Connect with us

Επικαιρότητα

«Στα 100 χρόνια ιστορίας του ΠΑΟΚ να έχει χτιστεί το νέο γήπεδο»

paokrevolution

Published

on

 

Ο αρχιτέκτων-μηχανικός του έργου της Νέας Τούμπας, Τάκης Δούμας, μίλησε στο Metropolis 95,5  για τα επόμενα βήματα του Project, εκτιμώντας πως το σημαντικότερο όλων είναι η αναφορά του Ιβάν Σαββίδη, πως ο ΠΑΟΚ θα πει στο νέο του «σπίτι» στα 100 του χρόνια. Αφού σημείωσε πως αύριο ο φάκελος θα περάσει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισε πως η μια και μοναδική ένσταση από πολίτι κρίνεται αβάσιμη: «Απ’ ότι έχω ακούσει, από την εισήγηση της Επιτροπής κρίνεται αβάσιμη. Έγινε από έναν πολίτη. Δεν παίζει ρόλο. Είναι τεχνικό ζήτημα, θεωρείται αβάσιμη. Έχει εφαρμογή αυτό που ζητείται, αλλά δεν έχει νόημα να κάνει κανείς ένσταση για να εφαρμοστεί ο νόμος. Ούτως ή άλλως θα εφαρμοστεί. Δεν κάνουμε κάτι παράτυπο. Λέει ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη των κανονισμών κάτι που προβλέπεται ήδη. Επί της ουσίας δεν είναι ένσταση. Προφανώς αυτό που λέει η ένσταση, προβλέπεται από το νόμο. Έχει να κάνει με το ύψος της κατασκευής. Είναι μια τεχνική λεπτομέρεια σε τι απόσταση θα επιτραπεί το μέγιστο δυνατό ύψος». Τόνισε πως είναι εφικτό ο ΠΑΟΚ να γιορτάσει τα 100 χρόνια ιστορίας του στη  νέα Τούμπα: «Το Προεδρικό Διάταγμα το περίμενα του Αγίου Δημητρίου. Όχι στα τέλη του έτους. Αν είναι ένα μήνα μετά, δεν θα αλλάξει κάτι τρομερά. Αυτό που αξίζει για τον κόσμο είναι η δήλωση του μεγαλομετόχου ότι τα 100 χρόνια θα μας βρουν στο νέο σπίτι μας. Σημαίνει ότι είναι διαδικαστικό ζήτημα να έρθει το Προεδρικό Διάταγμα και προετοιμάζονται οι ενέργειες, ώστε στα 100 χρόνια να έχει χτιστεί το γήπεδο. Πρέπει να πάμε στην τεχνική μελέτη του γηπέδου. Ωρίμασαν οι καταστάσεις πλέον και οι διαδικασίες. Είναι εφικτό και λογικό. Δεν θυμίζει πλέον παραμύθι ή κάτι πολύ μακρινό. Πολύ λογικό το επόμενο καλοκαίρι να αρχίζουν οι εργασίες κατεδάφισης της Τούμπας».

«Τα σωματεία μένουν»

Για την αναφορά του Ιβάν Σαββίδη στην οικονομική αυτάρκεια που πρέπει να αποκτήσει ο σύλλογος ο Τάκης Δούμας σημείωσε:«Με εξέπληξε θετικά η δήλωση του κ. Σαββίδη. Είναι σωστή η αναφορά. Γεροί να είναι όλοι, οι άνθρωποι έρχονται και παρέρχονται. Τα σωματεία μένουν. Ένα σωματείο που πορεύεται με δικούς του πόρους δεν έχει ανάγκη κάποιον. Για όλους ισχύει αυτό». Τέλος αναφέρθηκε για το αν μέρος των εξόδων μπορεί να  καλυφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης:  «Δεν το γνωρίζω. Του Παναθηναϊκού για παράδειγμα είναι ώριμο Project. Αν αποκτήσει το Project του ΠΑΟΚ τέτοια ωριμότητα, μπορεί να διεκδικήσει μέρος των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης. Να κάνει μια μελέτη σχεδόν οριστική για το γήπεδο. Δεν έχουν ξεκινήσει. Ενδεχομένως να μην υπάρχει τέτοια ανάγκη ή στόχευση. Είναι εσωτερικά ζητήματα του επενδυτή που μόνο εκείνος ξέρει. Θεσμικά μπορώ να πω ότι το καλοκαίρι μπορεί να ξεκινήσει η κατεδάφιση της Τούμπας και η μετακόμιση του ΠΑΟΚ σε άλλο γήπεδο».

Advertisement
Advertisement

 

Continue Reading
Advertisement Advertisement

Επικαιρότητα

Στο νοσοκομείο ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, επιδεινώθηκε η υγεία του

paokrevolution

Published

on

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ρουμανίας εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο της χώρας τις τελευταίες ημέρες, καθώς παρουσίασε σοβαρή επιβάρυνση στην κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τη ρουμανική εφημερίδα ProSport.

Ο Μιρτσέα αντιμετώπισε έντονα προβλήματα υγείας προς το τέλος του 2025, με αποτέλεσμα να χρειαστεί άμεση ιατρική φροντίδα. Ο 80χρονος ταλαιπωρήθηκε από έντονο κρυολόγημα, το οποίο επηρέασε αρνητικά την ήδη επιβαρυμένη καρδιακή του λειτουργία, και κρίθηκε αναγκαία να νοσηλευτεί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάστασή του επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.

Continue Reading

Επικαιρότητα

Ανακοίνωση εννιά ΣΦ ΠΑΟΚ: «Θέλουμε ανεξάρτητο και αυτάρκη ΑΣ, την καλύτερη λύση για την Τούμπα»

paokrevolution

Published

on

Ανακοίνωση με αφορμή το θέμα της Νέας Τούμπας, μέσω της οποίας ζητούν ανεξάρτητο ΑΣ και μελλοντικά αυτάρκη, αλλά και την πιο σίγουρη και γρήγορη λύση για την ανέγερση του γηπέδου «που ήδη έχει καθυστερήσει», όπως τονίζουν, εξέδωσαν εννιά ΣΦ ΠΑΟΚ (ΑΜΠΑΛΑΕΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΤΟΥΜΠΑ, #031# ΠΕΡΑΙΑ (ΕΟ), ΕΠΑΝΟΜΗ, ΑΜΥΝΤΑΙΟ, ΜΟΥΔΑΝΙΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ). Εξηγούν και γιατί έκαναν επίσκεψη στον Ερασιτέχνη τις προηγούμενες ημέρες.

Αναλυτικά το κείμενο: «Ως Σύνδεσμοι Φίλων ΠΑΟΚ που λειτουργούμε καθημερινά με γνώμωνα το καλό του Δικεφάλου και μόνο, αισθανόμαστε την ανάγκη να τοποθετηθούμε (ελπίζουμε για τελευταία φορά) καθώς εν όψη των 100 ετών τα διοικητικά εσωπροβλήματα του οργανισμού δεν φαίνεται να καταλαγιάζουν (κάθε άλλο μάλλον) παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μας να επικρατήσει η λογική, η ενότητα και η υγιείς σκέψη προς συμφέρουν του ΠΑΟΚ μας.

Χωρίς να μακρηγορούμε καθώς στις περιστάσεις που βιώνουμε μάλλον δεν αρμόζουν μανιφέστα αλλά λακωνικές τοποθετήσεις και δράση, αναφέρουμε τα εξής.

Μετά την προχθεσινή μας επίσκεψη στα γραφεία του ΑΣ ΠΑΟΚ, την διακοπή του διοικητικού συμβουλίου και την συνέχιση της διαδικασίας σήμερα Τέταρτη, πρέπει να δώσουμε στο σύνολο του λαού του ΠΑΟΚ την αλήθεια από την δικιά μας πλευρά καθώς το μέλλον του οργανισμού και οι άνθρωποι που τον απαρτίζουν είναι θέμα όλων και όχι μόνο των οργανωμένων.

Advertisement
Advertisement

Πρώτον, όσον αφορά το περιεχόμενο της επίσκεψης μας και δεύτερον για την συνολική μας στάση και εμπλοκή στα διοικητικά ζητήματα που αφορούν την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ.

Ο λόγος της επίσκεψης… απλός, “Κύριοι, με την δικιά μας στήριξη παραμείνατε 15μελες μετά την παραίτηση Κατσαρή και δεν ακολουθήσατε όλοι τον ίδιο δρόμο.”

Για εμάς δεν έχει αλλάξει κάτι, οι λόγοι της στήριξης μας από την αρχή μέχρι σήμερα παραμένουν ίδιοι.

1. Ανεξάρτητος ΑΣ και μελλοντικά αυτάρκης,

Advertisement
Advertisement

2. Την πιο σίγουρη και την πιο γρήγορη λύση για την ανέγερση της νέας Τούμπας που ήδη έχει καθυστερήσει πολύ να δωθεί στον λαό του ΠΑΟΚ.

Και από ότι φαίνεται, ούτε γρήγοροι, ούτε σίγουροι, ούτε ανεξάρτητοι σταθήκατε.

Επιθυμία λοιπόν του κόσμου που σας στήριξε είναι να δωθούν ΑΜΕΣΑ αποτελέσματα και λύσεις οι οποίες υποστηρίζονται από συμπαγής απόψεις και όχι αβάσιμες τεκμηριώσεις και κομφούζιο καθυστερήσεων για το τι πραγματικά συμβαίνει με την κληρονομιά του συλλόγου μας.

Υγ1

Advertisement
Advertisement

Επειδή πολλοί καλοθελητές διαιωνίζουν ανυπόστατες καταστάσεις, πρώτοι δηλώνουμε πως δεν έχουμε σκοπό να οδηγήσουμε αλλά ούτε και να οδηγηθούμε σε καμία κόντρα και καμία πόλωση με κανέναν συνοπαδό μας για διοικητικά τερτίπια. Όσο και αν ασχολούμαστε με τα κοινά, το πεδίο και η θέση των Οπαδών είναι στους δρόμους και στα Πέταλα, εκεί που τα πράγματα ζορίζουν και μόνο σαν ένα έρχονται οι νίκες.

Υγ2

Επίσης στο κλίμα ενότητας που παροτρύνουμε και διαλέγουμε εξ αρχής να ακολουθήσουμε αποφασίσαμε να μην ανακοινώσουμε δημόσια τους λόγους που είμαστε κάθετα απέναντι στην εμπλοκή Τσαλόπουλου-Χατζόπουλου στην επόμενη μέρα του ΑΣ ΠΑΟΚ, αλλά όσοι ενδιαφέρονται να ακούσουν ποιες συγκεκριμένες κινήσεις τους, συναντήσεις τους και τοποθετήσεις τους είναι αυτές που τους θέτουν εκτός κάδρου για εμάς είμαστε πάντα διαθέσιμοι…

Υγ4

Advertisement
Advertisement

Εμείς είμαστε μόνο Π.Α.Ο.Κ.

Μόνο τα 4 γράμματα έχουν σημασία για εμάς και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι πάνω απο αυτά τα ιερά γράμματα.

Μετά τιμής,

ΣΦ ΠΑΟΚ

Advertisement
Advertisement

ΑΜΠΑΛΑΕΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΤΟΥΜΠΑ, #031#

ΠΕΡΑΙΑ (ΕΟ) , ΕΠΑΝΟΜΗ

ΑΜΥΝΤΑΙΟ, ΜΟΥΔΑΝΙΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ,

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ».

Advertisement
Advertisement
Continue Reading

Επικαιρότητα

Συγκλονισμένος και ο Αντρέ με την απώλεια του Ζότα

paokrevolution

Published

on

 

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια με ανάρτηση του στα social media εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια του Ντιόγκο Ζότα που έχασε όπως και ο αδελφός του την ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. «Αναπαύσου εν ειρήνη», ανέφερε στο μήνυμά του ο Αντρέ Βιεϊρίνια.

Continue Reading

Τάσεις