Connect with us

Μπάσκετ

Την περιμένει στο Παλατάκι

paokrevolution

Published

on

Ο ΠΑΟΚ mateco ηττήθηκε με 89-76 από την ΑΕΚ Betsson στην Αθήνα, στο πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς των ολέι οφ της Stoiximan GBL. Η σειρά πλέον θα μεταφερθεί στο PAOK Sports Arena, όπου ο ΠΑΟΚ mateco θα υποδεχτεί την ΑΕΚ (το επόμενο Σάββατο 12/4 στις 17:00) με στόχο να ισοφαρίσει σε 1-1 και να διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά σε τρίτο ματς.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο από το ξεκίνημα με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει 14-14. Η ΑΕΚ δημιούργησε διαφορά 5 πόντων (19-14) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ο Bartley με τρίποντο μείωσε 19-17, αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό και με ευστοχία από τα 6,75, ξέφυγαν για πρώτη φορά με 10 (29-19 στο 14’20’’). Παρά το γεγονός ότι η ομάδα μας μείωσε στους 4 (31-27 και 36-32), λανθασμένες επιλογές στα τελευταία δύο λεπτά και ένα τρίποντο του Kuzminskas στη λήξη του ημιχρόνου, έδωσαν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να ξεφύγουν με 43-32.
Πολύ κακό ήταν και το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όπου η ΑΕΚ με σερί 10-1, δημιούργησε διαφορά 20 πόντων (53-33) στο 22ο λεπτό. Σε αυτά τα επίπεδα κυμάνθηκε το παιχνίδι και στη συνέχεια (61-41 στο 27’), για να φτάσει στο +22 (70-48) για τους γηπεδούχους με την λήξη της τρίτης περιόδου.
Με τη διαφορά να μένει στα ίδια επίπεδα στη μεγαλύτερη διάρκεια της τέταρτης περιόδου, η ομάδα μας έκανε μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψει στο παιχνίδι, μείωσε 82-68 στο 36’30’’, χωρίς όμως να καταφέρει να επιστρέψει στο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 43-32, 70-48, 89-76
ΑΕΚ Betsson: Gray 11, Hubb 4, Καράμπελας, Φλιώνης, Bryce 6, Kuzminskas 17 (1), Νετζήπογλου 21 (3), Κουζέλογλου, Golden 7, Hale 23 (3).
ΠΑΟΚ mateco: Grandison, Upson 10, Forrester 10, Ιατρίδης, Περσίδης, Κατσίβελης 14 (2), Παπαδάκης 5 (1), Βartley 20 (4), Αντετοκούνμπο, Reynolds 17 (1), Kreuser.

Continue Reading
Advertisement Advertisement

Μπάσκετ

Ο Παντελής Μπούτσκος αναλύει την BC Prievidza

paokrevolution

Published

on

Ο ΠΑΟΚ ξεκινά την πορεία του στη δεύτερη φάση του FIBA Europe Cup και υποδέχεται αυτή την Τετάρτη (10/12 στις 20:15 την BC Prievidza). Ο άμεσος συνεργάτης του Jure Zdovc, Παντελής Μπούτσκος αναλύει την ομάδα από την Σλοβακία, που είναι ο πρώτος αντίπαλος της ομάδας μας στους «16» της διοργάνωσης.

«Με ιδιαίτερα υψηλό κίνητρο ξεκινάμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις στη φάση των ‘’16’’ του FIBA Europe Cup, συμμετέχοντας σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό όμιλο, στον οποίο είναι οι δύο περσινοί φιναλίστ της διοργάνωσης.

Πρώτος μας αντίπαλος σε ένα must win game για μας, η BC Prievidza, μία ομάδα που είναι στην τρίτη θέση στη λίγκα της Σλοβακίας. Δύναμη πυρός στην περιφέρεια αποτελεί το αμερικάνικο scoring duo των Toussaint & Reynolds, οι οποίοι έχουν την ευθύνη για πολύ μεγάλο μέρος, τόσο της δημιουργίας όσο και της εκτέλεσης. Επίσης στα forward συναντάμε ακόμη ένα δίδυμο των Thomas & Tolbert που με το versatile, πληθωρικό τους παιχνίδι, συνιστούν μία διαρκή απειλή τόσο κοντά, όσο και μακριά από το καλάθι.
Οφείλουμε να παρουσιαστούμε στο παρκέ με το μέγιστο επίπεδο ενέργειας και συγκέντρωσης, να βάλουμε τους δικούς μας κανόνες στο παιχνίδι, ώστε να κάνουμε το πρώτο βήμα για την πρόκριση μας στους προημιτελικούς.

Έχουμε πολύ ενθουσιασμό μετά την έλευση ενός επενδυτή του μεγέθους και του κύρους του κ.Μυστακίδη και αισθανόμαστε ήδη τις προοπτικές που υπάρχουν για να πραγματοποιηθούν τα όνειρα του κόσμου του ΠΑΟΚ. Με μία διοικητική ομάδα με πρόεδρο τον κ.Βεζυρτζή, αλλά και την παρουσία του Νίκου Μπουντούρη ως General Manager, πρόσωπα με ιστορικό αποτύπωμα που ενσαρκώνουν την ταυτότητα του συλλόγου, βρισκόμαστε στην αυγή μιας νέας εποχής.
Μαζί με τον κόσμο μας, όλοι μαζί, μπορούμε να πάμε κάθε φορά και ένα βήμα πιο μακριά».

Advertisement
Advertisement
Continue Reading

Μπάσκετ

“Να παίξουμε δυνατά για να πάρουμε τη νίκη…”

paokrevolution

Published

on

Με την προπόνηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο PAOK Sports Arena συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον αγώνα με την BC Prievidza, το πρώτο παιχνίδι της ομάδας μας στη φάση των «16» του FIBA Europe Cup.
Το πρόγραμμα της ομάδας μας ξεκίνησε με ανάλυση του αντιπάλου με την χρήση βίντεο και συνεχίστηκε με προπόνηση με έμφαση στην τακτική.
O Stephen Brown ακολούθησε και σήμερα πρόγραμμα θεραπείας και η συμμετοχή του στον αυριανό αγώνα παραμένει αμφίβολη.
Για τον αγώνα με την BC Prievidza μίλησε ο Μarvin Jones και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της ομάδας στους «16» του FIBA Europe Cup, αλλά και την σημασία της παρουσίας των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στο αυριανό παιχνίδι… «Πρέπει να κάνουμε αυτά ακριβώς που μας έχει πει ο προπονητής μας. Να βγούμε στο γήπεδο και να παίξουμε δυνατά, σαν ομάδα. Έχουμε πλέον μία εικόνα για τον αντίπαλο, είναι ομάδα που παίζει γρήγορα, έχει δύναμη στα γκαρντ και σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που είμαστε στους «16», πρέπει να παίξουμε δυνατά για να πάρουμε τη νίκη. Κάθε παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Προετοιμαζόμαστε όμως σκληρά κάθε μέρα για να φτάσουμε στο σημείο να μπορούμε να κερδίζουμε και τα δύσκολα παιχνίδια κι αυτό θέλουμε να κάνουμε, στο ξεκίνημα της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης. Τώρα ουσιαστικά ξεκινούν τα πιο σημαντικά παιχνίδια, τώρα περιμένουμε να δούμε τον κόσμο μας να γεμίσει το γήπεδο. Νομίζω ότι το αξίζουμε και η συμπαράστασή τους θα είναι όπως πάντα καθοριστική».

Continue Reading

Μπάσκετ

Συμφώνησε με Ταϊρί

paokrevolution

Published

on

Ο Μπριν Ταϊρί, ο 27χρονος γκαρντ της Ιγκοκέα ήρθε σε προφορική συμφωνία με τους «Ασπρόμαυρους» και αναμένεται σήμερα (9/12) το βράδυ, στη Θεσσαλονίκη για να συμφωνήσει και στο τυπικό σκέλος για να υπογραφεί το συμβόλαιό του. Ο παίκτης προέρχεται από μια πολύ καλή σεζόν με την Ιγκοκέα, καθώς έχει μέσο όρο 17.2 πόντους (42.1% στα τρίποντα), ενώ έχει και μέσο όρο 4.6 ασίστ, γεμίζοντας την στατιστική του. Παράλληλα, στην Αδριατική λίγκα, έχει 16 πόντους (40.7% τρίποντο), μαζί με 2.6 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και ένα ριμπάουντ.

Continue Reading
Advertisement Advertisement

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Advertisement Advertisement

Τάσεις