι συνδυασμοί στα γκολ, δεν δέχεται ευκαιρίες σοβαρές: «Σίγουρα είναι στο ανώτερο επίπεδο το πνευματικό μκομμάτι και ότι οι παίκτες αισθάνονται καλά σωματικά, είναι ότι ο καθένας βλέπεις την δουλειά που κάνει ο συμπαίκτης σου στο μάξιμουμ και τον παρακινεί να κάνει το ίδιο, Οπότε, η δύναμη η ψυχολογική έρχεται από το ότι βλέπουν όλοι την δουλειά που κάνει ο καθένας».
Για το αν η ομάδα έχει φτάσει εκεί που ήθελε και έλεγε με 18-20 ενεργούς παίκτες: «Αυτό πρέπει να συμβαίνει, δείχνουμε αυτή την περίοδο αυτή την συμμετοχή και την ενότητα, αν και το ροτέισον είναι μικρότερης έκτασης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό έχει να κάνει με ιώσεις και τραυματισμούς έμεναν παίκτες έξω και αναγκάζονταν να παίξουν άλλοι, είναι ένα άλλο είδος ροτέσιον, όχι αυτό με 6-7 παίκτες να αλλάζουν ανά παιχνίδι. Αλλά συνολικά το γκρουπ λειτουργεί μαζί και κάνει μία θυσία όλοι μαζί για την ομάδα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι η πνευματική φρεσκάδα γιατί αν παίξει σε τρία ματς μαζεμένα όταν χρειαστεί να αποφασίσει δεν θα έχει αυτή την ταχύτητα».
Για τον Μεϊτέ που παίζει ασταμάτητα και έχει φρεσκάδα: «Δεν έχει πάντα πνευματική φρεσκάδα, το πρόβλημα με τον Μεϊτέ είναι ότι δεν έχουμε άλλους παίκτες με τα δικά του χαρακτηριστικά να κρατά την θέση και να κόβει με μία πάσα το τρανζίσιον του αντιπάλου, τον πιέσαμε μερικές φορές να παίξει. Το ίδιο έγινε με τον Μπάμπα που όταν έχει ένα ματς ανάμεσα σε συνεχόμενα να ξεκουράζεται, μετά είναι τοπ, ο Οζντόεφ που είναι πολύ καλά και ξέρει ότι ένα ματς μέσα στην εβδομάδα δεν θα το παίξει, ο Κεντζιόρα το ίδιο. Υπάρχουν και εξαιρέσεις που κάνουν θυσίες, όπως ο Τάισον, που παίζει σε όλα τα ματς. Λέω ότι είναι 19 χρονών και τώρα αρχίζει την καριέρα του και είναι πρώτη φορά στην καριέρα του, από πλευράς συνέχειας εμφανίσεων».
Ποδόσφαιρο
«Πάμε να διεκδικήσουμε την οκτάδα»
Για την μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπέτις (2-0) και την εκτός έδρας δοκιμασία που ακολουθεί με τη Λυών (29/1, 22.00), μίλησε στην κάμερα της COSMOTE TV, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Αντώνης Τσιφτσής.
«Δεν κοιτάζω τα στατιστικά. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, λειτουργούμε καλά και δεχόμαστε λίγες φάσεις. Στην Ευρώπη αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Είμαστε χαρούμενοι που περάσαμε στην επόμενη φάση και τώρα πάμε να διεκδικήσουμε την οκτάδα. Δεν τελειώσαμε εδώ. Χαιρόμαστε σήμερα και από αύριο ξεκινάμε για το επόμενο παιχνίδι. Έχουμε καλή χημεία με τους παίκτες, όλο και καλύτερη όσο παίζουμε περισσότερο. Σήμερα δεν ξέρω αν με άκουγαν με τόσο κόσμο. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να βοηθάω την ομάδα φέτος».
-
Επικαιρότητα3 έτη agoΤο παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΈκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΗ ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο3 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΛουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα6 έτη ago101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ3 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά
