Connect with us

Μπάσκετ

Η απολογιστική συνέντευξη της ΚΑΕ ΠΑΟΚ

paokrevolution

Published

on

karaberis.PNG

 Στην ανάγκη να υπάρχει συσπείρωση σε όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ και στο πλευρό της ομάδας μπάσκετ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο σύμβουλος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ κ.Χρήστος Καραμπέρης κατά τη διάρκεια της απολογιστικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο PAOK Sports Arena.

Ο κ.Καραμπέρης αναφέρθηκε στο έργο της προηγούμενης διοίκησης, που είχε θητεία δύο μηνών (7/7/2019 -6/9/2019), λέγοντας στην αρχική του τοποθέτηση: «Ο απολογισμός γίνεται με σεβασμό απέναντι στην οικογένεια και τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Θέλουμε να εξηγήσουμε τι έγινε τους τελευταίους δύο μήνες και πώς καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας τα προβλήματα της ΚΑΕ. Ζητήσαμε τον έλεγχο και την ενημέρωση, μετά από την εντολή που μας δόθηκε από τον ΑΣ ΠΑΟΚ για να αναλάβουμε την ΚΑΕ. Τα πράγματα ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Κύριο ρόλο πάντα διαδραματίζει το οικονομικό και σε αυτό τον τομέα δεν ήμασταν καλά, αλλά έπρεπε να βρούμε λύσεις».

Συνεχίζοντας ο κ.Καραμπέρης τόνισε: «Ενημερωθήκαμε για όλες τις συμβάσεις που υπήρχαν, με την Watt & Volt με την οποία υπάρχει σε ισχύ μία συνεργασία, αλλά σταματήσαμε τη συνεργασία που είχαμε με το κατάστημα που λειτουργούσε στον Εύοσμο. Είδαμε τα οικονομικά δεδομένα της μπουτίκ τα τελευταία δύο χρόνια, έγινε έλεγχος για τα έσοδα που ήρθαν από τους χορηγούς της ΚΑΕ, τα διαρκείας της περσινής σεζόν, αλλά και το τι θα γίνει φέτος. Είδαμε τις απαιτήσεις της ΚΑΕ για τη νέα σεζόν αλλά και για την καθημερινότητα. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη συντονιστική επιτροπή των συνδέσμων. Τους ενημερώσαμε τους, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, τους ζητήσαμε να μας βοηθήσουν και θα το κάνουν με πράξεις και όχι με λόγια και είπαν πως θα προσπαθήσουν να είναι δίπλα μας. Θα γίνει επίσης και ενημέρωση για το θέμα των ακαδημιών, που λόγω ενός προβλήματος υγεία του κ.Σταυρόπουλου δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί ως τώρα».

Advertisement
Advertisement

Ο κ.Καραμπέρης αναφέρθηκε και στο πρωτοποριακό εγχείρημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με το PAOKTV, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει επαφή σε αρχικό στάδιο γιατί μας ενδιαφέρει το συγκεκριμένο εγχείρημα. Μακάρι να πετύχει και να μπουν όλα τα αθλήματα του ΠΑΟΚ σε αυτό. Φέτος είναι η τελευταία χρονιά της σύμβασης που έχουμε με την ΕΡΤ, εξετάζουμε ήδη το επόμενο βήμα, που θα είναι ένα σημαντικό βήμα για έναν αυτόνομο ΠΑΟΚ και εύχομαι ο κόσμος να το αγκαλιάσει ακόμη περισσότερο».

Στη συνέχεια ο κ.Καραμπέρης αναφέρθηκε επίσης…

Στα οικονομικά της ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Πραγματοποιήθηκε στις 19 Αυγούστου μία συνάντηση στα γραφεία του ΑΣ ΠΑΟΚ. Μέχρι τότε δεν υπήρχε ούτε προπονητής, ούτε παίκτες. Μαζευτήκαμε, άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα και ήθελαν να βοηθήσουν. Μαζέψαμε ένα σεβαστό ποσό, όπως και από τις χορηγίες και τα εισιτήρια διαρκείας. Με αυτά τα χρήματα εξασφαλίσαμε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, πληρώσαμε νυν και παλιούς παίκτες και αποφύγαμε ενδεχόμενα ban. Η ομάδα μπήκε σε μία κανονικότητα. Έγιναν… μαγικά για να υπάρχει σήμερα ο μπασκετικός ΠΑΟΚ. Τα πράγματα θα συνεχίσουν να είναι δύσκολα όσο δεν υπάρχει ιδιοκτήτης. Μέχρι σήμερα τα έσοδα ήταν 225.000 ευρώ, ενώ τα έξοδα μέχρι τις 8/9 ήταν 219.000 ευρώ. Το τελευταίο που προσπαθήσαμε να κάνουμε σαν διοίκηση ήταν να κρατήσουμε τους Έλληνες παίκτες. Έναν παίκτη αναγκαστήκαμε να τον πουλήσουμε. Του προσφέραμε όλες τις εγγυήσεις για να μείνει και να εξασφαλιστεί και ο ίδιος, αλλά ήθελε να φύγει. Κανείς δεν έφυγε από τον ΠΑΟΚ χαρίζοντας χρήματα!

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΑΣ ΠΑΟΚ, τον πρόεδρο Θανάση Κατσαρή και τους κ.κ. Γαλατσόπουλο, Λυσσαρίδη, Φραγκούλη, Ζουρνατσίδη για την καταλυτική τους παρουσία».

Advertisement
Advertisement

Για τη νέα διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Το φορτίο της νέας διοίκησης είναι βαρύ και θα παρακαλούσα να υπάρχει συμπαθητική κριτική απέναντι στα νέα μέλη. Δεν υπάρχει κανένας έμμισθος υπάλληλος. Θα παλέψουμε για το καλύτερο. Είναι δύσκολη η χρονιά. Δε λέω ότι θα κινδυνεύσουμε, αλλά θα πρέπει να βρούμε λύση στο οικονομικό, γιατί η χρονιά θα είναι δύσκολη».

Για τις σχέσεις με τον κ.Σαββίδη: «Καθημερινά υπάρχουν αναφορές στο θέμα Σαββίδη, όμως εμείς είμαστε αναγκασμένοι να βρίσκουμε πόρους από παντού. Εάν θέλει ο κ. Σαββίδης να μας βοηθήσει θα το κάνει. Ο ΠΑΟΚ υπήρχε από πριν. Τότε δε βρίσκαμε λύσεις; Είναι η εύκολη λύση, αλλά πρέπει να «τρέξουμε» να βρούμε λύσεις από παντού. Δεν είναι μόνο ο κ. Σαββίδης ο ΠΑΟΚ. Είναι και αυτός ναι, αλλά όχι μόνο αυτός. Δεν μπορούμε να είμαστε μόνο γύρω από αυτόν. Πρέπει να βγούμε έξω και να βρούμε επενδυτή. Πρέπει να βρούμε χορηγίες. Μπορούμε να αυξήσουμε τα έσοδα. Θέλει τρέξιμο αληθινό και όχι… παραμύθια. Και δεν είναι υπονοούμενο αυτό για τον προηγούμενο πρόεδρο. Γιατί φταίμε όλοι που ήμασταν στην ομάδα. Χρειάζεται συσπείρωση. Δεν την έχουμε στο μπάσκετ. Έχουμε περάσει και χειρότερα. Δεν ρίχνουμε κανένα βάρος στην προηγούμενη διοίκηση και στον Μπάνε Πρέλεβιτς».

Για την βοήθεια των ανθρώπων του ΠΑΟΚ: «Υπάρχουν κάποια πρόσωπα, όπως οι κ. Αμοιρίδης και Τσαλόπουλος, τους οποίους τους «διώξαμε» από κοντά μας. Έπρεπε να είναι στο μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Ποτέ δεν είναι αργά. Ελπίζω μία συγνώμη να αρκεί. Και ο κ. Γαλατσόπουλος έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια αρκετά χρήματα. Δεν πρέπει να αδικούμε και τους δικούς μας ανθρώπους. Όλους αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους έχουμε δίπλα μας, όπως και τον κόσμο και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Για το πως θα πορευτεί από εδώ και πέρα η ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Υπάρχουν κάποια έσοδα. Υπάρχουν χορηγίες. Υπάρχουν και κάποια ραντεβού που είναι να κάνουμε. Θα δούμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε. Θα μας βοηθήσει πολύ ο κόσμος, αν έρθει και πάρει εισιτήριο για να δει τα ματς. Θα παλέψουμε. Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ. Θα την βρούμε την άκρη. Έχουμε περάσει και χειρότερα. Συσπείρωση θέλουμε. Μόνο αυτό. Αυτή είναι η αλήθεια γιατί δεν την έχουμε στο μπάσκετ».

Advertisement
Advertisement
Continue Reading
Advertisement Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μπάσκετ

<Η ΑΕΚ ήταν σε εκπληκτική ημέρα>

paokrevolution

Published

on

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια για τη Basket League και ο Στάθης Νερατζάκης μίλησε για την αναμέτρηση. AΑναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Σίγουρα όταν ο αντίπαλος σουτάρει με 18/32 τρίποντα είναι απόλυτα φυσιολογικό το σκορ να πάει στους 100 πόντους. Οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν εξαιρετικοί από μακριά. Σκοράρανε πολλά και μαρκαρισμένα σουτ. Όταν κάνεις μια προσπάθεια να επιστρέψεις και πληγώνεσαι από τέτοια σουτ αυτό σου… χαλάει το μυαλό. Η ΑΕΚ ήταν σε εκπληκτική ημέρα. Σούταρε με καλύτερο ποσοστό στο τρίποντο παρά στο δίποντο. Αυτό τα λέει όλα».

Continue Reading

Μπάσκετ

Tραγική άμυνα του ΠΑΟΚ και ήττα στα Λιόσια

paokrevolution

Published

on

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα στα Λιόσια από την ΑΕΚ με 99-91 για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ της Basket League, αφήνοντας ανοιχτή την συμμετοχή του στα πλέι οφ.

Οι ασπρόμαυροι είχαν τραγική αμυντική λειτουργία και δέχθηκαν «βομβαρδισμό» τριπόντων, κυρίως από τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, που πέτυχε double-double με 31 πόντους (6/9 τρίποντα), 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 3 λάθη.

Από πλευράς ΠΑΟΚ ξεχώρισε ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ με 28 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 1 λάθος και 9 κερδισμένα φάουλ.

Τα δεκάλεπτα: 28-29, 49-47, 78-68, 99-91

Continue Reading

Μπάσκετ

Με ισχυρό κίνητρο για τη νίκη…

paokrevolution

Published

on

 

Την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στο στόχο της συμμετοχής στα πλέι οφ, θα έχει αύριο ο ΠΑΟΚ mateco που αντιμετωπίζει την ΑΕΚ Betsson. Ο αγώνας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (21/4 στις 17:15) στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας των γηπεδούχων.

O Elvar Fridriksson αναφερόμενος στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και για το κίνητρο που μπορεί να έχει η ομάδα για αυτό τον αγώνα, τόνισε «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας, στην προσπάθεια που κάνουμε για να μπούμε στα πλέι οφ κι αυτό από μόνο του είναι ένα μεγάλο κίνητρο. Χάσαμε και τα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου και αυτό μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για να θέλουμε να κερδίσουμε τον αγώνα της Κυριακής. Κι επειδή είναι σήμερα τα γενέθλια του ΠΑΟΚ, εκτός από το ότι θεωρώ ότι είναι τιμή να είσαι μέρος αυτής της ιστορίας, έχουμε έναν ακόμη λόγο για να κερδίσουμε στο αυριανό παιχνίδι».

Αναφερόμενος στις ιδιαιτερότητες του αγώνα, ο Ισλανδός γκαρντ τόνισε: «Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, γιατί παίζουμε στην έδρα τους, ακόμη κι αν δεν θα υπάρχουν θεατές στο γήπεδο. Θα είναι δύσκολο και για τις δύο ομάδες το άδειο γήπεδο, αλλά θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μόνοι μας εκείνη την ατμόσφαιρα που θα μας δώσει την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να πάρουμε τη νίκη. Πρέπει να προσέξουμε πολύ το transition και την προσπάθειά τους να τρέξουν στο γήπεδο και να δημιουργήσουν εύκολα καλάθια».

Advertisement
Advertisement

Το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας ξεκίνησε με ανάλυση του αντιπάλου με την χρήση βίντεο και προπόνηση με έμφαση την τακτική.

Στην αποστολή που αναχωρεί το απόγευμα για την Αθήνα συμμετέχουν οι καλαθοσφαιριστές:

Marques Townes, Jamuni McNeace, Νίκος Τσιακμάς, Μιχάλης Τσαϊρέλης, Elvar Fridriksson, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Νίκος Αρσενόπουλος, Θοδωρής Σκουλαριώτης, Αριστοτέλης Σωτηρίου, Michal Michalak, Justin Alston και ο Kevin Porter Jr.

Advertisement
Advertisement
Continue Reading
Advertisement Advertisement

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Advertisement Advertisement

Τάσεις