πρωτοσέλιδο
“Δεν ξέρω αν θα… μας δώσει άλλη ευκαιρία”

Ρεαλιστής ο Άγγελος Αναστασιάδης παραδέχθηκε πως η υπόθεση πρόκριση πλέον είναι στόχος που δύσκολα να επιτευχθεί. Σημείωσε όμως ότι δεν έχει κανένα παράπονο από τους ποδοσφαιριστές του που είναι “κομμάτια από την στεναχώρια” όπως σημείωσε. Στην αρχική του τοποθέτηση ο Μακεδόνας τεχνικός σημείωσε:
” Δεν πρέπει να έχουμε παράπονο από τα παιδιά. Κάναμε αυτό που έπρεπε απλώς δεν βάζαμε την μπάλα στα δίχτυα. Είμαι πολύ απογοητευμένος γιατί έκαναν μεγάλη προσπάθεια και ευκαιρίες. Δεχτήκαμε στην πρώτη επίθεση του αντιπάλου γκολ, στη συνέχεια κάναμε ευκαιρίες αλλά μάλλον δεν… ήθελε. Δεν είμαι στεναχωρημένος από το αποτέλεσμα, όσο για την προσπάθεια των παιδιών που δεν επιβραβεύτηκε. Αν και μετά την ήττα από την Καλαμαριά εξαρτιόμασταν από τα αποτελέσματα των άλλων. Μάλλον, όμως, ο ένας στόχος τελειώνει, δεν ξέρω αν θα… μας δώσει ακόμη μία ευκαιρία”.
Ο Αναστασιάδης ιεραρχώντας τους στόχους του ΠΑΟΚ πριν από μερικές μέρες είχε θέσει αυτόν του κυπέλλου στην 3η θέση. Ρωτήθηκε αν και οι παίκτες του έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στο πρωτάθλημα: “Το Κύπελλο είναι ένας στόχος τον οποίο δεν μπορείς να τον βάλεις στην άκρη. Εγώ πάντα, βέβαια, τον είχα ως τρίτο στόχο, αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Δεν σημαίνει όμως επειδή είναι τρίτος στην ιεράρχηση θα τον παραμελήσουμε. Στο πρώτο παιχνίδι (σ.σ. με την Καλαμαριά) κάναμε κάποιες αλλαγές που ήταν επιβεβλημένες. Κάποια στιγμή σας το έλεγα ότι είμαστε οριακά και όταν δεν έχεις καθαρό μυαλό, που αυτό εξαρτάται από την κούραση, τις εύκολες φάσεις τις κάνεις δύσκολες. Είμαι στεναχωρημένος γιατί σήμερα, παρά την προσπάθεια, δεν πήραμε τίποτα”.
Για το ότι δεν προχώρησε σε πολλές αλλαγές και αν αυτό δείχνει κάτι σε ότι αφορά τις σκέψεις του για το ρόστερ είπε: “Αν βάλει το γκολ ο Αθανασιάδης εκεί, που θέλει προσπάθεια να την βγάλεις έξω, θα λέγαμε ότι έγινε ανατροπή. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε κάποια πράγματα, δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης. Πρέπει να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα. Πρέπει να δούμε τις αντοχές αυτών των παιδιών. Αυτό κάποια στιγμή το πληρώνεις, πρέπει να πάθεις για να μάθεις. Δεν ήταν θέμα κούρασης σήμερα, είχαμε κάποιες φάσεις που έπρεπε να γίνουν γκολ”.
Σχολιάζοντας την αλλαγή του Μάρτενς στο ημίχρονο είπε: “Ο Μάρτενς είχε τρεις τελικές, θα μπορούσε να βάλει γκολ στις φάσεις που είχε. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν έπαιξε, μην κολλάμε σε έναν παίκτη. Ξεκίνησε γιατί θέλαμε να είμαστε πιο δυνατοί στον αέρα, ξέραμε ότι θα είχαμε αρκετά στημένα. Κερδίσαμε αρκετά αλλά δεν καταφέραμε να βάλουμε ένα γκολ έτσι” και κατέληξε: “Εγώ θέλω τα αρνητικά να τα κάνω θετικά. Είναι βέβαια ένα αρνητικό αποτέλεσμα στην έδρα μας. Πρέπει πάντως να ζήσουμε με αυτό και να προχωρήσουμε. Δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή”.
πρωτοσέλιδο
Διπλό με χαρακτήρα πρωταθλητή ο Δικέφαλος

Την 4η συνεχόμενη νίκη του, εντός και εκτός συνόρων, πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, για την 15η αγωνιστική της Super League 1, μετά τις επιτυχίες του απέναντι σε Αιγάλεω, Πανσερραϊκό και Φερεντσβάρος.
Ο Δικέφαλος μπορεί να αγχώθηκε, αλλά επικράτησε του Παναιτωλικού με 0-1, έχοντας «ήρωα» της τελευταίας στιγμής τον Καμαρά, ο οποίος σκόραρε στο 87’ με κεφαλιά. Ο Μαϊντέβατς έχασε πέναλτι στο 23’, που κέρδισε μετά από διπλό λάθος του Μιχαηλίδη.
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με στόχο να κυριαρχήσει και μόλις στο 2′ έχασε την πρώτη του ευκαιρία. Ο Σορετίρε βρέθηκε σε θέση βολής πλάγια μέσα στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσάβες.Από το 10’ και μετά ο Παναιτωλικός ισορρόπησε και στο 14′ απείλησε με «κεραυνό» του Λαχούντ έξω από την περιοχή, που πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι!
Διπλό λάθος Μιχαηλίδη, χαμένο πέναλτι από τον Μαϊντέβατς
Ακολούθησε στο 15′ χλιαρό σουτ του Ότο που μπλόκαρε ο Τσάβες, ενώ στο 21’ ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι μετά από λάθος και μαρκάρισμα του Μιχαηλίδη στον Μαϊντέβατς. Ο τελευταίος ανέλαβε την εκτέλεση στο 23’, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, χάνοντας μία χρυσή ευκαιρία για να βάλει τον Παναιτωλικό μπροστά στο σκορ.
Στο 27′ ο Σάστρε προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος με σουτ εκτός περιοχής, όμως, ο Τσάβες ήταν σε ετοιμότητα και στο 33′, έπειτα από νέο λάθος του Μιχαηλίδη, ο Παναιτωλικός άγγιξε το 1-0. Η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Έλληνα αμυντικού, στρώθηκε στον Λαχούντ στη μικρή περιοχή και χρειάστηκε η ψύχραιμη επέμβαση του Κοτάρσκι για να παραμείνει το σκορ ισόπαλο. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με σουτ υπό καλές προϋποθέσεις του Μουργκ στο 43′, μετά από στρώσιμο του Σβαμπ, που δεν ανησύχησε τον Τσάβες. Ο Κωνσταντέλιας αντικατέστησε τον Μουργκ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με στόχο ο ΠΑΟΚ να γίνει πιο ουσιαστικός στις επιθέσεις του από τον άξονα. Η πρώτη τελική στην επανάληψη ήρθε στο 54′, με άστοχο σουτ του Σάστρε εκτός περιοχής, πριν στο 58′ ο Ότο χάσει σπουδαία ευκαιρία με πλασέ από την μικρή περιοχή.
Ο Κοτάρσκι «έσωσε» τον Καμαρά
Στο 60’ ο Παναιτωλικός απείλησε από μεγάλο λάθος του Καμαρά, ο οποίος προσπάθησε να γυρίσει προς τα πίσω, ο Λαχούντ βγήκε απέναντι από τον Κοτάρσκι, αλλά ο Κροάτης τον νίκησε. Η επόμενη αξιοσημείωτη φάση καταγράφηκε στο 78’, με γύρισμα του Ζίβκοβιτς στην καρδιά της περιοχής και επέμβαση του Τσάβες προ του επερχόμενου Τισουντάλι.
Ο Τσάβες είπε «όχι» σε σουτ του Ζίβκοβιτς
Δύο λεπτά αργότερα, ο Τσάβες έσωσε με το πόδι στην κλειστή του γωνία, μετά από σουτ του Ζίβκοβιτς και στην επόμενη φάση ο Καμαρά είδε σε κεφαλιά του τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από την εστία.
Λύτρωση στο 87’
Το πολυπόθητο γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε, τελικά, στο 87′. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Μαντί Καμαρά με κεφαλιά ακριβείας έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Παναιτωλικού, γράφοντας το 0-1.
MVP
Ο Καμαρά έκρινε ακόμη ένα ματς του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν με κεφαλιά, μετά τα σημαντικά γκολ του κόντρα σε Ατρόμητο και Λεβαδειακό.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Τσακαλίδης δεν ήρθε αντιμέτωπος με κάποια δύσκολη φάση. Καταλόγισε στο 21’ χωρίς δεύτερη σκέψη το πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού για μαρκάρισμα του Μιχαηλίδη και έβγαλε συνολικά από το τσεπάκι του επτά κίτρινες.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναιτωλικός: Τσάβες, Μπακάκης (63’ Μαυρίας), Παντελάκης, Μαιντέβατς (63’ Λομόνακο), Πέρες, Λαχούντ (81’ Μπελεβώνης), Σιέλης, Μπουζούκης (63΄Λουίς), Τορεχόν, Στάγιτς, Λιάβας.
ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (62’ Μπάμπα), Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Καμαρά, Σβαμπ (62’ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (46’ Κωνστσντέλιας), Σορετίρε (69’ Τισουντάλι), Τσάλοφ (62’ Σαμάτα).
πρωτοσέλιδο
“Έχουμε πολλά προβλήματα και δεν είναι εύκολο να διαχειριστούμε την κατάσταση”

Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου:
«Είμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, έχουμε πολλά προβλήματα και δεν είναι εύκολο να τη διαχειριστούμε. Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι προσπαθώντας να μείνουμε αισιόδοξοι και σε καλό επίπεδο. Να επανέλθουν παίκτες και μέρα με τη μέρα να επιστρέψει το γκρουπ που θα μας οδηγήσει στα αποτελέσματα που θέλουμε».
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Παίξαμε με τον Ολυμπιακό μεσοβδόμαδα χάνοντας τρεις παίκτες, την ίδια στιγμή ο αντίπαλος είχε μία βδομάδα να δουλέψει. Είμαστε υπό συνεχή πίεση, δεν έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε, να προετοιμαστούμε σωστά, δεν έχουμε τη σωστή αντίδραση στο παιχνίδι. Είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε, γνωρίζοντας την κατάσταση».
Ποδόσφαιρο
Οι «κολώνες» και οι «απογοητεύσεις» στις πρώτες 26 αγωνιστικές

Η κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται 7 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό (αφήνουμε στην άκρη την αφαίρεση 7 βαθμών που του επιβλήθηκε πρωτόδικα αφού υπάρχει και η αυριανή εκδίκαση στην Εφέσεων). Το άρθρο εδώ
-
Επικαιρότητα1 έτος ago
Το παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
ΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
Έκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
Λουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα5 έτη ago
101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ2 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά