Μπάσκετ
Tyler Polley: «Ο κόσμος μας δίνει ώθηση. Είναι ο έκτος παίκτης μας»
Είναι η πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη και παρά το γεγονός ότι αρχικά ήταν φοβισμένος για το… άγνωστο, όπως παραδέχεται, όλα φαίνεται ότι εξελίσσονται πολύ καλά για τον ίδιο και τον ΠΑΟΚ. Ο Tyler Polley μιλώντας για τα παιχνίδια με τον Προμηθέα και την σειρά με την ομάδα της Πάτρας που ξεκινά την Κυριακή (23/4, 16:00), δηλώνει πίστη στις δυνατότητες της ομάδας, αλλά και στη σημασία του έκτου παίκτη. Των φιλάθλων του ΠΑΟΚ!
Ο Αμερικανός φόργουορντ θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ mateco θα είναι έτοιμος για τον αγώνα της Κυριακής, την πρώτη μάχη απέναντι στον Προμηθέα Πάτρας και λέει χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι. Και εγώ προσωπικά και η ομάδα, έχουμε ικανοποιητικό χρόνο για να δουλέψουμε και να ετοιμαστούμε για το παιχνίδι, αλλά και για όλη την σειρά των αγώνων που έχουμε μπροστά μας. Θα είναι σίγουρα μία δύσκολη δοκιμασία, γιατί πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα. Έχουν καλό ρόστερ, είναι δυνατοί κοντά, αλλά και μακριά από το καλάθι, νομίζω όμως ότι έχουμε τη δυνατότητα να τους κερδίσουμε. Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, να προσέξουμε πως θα είμαστε έτοιμοι από κάθε άποψη, σωματικά και πνευματικά».
Για τον «ρούκι» Tyler Polley, ο αγώνας της Κυριακής θα είναι το πρώτο του παιχνίδι play offs. Είναι μία διαδικασία που θα την ζήσει για πρώτη φορά και προφανώς δεν μοιάζει με τη March Madness του κολεγιακού πρωταθλήματος, εκεί όπου αγωνιζόταν μέχρι πέρσι… «Νομίζω ότι είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Στο NCAA όταν ξεκινά η τελική φάση, έχεις ένα μόνο παιχνίδι να κερδίσεις για να προχωρήσεις. Χάνεις και αποκλείεσαι και δυστυχώς όσο ήμουν εκεί δεν είχαμε την δυνατότητα να πάμε μακριά. Εδώ χρειάζονται δύο νίκες στην πρώτη φάση, είναι περισσότερα παιχνίδια, μεγαλύτερος ο χρόνος προετοιμασίας, αλλά και από ότι φαντάζομαι θα είναι διαφορετικά τα συναισθήματα από παιχνίδι σε παιχνίδι».
Πως είναι όμως αυτή η πρώτη σεζόν στον ΠΑΟΚ και στην Ευρώπη; «Είναι μία σπουδαία εμπειρία. Για να πω την αλήθεια ήμουν λίγο φοβισμένος όταν ήρθα, γιατί ήταν η πρώτη μου φορά στην Ευρώπη, η πρώτη μου χρονιά ως επαγγελματίας, αλλά είναι μία εξαιρετική εμπειρία ως τώρα. Και την κάνουν ακόμη πιο όμορφη οι φίλαθλοι και ο κόσμος στη Θεσσαλονίκη», εξηγεί ο Tyler Polley και μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ: «Η συμπαράσταση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ ακόμη και στις δύσκολες ημέρες είναι εντυπωσιακή. Τα μηνύματά τους, ο τρόπος που με έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή είναι κάτι που με έχει βοηθήσει. Και ειλικρινά πιστεύω ότι η παρουσία τους στο γήπεδο μας βοηθάει πολύ. Αυτό πιστεύω ότι μπορεί να γίνει και την Κυριακή. Μας δίνουν αυτοπεποίθηση, μας δίνουν ώθηση σε όλα τα παιχνίδια. Είναι ο έκτος παίκτης μας».
www.paokbc.gr
Μπάσκετ
Αλλαγή ώρας με Σπόρτινγκ και Μπιλμπάο
Σε διαφορετικές ώρες από τις αρχικά καθορισμένες θα αναμετρηθεί με τη Σπόρτινκ και την Μπιλμπάο ο ΠΑΟΚ για το Europe Cup.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:
«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ΠΑΟΚ προκρίνεται στους «8» του FIBA Europe Cup. H ομάδα μας εξασφάλισε την συμμετοχή της στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης.
Απομένουν δύο εντός έδρας αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν σε διαφορετική ώρα από αυτήν που είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει τη δεύτερη φάση του FIBA Europe Cup με τους αγώνες…
ΠΑΟΚ – Sporting (Τετάρτη 4/2/26 στις 18:00)
ΠΑΟΚ – Surne Bilbao Basket (Τετάρτη 11/2/26 στις 17:30).
Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να έχει πιθανότητες για να κατακτήσει την 1η θέση του ομίλου του, αλλά για να το πετύχει, πρέπει να κερδίσει την Sporting και την Bilbao με διαφορά άνω των 23 πόντων, σε περίπτωση που οι Βάσκοι, κερδίσουν στις 4/2 την Prievidza.
Αν τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ θα είναι πρώτος και θα αντιμετωπίσει την 2η του ομίλου Ν, όπου όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά μεταξύ Περιστερίου και Zaragoza.
Αν προκριθεί ως 2ος, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στους «8» την ομάδα που θα είναι πρώτη στον όμιλο Ν και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι η Aliaga Petkim από την Τουρκία.
Το βράδυ της Τετάρτης 11/2 θα γνωρίζει ο ΠΑΟΚ ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στις 11 και 18 Μαρτίου 2026».
Μπάσκετ
Μπάσκετ-Final 8 στο Κύπελλο: Πού και πότε θα γίνει
Το Κύπελλο Ανδρών μπαίνει στη δεύτερη πεντηκονταετία της ζωής του και το Final 8 ανανεώνει το ραντεβού του με το Ηράκλειο και το κλειστό γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού από τις 17 ως τις 21 Φεβρουαρίου.
Μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης της διοργάνωσης είναι η Allwyn. Η Allwyn σηματοδοτεί τη νέα εποχή και συνεχίζει την κληρονομιά του ΟΠΑΠ, ο οποίος αποτέλεσε χορηγό ονοματοδοσίας της τελικής φάσης του Κυπέλλου Μπάσκετ Ανδρών τα τελευταία τρία χρόνια, στηρίζοντας δυναμικά και έμπρακτα τον θεσμό και τον ελληνικό αθλητισμό. Από τη δική της πλευρά η Κρήτη θα φιλοξενήσει εκ νέου ένα πολύ μεγάλο ραντεβού του ελληνικού μπάσκετ, όπως κάνει σταθερά την τελευταία πενταετία.
Οι προημιτελικοί του Allwyn Final 8 θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 17-18 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού AKTOR, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Άρη Betsson, του νικητή των αγώνων Ηρακλής-Κολοσσός H Hotels Collection, Μύκονος Betsson-Καρδίτσα Ιαπωνική και Προμηθέας Πάτρας Βίκος Cola-Μαρούσι Chery. Στις 19 Φεβρουαρίου θα ακολουθήσουν οι ημιτελικοί της διοργάνωσης, με το μεγάλο τελικό να διεξάγεται το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026. Μετά τα πρώτα πενήντα χρόνια ζωής η διοργάνωση μπαίνει σε μια νέα εποχή με την ανανέωση της συμφωνίας με τον χορηγό που υιοθετεί με τη σειρά του μια νέα ονομασία και θέτει το Κύπελλο Ελλάδας σε πρώτο πλάνο. Κοινός στόχος όλων είναι η αναβάθμιση του event σε κάθε επίπεδο αποβλέποντας και στην καλύτερη δυνατή εμπειρία των φιλάθλων!
Προημιτελικά
Τρίτη 17 Φεβρουαρίου
Ολυμπιακός–ΑΕΚ
Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου
Παναθηναϊκός–ΠΑΟΚ
Hρακλής/Κολοσσός Ρόδου–Μύκονος/Καρδίτσα
- Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου-Ημιτελικοί
- Σάββατο 21 Φεβρουαρίου-Τελικός
Ο δρόμος για τα… προημιτελικά
Αποτελέσματα–Πρόγραμμα
- 17/1 16.00 Άρης Betsson-Περιστέρι Betsson 93-75
- 28/1 16.00 Ηρακλής–Κολοσσός Ρ. H Hotels Collection
- 2/2 14.00 Μύκονος Betsson–Καρδίτσα Ιαπωνική
- 4/2 18.00 Προμηθέας Π. Βίκος Cola–Μαρούσι Chery
Μπάσκετ
«Συγχαρητήρια στην ομάδα για την προσπάθεια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ»
Στα αποδυτήρια της ομάδας του ΠΑΟΚ βρέθηκε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο Αριστοτέλης Μυστακίδης.
Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου έδωσε συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την μεγάλη προσπάθεια εκφράζοντας, παράλληλα, την ικανοποίησή του για την εικόνα του ΠΑΟΚ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο.
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Με τη στήριξή σας σηκώσατε την ομάδα και σήμερα είδαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ως ομάδα και ως ΠΑΟΚ γνωρίζουμε πολύ καλά ό,τι έχουμε τις δυνατότητες να το πετύχουμε» δήλωσε μετά.
-
Επικαιρότητα3 έτη agoΤο παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΈκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΗ ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο3 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Επικαιρότητα6 έτη ago101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Ποδόσφαιρο4 έτη agoΛουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Μπάσκετ4 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά
