Connect with us

Επικαιρότητα

«Εμαθα να ζω με την αμφισβήτηση»

paokrevolution

Published

on

Δεν ζει σε έναν γυάλινο κόσμο ούτε φορά ωτασπίδες όταν αγωνίζεται στην Τούμπα. Η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του από μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ είναι δεδομένη και δεν είναι φαινόμενο που προέκυψε φέτος. 

O Παναγιώτης Γλύκος παραδέχεται ότι υπάρχουν στιγμές που βιώνει μια αδικία αλλά το έχει ξεπεράσει. ««Είμαι στα εννιά χρόνια εδώ και έμαθα να ζω με τις δύσκολες καταστάσεις, δεν θα ήταν περίεργο λοιπόν που θέλω να συνεχίζω στον ΠΑΟΚ. Εμαθα να ζω με την πίεση και την αμφισβήτηση» θα πει και συνεχίζει: «Το θέμα είναι τι χαρακτήρα έχεις. Εγώ αισθάνομαι δυνατός, δεν επηρεάζουμε από όσα ακούγονται για μένα. Ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του άποψη για μένα αλλά και εγώ δεν αφήνω όλα αυτά να με επηρεάσουν. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι των λαθών, πρέπει να είσαι δυνατός και να ξεπερνάς τα λάθη για να προχωρήσεις μπροστά. Το θέμα είναι να παραμείνεις ήρεμος, να περιμένεις τη ευκαιρία χωρίς να δημιουργείς προβλήματα. Να περιμένεις την ευκαιρία να αποδείξεις ότι είσαι άξιος να παίζεις.  Προσπαθούσα μέσα σε λίγες ώρες να ξεπεράσω καταστάσεις που με στεναχωρούσαν. Αυτό έκανα και πέρσι που κατάφερα μετά τον Νοέμβριο να πάρω θέση βασικού».

«Πρόκληση να μπούμε στους ομίλους»
Ο Παναγιώτης Γλύκος δε θέλει να μιλήσει για τίτλους. Στην παρούσα φάση μαζί με όλη την ομάδα επικεντρώνεται στους προκριματικούς του CHL τους οποίους και χαρακτηρίζει πρόκληση: « Είναι η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας δηλαδή τα προκριματικά του CHL. Είναι ένα όνειρο για την ομάδα που δεν το έχει πετύχει δηλαδή να μπει στους ομίλους. Το θέμα είναι να τα καταφέρουμε. Μεγάλη προσδοκία για όλους  μας. Εκεί θέλω να είμαι συγκεντρωμένος και δουλεύουμε σκληρά για αυτό το πράγμα. Να τα δώσουμε όλα για να καταφέρουμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει και να κάνουμε περήφανο και να θυμόμαστε αυτή τη χρονιά για πολλά χρόνια».
–          Στις συζητήσεις με τους συμπαίκτες σου έχεις διακρίνει την πίστη να τα καταφέρετε;
«Από συζητήσεις που έχουμε κάνει, συμφωνούμε ότι στο ποδόσφαιρο τίποτε δεν είναι απόλυτο. Εχουν βρεθεί στους ομίλους ομάδες που δεν τα περίμενες. Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι αντίθετα έχουμε πολλά να κερδίσουμε. Και αν δε τα καταφέρουμε,  έχουμε μια άλλη διοργάνωση που βρισκόμαστε κάθε χρόνο, και επομένως η ομάδα θα συνεχίσει να έχει ευρωπαϊκούς στόχους».
–          Τι έχει αλλάξει σε σχέση με πέρσι;
«Πλέον υπάρχει ένα επιτελείο στην ομάδα που γνωρίζει καλά την ομάδα. Οσοι έχουν πλαισιώσει την ομάδα γνωρίζουν την νοοτροπία του συλλόγου και είναι θετικό αυτό. Είναι χρόνια στην ομάδα του ΠΑΟΚ και πέρασαν και από άλλες θέσεις. Με γνώμονα αυτό οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δουλεύουν με συγκεκριμένο στόχο.  Παράλληλα υπάρχουν πλέον και άνθρωποι  που μπορούν να βοηθήσουν σε πολλο1ύς τομείς  και αυτό πιστεύω ότι είναι σημαντικό για όλους».
–          Δεν ήταν βαρύ για τον ΠΑΟΚ να τερματίζει 40 βαθμούς πίσω από την κορυφή;
«Είναι κάτι που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε. Θεωρώ ότι ανεξάρτητα από το αν είχε καλή ομάδα ο Ολυμπιακός, εμείς αδικήσαμε τον εαυτό μας. Όπως αποδείξαμε με την πορεία μας στα πλέι οφ, αυτή η μεγάλη διαφορά δεν υφίσταται και δεν αποτυπώνει την διαφορά μας. Θα μπορούσαμε να είχαμε μικρότερη διαφορά και έχω την αίσθηση ότι εμείς αδικήσαμε τον εαυτό μας».
–          Το ζητούμενο είναι να μην έχετε και θλάσεις…
«Προσπαθεί η ομάδα να το λύσει και έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά. Δεν είμαστε και μια ομάδα που είχε τη δυνατότητα να έχει τις υποδομές και τις τεχνογνωσίες τα περασμένα χρόνια. Αν δουλέψει λοιπόν αυτό το πρότζεκτ και το θέμα της αποκατάστασης με τα νέα μηχανήματα, όλα θα είναι καλύτερα. Φυσικά υπήρχαν και διάφορες άλλες παράμετροι όπως το ότι υπήρχαν συνεχόμενα ματς. Αλλά πιστεύω ότι θα βελτιωθεί αυτό».
 
 
«Μπορεί να μην θέλουν να ακούσουν την αλήθεια»
Συνεχίζοντας σε ότι αφορά την αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του ο Γλύκος σέβεται αλλά δεν συμφωνεί με όσους τον έχουν στο στόχαστρο: «Πολλά  θέλω να πω και δεν μπορώ με μια λέξη να βγάλω όσα έχω μέσα μου. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα με μεγάλη πίεση. Αν δεν έχεις υπομονή δεν μπορείς να συνεχίσεις σε αυτή την ομάδα. Αν επηρεάζεσαι σκέφτεσαι να φύγεις. Εγώ δεν το κάνω. Είναι θέμα χαρακτήρα να αντέχεις στην πίεση και στην αμφισβήτηση.  Αυτοί που δεν ξέρουν είναι λογικό να έχουν την άποψη τους αλλά η αλήθεια είναι στο άλλο άκρο άρα μιλάμε για μια αδικία την οποία φυσικά εισπράττει ο καθένας διαφορετικά. Συγκεκριμένα για μένα, όταν ακούω πράγματα που δεν ισχύουν με δίνει δύναμη να συνεχίσω να αποδεικνύω ότι κάνουν λάθος. Το ότι αυτή η αλήθεια δεν ακούγεται; Μπορεί να μην θέλουν να την ακούσουν».
 
«Δεν έβγαλα εγώ την ομάδα στα προκριματικά»
Μετριόφρων ο Ελληνας τερματοφύλακας δε θέλησε να σταθεί στην απόκρουση στο σουτ του Πέτριτς με την οποία ουσιαστικά χάρισε στην ομάδα την πρωτιά στα πλέι οφ:  «Ηταν σίγουρα μια από τις καλύτερες στιγμές μας στον ΠΑΟΚ αλλά δεν πιστεύω ότι η δική μου απόκρουση  στο σουτ το Πέτριτς έστειλε την ομάδα στα προκριματικά του CHL.  Μπορεί επειδή η απόκρουση έγινε στο 85’ να θεωρήσει κανείς ότι αυτή η φάση ήταν η πιο σημαντική αλλά το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και όλοι δουλέψαμε για να βρεθεί η ομάδα στα προκριματικά».
–          Συνεχίζεις σε χαμηλούς τόνους τη δουλειά
«Εγώ δίνω τον καλύτερο μου εαυτό καθημερινά. Δεν είναι πρωτόγνωρο για μένα το ότι δεν αρχίζω ως βασικός τερματοφύλακας. Εγώ έχω το κεφάλι χαμηλά, δουλεύω και περιμένω την ευκαιρία μου. Δεν είναι τυχαίο ότι είμαι τόσα χρόνια στην ομάδα και πάντα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για την ομάδα. Μπορεί να αποκτηθεί τερματοφύλακας, αυτό δεν το σκέφτομαι, εγώ θέλω να κάνω τη δουλειά μου».
 
«Παίζει ρόλο και η ατυχία»
Αν και δεν αρχίζει ως βασικός στην αρχή της σεζόν, κατά τη διάρκεια το καταφέρνει. Γιατί δεν έχει κερδίσει τα «πρώτα γάντια» από την αρχή;  «Σίγουρα είναι καλό να υπάρχει ένας βασικός τερματοφύλακας. Αλλά υπάρχουν αρκετοί παράμετροι. Για παράδειγμα εγώ φέτος δεν πέρασα και λίγα με τον τραυματισμό μου. Θα ήθελα λοιπόν να είμαι υγιής και να παίζω. Υπάρχουν φυσικά και τα άλλα παιδιά στη θέση μου που μπορούν να βοηθήσουν. Ισως αν δεν υπήρχαν οι τραυματισμοί να μιλούσαμε διαφορετικά. Εγώ από τις δύσκολες καταστάσεις βγαίνω πιο δυνατός» και συνέχισε:  «Οσο μεγαλώνει ένας τερματοφύλακας αποκτά εμπειρία. Αυτό φυσικά είναι θεωρητικό. Αυτό είναι θέμα δουλειάς και κατά πόσο θα υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια αφού εκεί δείχνεις την απαιτούμενη αγωνιστική προσήλωση και σταθερότητα για να αποδείξεις ότι ωριμάζεις».
 
 
 «Άλλος Ιβιτς ως προπονητής»

Advertisement
Advertisement

Μαζί με τον Μαλεζά και τον Αθανασιάδη έχουν υπάρξει συμπαίκτες του Βλάνταν Ιβιτς τον οποίο πλέον έχουν προπονητή: «Είναι τελείως διαφορετικός σε σχέση με το παρελθόν όταν δηλαδή ήταν ποδοσφαιριστής.   Εχει αλλάξει, άλλο να είσαι προπονητής και άλλος παίκτης. Εχουμε μια διαφορετική σχέση και μιλάμε ανοικτά. Εχει καλή επικοινωνία. Το αν δεν είναι έμπειρος; Εχει να δώσει, έχει δουλέψει με την δεύτερη ομάδα, κατάφερε με το δικό του τρόπο να περάσει αυτά που ήθελε και να βγάλει την ομάδα πρώτη. Μπορεί να γίνει ο προπονητής που θα καταφέρει πολλά πράγματα για ομάδα. Μπορεί για κάποιους να φαίνεται ως ρίσκο, αλλά δεν είναι κακό να παίρνεις ρίσκα αφού μπορεί η ομάδα να καταφέρει πολλά.  Πέρσι ήρθε να αντικαταστήσει έναν άλλο στα μέσα της χρονιάς. Τώρα περνά τα πράγματα που θέλει στην ομάδα. Είναι ένα νέο ξεκίνημα. Κατάφερε να περάσει γρήγορα στα πλέι οφ όσα ήθελε και αυτό είναι κομμάτι που το πιστώνουμε σε αυτόν».  
–          Ποιος είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ;
«Πέρσι οι στόχοι της ομάδας δεν ήταν το πρωτάθλημα. Είχαν μιλήσει για ένα πλάνο. Για να μιλάμε για πρωτάθλημα πρέπει να υπάρχει και η δυνατότητα να το κάνεις. Στην πορεία μπορεί να μιλήσουμε. Στην παρούσα φάση έχουμε την πρόκληση της Ευρώπης. Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι μόνο να κερδίσουμε. Δεν έχουμε την απαιτούμενη εμπειρία σε τέτοιες διοργανώσεις αλλά με τα χρόνια η ομάδα θα καταφέρει να πετύχει αυτόν τον στόχο».  
–          Το ρόστερ πως το βλέπεις;
«Είναι νωρίς να μιλήσεις για το ρόστερ.   Σίγουρα θέλουμε τον χρόνο  μας για να δέσουμε ως σύνολο.  Το ποδόσφαιρο είναι σκληρό άθλημα και πρέπει να κάνεις πολλές θυσίες για να φτάσεις ψηλά. Αλλά ποτέ δεν παύεις να ονειρεύεσαι όσο είσαι εν ενεργεία. Μακάρι να καταφέρουμε και άλλες επιτυχίες με την ομάδα σε προσωπικό επίπεδο».
 

 «Αυτό είναι το απωθημένο μου»
Ο Παναγιώτης Γλύκος είναι εννιά χρόνια στην ομάδα και δεν έχει σηκώσει κούπα. Αυτό είναι και το απωθημένο του: «Το μεγάλο απωθημένο είναι ότι δεν κατάφερα να πανηγυρίσω έναν τίτλο και να τελειώσουμε μια χρονιά και να πανηγυρίσουμε μέσα από την καρδιά μας. Αυτό δεν το έχουμε πετύχει. Εχουμε την φλόγα μέσα μας και δεν μπορούμε να την βγάλουμε στο τέλος της σεζόν πανηγυρίζοντας με την ψυχή μας έναν τίτλο μαζί με τον κόσμο».

Continue Reading
Advertisement Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Επικαιρότητα

Σφυρίζει ο Ζίμπερτ

paokrevolution

Published

on

 

Η UEFA ανακοίνωσε πως διαιτητής της μεθαυριανής αναμέτρησης θα είναι ο Ντάνιελ Ζίμπερτ. Ο 39χρονος ρέφερι ανήκει στην κατηγορία Elite, έχει καθιερωθεί διεθνής διαιτητής της FIFA από το 2015 και θα έχει στο πλάι του ως βοηθούς, τους συμπατριώτες του Γιαν Ζαιντέλ και Ράφαελ Φόλτιν. Τέταρτος θα είναι ο Σβεν Γιαμπλόνσκι, ενώ το VAR θα συντονίζει ο Μάρκο Φριτς με βοηθό τον Σέρεν Στορκς.

Continue Reading

Επικαιρότητα

Το πιστεύουν με πράξεις

paokrevolution

Published

on

 

Μπορεί ο Δικέφαλος μεθαύριο να δίνει τον πρώτο του αγώνα για τη φάση των “8”, μπορεί να πρέπει πρώτα να αποκλείσει την Κλαμπ Μπριζ και στη συνέχεια τον νικητή του ζευγαριού Φιορεντίνα-Βικτόρια Πλζεν για να βρεθεί ξανά στην OPAP ARENA στον τελικό του Conference League όμως φίλοι του ΠΑΟΚ πιστεύουν πως η ομάδα τους θα είναι εκεί στον μεγάλο τελικό! Πώς το αποδεικνύουν στην πράξη; Από σήμερα  άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα της UEFA για αγορά εισιτηρίων του μεγάλου τελικού και ήδη φίλοι του ΠΑΟΚ έσπευσαν να αγοράσουν. Προφανώς σκεφτόμενοι πως τα 8.800 εισιτήρια που θα πάρει η ομάδα αν φτάσει στον τελικό θα είναι ελάχιστα μπροστά στη ζήτηση.

Continue Reading

Επικαιρότητα

Tο κάλεσμα από την Θύρα 4

paokrevolution

Published

on

ΘΥΡΑ 4 – ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Μετά και το άκρως πορωτικο (με βουλγάρικη υπογραφή) διπλό στη Λεωφόρο, ο Π.Α.Ο.Κ. δείχνει φέτος πως δεν τα παρατάει και κυνηγάει με λύσσα δύο στόχους. Χρέος μας ως οπαδοί να στηρίξουμε την ομάδα μέχρι τέλους με όλες μας τις δυνάμεις. Παρά το γεγονός ότι είχαμε κάποιες άσχημες στιγμές μέσα στη χρονιά, οι οποίες και πλήγωσαν τον κόσμο, οι παίκτες και ο μάγκας προπονητής μας δίνουν ότι έχουν στο γήπεδο και τους το αναγνωρίζουμε. Αυτό πρέπει να φανεί ξεκάθαρα και έμπρακτα στα εναπομείναντα παιχνίδια, αρχής γενομένης από το ματς αύριο στις 19:30 με τη Λαμία.

Με δεδομένο ότι ο Π.Α.Ο.Κ. πορεύεται μόνος του και κανένας δεν θα του χαριστεί, σε αντίθεση με τον βασικό του συνδιεκδικητή , κάθε ένα από τα 8 παιχνίδια μέχρι το τέλος λογίζονται ως τελικοί. Καλό θα είναι ο ΛΑΟΣ μας να κλείσει τα αυτιά και τα μάτια στους φαφλατάδες των διαφόρων μέσων και να ξεχάσει προς στιγμήν την Ευρώπη και την εκστρατεία στο Βέλγιο, γιατί αύριο έχουμε αγώνα.

Συνεχίζουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας και προσγειωμένοι στο έδαφος ώστε ο Μάιος να μας βρει τροπαιούχους. Στον ΠΑΟΚτση δεν ταιριάζει η αλαζονεία, είναι γνωστό ότι όσες φορές αντιμετωπίσαμε τα πράγματα έτσι το πληρώσαμε ακριβά.
Για να δώσουμε τη μάχη στη Φιλαδέλφεια χρειαζόμαστε το τρίποντο αύριο, σε μια γεμάτη Τούμπα που τα τσιμέντα θα τρίζουν. Ο ΛΑΟΣ πρέπει να κάνει το χρέος του και να δώσει φτερά στην ομάδα, καθώς οι μεγάλες μάχες είναι μπροστά μας.
ΛΑΕ ΤΟΥ Π.Α.Ο.Κ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΥΡΙΟ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΠΑ

Advertisement
Advertisement
Continue Reading
Advertisement Advertisement

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Advertisement Advertisement

Τάσεις