Α.Σ ΠΑΟΚ
ΑΣ ΠΑΟΚ: «Καταγγέλουμε την πρόθεση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί»
Ο «ασπρόμαυρος» Ερασιτέχνης, μέσω της ανακοίνωσής του, καλεί όλα τα προσφυγικά σωματεία, τις προσφυγικές ενώσεις, τις προσφυγικές ομάδες, αλλά και τον καθένα προσωπικά να ενωθούν και να αποτρέψουν τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΣ ΠΑΟΚ αναφέρει:
«Ο ΠΑΟΚ, το μεγάλο προσφυγικό σωματείο, με σεβασμό στην ιστορία του και με βαρύ το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στην διατήρηση αναλλοίωτης της κληρονομιάς του, αισθάνεται την ανάγκη να τοποθετηθεί και να καταγγείλει την πρόθεση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
Η Αγία Σοφία, συνεχίζει να κρατάει ακόμα και σήμερα ζωντανό τον πολιτισμό του βυζαντινού ελληνισμού. Λειτούργησε για πρώτη φορά το 537 μ.Χ., με την τελευταία λειτουργία της ως χριστιανικός ναός να πραγματοποιείται το 1919, 466 ολόκληρα χρόνια μετά την Άλωση της Πόλης. Ας μην ξεχνάμε ότι από το 1934 και έπειτα λειτουργεί ως μουσείο.
Το 1985, η Αγία Σοφία αναδείχθηκε σε Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και από τότε τελεί υπό την προστασία της UNESCO, ωστόσο ποτέ δε δόθηκε ένα «τέλος» στις προθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης περί μετατροπής της σε τζαμί.
Εν έτει 2020, για ακόμη μία φορά, η κυβέρνηση της Τουρκίας εκδηλώνει την ίδια πρόθεση, η οποία, ωστόσο, δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη…
Ο ΠΑΟΚ, ένα σωματείο άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του Βυζαντίου, φορέας κληρονομιάς και ιστορίας, με το μαύρο για το πένθος των χαμένων πατρίδων και το άσπρο για την ελπίδα σε ένα καλύτερο αύριο, με σήμα το Δικέφαλο Αετό με κλειστά τα φτερά του σε ένδειξη πένθους, ζητάει από τους διεθνείς φορείς, την UNESCO, τις Εθνικές Επιτροπές της UNESCO, την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και όλους τους παγκόσμιους οργανισμούς, καθώς και την κυβέρνηση της Ελλάδας να δώσουν οριστικά λύση σε αυτό το ζήτημα, λύση η οποία θα προσβλέπει αποκλειστικά και μόνο στην προστασία του ιστορικού μνημείου.
Πράξεις, όπως αυτή, στόχο έχουν την όξυνση του φανατισμού, θρησκευτικού και εθνικού, σε μία εποχή που η ελευθερία των θρησκευτικών πεποιθήσεων αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, όπως αναγράφεται και στο Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ!
Ο ΠΑΟΚ καλεί όλα τα προσφυγικά σωματεία, τις προσφυγικές ενώσεις, τις προσφυγικές ομάδες, αλλά και τον καθένα προσωπικά να ενωθούν και να αποτρέψουν τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πρέπει να προστατέψουμε το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Μνημείο.
Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς και όλα τα διεθνή fora, να αντιδράσουν και να πιέσουν την τουρκική κυβέρνηση να επιδείξει σεβασμό απέναντι στο Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στο Ιερό Σύμβολο της Ορθοδοξίας και του Βυζαντινού Ελληνισμού, την Αγία Σοφία, η οποία έχει αντέξει στο πέρασμα τόσων αιώνων από την ανέγερσή της, κρατώντας αναλλοίωτες τις… «θύμισες»…
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΠΗΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ!!»
Α.Σ ΠΑΟΚ
Κάρτα Φιλάθλου Α.Σ. ΠΑΟΚ: Ξεκίνησε η διάθεση!
Ξεκίνησε η διάθεση της Κάρτας Φιλάθλου του Α.Σ. ΠΑΟΚ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πλέον να προχωρήσουν στην έκδοσή της.
Η κάρτα φιλάθλου είναι πλέον απαραίτητη για την αγορά εισιτηρίων των εντός έδρας αγώνων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για το υπόλοιπο της αγωνιστικής σεζόν 2025-2026, και η διαδικασία έκδοσης γίνεται αποκλειστικά μέσω της επίσημης πλατφόρμας της Ticketmaster, με δυνατότητα εξυπηρέτησης όλο το 24ωρο, ώστε κάθε φίλαθλος να μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία εύκολα και γρήγορα.
https://www.ticketmaster.gr/paok-karta-filathloy-2025-2026_sen_2007237.html
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία έκδοσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 2310988000 ή στο info@acpaok.gr, από Δευτέρα έως Πέμπτη 09:00 – 21:00 και Παρασκευή 09:00 – 16:00.
Α.Σ ΠΑΟΚ
Καταλήξαμε στο μνημόνιο συνεργασίας, συνάντηση το συντομότερο δυνατόν
Με ανακοίνωσή του μετά τα μεσάνυχτα ο ΑΣ ΠΑΟΚ ενημέρωσε πως έχει καταλήξει στο μνημόνιο συνεργασίας που θα προταθεί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη Νέα Τούμπα.
Αναλυτικά:
Το ΔΣ του Α.Σ. ΠΑΟΚ συνεδρίασε στις 22 Οκτωβρίου στα Γραφεία του ερασιτέχνη και κατέληξε στο σχέδιο μνημονίου-συνεργασίας για τη Νέα Τούμπα, που θα προταθεί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Επιθυμία μας είναι η συνάντηση να γίνει το συντομότερο δυνατό.
Α.Σ ΠΑΟΚ
Νέος πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ ο Αλκιβιάδης Ησαϊάδης
Το ΔΣ του ΑΣ ΠΑΟΚ έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Θανάση Κατσαρή και προχώρησε στην ανάδειξη νέου προέδρου με τον Αλκιβιάδη Ησαϊάδη να είναι πλέον ο αντικαταστάτης του Θανάση Κατσαρή. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η ανάδειξη του ήρθε χωρίς κανένα μέλος να ψηφίσει αρνητικά ή λευκό και έτσι με ψήφους 15-0 αναδείχθηκε νέος πρόεδρος. Να σημειώσουμε επίσης πως ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος, Δημοκράτης Παπαδόπουλος είναι πλέον απλό μέλος και τη θέση του πήρε ο Θεολόγος Μπεκιάρης ενώ δεύτερος αντιπρόεδρος είναι ο Γιάννης Ελευθεριάδης. Οπως είχαμε σημειώσει, τη θέση του Θανάση Κατσαρή στο 15μελές συμβούλιο πήρε ο Δημήτρης Χασεκίδης.
Στην πρώτη του τοποθέτηση ως Πρόεδρος, ο κος Αλκιβιάδης Ησαϊάδης, ζήτησε από τα μέλη του ΔΣ να συνεχίσουν να εργάζονται για την πρόοδο του Σωματείου ο καθένας από την θέση του, ευχαρίστησε τον κ. Αθανάσιο Κατσαρή, για την μακροχρόνια, ανιδιοτελή και μεγάλη του προσφορά, ο οποίος παραδίδει έναν ΠΑΟΚ, μεγαλύτερο από αυτόν που παρέλαβε, αναγνώρισε την μεγάλη και καταλυτική συμβολή του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Ιβάν Σαββίδη στη γιγάντωση όλου του Σωματείου, ενώ απηύθυνε πρόσκληση ενότητας σε όλες τις υγιείς δυνάμεις της Οικογενείας του μεγάλου ΠΑΟΚ. «Η ισχύς εν τη ενώσει» θα είναι ο μπούσουλας μας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Αλκιβιάδης Ησαϊάδης, στο κλείσιμο της πρώτης του ομιλίας ως νέος Πρόεδρος.
-
Επικαιρότητα2 έτη agoΤο παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΈκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΗ ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο3 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΛουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα6 έτη ago101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ3 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά
