Ποδόσφαιρο
Αύριο η απόφαση
Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ενημέρωσε ότι αύριο τελικώς θα βγάλει την απόφαση της σε ότι αφορά τόσο την υπόθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ όσο και εκείνης του Παναθηναϊκού.
Στην ΠΑΕ περίμεναν σήμερα τα νέα από την ΕΠΟ αλλά τελικώς θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι αύριο το απόγευμα. Θυμίζουμε ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έχει ζητήσει την τιμωρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό όπου πρωτοδίκως ο ΠΑΟΚ είχε τιμωρηθεί με 20.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
Την άλλη Τετάρτη η απόφαση για τον Παναθηναϊκό
Ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ βρέθηκαν την Τετάρτη οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθεια ανατροπής της ποινής που τους είχε επιβληθεί πρωτοδίκως για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Η υπερασπιστική γραμμή των “πρασίνων” βασίστηκε στα όσα είχαν υποστηρίξει στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League. Ότι δηλαδή η διοίκηση του “τριφυλλιού” έκανε τ’ αδύνατα δυνατά για να αποφευχθούν τα επεισόδια τηρώντας το αυστηρό πλαίσιο και επέρριψε τις ευθύνες στην Αστυνομία και στον Βαγγέλη Μαρινάκη για την εκτός σχεδίου απόφασή του να καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού και να κάνει βόλτα στον αγωνιστικό χώρο.
Τον Γιάννη Κάρμη συνόδευσε ο Γιάννη Ηρειώτης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι “ο κ.Περέιρα περπατούσε μάγκικα με το χέρι στην τσέπη λες και έκανε βόλτα στα Καμίνια” και πως προκάλεσε.
Ο Παναθηναϊκός έχει την ευχέρεια μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι να υποβάλει υπόμνημα. Η απόφαση θα εκδοθεί την επόμενη Τετάρτη. Ουσιαστικά οι “πράσινοι” διεκδικούν τους τρεις βαθμούς που έχασαν πρωτόδικα και τη μείωση του προστίμου.
Ποδόσφαιρο
Οι διαπιστώσεις αλλά και τα γκάζια του Λουτσέσκου

Μπορεί η προπόνηση της Δευτέρας να μην είχε μεγάλη ένταση όμως αυτό δεν συνέβη και σήμερα στην Νέα Μεσημβρία. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ «έτρεξε» αρκετά τους ποδοσφαιριστές του ενώ αρκετές φορές διέκοψε την προπόνηση για αυτά που δεν του άρεσαν. Λίγο πριν αρχίσει το πρόγραμμα, τους μάζεψε και μεταξύ άλλων σημείωσε πως η χθεσινή προπόνηση του έδειξε για μια ακόμη φορά πως η ομάδα δεν υστερεί σε φυσική κατάσταση και αυτό είναι το πιο σημαντικό τώρα που κρίνονται όλα. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης και ενώ σε κάποιο σημείο της είχαμε τελειώματα σε μικρή εστία, διαπίστωσε πως ενώ ο επιθετικός είχε βγει μπροστά για να τελειώσει η φάση δεν τον ακολούθησαν οι συμπαίκτες του και φωνάζοντας σημείωσε: «Ακολουθούμε, ακολουθούμε, ακολουθούμε δεν βλέπουμε ώστε να υπάρχουν περισσότερες επιλογές…» Δεν έλειψαν και τα «μπράβο» με τον Λουτσέσκου να ζητά το τέλειο αφού την Κυριακή ο Δικέφαλος θέλει μόνο νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό για να συνεχίζει σε πρώτη φάση να ελπίζει σε αποφυγή της τέταρτης θέσης.
Ποδόσφαιρο
Δεν έχει απουσιάσει ΠΟΤΕ ο Κεντζιόρα από τρία σερί ματς

O Τόμας Κετζιόρα έχει αποδειχθεί και με το σπαθί του σε έναν από τους πιο χρήσιμους ποδοσφαιριστές της ομάδας.
Αυτό φαίνεται και από το σερί αγώνων και ειδικά την περσινή χρονιά που ήταν ασταμάτητος και ελάχιστες φορές πήρε ανάσα. Στο εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ όπου κλήθηκε να παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας στην πρεμιέρα των πλέι οφ αντικαταστάθηκε αφού είχε νιώσει ενοχλήσεις και όπως αποδείχθηκε είχε υποστεί μυικό τραυματισμό.
Ο Κεντζιόρα δεν έπαιξε στα άλλα δυο ματς με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και μένει να φανεί αν θα προλάβει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για την 4η αγωνιστική. Ποτέ ο Πολωνός στην καριέρα του στον ΠΑΟΚ δεν έχει απουσιάσει από τρεις συνεχόμενους αγώνες. Το αξιοσημείωτο είναι πως επίσης ΠΟΤΕ δεν απουσίασε από δυο συνεχόμενα ματς Πρωταθλήματος.
Φέτος σε όσα ματς έπαιξε στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος δεν αντικαταστάθηκε ενώ μόνο σε ένα εξ αυτών, στο εκτός έδρας ματς με τον ΟΦΗ ήταν εκτός αποστολής. Άλλες τρεις φορές είχε μείνει εκτός αλλά όχι σε συνεχόμενους αγώνες.
Προφανώς και εδώ που φτάσαμε με τον ΠΑΟΚ να θέλει να αποφύγει την 4η θέση η επιστροφή του φαντάζει… βάλσαμο και μένει να φανεί αν θα μπει σε φουλ ρυθμούς από τη Δευτέρα που η ομάδα επιστρέφει στις προπονήσεις.
Ποδόσφαιρο
11η Μαϊου: ημερομηνία ορόσημο για τον Αντρέ!

Στις 11 Μαΐου πέφτει η αυλαία για τα πλέι οφ καθώς θα διεξαχθεί η 6η και τελευταία αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται την ΑΕΚ. Απαντες εύχονται σε εκείνο το ματς ο Δικέφαλος να παλεύει για την κατάκτηση τουλάχιστον της 3ης θέσης που κάτω από υπό προϋποθέσεις δίνει εισιτήριο για το Europa League (αυτό δεν θα ισχύσει αν κατακτήσει το Κύπελλο ο ΟΦΗ).
Αυτή όμως η ημερομηνία είναι ορόσημο για τον εμβληματικό αρχηγό του ΠΑΟΚ τον Αντρέ Βιεϊρίνια. Θα είναι η τελευταία φορά που θα πατήσει ως ποδοσφαιριστής τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου που λάτρεψε αλλά και λατρεύτηκε.
Advertisement
Ο Αντρέ έζησε μεγάλες στιγμές… Κατέκτησε μεταξύ άλλων και το αήττητο Πρωτάθλημα και κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει εκείνη τη χρονιά το ματς με τον Λεβαδειακό. Πριν από μερικές εβδομάδες είχε υποστεί ρήξη χιαστού, όμως μπήκε στην αποστολή και έγινε αλλαγή για τα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης ζώντας την πιο συγκλονιστική στιγμή της καριέρας του.
Τώρα, στις 11 Μαΐου θα είναι η ώρα όχι του αποχαιρετισμού αλλά της αυλαίας σε μια σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα. Την επόμενη φορά πιθανώς να βρεθεί στο γήπεδο με… κοστούμι ή τέλος πάντων χωρίς τα ποδοσφαιρικά παπούτσια αφού είναι δεδομένο πως θα αναλάβει πόστο στην ομάδα. Το ποιο θα είναι αυτό; Θα το μάθουμε με το τέλος της σεζόν.
-
Επικαιρότητα1 έτος ago
Το παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
ΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
Έκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο2 έτη ago
Λουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα5 έτη ago
101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ2 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά