Μπάσκετ
Renfro: «Τα επόμενα παιχνίδια θα δείξουν που μπορούμε να φτάσουμε»
Μετά από πολύ καιρό και αφού ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο διάστημα συνεχόμενων αγώνων και ταξιδιών σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ mateco επικεντρώνει πλέον το ενδιαφέρον του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Έχοντας περισσότερο χρόνο για προετοιμασία και αποκατάσταση και μόνο ένα παιχνίδι την εβδομάδα, στην προκειμένη περίπτωση μπροστά του τον αγώνα της Κυριακής απέναντι στο Λαύριο MEGABOLT (29/1, 15:45).
Πως ήταν αυτή η πρώτη εβδομάδα χωρίς δεύτερο παιχνίδι; Ο Nate Renfro που σήκωσε πολύ μεγάλο μέρος αυτού του δύσκολου προγράμματος δεν το σκέφτηκε πολύ προτού απαντήσει…
«Το να έχουμε μόνο ένα παιχνίδι την εβδομάδα, μας βοηθά ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο για να ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Όταν είχαμε αγώνες για το Basketball Champions League, είχαμε το πολύ δύο ημέρες για να ετοιμαστούμε για τον επόμενο αγώνα. Τώρα είναι καλύτερα και πιο άνετα τα πράγματα ώστε να ετοιμαστούμε καλύτερα για τον αντίπαλο, αλλά και σε επίπεδο κούρασης και ενέργειας είμαστε καλύτερα. Ειδικά για τους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπαίκτες μου και όσους έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής, τα συνεχόμενα παιχνίδια και οι μετακινήσεις δεν τους δίνουν πολλά περιθώρια. Τώρα νομίζω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε και να είμαστε περισσότεροι φρέσκοι, όπως ήμασταν στο ξεκίνημα της σεζόν», σχολίασε ο Nate Renfro και αναφέρθηκε και στο πολύ δύσκολο πρόγραμμα που ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ mateco, με 6 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη σε διάστημα δύο περίπου εβδομάδων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σίγουρα και το πρόγραμμα έπαιξε τον ρόλο του και ειδικά στο πως εμφανιστήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων με το Περιστέρι και τη Rytas. Υπήρχε κούραση, έγινε προσπάθεια μεγάλη, αλλά νομίζω ότι στο τέλος ξεμείναμε από δυνάμεις, οπότε τώρα θα είναι πολύ καλά για όλους μας που θα ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας».
Η πρώτη του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση άφησε μόνο θετικές αναμνήσεις και εικόνες στο Nate Renfro, ο οποίος λέει χαρακτηριστικά: «Είναι δύσκολο να παίζεις δύο παιχνίδια την εβδομάδα, αλλά είναι πολύ ωραίο από την άλλη. Ειδικά για μένα ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία γιατί πρώτη φορά έπαιζα σε μία ξεχωριστή και πολύ δυνατή διοργάνωση, υψηλού επιπέδου όπως το Basketball Champions League. Το να παίζεις εκτός Ελλάδας και να βλέπεις το διαφορετικό στυλ μπάσκετ, διαφορετικές κουλτούρες, μου έδωσε τη δυνατότητα να δω άλλες χώρες και πολλά ενδιαφέροντα πράγματα στην πρώτη μου ολόκληρη χρονιά στην Ευρώπη. Έχεις λίγο χρόνο ξεκούρασης, αλλά και ελάχιστο χρόνο να σκεφτείς το προηγούμενο παιχνίδι, γιατί πάντα στο μυαλό κυριαρχούσε το επόμενο ματς και αυτό ήταν πολύ βοηθητικό, ιδιαίτερα μετά από τις ήττες. Όταν παίζεις την Κυριακή και χάνεις και ξαναπαίζεις την επόμενη Κυριακή, μπορεί να το σκέφτεσαι πόλη την εβδομάδα και αυτό ίσως να σου κάνει κακό. Ενώ με το παιχνίδι μέσα στην εβδομάδα, πάντα πηγαίνει το μυαλό στο επόμενο ματς και πως θα επιστρέψεις στις νίκες».
Αυτό δηλαδή που θέλει να κάνει και ο ΠΑΟΚ mateco τώρα. Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες, να επιστρέψεις στις νικηφόρες εμφανίσεις… «Σίγουρα, τα τρία επόμενα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά για μας, όπως και το Κύπελλο που έρχεται αμέσως μετά. Θα μας δείξουν τι μπορούμε να κάνουμε αυτή τη σεζόν», υποστηρίζει ο Αμερικανός παίκτης του ΠΑΟΚ mateco και συνεχίζει: «Πρέπει να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι με το Λαύριο που έχουμε μπροστά μας. Εκεί είναι το ενδιαφέρον μας, αυτό το παιχνίδι πρέπει να κερδίσουμε, δείχνοντας σοβαρότητα και προσοχή, για να πάμε στο επόμενο. Όπως είπα, από τα τρία επόμενα παιχνίδια και το Κύπελλο θα δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε τη φετινή σεζόν».
Μπάσκετ
Αλλαγή ώρας με Σπόρτινγκ και Μπιλμπάο
Σε διαφορετικές ώρες από τις αρχικά καθορισμένες θα αναμετρηθεί με τη Σπόρτινκ και την Μπιλμπάο ο ΠΑΟΚ για το Europe Cup.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:
«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ΠΑΟΚ προκρίνεται στους «8» του FIBA Europe Cup. H ομάδα μας εξασφάλισε την συμμετοχή της στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης.
Απομένουν δύο εντός έδρας αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν σε διαφορετική ώρα από αυτήν που είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει τη δεύτερη φάση του FIBA Europe Cup με τους αγώνες…
ΠΑΟΚ – Sporting (Τετάρτη 4/2/26 στις 18:00)
ΠΑΟΚ – Surne Bilbao Basket (Τετάρτη 11/2/26 στις 17:30).
Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να έχει πιθανότητες για να κατακτήσει την 1η θέση του ομίλου του, αλλά για να το πετύχει, πρέπει να κερδίσει την Sporting και την Bilbao με διαφορά άνω των 23 πόντων, σε περίπτωση που οι Βάσκοι, κερδίσουν στις 4/2 την Prievidza.
Αν τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ θα είναι πρώτος και θα αντιμετωπίσει την 2η του ομίλου Ν, όπου όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά μεταξύ Περιστερίου και Zaragoza.
Αν προκριθεί ως 2ος, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στους «8» την ομάδα που θα είναι πρώτη στον όμιλο Ν και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι η Aliaga Petkim από την Τουρκία.
Το βράδυ της Τετάρτης 11/2 θα γνωρίζει ο ΠΑΟΚ ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στις 11 και 18 Μαρτίου 2026».
Μπάσκετ
Μπάσκετ-Final 8 στο Κύπελλο: Πού και πότε θα γίνει
Το Κύπελλο Ανδρών μπαίνει στη δεύτερη πεντηκονταετία της ζωής του και το Final 8 ανανεώνει το ραντεβού του με το Ηράκλειο και το κλειστό γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού από τις 17 ως τις 21 Φεβρουαρίου.
Μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης της διοργάνωσης είναι η Allwyn. Η Allwyn σηματοδοτεί τη νέα εποχή και συνεχίζει την κληρονομιά του ΟΠΑΠ, ο οποίος αποτέλεσε χορηγό ονοματοδοσίας της τελικής φάσης του Κυπέλλου Μπάσκετ Ανδρών τα τελευταία τρία χρόνια, στηρίζοντας δυναμικά και έμπρακτα τον θεσμό και τον ελληνικό αθλητισμό. Από τη δική της πλευρά η Κρήτη θα φιλοξενήσει εκ νέου ένα πολύ μεγάλο ραντεβού του ελληνικού μπάσκετ, όπως κάνει σταθερά την τελευταία πενταετία.
Οι προημιτελικοί του Allwyn Final 8 θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 17-18 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού AKTOR, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Άρη Betsson, του νικητή των αγώνων Ηρακλής-Κολοσσός H Hotels Collection, Μύκονος Betsson-Καρδίτσα Ιαπωνική και Προμηθέας Πάτρας Βίκος Cola-Μαρούσι Chery. Στις 19 Φεβρουαρίου θα ακολουθήσουν οι ημιτελικοί της διοργάνωσης, με το μεγάλο τελικό να διεξάγεται το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026. Μετά τα πρώτα πενήντα χρόνια ζωής η διοργάνωση μπαίνει σε μια νέα εποχή με την ανανέωση της συμφωνίας με τον χορηγό που υιοθετεί με τη σειρά του μια νέα ονομασία και θέτει το Κύπελλο Ελλάδας σε πρώτο πλάνο. Κοινός στόχος όλων είναι η αναβάθμιση του event σε κάθε επίπεδο αποβλέποντας και στην καλύτερη δυνατή εμπειρία των φιλάθλων!
Προημιτελικά
Τρίτη 17 Φεβρουαρίου
Ολυμπιακός–ΑΕΚ
Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου
Παναθηναϊκός–ΠΑΟΚ
Hρακλής/Κολοσσός Ρόδου–Μύκονος/Καρδίτσα
- Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου-Ημιτελικοί
- Σάββατο 21 Φεβρουαρίου-Τελικός
Ο δρόμος για τα… προημιτελικά
Αποτελέσματα–Πρόγραμμα
- 17/1 16.00 Άρης Betsson-Περιστέρι Betsson 93-75
- 28/1 16.00 Ηρακλής–Κολοσσός Ρ. H Hotels Collection
- 2/2 14.00 Μύκονος Betsson–Καρδίτσα Ιαπωνική
- 4/2 18.00 Προμηθέας Π. Βίκος Cola–Μαρούσι Chery
Μπάσκετ
«Συγχαρητήρια στην ομάδα για την προσπάθεια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ»
Στα αποδυτήρια της ομάδας του ΠΑΟΚ βρέθηκε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο Αριστοτέλης Μυστακίδης.
Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου έδωσε συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την μεγάλη προσπάθεια εκφράζοντας, παράλληλα, την ικανοποίησή του για την εικόνα του ΠΑΟΚ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο.
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Με τη στήριξή σας σηκώσατε την ομάδα και σήμερα είδαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ως ομάδα και ως ΠΑΟΚ γνωρίζουμε πολύ καλά ό,τι έχουμε τις δυνατότητες να το πετύχουμε» δήλωσε μετά.
-
Επικαιρότητα2 έτη agoΤο παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΈκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΗ ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο3 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΛουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα6 έτη ago101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ3 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά
