Connect with us

πρωτοσέλιδο

“Αναγκαία η ενίσχυση”

paokrevolution

Published

on

Χαμένες ευκαιρίες αλλά τελικώς δεν έγινε ο μοιραίος παίκτης για τον ΠΑΟΚ. Η αναφορά μας στον Μακ που την Πέμπτη έχασε τα άχαστα. Μίλησε για αυτό όπως και για τη συνέχεια. Αναλυτικά:

 

Advertisement
Advertisement

 

–    Ποιο είναι το συναίσθημα να αγωνίζεσαι στην πατρίδα σου;
«Σαφώς και ένιωσα υπέροχα αφού ήρθε και η οικογένεια μου να με δει και χάρηκα. Αλλά από εκεί και πέρα ήμουν συγκεντρωμένος στο παιχνίδι αφού για αυτό ήρθαμε εδώ στην πατρίδα μου»

–    Δεν σκόραρες όμως αν και έχασες πολλές ευκαιρίες;
«Η αλήθεια είναι ότι με τόσες χαμένες ευκαιρίες κάποιος μπορεί να με κατηγορήσει ότι δεν ήθελα να σκοράρω απέναντι σε ομάδα της Σλοβακίας» θα πει γελώντας και θα συνεχίσει: «Δεν είναι όμως αλήθεια αφού προσπάθησα πάρα πολύ. Έχασα πολλές ευκαιρίες αλλά όλη η ομάδα και σε αυτό το παιχνίδι δημιούργησε ευκαιρίες, προσπάθησε να σκοράρει και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει πολλά περισσότερα γκολ»

–    Χαμένες ευκαιρίες και από το πουθενά η ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ. Εκεί πώς νιώσατε;
«Πιστεύω ότι δεχθήκαμε το γκολ από ένα χαζό πέναλτυ. Μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχαμε απειληθεί. Αλλά το σημαντικό είναι ότι η ομάδα αντέδρασε πάρα πολύ καλά και είναι σημαντικό ότι με την έναρξη του δευτέρου μέρους σκοράραμε και εκεί νομίζω ότι όλα είχαν κριθεί. Θα μπορούσαμε αμέσως μετά να πετύχουμε και δυο και τρια γκολ για πλάκα αλλά δεν το κάναμε. Ήρθε η κόκκινη κάρτα και φροντίσαμε να προσέξουμε την άμυνα μας στη συνέχεια».

Advertisement
Advertisement

–    Δυο χαμένα τε α τετ. Έχοντας στο μυαλό σου ξανά αυτές τις φάσεις, τι έγινε;
«Σαφώς και θα έπρεπε να είχα σκοράρει. Και στις δυο αυτές μεγάλες ευκαιρίες άνοιξα πιο πολύ τη μπάλα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διευκολύνω τον τερματοφύλακα στην αντίδραση του. Κρατώ όμως ότι περάσαμε στην επόμενη φάση και αυτός ήταν ο στόχος μας».  

–    Ίσως κρατάς πλέον το γκολ για την επόμενη φάση του Europa
«Το ζήτημα είναι ότι ήθελα πολύ να σκοράρω σε αυτό το παιχνίδι και δεν τα κατάφερα. Μακάρι να συμβεί στο επόμενο. Το σημαντικό είναι ότι δεν στοίχισαν στην ομάδα αυτές οι χαμένες ευκαιρίες και έτσι είμαστε στην επόμενη φάση»

–    Είναι και θέμα κατοτυχίας; Για παράδειγμα στο πρώτο μέρος, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Μυστακίδη και δεν μπήκε στα δίχτυα…»
«Όλα παίζουν ρόλο. Και ο Έργκους έχασε μια μεγάλη ευκαιρία. Αλλά νομίζω ότι είναι καλό όταν κάνουμε συνεχώς ευκαιρίες. Σκοράραμε και περάσαμε όμως έστω και με ένα γκολ».

–    Στον αγώνα αυτό έπαιξες στην κορυφή της επίθεσης. Είναι θέση που σου αρέσει;
«Ναι είναι αλήθεια ότι μου αρέσει περισσότερο αυτή η θέση γιατί έχω πιο ανοιχτό χώρο, μπορώ να εκμεταλλεύομαι τις κάθετες πάσες. Μπορείς να βγαίνεις σε τετ α τετ αλλά δεν πρέπει να τα χάνεις όπως έκανα εγώ» απάντησε με διάθεση αυτοσαρκασμού ο Μακ.

Advertisement
Advertisement

–     Εκτός από την πρόκριση ποιο άλλο κέρδος είχε η ομάδα από το συγκεκριμένο παιχνίδι;
«Είδατε ότι απουσίασαν παίκτες που ήταν παρόντες στα προηγούμενα παιχνίδια. Όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και αυτό είναι επίσης ένα σημαντικό συμπέρασμα από το συγκεκριμένο παιχνίδι»

–    Μίλησε με τον Σάμπο; Σου είπε κάτι για τον ΠΑΟΚ;
«Δεν ξέρω τι θα γίνει. Νομίζω ότι έχει συμβόλαιο. Τον ρώτησα για τον ΠΑΟΚ και δε θέλω να δημοσιοποιήσω την κουβέντα μας. Σίγουρα είναι ένας καλός παίκτης και έχει ποιότητα. Το είδατε άλλωστε και εσείς τόσο στον αγώνα της Τούμπας όσο και στο δεύτερο παιχνίδι»

–    Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση χωρίς μεταγραφές. Πλέον είναι επιτακτική η ανάγκη της ενίσχυσης;
«Σίγουρα χρειαζόμαστε παίκτες. Μην ξεχνάτε ότι αν μπούμε στους ομίλους που είναι και ο πρώτος μας στόχος θα πρέπει να παίζουμε συνεχώς Πέμπτη και Κυριακή. Επομένως χρειαζόμαστε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Αλλά είναι ένα θέμα που αφορά τη διοίκηση και τον προπονητή. Χαίρομαι όμως γιατί τα νέα παιδιά όπως και όλη η ομάδα έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό»

–    Ο κόσμος του ΠΑΟΚ βρέθηκε και στην Σλοβακία…
«Ναι και τους ευχαριστούμε. Η Σπάρτακ έχει φανατικούς οπαδούς, η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν πολύ καλά και δεν είχαμε κάτι και χαίρομαι που τους δώσαμε τη χαρά με την πρόκριση μας»

Advertisement
Advertisement
Continue Reading
Advertisement Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

πρωτοσέλιδο

Διπλό με χαρακτήρα πρωταθλητή ο Δικέφαλος

paokrevolution

Published

on

Την 4η συνεχόμενη νίκη του, εντός και εκτός συνόρων, πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, για την 15η αγωνιστική της Super League 1, μετά τις επιτυχίες του απέναντι σε Αιγάλεω, Πανσερραϊκό και Φερεντσβάρος.

Ο Δικέφαλος μπορεί να αγχώθηκε, αλλά επικράτησε του Παναιτωλικού με 0-1, έχοντας «ήρωα» της τελευταίας στιγμής τον Καμαρά, ο οποίος σκόραρε στο 87’ με κεφαλιά. Ο Μαϊντέβατς έχασε πέναλτι στο 23’, που κέρδισε μετά από διπλό λάθος του Μιχαηλίδη.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με στόχο να κυριαρχήσει και μόλις στο 2′ έχασε την πρώτη του ευκαιρία. Ο Σορετίρε βρέθηκε σε θέση βολής πλάγια μέσα στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσάβες.Από το 10’ και μετά ο Παναιτωλικός ισορρόπησε και στο 14′ απείλησε με «κεραυνό» του Λαχούντ έξω από την περιοχή, που πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι!

Διπλό λάθος Μιχαηλίδη, χαμένο πέναλτι από τον Μαϊντέβατς

Advertisement
Advertisement

Ακολούθησε στο 15′ χλιαρό σουτ του Ότο που μπλόκαρε ο Τσάβες, ενώ στο 21’ ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι μετά από λάθος και μαρκάρισμα του Μιχαηλίδη στον Μαϊντέβατς. Ο τελευταίος ανέλαβε την εκτέλεση στο 23’, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, χάνοντας μία χρυσή ευκαιρία για να βάλει τον Παναιτωλικό μπροστά στο σκορ.

Μοναδική ευκαιρία από τον Λαχούντ

Στο 27′ ο Σάστρε προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος με σουτ εκτός περιοχής, όμως, ο Τσάβες ήταν σε ετοιμότητα και στο 33′, έπειτα από νέο λάθος του Μιχαηλίδη, ο Παναιτωλικός άγγιξε το 1-0. Η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Έλληνα αμυντικού, στρώθηκε στον Λαχούντ στη μικρή περιοχή και χρειάστηκε η ψύχραιμη επέμβαση του Κοτάρσκι για να παραμείνει το σκορ ισόπαλο. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με σουτ υπό καλές προϋποθέσεις του Μουργκ στο 43′, μετά από στρώσιμο του Σβαμπ, που δεν ανησύχησε τον Τσάβες. Ο Κωνσταντέλιας αντικατέστησε τον Μουργκ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με στόχο ο ΠΑΟΚ να γίνει πιο ουσιαστικός στις επιθέσεις του από τον άξονα. Η πρώτη τελική στην επανάληψη ήρθε στο 54′, με άστοχο σουτ του Σάστρε εκτός περιοχής, πριν στο 58′ ο Ότο χάσει σπουδαία ευκαιρία με πλασέ από την μικρή περιοχή.

Ο Κοτάρσκι «έσωσε» τον Καμαρά

Στο 60’ ο Παναιτωλικός απείλησε από μεγάλο λάθος του Καμαρά, ο οποίος προσπάθησε να γυρίσει προς τα πίσω, ο Λαχούντ βγήκε απέναντι από τον Κοτάρσκι, αλλά ο Κροάτης τον νίκησε.  Η επόμενη αξιοσημείωτη φάση καταγράφηκε στο 78’, με γύρισμα του Ζίβκοβιτς στην καρδιά της περιοχής και επέμβαση του Τσάβες προ του επερχόμενου Τισουντάλι.

Advertisement
Advertisement

Ο Τσάβες είπε «όχι» σε σουτ του Ζίβκοβιτς

Δύο λεπτά αργότερα, ο Τσάβες έσωσε με το πόδι στην κλειστή του γωνία, μετά από σουτ του Ζίβκοβιτς και στην επόμενη φάση ο Καμαρά είδε σε κεφαλιά του τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από την εστία.

Λύτρωση στο 87’

Το πολυπόθητο γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε, τελικά, στο 87′. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Μαντί Καμαρά με κεφαλιά ακριβείας έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Παναιτωλικού, γράφοντας το 0-1.

Advertisement
Advertisement

MVP

Ο Καμαρά έκρινε ακόμη ένα ματς του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν με κεφαλιά, μετά τα σημαντικά γκολ του κόντρα σε Ατρόμητο και Λεβαδειακό.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Τσακαλίδης δεν ήρθε αντιμέτωπος με κάποια δύσκολη φάση. Καταλόγισε στο 21’ χωρίς δεύτερη σκέψη το πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού για μαρκάρισμα του Μιχαηλίδη και έβγαλε συνολικά από το τσεπάκι του επτά κίτρινες.

Advertisement
Advertisement

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός: Τσάβες, Μπακάκης (63’ Μαυρίας), Παντελάκης, Μαιντέβατς (63’ Λομόνακο), Πέρες, Λαχούντ (81’ Μπελεβώνης), Σιέλης, Μπουζούκης (63΄Λουίς), Τορεχόν, Στάγιτς, Λιάβας.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (62’ Μπάμπα), Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Καμαρά, Σβαμπ (62’ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (46’ Κωνστσντέλιας), Σορετίρε (69’ Τισουντάλι), Τσάλοφ (62’ Σαμάτα).

Advertisement
Advertisement
Continue Reading

πρωτοσέλιδο

“Έχουμε πολλά προβλήματα και δεν είναι εύκολο να διαχειριστούμε την κατάσταση”

paokrevolution

Published

on

Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου:

«Είμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, έχουμε πολλά προβλήματα και δεν είναι εύκολο να τη διαχειριστούμε. Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι προσπαθώντας να μείνουμε αισιόδοξοι και σε καλό επίπεδο. Να επανέλθουν παίκτες και μέρα με τη μέρα να επιστρέψει το γκρουπ που θα μας οδηγήσει στα αποτελέσματα που θέλουμε».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Παίξαμε με τον Ολυμπιακό μεσοβδόμαδα χάνοντας τρεις παίκτες, την ίδια στιγμή ο αντίπαλος είχε μία βδομάδα να δουλέψει. Είμαστε υπό συνεχή πίεση, δεν έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε, να προετοιμαστούμε σωστά, δεν έχουμε τη σωστή αντίδραση στο παιχνίδι. Είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε, γνωρίζοντας την κατάσταση».

Continue Reading

Ποδόσφαιρο

Οι «κολώνες» και οι «απογοητεύσεις» στις πρώτες 26 αγωνιστικές

paokrevolution

Published

on

Η κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται 7 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό (αφήνουμε στην άκρη την αφαίρεση 7 βαθμών που του επιβλήθηκε πρωτόδικα αφού υπάρχει και η αυριανή εκδίκαση στην Εφέσεων). Το άρθρο εδώ

Continue Reading
Advertisement Advertisement

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Advertisement Advertisement

Τάσεις