Ποδόσφαιρο
«Να μην έρθει και να μην φύγει κανείς!»
Ο Πορτογάλος κόουτς έπειτα το τέλος του αγώνα στο Αγρίνιο είχε σημείωσε πως στην ανάπαυλα του ημιχρόνου είχε πει στους παίκτες του πως η μπάλα είναι φίλη τους. Ρωτήθηκε για τι ήταν αυτό που τους είπε στα αποδυτήρια της Νέας Σμύρνης, όπου και πάλι στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός: «Πράγματι τους είχα πει να σέβονται τη μπάλα. Στο συγκεκριμένο ματς, τους είπα στα αποδυτήρια πως η ομάδα πρέπει να παίξει με περισσότερο πάθος από τον αντίπαλο, πρέπει να τρέξει περισσότερο από τον αντίπαλο, πρέπει να έχει ξεκάθαρο στόχο και να είναι επιθετικοί. Αυτά τους είπα και είδατε ότι το αλλάξαμε στο δεύτερο ημίχρονο».
«Τα τρία πράγματα που μας δυσκόλεψαν»
Κλήθηκε να σχολιάσει το ότι για δεύτερο συνεχόμενο ματς ο ΠΑΟΚ σπαταλά ένα ημίχρονο και αν με αυτό συμφωνεί: «Στο πρώτο μέρος μας δυσκόλεψαν τρία πράγματα: ο αγωνιστικός χώρος που ήταν ακανόνιστος, ο αντίπαλος που έτρεξε πολύ και μας πίεσε και το τρίτο, εμείς από την πλευράς μας όταν είχαμε τη μπάλα στα πόδια μας δεν φτάναμε με συνέπεια στην αντίπαλη περιοχή είτε με σέντρες είτε με σουτ. Πρέπει τον αντίπαλο σου εφόσον είναι του χεριού σου, να τον σμπρώψεις στα σκοινιά και να τον χτυπάς, δηλαδή να κάνεις σουτ, σέντρες και συνεχόμενες επιθέσεις. Αυτά μας έλειψαν στο πρώτο μέρος και τα διορθώσαμε στο δεύτερο. Αλλά δεν συμφωνώ ότι σπαταλήσαμε το πρώτο μέρος».
«Κανείς δεν πρέπει να κοιμάται ήσυχος»
Αναφέρθηκε στη διαχείριση του ρόστερ και στο ότι στο ματς αυτό έκανε τέσσερις αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε απέναντι στον Παναιτωλικό: «Θέλω να έχω 20 παίκτες του ίδιου επιπέδου. Για παράδειγμα έχω δυο καλούς τερματοφύλακες, στους στόπερ έχω και τον Ινγκασον, στα χαφ έχω επίσης παίκτες, όπως και στην κορυφή. Κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος θεωρώντας ότι έχει φανέλα βασικού. Ολοι πρέπει να νιώσουν ότι όταν τους ζητηθεί μπορούν να αγωνιστούν».
Ξεκαθάρισε με τον πιο σαφή τρόπο πως δεν θέλει να αλλάξει το ρόστερ τον Ιανουάριο: «Αν ζητούσα ένα δώρο από τον Αγιο Βασίλη θα ήταν να μην φύγει, αλλά και να μην έρθει κανείς ποδοσφαιριστής».
«Νιώθω απέραντο σεβασμό για τον κόσμο»
Τέλος εξήγησε το λόγο που έσπευσε, όπως και μετά το ματς στον Βόλο, να κάνει… κερκίδα μπροστά στον κόσμο της ομάδας: «Οταν ξεκινούσα την ποδοσφαιρική μου καριέρα έπαιζα σε έναν μικρό σύλλογο. Έπαιζα στη βροχή, τα ταξίδια ήταν δύσκολα. Νιώθω απέραντο σεβασμό σε αυτό τον κόσμο που προσπαθεί να είναι δίπλα μας κάνοντας θυσίες. Και το ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης είναι να τον χειροκροτούμε μετά από κάθε ματς. Και στο συγκεκριμένο, είδατε ότι εμφανίστηκαν σε ένα σημείο όλοι μαζί κατά τη διάρκεια του αγώνα και από εκείνο το σημείο και μετά καταφέραμε να σκοράρουμε».
Ποδόσφαιρο
«Πλέον έχουμε αλλάξει σαν ομάδα, παίξαμε σαν ένα»
Ο Μαγκομέντ Οζντόεφ, μετά την νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στην Μπέτις, μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV και τόνισε ότι πλέον οι ασπρόμαυροι έχουν αλλάξει σαν ομάδα, παλεύοντας σαν ένα.
Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Κάναμε τα πάντα καλά. Παίξαμε σαν ένα, τρέξαμε και παλέψαμε σαν μια μεγάλη ομάδα. Κάθε σεζόν μου στον ΠΑΟΚ, κάνουμε καλή πορεία. Αυτήν την χρονιά, ελπίζω να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να προκριθούμε στον τελικό του κυπέλλου.
Θα έχουμε και τις κακές μας περιόδους μέσα στην σεζόν, είναι φυσιολογικό. Παίζουμε σε κάθε παιχνίδι για την νίκη. Χάσαμε κάποιους βαθμούς λόγω συγκέντρωσης αλλά πλέον έχουμε αλλάξει σαν ομάδα».
Ποδόσφαιρο
«Το πιο σημαντικό είναι η αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών»
Για την μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπέτις (2-0), το αν ο τωρινός ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερο ταβάνι από κάθε άλλη ομάδα που είχε στον σύλλογο, το ροτέισον και τον ασταμάτητο Σουαλιό Μεϊτέ, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του Δικεφάλου του Βορρά, Ραζβάν Λουτσέσκου.
Για την αυτοπεποίθηση που έχει ο ίδιος μετά από τέτοιες εμφανίσεις: «Ένας προπονητής δεν μπορεί να είναι απόλυτα με αυτοπεποίθηση, πάντα πρέπει να είναι on fire. Πρέπει να βλέπει πάντα τον κίνδυνο που έρχεται στο επόμενο ματς. Μιλάω για τη νοοτροπία, την χαλάρωση, την υπερβολική αυτοπεποίθηση, αλλά και για τον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων. Αλλά από την άλλη πλευρά, ένας προπονητής θα πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση και να καταλαβαίνει πλήρως τις δυνατότητες της ομάδας του.
Στο πρώτο μέρος μείναμε καλά στο ματς, δημιουργήσαμε ενδιαφέρουσες φάσεις στο τρανζίσιον, θα μπορούσαμε να τις έχουμε εκμεταλλευτεί καλύτερα και είχα την εντύπωση ότι σεβόμασταν πολύ τον αντίπαλο. Έτσι, κάναμε βήματα πίσω, και έπαιρναν μπάλες στις γραμμές μας. Όμως, ο σωστός τρόπος τοποθέτησης και το έξυπνο παιχνίδι δεν τους επέτρεψε να πάρουν κάτι. Στο δεύτερο μέρος έπρεπε να τολμήσουμε παραπάνω και αυτό συνέβη, η Μπέτις δεν έκανε κάτι, είχε ωραία εναλλαγή μπάλας, αλλά στο ένας εναντίον ενός δεν δημιούργησε κινδύνους. Ίσως είχαμε λίγη πίεση, να προκριθούμε από σήμερα και ότι έπρεπε να κερδίσουμε για να μην παίξουμε την πρόκριση εκτός έδρας. Αλλά η ομάδα πρέπει να έχει αυτή την αυτοπεποίθηση, όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι, ο καθένας στον ρόλο του, να παίζουν με τις δυνατότητες που έχουν, είναι ένας τρόπος δουλειάς που έχουμε και μας ταιριάζει και πρέπει να το κρατήσουμε.
Για τα δυο στοιχεία οι συνδυασμοί στα γκολ, δεν δέχεται ευκαιρίες σοβαρές: «Σίγουρα είναι στο ανώτερο επίπεδο το πνευματικό μκομμάτι και ότι οι παίκτες αισθάνονται καλά σωματικά, είναι ότι ο καθένας βλέπεις την δουλειά που κάνει ο συμπαίκτης σου στο μάξιμουμ και τον παρακινεί να κάνει το ίδιο, Οπότε, η δύναμη η ψυχολογική έρχεται από το ότι βλέπουν όλοι την δουλειά που κάνει ο καθένας».
Για το αν η ομάδα έχει φτάσει εκεί που ήθελε και έλεγε με 18-20 ενεργούς παίκτες: «Αυτό πρέπει να συμβαίνει, δείχνουμε αυτή την περίοδο αυτή την συμμετοχή και την ενότητα, αν και το ροτέισον είναι μικρότερης έκτασης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό έχει να κάνει με ιώσεις και τραυματισμούς έμεναν παίκτες έξω και αναγκάζονταν να παίξουν άλλοι, είναι ένα άλλο είδος ροτέσιον, όχι αυτό με 6-7 παίκτες να αλλάζουν ανά παιχνίδι. Αλλά συνολικά το γκρουπ λειτουργεί μαζί και κάνει μία θυσία όλοι μαζί για την ομάδα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι η πνευματική φρεσκάδα γιατί αν παίξει σε τρία ματς μαζεμένα όταν χρειαστεί να αποφασίσει δεν θα έχει αυτή την ταχύτητα».
Για τον Μεϊτέ που παίζει ασταμάτητα και έχει φρεσκάδα: «Δεν έχει πάντα πνευματική φρεσκάδα, το πρόβλημα με τον Μεϊτέ είναι ότι δεν έχουμε άλλους παίκτες με τα δικά του χαρακτηριστικά να κρατά την θέση και να κόβει με μία πάσα το τρανζίσιον του αντιπάλου, τον πιέσαμε μερικές φορές να παίξει. Το ίδιο έγινε με τον Μπάμπα που όταν έχει ένα ματς ανάμεσα σε συνεχόμενα να ξεκουράζεται, μετά είναι τοπ, ο Οζντόεφ που είναι πολύ καλά και ξέρει ότι ένα ματς μέσα στην εβδομάδα δεν θα το παίξει, ο Κεντζιόρα το ίδιο. Υπάρχουν και εξαιρέσεις που κάνουν θυσίες, όπως ο Τάισον, που παίζει σε όλα τα ματς. Λέω ότι είναι 19 χρονών και τώρα αρχίζει την καριέρα του και είναι πρώτη φορά στην καριέρα του, από πλευράς συνέχειας εμφανίσεων».
Ποδόσφαιρο
«Πάμε να διεκδικήσουμε την οκτάδα»
Για την μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπέτις (2-0) και την εκτός έδρας δοκιμασία που ακολουθεί με τη Λυών (29/1, 22.00), μίλησε στην κάμερα της COSMOTE TV, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Αντώνης Τσιφτσής.
«Δεν κοιτάζω τα στατιστικά. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, λειτουργούμε καλά και δεχόμαστε λίγες φάσεις. Στην Ευρώπη αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Είμαστε χαρούμενοι που περάσαμε στην επόμενη φάση και τώρα πάμε να διεκδικήσουμε την οκτάδα. Δεν τελειώσαμε εδώ. Χαιρόμαστε σήμερα και από αύριο ξεκινάμε για το επόμενο παιχνίδι. Έχουμε καλή χημεία με τους παίκτες, όλο και καλύτερη όσο παίζουμε περισσότερο. Σήμερα δεν ξέρω αν με άκουγαν με τόσο κόσμο. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να βοηθάω την ομάδα φέτος».
-
Επικαιρότητα2 έτη agoΤο παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΈκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΗ ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο3 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΛουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα6 έτη ago101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ3 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά
