πρωτοσέλιδο
«Ιδεατό το μοντέλο του Ολυμπιακού»

Ο Γιώργος Δέδας, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την κατάκτηση της 3ης θέσης αλλά και για το τι λείπει από τον ΠΑΟΚ έτσι ώστε να καταφέρει να κάνει το παραπάνω βήμα
Για τους πανηγυρισμούς του στο τέλος του αγώνα: «Δεν ήξερα ότι με έπαιρνε η κάμερα. Μου έλεγε ο αδερφός μου, άντε τελειώσατε, γιατί δεν είχαμε προλάβει να τα πούμε, έχει έρθει από την Τουρκία.»
Για την εξέλιξη του αγώνα και το φινάλε: «Φύγαμε πέντε λεπτά πριν την λήξη με εφτά πόντους, φάνηκε ότι το ελέγχαμε, αλλά πάθαμε ένα μπλακ άουτ και ο Άρης μας έφτασε. Το ματς πήγε στον πόντο και έβγαλε την άμυνα ο Κάρτερ.»
Για την εξέλιξη της σειράς με τον Παναθηναϊκό: «Περιμέναμε να κάνουμε έστω μία νίκη. Απλά να πω για εμάς γιατί ήταν τρομερή απώλεια που δεν έπαιξε καθόλου ο Βον. Στάθηκε ο Λάνγκφορντ σας πεντάρι. Υπήρχαν στιγμές που κερδίζαμε, αλλά η διάρκεια μας είναι αυτή. Βασίζαμε πολύ το παιχνίδι μας στον Βον και αυτό μας κόστισε. Ο Παναθηναϊκός ήταν σε μία μεταβατική περίοδο, αλλά εμάς μας πείραξε πιο πολύ η ήττα στο ματς του Κυπέλλου. Δεν περιμέναμε να κερδίσουμε τρεις φορές. Και ο Άρης κέρδισε τον Ολυμπιακό, αλλά αυτές τις ομάδες πρέπει να τις κερδίσεις τρεις φορές σε δέκα μέρες.»
Για την σεζόν συνολικά στον ΠΑΟΚ: «Ήταν καλή χρονιά για το σωματείο. Πήγαμε στο Eurocup βαθμολογικά και δεν μπήκαμε στην διαδικασία να πάρουμε wild card.»
Για το αν θα μπει ο Ιβάν Σαββίδης στον ΠΑΟΚ: «Αυτό που ξέρω και αυτό που λέει και ο Μπάνε είναι ότι ο Σαββίδης βοηθάει. Τώρα αν το κάνει επίσημα ή σε στυλ χορηγικό… Κάθε είδους βοήθεια την θέλουμε. Αλλά και να έρθει για μένα το στυλ λειτουργίας με τον Μπάνε δεν πρέπει να αλλάξει, είναι επιτυχημένο. Ο κόουτς ήταν πέντε χρόνια και υπέγραψε για άλλα πέντε. Οι παίκτες παίρνουν μεταπωλητική αξία και οι ξένοι και οι Έλληνες, όπως ο Τσαϊρέλης, ο Μπόγρης, ο Κούπερ ή ο Πέιν.»
Για το τι λείπει από την ομάδα: «Υπήρχε ένα μεγάλο μείον που όταν είχαμε τα δύο ματς με τον Άρη και τον Παναθηναϊκό έφυγε ο Μπρέμερ, σε κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Η ομάδα πιστεύω είναι καλά δομημένη. Ίσως να μας λείπει λίγο ακόμα βάθος. Η χρονιά φέτος όπως ήταν, πιστεύω ήταν αρκετά καλή. Περάσαμε και στον δεύτερο γύρο του Eurocup. Αυτοί που είναι στην ομάδα ξέρουν το know how για να είναι επιτυχημένη και ανταγωνιστική η ομάδα.»
Για το αν είναι ικανοποιημένες οι ομάδες της τετράδας: «Είχε αρκετά χρόνια ο Άρης να βρεθεί στην τετράδα. Για τον Άρη ήταν καλή συγκυρία. Εμφανίστηκε ένας άνθρωπος να πάρει την ομάδα. Είχαμε εμείς το πλεονέκτημα έδρας και ο Άρης δεν το εκμεταλλεύτηκε γιατί δεν είχε κόσμο. Και εμείς στο γήπεδο μας δεν είχαμε αρκετό κόσμο. Είναι κρίμα να μην έρχεται κόσμος στο γήπεδο. Το λέγαμε και μεταξύ μας. Ο Άρης και η ΑΕΚ έχουν μπει σε μία καινούργια διαδικασία. Του χρόνου πιστεύω θα είναι καλύτερο το πρωτάθλημα.»
Για το αν μπορεί να χτυπηθεί ο Ολυμπιακός: «Ο Ολυμπιακός έχει κάτι που είναι το ιδεατό και προσπαθούμε και εμείς να το φέρουμε στα μέτρα μας. Κρατάει τον κορμό του. Σε εμάς και τον Ολυμπιακό είναι οι Έλληνες. Βρήκε έναν προπονητή που φαίνεται ταιριάζει η χημεία τους. ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή είναι ένα επίπεδο πάνω. Για εμάς είναι πολύ δύσκολο να τους φτάσουμε και να τους κοντράρουμε.»
πρωτοσέλιδο
Διπλό με χαρακτήρα πρωταθλητή ο Δικέφαλος

Την 4η συνεχόμενη νίκη του, εντός και εκτός συνόρων, πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, για την 15η αγωνιστική της Super League 1, μετά τις επιτυχίες του απέναντι σε Αιγάλεω, Πανσερραϊκό και Φερεντσβάρος.
Ο Δικέφαλος μπορεί να αγχώθηκε, αλλά επικράτησε του Παναιτωλικού με 0-1, έχοντας «ήρωα» της τελευταίας στιγμής τον Καμαρά, ο οποίος σκόραρε στο 87’ με κεφαλιά. Ο Μαϊντέβατς έχασε πέναλτι στο 23’, που κέρδισε μετά από διπλό λάθος του Μιχαηλίδη.
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με στόχο να κυριαρχήσει και μόλις στο 2′ έχασε την πρώτη του ευκαιρία. Ο Σορετίρε βρέθηκε σε θέση βολής πλάγια μέσα στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσάβες.Από το 10’ και μετά ο Παναιτωλικός ισορρόπησε και στο 14′ απείλησε με «κεραυνό» του Λαχούντ έξω από την περιοχή, που πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι!
Διπλό λάθος Μιχαηλίδη, χαμένο πέναλτι από τον Μαϊντέβατς
Ακολούθησε στο 15′ χλιαρό σουτ του Ότο που μπλόκαρε ο Τσάβες, ενώ στο 21’ ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι μετά από λάθος και μαρκάρισμα του Μιχαηλίδη στον Μαϊντέβατς. Ο τελευταίος ανέλαβε την εκτέλεση στο 23’, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, χάνοντας μία χρυσή ευκαιρία για να βάλει τον Παναιτωλικό μπροστά στο σκορ.
Στο 27′ ο Σάστρε προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος με σουτ εκτός περιοχής, όμως, ο Τσάβες ήταν σε ετοιμότητα και στο 33′, έπειτα από νέο λάθος του Μιχαηλίδη, ο Παναιτωλικός άγγιξε το 1-0. Η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Έλληνα αμυντικού, στρώθηκε στον Λαχούντ στη μικρή περιοχή και χρειάστηκε η ψύχραιμη επέμβαση του Κοτάρσκι για να παραμείνει το σκορ ισόπαλο. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με σουτ υπό καλές προϋποθέσεις του Μουργκ στο 43′, μετά από στρώσιμο του Σβαμπ, που δεν ανησύχησε τον Τσάβες. Ο Κωνσταντέλιας αντικατέστησε τον Μουργκ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με στόχο ο ΠΑΟΚ να γίνει πιο ουσιαστικός στις επιθέσεις του από τον άξονα. Η πρώτη τελική στην επανάληψη ήρθε στο 54′, με άστοχο σουτ του Σάστρε εκτός περιοχής, πριν στο 58′ ο Ότο χάσει σπουδαία ευκαιρία με πλασέ από την μικρή περιοχή.
Ο Κοτάρσκι «έσωσε» τον Καμαρά
Στο 60’ ο Παναιτωλικός απείλησε από μεγάλο λάθος του Καμαρά, ο οποίος προσπάθησε να γυρίσει προς τα πίσω, ο Λαχούντ βγήκε απέναντι από τον Κοτάρσκι, αλλά ο Κροάτης τον νίκησε. Η επόμενη αξιοσημείωτη φάση καταγράφηκε στο 78’, με γύρισμα του Ζίβκοβιτς στην καρδιά της περιοχής και επέμβαση του Τσάβες προ του επερχόμενου Τισουντάλι.
Ο Τσάβες είπε «όχι» σε σουτ του Ζίβκοβιτς
Δύο λεπτά αργότερα, ο Τσάβες έσωσε με το πόδι στην κλειστή του γωνία, μετά από σουτ του Ζίβκοβιτς και στην επόμενη φάση ο Καμαρά είδε σε κεφαλιά του τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από την εστία.
Λύτρωση στο 87’
Το πολυπόθητο γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε, τελικά, στο 87′. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Μαντί Καμαρά με κεφαλιά ακριβείας έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Παναιτωλικού, γράφοντας το 0-1.
MVP
Ο Καμαρά έκρινε ακόμη ένα ματς του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν με κεφαλιά, μετά τα σημαντικά γκολ του κόντρα σε Ατρόμητο και Λεβαδειακό.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Τσακαλίδης δεν ήρθε αντιμέτωπος με κάποια δύσκολη φάση. Καταλόγισε στο 21’ χωρίς δεύτερη σκέψη το πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού για μαρκάρισμα του Μιχαηλίδη και έβγαλε συνολικά από το τσεπάκι του επτά κίτρινες.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναιτωλικός: Τσάβες, Μπακάκης (63’ Μαυρίας), Παντελάκης, Μαιντέβατς (63’ Λομόνακο), Πέρες, Λαχούντ (81’ Μπελεβώνης), Σιέλης, Μπουζούκης (63΄Λουίς), Τορεχόν, Στάγιτς, Λιάβας.
ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (62’ Μπάμπα), Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Καμαρά, Σβαμπ (62’ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (46’ Κωνστσντέλιας), Σορετίρε (69’ Τισουντάλι), Τσάλοφ (62’ Σαμάτα).
πρωτοσέλιδο
“Έχουμε πολλά προβλήματα και δεν είναι εύκολο να διαχειριστούμε την κατάσταση”

Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου:
«Είμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, έχουμε πολλά προβλήματα και δεν είναι εύκολο να τη διαχειριστούμε. Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι προσπαθώντας να μείνουμε αισιόδοξοι και σε καλό επίπεδο. Να επανέλθουν παίκτες και μέρα με τη μέρα να επιστρέψει το γκρουπ που θα μας οδηγήσει στα αποτελέσματα που θέλουμε».
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Παίξαμε με τον Ολυμπιακό μεσοβδόμαδα χάνοντας τρεις παίκτες, την ίδια στιγμή ο αντίπαλος είχε μία βδομάδα να δουλέψει. Είμαστε υπό συνεχή πίεση, δεν έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε, να προετοιμαστούμε σωστά, δεν έχουμε τη σωστή αντίδραση στο παιχνίδι. Είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε, γνωρίζοντας την κατάσταση».
Ποδόσφαιρο
Οι «κολώνες» και οι «απογοητεύσεις» στις πρώτες 26 αγωνιστικές

Η κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται 7 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό (αφήνουμε στην άκρη την αφαίρεση 7 βαθμών που του επιβλήθηκε πρωτόδικα αφού υπάρχει και η αυριανή εκδίκαση στην Εφέσεων). Το άρθρο εδώ
-
Επικαιρότητα1 έτος ago
Το παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
ΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
Έκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο1 έτος ago
Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
Λουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα5 έτη ago
101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ2 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά