Connect with us

Ποδόσφαιρο

  Φαβορί ο Γιόσιπ Μίσιτς για το βραβείο «Πλάτων Φορόπουλος»

paokrevolution

Published

on

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ όπως κάθε χρόνο «άνοιξε» τη ψηφοφορία μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της σεζόν. Το βραβείο «Πλάτων Φορόπουλος» που τα τελευταία δυο χρόνια κέρδισε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έχει φέτος ξεκάθαρο φαβορί για να το πάρει και δεν είναι άλλος από τον Γιόσιπ Μίσιτς. Ο Κροάτης στις πρώτες ώρες που είναι στον «αέρα» του paokfc.gr η ψηφοφορία έχει συγκεντρώσει το ηγεμονικό 87% και αυτό δεν είναι τυχαίο. Ο Γιόσιπ όλη τη σεζόν και στο διάστημα που αγωνίστηκε ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είχε σαρώσει τις περισσότερες ατομικές διακρίσεις ανά μήνα. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο σχετικό δελτίο Τύπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να διατηρήσει τα κεκτημένα, έμεινε χωρίς τίτλο για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, ενώ στο φινάλε της σεζόν εξασφάλισε τη δεύτερη θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά το UEFA Champions League. Οι μήνες που πέρασαν χαρακτηρίστηκαν από απροσδόκητες εξελίξεις όπως η πανδημία και η καραντίνα, από εμπόδια, ατυχίες κι αναποδιές που δεν συναντώνται εύκολα, ειδικά όλα σε μία σεζόν. Γεγονότα που δοκίμασαν την σωματική και ψυχική αντοχή της ομάδας που στην πραγματικότητα έχει μόνο μία επιλογή. Να βγει πιο δυνατή απ’ όσα βίωσε και να επιστρέψει στην κορυφή. Σ’ αυτό το διαγωνισμό που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, όμως, δεν επικεντρωνόμαστε ούτε στις αναποδιές, ούτε στις δυσκολίες. Το βλέμμα μας είναι στα θετικά. Στο ποδόσφαιρο, στους παίκτες που διακρίθηκαν, που ξεπέρασαν τον εαυτό τους, τα δικά τους όρια και βοήθησαν την ομάδα να νικήσει». Η σχετική ψηφοφορία γίνεται για έβδομη φορά.  Την αρχή είχε κάνει ο Λίνο, που στο φινάλε της καριέρας του έδειξε ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Την δεύτερη ο Εργκούς Κάτσε, από τους ελάχιστους που κατάφερε διακριθεί σε μία άσχημη σεζόν. Την τρίτη ο Γιώργος Τζαβέλλας, ίσως στην κορυφαία σεζόν της καριέρας του. Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Γλύκος, ο οποίος κατέβασε ρολά και ήταν από τους κορυφαίους στον δρόμο της ομάδας για την επιστροφή στους τίτλους και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας 2016-17. Τα τελευταία δύο βραβεία ανήκαν στον Αντελίνο Βιεϊρίνια , που επέστρεψε στην ομάδα και ηγήθηκε στο δρόμο της κυριαρχίας, με δύο σερί νταμπλ στο γήπεδο.

Continue Reading
Advertisement Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ποδόσφαιρο

«Πλέον έχουμε αλλάξει σαν ομάδα, παίξαμε σαν ένα»

paokrevolution

Published

on

Ο Μαγκομέντ Οζντόεφ, μετά την νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στην Μπέτις, μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV και τόνισε ότι πλέον οι ασπρόμαυροι έχουν αλλάξει σαν ομάδα, παλεύοντας σαν ένα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Κάναμε τα πάντα καλά. Παίξαμε σαν ένα, τρέξαμε και παλέψαμε σαν μια μεγάλη ομάδα. Κάθε σεζόν μου στον ΠΑΟΚ, κάνουμε καλή πορεία. Αυτήν την χρονιά, ελπίζω να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να προκριθούμε στον τελικό του κυπέλλου.

Θα έχουμε και τις κακές μας περιόδους μέσα στην σεζόν, είναι φυσιολογικό. Παίζουμε σε κάθε παιχνίδι για την νίκη. Χάσαμε κάποιους βαθμούς λόγω συγκέντρωσης αλλά πλέον έχουμε αλλάξει σαν ομάδα».

Continue Reading

Ποδόσφαιρο

«Το πιο σημαντικό είναι η αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών»

paokrevolution

Published

on

Για την μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπέτις (2-0), το αν ο τωρινός ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερο ταβάνι από κάθε άλλη ομάδα που είχε στον σύλλογο, το ροτέισον και τον ασταμάτητο Σουαλιό Μεϊτέ, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του Δικεφάλου του Βορρά, Ραζβάν Λουτσέσκου.

 

Για την αυτοπεποίθηση που έχει ο ίδιος μετά από τέτοιες εμφανίσεις: «Ένας προπονητής δεν μπορεί να είναι απόλυτα με αυτοπεποίθηση, πάντα πρέπει να είναι on fire. Πρέπει να βλέπει πάντα τον κίνδυνο που έρχεται στο επόμενο ματς. Μιλάω για τη νοοτροπία, την χαλάρωση, την υπερβολική αυτοπεποίθηση, αλλά και για τον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων. Αλλά από την άλλη πλευρά, ένας προπονητής θα πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση και να καταλαβαίνει πλήρως τις δυνατότητες της ομάδας του.

Στο πρώτο μέρος μείναμε καλά στο ματς, δημιουργήσαμε ενδιαφέρουσες φάσεις στο τρανζίσιον, θα μπορούσαμε να τις έχουμε εκμεταλλευτεί καλύτερα και είχα την εντύπωση ότι σεβόμασταν πολύ τον αντίπαλο. Έτσι, κάναμε βήματα πίσω, και έπαιρναν μπάλες στις γραμμές μας. Όμως, ο σωστός τρόπος τοποθέτησης και το έξυπνο παιχνίδι δεν τους επέτρεψε να πάρουν κάτι. Στο δεύτερο μέρος έπρεπε να τολμήσουμε παραπάνω και αυτό συνέβη, η Μπέτις δεν έκανε κάτι, είχε ωραία εναλλαγή μπάλας, αλλά στο ένας εναντίον ενός δεν δημιούργησε κινδύνους. Ίσως είχαμε λίγη πίεση, να προκριθούμε από σήμερα και ότι έπρεπε να κερδίσουμε για να μην παίξουμε την πρόκριση εκτός έδρας. Αλλά η ομάδα πρέπει να έχει αυτή την αυτοπεποίθηση, όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι, ο καθένας στον ρόλο του, να παίζουν με τις δυνατότητες που έχουν, είναι ένας τρόπος δουλειάς που έχουμε και μας ταιριάζει και πρέπει να το κρατήσουμε.

Advertisement
Advertisement
Για το αν ο τωρινός ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερο ταβάνι από κάθε άλλη ομάδα που είχε στον σύλλογο: «Έχετε αυτή τη γνώμη, ξέρετε την γνώμη μου, πρέπει να είμαστε focus στο επόμενο ματς, είναι περίπλοκο αυτό που βλέπουμε, είναι τόσες λεπτομέρειες που το μόνο που μετράει είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αλλά και οι λεπτομέρειες δίνουν το κάτι παραπάνω».

Για τα δυο στοιχεία οι συνδυασμοί στα γκολ, δεν δέχεται ευκαιρίες σοβαρές: «Σίγουρα είναι στο ανώτερο επίπεδο το πνευματικό μκομμάτι και ότι οι παίκτες αισθάνονται καλά σωματικά, είναι ότι ο καθένας βλέπεις την δουλειά που κάνει ο συμπαίκτης σου στο μάξιμουμ και τον παρακινεί να κάνει το ίδιο, Οπότε, η δύναμη η ψυχολογική έρχεται από το ότι βλέπουν όλοι την δουλειά που κάνει ο καθένας».

Για το αν η ομάδα έχει φτάσει εκεί που ήθελε και έλεγε με 18-20 ενεργούς παίκτες: «Αυτό πρέπει να συμβαίνει, δείχνουμε αυτή την περίοδο αυτή την συμμετοχή και την ενότητα, αν και το ροτέισον είναι μικρότερης έκτασης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό έχει να κάνει με ιώσεις και τραυματισμούς έμεναν παίκτες έξω και αναγκάζονταν να παίξουν άλλοι, είναι ένα άλλο είδος ροτέσιον, όχι αυτό με 6-7 παίκτες να αλλάζουν ανά παιχνίδι. Αλλά συνολικά το γκρουπ λειτουργεί μαζί και κάνει μία θυσία όλοι μαζί για την ομάδα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι η πνευματική φρεσκάδα γιατί αν παίξει σε τρία ματς μαζεμένα όταν χρειαστεί να αποφασίσει δεν θα έχει αυτή την ταχύτητα».

Για τον Μεϊτέ που παίζει ασταμάτητα και έχει φρεσκάδα: «Δεν έχει πάντα πνευματική φρεσκάδα, το πρόβλημα με τον Μεϊτέ είναι ότι δεν έχουμε άλλους παίκτες με τα δικά του χαρακτηριστικά να κρατά την θέση και να κόβει με μία πάσα το τρανζίσιον του αντιπάλου, τον πιέσαμε μερικές φορές να παίξει. Το ίδιο έγινε με τον Μπάμπα που όταν έχει ένα ματς ανάμεσα σε συνεχόμενα να ξεκουράζεται, μετά είναι τοπ, ο Οζντόεφ που είναι πολύ καλά και ξέρει ότι ένα ματς μέσα στην εβδομάδα δεν θα το παίξει, ο Κεντζιόρα το ίδιο. Υπάρχουν και εξαιρέσεις που κάνουν θυσίες, όπως ο Τάισον, που παίζει σε όλα τα ματς. Λέω ότι είναι 19 χρονών και τώρα αρχίζει την καριέρα του και είναι πρώτη φορά στην καριέρα του, από πλευράς συνέχειας εμφανίσεων».

Advertisement
Advertisement
Continue Reading

Ποδόσφαιρο

«Πάμε να διεκδικήσουμε την οκτάδα»

paokrevolution

Published

on

Για την μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπέτις (2-0) και την εκτός έδρας δοκιμασία που ακολουθεί με τη Λυών (29/1, 22.00), μίλησε στην κάμερα της COSMOTE TV, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Αντώνης Τσιφτσής.

«Δεν κοιτάζω τα στατιστικά. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, λειτουργούμε καλά και δεχόμαστε λίγες φάσεις. Στην Ευρώπη αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Είμαστε χαρούμενοι που περάσαμε στην επόμενη φάση και τώρα πάμε να διεκδικήσουμε την οκτάδα. Δεν τελειώσαμε εδώ. Χαιρόμαστε σήμερα και από αύριο ξεκινάμε για το επόμενο παιχνίδι. Έχουμε καλή χημεία με τους παίκτες, όλο και καλύτερη όσο παίζουμε περισσότερο. Σήμερα δεν ξέρω αν με άκουγαν με τόσο κόσμο. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να βοηθάω την ομάδα φέτος».

Continue Reading

Τάσεις