Διάφορα
Δεκαέξι χρόνια από το βράδυ που ο διάολος έσπασε το ποδάρι του!
Δεκαέξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την κατάκτηση του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Όταν η αρμάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς σκορπούσε με 4-2 τους ερυθρόλευκους του Τάκη Λεμονή. Τότε που ο Κόκκαλης, παραμονές του αγώνα δήλωνε ότι ο Ολυμπιακός θα χάσει το Κύπελλο μόνο αν ο διάολος σπάσει το πόδι του. Το έσπασε και ο ΠΑΟΚ τον τιμώρησε!
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό όταν ο Εγκωμίτης με ένα ασύλληπτο σουτ παραβίασε για πρώτη φορά την εστία του Ελευθερόπουλου. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός του ΠΑΟΚ παράταξε την ομάδα του μόνο με τον Γιαννάκη Οκκά επιθετικό και με ένα σχήμα 3-6-1. Ο Κύπριος όμως επιθετικός άξιζε για… δέκα. Μαζί με το συμπατριώτη του Γιώτη Εγκωμίτη αλλά και όλη την ομάδα του ΠΑΟΚ κάλυψαν όλα τα μήκη και πλάτη του αγωνιστικού χώρου και «κατάπιαν» πολλά χιλιόμετρα.
Οι «ερυθρόλευκοι» του Τάκη Λεμονή αιφνιδιάστηκαν με όλη τη σημασία της λέξης, αφού δεν περίμεναν ότι μπορούσε να βρεθεί απέναντί τους μία τόσο καλή ομάδα. Ωστόσο, για τον Ολυμπιακό αυτή η βαριά ήττα με 4-2 οφείλεται και στην επιθετική του δυστοκία. Η ομάδα που φέτος πέταγε φωτιές στην επίθεση έχανε τα γκολ πάνω στη γραμμή. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν τόσο με τον Αλεξανδρή στο 15ο λεπτό όσο και με τον Γιαννακόπουλο στην κλασικότερη ευκαιρία του αγώνα, όταν ο διεθνής μεσοεπιθετικός πέρασε και τον Κόβιτς και πλάσαρε άουτ…
Ο Αυστραλοκροάτης τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ κάλυψε και με το παραπάνω το κενό του Τοχούρογλου και, όποτε χρειάστηκε, ήταν εκεί και είπε όχι σε αρκετές ακόμη «ερυθρόλευκες» επιθέσεις. Ο «δικέφαλος του Βορρά» συνέχισε να παίζει με χαρακτηριστική άνεση και ευκολία το σύστημα των αντεπιθέσεων απέναντι σε μια παραπαίουσα άμυνα του Ολυμπιακού. Έτσι στο 31ο λεπτό ο Μπορμπόκης εκμεταλλεύτηκε ασθενή απόκρουση του Ελευθερόπουλου σε σουτ του Καφέ και έγραψε το 2-0.
Ο Ολυμπιακός είχε και πάλι την ευκαιρία να μπει στο ματς όταν στο 45ο λεπτό ο Αλεξανδρής βρέθηκε απέναντι στον Κόβιτς, αλλά πλάσαρε πάνω του. Την ευκαιρία να κάνει και το 3-0 είχε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και ο Γεωργιάδης, αλλά αστόχησε μπροστά στον Ελευθερόπουλο.
Ό,τι δεν κατάφερε όμως ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου το σημείωσε στο 46ο λεπτό στην αρχή της επανάληψης, όταν συνδυάστηκε θαυμάσια με τον Εγκωμίτη και πλάσαρε εύστοχα στην εστία του Ελευθερόπουλου σημειώνοντας το 3-0 και βάζοντας ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες των παικτών του Τάκη Λεμονή.
Στο 65 ακυρώθηκε σωστά γκολ του Αλεξανδρή ως οφσάιντ, ενώ ο Ολυμπιακός μείωσε (3-1) στο 78 με πέναλτι του Τζόρτζεβιτς (ο Κόβιτς ανέτρεψε τον Ζιοβάνι). Ο Δημήτρης Ναλιτζής ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1 στο 85, ενώ το τελικό σκορ έγραψε ο Λάμπρος Χούτος στις καθυστερήσεις του αγώνα.
Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης (46 Πατσατσόγλου), Γεωργάτος (69 Λουτσιάνο), Κωστούλας, Ανατολάκης, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Ζε Ελίας, Νινιάδης (46 Χούτος), Ζιοβάνι, Αλεξανδρής.
ΠΑΟΚ: Κόβιτς, Κατσαμπής, Αμπονσά (46 Κουλακιώτης), Ουντέζε, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Εγκωμίτης, Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης (79 Ναλιτζής), Καφές, Οκκάς (88 Σπάσιτς).
Δείτε το video
Διάφορα
Πέθανε ο μπαμπάς του Γιαννάκη, Λουκάς Μήλιος
Μια πολύ δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή το πρωί της Τρίτης (14/10). Σε ηλικία 71 ετών έφυγε από την ζωή ο Λουκάς Μήλιος, ο πατέρας του Γιαννάκη, του πιο εμβληματικού οπαδού του ΠΑΟΚ. Ο εκλιπών πάλευε τα 2,5 τελευταία χρόνια με την επάρατη νόσο, δίνοντας με αξιοπρέπεια έναν προσωπικό αγώνα και χωρίς να σταματήσει ούτε λεπτό να στηρίζει τον γιο του και την αγάπη του για τον Δικέφαλο.
Τις τελευταίες μέρες η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί και είναι χαρακτηριστικό ότι η απουσία πατέρα και γιου από το πρόσφατο μνημόσυνο για τα έξι αδικοχαμένα αετόπουλα στα Τέμπη δεν είχε περάσει απαρατήρητη, αφού ο αείμνηστος Λουκάς και ο Γιαννάκης ήταν πάντα εκεί, όπως ήταν πάντα εκεί όπου έδιναν αγώνα τμήματα του ΠΑΟΚ ή αθλητές του συλλόγου.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη (15/10) στις 13:00 στα κοιμητήρια της Μαλακοπής.
«Η Οικογένεια του ΠΑΟΚ, με θλίψη, αποχαιρετά τον Λουκά Μήλιο, πατέρα του πιο πιστού φιλάθλου μας, Γιαννάκη, και εκφράζει τα συλλυπητήρια της στους οικείους του. Ο Λουκάς Μήλιος ήταν σε όλη του τη ζωή δίπλα στην ομάδα, δίνοντας ζωή στον γιό του, Γιαννάκη, ο οποίος την αντλούσε μέσα από τα τέσσερα ιερά γράμματα του Συλλόγου μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…», έγραψε σε ανάρτησή του ο ΑΣ ΠΑΟΚ.
Διάφορα
ΣΦ ΠΑΟΚ Θύρα 4: Ανακοίνωσε οδική εκδρομή για τον αγώνα με τη Λιλ
Ο ΣΦ ΠΑΟΚ Θύρα 4 εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας ενημερώνει για τη διοργάνωση οδικής εκδρομής στη Γαλλία για τον εκτός έδρας αγώνα με τη Λιλ στις 23 Οκτωβρίου. Αναλυτικά:
«Ο Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. ΘΥΡΑ 4 ενημερώνει τα μέλη του και το λαό του Π.Α.Ο.Κ. ότι διοργανώνει οδική εκδρομή στην Γαλλία με 2 διανυκτερεύσεις για την αναμέτρηση του Europa League στις 23/10 μεταξύ της Λιλ – Π.Α.Ο.Κ. στο Στάδιο Πιερ Μορουα. Πληροφορίες εγγραφές στα γνωστά πρόσωπα και τηλέφωνα.
Η οδική μας εκδρομή περιλαμβάνει 2 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο και τα εισιτήρια του αγώνα τα οποία είναι εξασφαλισμένα».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διάφορα
Κανείς δεν ξέχασε τα έξι αετόπουλα
Συναισθηματικά φορτισμένο θα είναι το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας.
Η αναμέτρηση των δύο ομάδων συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση 26 ετών από την μαύρη μέρα στην ιστορία του Δικεφάλου, όταν έξι οπαδοί του έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και ενώ επέστρεφαν από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα.
-
Επικαιρότητα2 έτη agoΤο παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΈκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΗ ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο3 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΛουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα6 έτη ago101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ3 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά
