Connect with us

Ποδόσφαιρο

«Στο ρόστερ του χρόνου παίκτες με νοοτροπία νικητή»

paokrevolution

Published

on

 

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου στήριξε τους ποδοσφαιριστές του, επανέλαβε πως είναι μια μεταβατική σεζόν αλλά σημείωσε και που πρέπει να στοχεύσει η ομάδα στις μεταγραφές: «Γενικότερα η μπάλα δεν μπαίνει γκολ κατά τύχη. Αν αυτή την σεζον τερματίσαμε 4οι, ήταν επειδή δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε τις φάσεις που φτιάξαμε. Έγιναν λάθη και από διαιτητές εναντίον μας και έχω μιλήσει για το αντίκτυπο που έχει αυτό στην ομάδα, γνωριζω πόσο διαφορετική θα ηταν η αυτοπεποίθηση αν είχαμε πάρει κάποια αποτελέσματα που χάσαμε από διαιτητικές αποφάσεις. Ειναι καλό να σας θυμίσω ότι μια ομάδα δεν μπορεί να φτιαχτεί σε μια βραδιά ή σε ένα μικρό χρονικό διάστημα με παίκτες που έχουν έλλειψη παραστάσεων. Ειναι μια μεταβατική περίοδος αυτή για εμάς. Αυτοι οι παίκτες που ειναι νεαροί φέτος, έπαιξαν καλά ή λιγότερο καλά, αν αναλύσουμε τις τέσσερις πρώτες ομάδες έχουμε κάνει τα περισσότερα λάθη και τα περισσότερα λάθη ειναι παιδικά. Υπάρχουν παίκτες που δεν είχαν στην καριέρα τους την ευκαιρία να παλέψαν για τίτλους. Κάναμε λάθη σε ντέρμπι και σε ματς κρίσιμα. Η πλειοψηφία των παικτών μας ειναι νέοι και για αυτό έγιναν τα λάθη που μας κόστισαν. Η ομάδα πρέπει να αποκτήσει νοοτροπία νικητή και να κερδίζει παιχνίδια ακόμα και όταν δεν παίζει καλά. Του χρόνου θα πρέπει να προσθέσουμε παίκτες με τέτοια νοοτροπία στο ρόστερ, που θα μας δώσουν το κάτι παραπάνω που όταν δεν παίζουμε καλά να κερδίζουμε τα παιχνίδια».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται 30 τελικές για να σκοράρει και αν θα επηρεάσει την ομάδα στον τελικό : «Ο τελικός ειναι ένα αλλο παιχνίδι και τελείως διαφορετικό από αυτό με τον Ολυμπιακό. Εγώ θέλω πολύ η ομάδα να παίξει με αυτον τον τρόπο, γιατί το γκολ θα έρθει. Είναι η αλήθεια ότι αυτό ειναι ένα απο τα προβλήματα μας ότι δημιουργούμε πολλές φάσεις και σκοράρουμε λίγα γκολ, ειδικά σε σχέση με τις άλλες τρεις ομάδες που τερμάτισαν απο πάνω μας. Είναι κάτι που εκείνη την χρονική στιγμή δημιουργεί ανακούφιση και μπορούν να παίξουν με μεγαλύτερη άμεση, το να σκοράρουμε ένα γκολ στην 2η-3η ευκαιρία μας. Ας δώσω ενα παράδειγμα. Το μυαλό του Κωνσταντέλια βρίσκεται σε μια μεγάλη… καταιγίδα, γιατί βλέπει ότι γράφονται πολλά για αυτόν κάθε μέρα. Είναι ένας παίκτης μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στο γήπεδο αλλά δεν ειναι το ατου του να σκοράρει. Μπορεί να έρθει στο γκολ κοντά, μπορεί να μην έρθει και να κάνει πολλά πράγματα αλλά δεν τον βοηθάει αυτή η κατάσταση με όσα λέγονται και γράφονται. Πηραμε λίγα πράγματα από στατικές φάσεις και σήμερα αλλά και γενικά φέτος, και ειδικά σήμερα σχεδόν σε κενή εστία χάσαμε ένα γκολ. Αυτό εχει να κάνει με την αδυναμία διαχείρισης της πίεσης και αυτό αλλάζει με το να παίζεις και το να αντιμετωπίζεις τέτοιες καταστάσεις πίεσης. Μπορώ να σας πω ότι επειδή βλέπω τους παίκτες κάθε μέρα είμαι εντυπωσιασμένος από την δουλειά και από την βελτίωση τους κατά την διάρκεια της σεζόν, από την άλλη ειναι πολύ απογοητευμένος επειδή πετάξαμε τόσους βαθμούς σε παιχνίδια που αξίζαμε να κερδίσουμε. Ήμασταν αφελείς σε ορισμένες καταστάσεις και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε περισσότερα παιχνίδια».

 Για το αν η πίεση λύγισε την ομάδα ή αν στην ρουλέτα του πρώτου μέρος ο ΠΑΟΚ δεν είχε καλή σωστή ενέργεια : «Πιστεύω ότι το σημερινο αντιπροσωπευεί όλη την φετινή σεζόν του ΠΑΟΚ. Όπως έχω αρκετές φορές φέτος είναι μια σεζόν μετάβασης με αρκετές αλλαγές εντός της ομάδας, αρκετούς νέους παίκτες μέσα στην ομάδα, με καλές στιγμές και με στιγμές που δεν ξέραμε πως να κερδίσουμε το ματς. Αυτό μας κόστισε πολλούς πόντους ακόμα και σε ματς που παίξαμε καλά. Έχοντας κομμάτια αγώνων και ημίχρονα ολόκληρα που παίζαμε καλά και δεν είχαμε την ευκαιρία να τελειώσουμε τους αγώνες. Σε αυτή την σεζόν όπως και σήμερα είχαμε περιέργες καταστάσεις με παίκτες που προέρχονται απο τραυματισμούς που δεν ήταν καλά για να επιστρέψουν και να ειναι έτοιμοι 100%. Οι παίκτες μας τα έδωσαν όλα στον αγωνιστικό χώρο, προσπάθησαν πολύ σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Πατήσαμε περιοχή, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, ενώ ο αντίπαλος σε τρεις φορές που πέρασε το κέντρο πέτυχε ένα γκολ. Ο Ολυμπιακός είχε μια διαφορετική στρατηγική σήμερα, δεν μπορέσαμε να κάνουμε γκολ και σε αυτό το επίπεδο τα αποτελέσματα κρίνονται από τις λεπτομέρειες και ποιος θα τις εκμεταλλευτεί. Μετά το παιχνίδι πήγα στα αποδυτήρια και είπα στους παίκτες ότι αυτή την σεζόν τους είδα με το κεφάλι κάτω όπως στο εκτός έδρας με τον Λεβαδειακό ή στα δυο εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ, αλλά σήμερα δεν πρέπει να έχουν το κεφάλι κάτω γιατί τα έδωσαν όλα στο γήπεδο και προσπάθησαν πραγματικά. Είμαι περήφανος για την πορεία και την δουλειά που κάναμε μέχρι σήμερα, παρά τις δύσκολες καταστάσεις της σεζόν. Ο Ολυμπιακός είχε την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα να εκμεταλλευτεί τις λεπτομέρειες».

Advertisement
Advertisement

 Για τις ήττες απο Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και το αν τον ανησυχεί το σερί ηττών σε ντέρμπι : «Αν χάσαμε αυτά τα παιχνίδια, τα χάσαμε γιατί αυτή ειναι η πραγματικότητα που περιέγραψα πριν. Μας έλειψε κάτι συγκριτικά με τους άλλους τόσο στα πλέι οφ, όσο και στην κανονική διάρκεια. Αν σήμερα είχαμε κερδίσει το παιχνίδι με την ιδια εικόνα, θα έλεγαν όλοι ότι κάναμε ένα φανταστικό ματς, δεν θα γινόταν καν αυτή η κουβέντα για την ΑΕΚ. Στο παιχνίδι στο Καραϊσκάκης στα πλέι οφ χάσαμε την ευκαιρία για το 0-2 και το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, η εικόνα μας ηταν καλή αλλά η εξέλιξη ηταν διαφορετική. Το παιχνίδι με την ΑΕΚ εδώ είχα πει και τότε ότι ήταν το πιο εύκολο παιχνίδι που θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει. Είχαμε καλή εικόνα στα περισσότερα παιχνίδια των πλέι οφ, αλλά μας στοίχισε η έλλειψη αποτελεσματικοτητας στις φάσεις που κάναμε. Δεν μπορούσα να δεχτώ πως χάσαμε από τον Παναθηναϊκό εντός έδρας, σε ότι αφορά την ήττα με 4-0 από την ΑΕΚ οι παίκτες γνωρίζουν τι δεν πήγε καλά και ειναι μια τελείως διαφορετική κατάσταση. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν καταστάσεις που το φαβορί δεν κερδίζει, οπότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Για το αν τον προβληματίζει ότι οι περισσότερες φάσεις σήμερα έγιναν απο αμυντικούς και αν θα μπορούσε να πάρει περισσότερο ρίσκο στο τέλος του ματς : «Είμαι χαρούμενος και αυτό σημαίνει ότι παράγουμε φάσεις με διαφορετικούς παίκτες και μπορούμε να απειλούμε και με αμυντικούς ή μέσους. Βάλαμε ένα παίκτη που ειναι 17 χρονων και μέσα σε 10 λεπτά κατάβαλε ότι βρίσκεται σε μια διαφορετική κατάσταση από την Β’ Εθνική που παίζει ή από την Κ19. Είναι μια διαφορετική διαδικασία το να παίζεις σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει όλοι οι νεαροί να περάσουν από αυτή την διαδικασία για να έχουν την εξέλιξη. Ο Κωνσταντέλιας βρίσκεται ενδιάμεσα σε πολλά εγκωμιαστικά σχόλια και ίσως να ειναι λίγο υπερβολικά την δεδομένη στιγμή, οπότε βάλαμε τον Τζίμα στο παιχνίδι. Θα μπορουσαν να παίξουν μαζί, αλλά θεώρησα ότι η παρουσία του μαζί με τον Ντέλια, ειδικά για τον Ντελια, θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι».

Για την διαχείριση παικτών κατά την διάρκεια της σεζόν : «Αναφέρομαι συχνά στον Κωνσταντέλια γιατί γνωρίζω ότι ειναι ένα μεγάλο ταλέντο. Εχει μεταμορφωθεί από έναν παίκτη που παίζει για την ομάδα, σε έναν παίκτη που παίζει για τον εαυτό του προσπαθώντας να μπει μέσα στην ομάδα και να πάρει την ομάδα στην πλάτη του. Υπάρχουν πολλές κουβέντες γύρω του, ο κόσμος που βρίσκεται γύρω του μπορεί να μιλάει πολύ. Δεν ξέρω αν μπορεί να διαχειριστεί την όλη κατάσταση του. Είναι ένας παίκτης που εύχομαι να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη. Προσπάθησα να του δώσω ανάσες για να ξεκουραστεί αλλά την μια φορά δεν είχαμε τον Νάρει, την άλλη τον Τάισον και την κατάσταση με τον Καντουρί την γνωρίζετε τις καταστάσεις. Για τον Κουλιεράκη ήταν μια υποχρέωση να βρεθεί εκτός γιατί τα λάθη την αμυνα φαίνονταοι άμεσα και κοστίζουν.Τα λαθη του Κωνσταντέλια γίνονται μακριά από την περιοχή και δεν φαίνονται τόσο. Για τον Λύρατζη προέρχεται από περίεργη περίοδο, έπαιξε στον Βόλο… αυτή την στιγμή είδα ότι ήταν καλύτερο για την ομάδα να παίξει δεξί μπακ ο Κεντζιόρα, που ήταν καλός και ως στόπερ. Είχαμε στον πάγκο τον Σάστρε για να μπορέσουμε να τον βάλουμε στο ματς κατά την διάρκεια του αγώνα. Μπορούσε να παίξει 30-35 λεπτά για να είναι πιο έτοιμος για τον τελικό, ηταν μια επιλογή. Επειδή βλέπω ότι έχουν τελειώσει οι ερωτήσεις, θέλω να πω ότι προσωπικά τους βλέπω κάθε μέρα τους παίκτες και θέλω να σας πω ότι ειμαι περήφανους για αυτούς. Τα δίνουν όλα σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα. Ειμαι σίγουρος ότι θα τα δώσουν όλα στον τελικό με την ΑΕΚ. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος μπορεί να ειναι απογοητευμένος και εγώ ειμαι απογοητευμένος για την ήττα και για το φινάλε στο πρωτάθλημα. Είναι σημαντικός ο τελικός για εμάς και ειμαι σίγουρος ότι θα είμαστε αυτοί που πρέπει».

Advertisement
Advertisement
Continue Reading
Advertisement Advertisement

Ποδόσφαιρο

«Πλέον έχουμε αλλάξει σαν ομάδα, παίξαμε σαν ένα»

paokrevolution

Published

on

Ο Μαγκομέντ Οζντόεφ, μετά την νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στην Μπέτις, μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV και τόνισε ότι πλέον οι ασπρόμαυροι έχουν αλλάξει σαν ομάδα, παλεύοντας σαν ένα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Κάναμε τα πάντα καλά. Παίξαμε σαν ένα, τρέξαμε και παλέψαμε σαν μια μεγάλη ομάδα. Κάθε σεζόν μου στον ΠΑΟΚ, κάνουμε καλή πορεία. Αυτήν την χρονιά, ελπίζω να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να προκριθούμε στον τελικό του κυπέλλου.

Θα έχουμε και τις κακές μας περιόδους μέσα στην σεζόν, είναι φυσιολογικό. Παίζουμε σε κάθε παιχνίδι για την νίκη. Χάσαμε κάποιους βαθμούς λόγω συγκέντρωσης αλλά πλέον έχουμε αλλάξει σαν ομάδα».

Continue Reading

Ποδόσφαιρο

«Το πιο σημαντικό είναι η αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών»

paokrevolution

Published

on

Για την μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπέτις (2-0), το αν ο τωρινός ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερο ταβάνι από κάθε άλλη ομάδα που είχε στον σύλλογο, το ροτέισον και τον ασταμάτητο Σουαλιό Μεϊτέ, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του Δικεφάλου του Βορρά, Ραζβάν Λουτσέσκου.

 

Για την αυτοπεποίθηση που έχει ο ίδιος μετά από τέτοιες εμφανίσεις: «Ένας προπονητής δεν μπορεί να είναι απόλυτα με αυτοπεποίθηση, πάντα πρέπει να είναι on fire. Πρέπει να βλέπει πάντα τον κίνδυνο που έρχεται στο επόμενο ματς. Μιλάω για τη νοοτροπία, την χαλάρωση, την υπερβολική αυτοπεποίθηση, αλλά και για τον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων. Αλλά από την άλλη πλευρά, ένας προπονητής θα πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση και να καταλαβαίνει πλήρως τις δυνατότητες της ομάδας του.

Στο πρώτο μέρος μείναμε καλά στο ματς, δημιουργήσαμε ενδιαφέρουσες φάσεις στο τρανζίσιον, θα μπορούσαμε να τις έχουμε εκμεταλλευτεί καλύτερα και είχα την εντύπωση ότι σεβόμασταν πολύ τον αντίπαλο. Έτσι, κάναμε βήματα πίσω, και έπαιρναν μπάλες στις γραμμές μας. Όμως, ο σωστός τρόπος τοποθέτησης και το έξυπνο παιχνίδι δεν τους επέτρεψε να πάρουν κάτι. Στο δεύτερο μέρος έπρεπε να τολμήσουμε παραπάνω και αυτό συνέβη, η Μπέτις δεν έκανε κάτι, είχε ωραία εναλλαγή μπάλας, αλλά στο ένας εναντίον ενός δεν δημιούργησε κινδύνους. Ίσως είχαμε λίγη πίεση, να προκριθούμε από σήμερα και ότι έπρεπε να κερδίσουμε για να μην παίξουμε την πρόκριση εκτός έδρας. Αλλά η ομάδα πρέπει να έχει αυτή την αυτοπεποίθηση, όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι, ο καθένας στον ρόλο του, να παίζουν με τις δυνατότητες που έχουν, είναι ένας τρόπος δουλειάς που έχουμε και μας ταιριάζει και πρέπει να το κρατήσουμε.

Advertisement
Advertisement
Για το αν ο τωρινός ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερο ταβάνι από κάθε άλλη ομάδα που είχε στον σύλλογο: «Έχετε αυτή τη γνώμη, ξέρετε την γνώμη μου, πρέπει να είμαστε focus στο επόμενο ματς, είναι περίπλοκο αυτό που βλέπουμε, είναι τόσες λεπτομέρειες που το μόνο που μετράει είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αλλά και οι λεπτομέρειες δίνουν το κάτι παραπάνω».

Για τα δυο στοιχεία οι συνδυασμοί στα γκολ, δεν δέχεται ευκαιρίες σοβαρές: «Σίγουρα είναι στο ανώτερο επίπεδο το πνευματικό μκομμάτι και ότι οι παίκτες αισθάνονται καλά σωματικά, είναι ότι ο καθένας βλέπεις την δουλειά που κάνει ο συμπαίκτης σου στο μάξιμουμ και τον παρακινεί να κάνει το ίδιο, Οπότε, η δύναμη η ψυχολογική έρχεται από το ότι βλέπουν όλοι την δουλειά που κάνει ο καθένας».

Για το αν η ομάδα έχει φτάσει εκεί που ήθελε και έλεγε με 18-20 ενεργούς παίκτες: «Αυτό πρέπει να συμβαίνει, δείχνουμε αυτή την περίοδο αυτή την συμμετοχή και την ενότητα, αν και το ροτέισον είναι μικρότερης έκτασης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό έχει να κάνει με ιώσεις και τραυματισμούς έμεναν παίκτες έξω και αναγκάζονταν να παίξουν άλλοι, είναι ένα άλλο είδος ροτέσιον, όχι αυτό με 6-7 παίκτες να αλλάζουν ανά παιχνίδι. Αλλά συνολικά το γκρουπ λειτουργεί μαζί και κάνει μία θυσία όλοι μαζί για την ομάδα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι η πνευματική φρεσκάδα γιατί αν παίξει σε τρία ματς μαζεμένα όταν χρειαστεί να αποφασίσει δεν θα έχει αυτή την ταχύτητα».

Για τον Μεϊτέ που παίζει ασταμάτητα και έχει φρεσκάδα: «Δεν έχει πάντα πνευματική φρεσκάδα, το πρόβλημα με τον Μεϊτέ είναι ότι δεν έχουμε άλλους παίκτες με τα δικά του χαρακτηριστικά να κρατά την θέση και να κόβει με μία πάσα το τρανζίσιον του αντιπάλου, τον πιέσαμε μερικές φορές να παίξει. Το ίδιο έγινε με τον Μπάμπα που όταν έχει ένα ματς ανάμεσα σε συνεχόμενα να ξεκουράζεται, μετά είναι τοπ, ο Οζντόεφ που είναι πολύ καλά και ξέρει ότι ένα ματς μέσα στην εβδομάδα δεν θα το παίξει, ο Κεντζιόρα το ίδιο. Υπάρχουν και εξαιρέσεις που κάνουν θυσίες, όπως ο Τάισον, που παίζει σε όλα τα ματς. Λέω ότι είναι 19 χρονών και τώρα αρχίζει την καριέρα του και είναι πρώτη φορά στην καριέρα του, από πλευράς συνέχειας εμφανίσεων».

Advertisement
Advertisement
Continue Reading

Ποδόσφαιρο

«Πάμε να διεκδικήσουμε την οκτάδα»

paokrevolution

Published

on

Για την μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπέτις (2-0) και την εκτός έδρας δοκιμασία που ακολουθεί με τη Λυών (29/1, 22.00), μίλησε στην κάμερα της COSMOTE TV, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Αντώνης Τσιφτσής.

«Δεν κοιτάζω τα στατιστικά. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, λειτουργούμε καλά και δεχόμαστε λίγες φάσεις. Στην Ευρώπη αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Είμαστε χαρούμενοι που περάσαμε στην επόμενη φάση και τώρα πάμε να διεκδικήσουμε την οκτάδα. Δεν τελειώσαμε εδώ. Χαιρόμαστε σήμερα και από αύριο ξεκινάμε για το επόμενο παιχνίδι. Έχουμε καλή χημεία με τους παίκτες, όλο και καλύτερη όσο παίζουμε περισσότερο. Σήμερα δεν ξέρω αν με άκουγαν με τόσο κόσμο. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να βοηθάω την ομάδα φέτος».

Continue Reading

Τάσεις