Μπάσκετ
Με προβλήματα, απουσίες και πίστη για την 9η νίκη!
Με αρκετά προβλήματα και με την προπόνηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο PAOK Sports Arena, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ mateco για τον αγώνα με το Ιωνικό, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 στις 19:15 (ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ3) για την 15η αγωνιστική της Basket League.
Ο Jordan Sibert συμμετείχε σε ένα μέρος της προπόνησης και θα ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας στην Αθήνα, χωρίς ωστόσο να είναι έτοιμος, ενώ ο Χρήστος Σαλούστρος έμεινε και σήμερα εκτός προπόνησης, ακολουθώντας ατομικό πρόγραμμα.
Εκτός προπόνησης έμεινε και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ mateco ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα και δεν ταξίδεψε με την αποστολή της ομάδας, η οποία αναχώρησε για την Αθήνα σήμερα το μεσημέρι.
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco κ.Λυκογιάννης, αναφερόμενος στο παιχνίδι με τον Ιωνικό, τόνισε: «Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, σε ένα ιδιαίτερο γήπεδο και απέναντι σε μία ομάδα που έρχεται από συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και ψάχνει αντίδραση. Έγινε και αλλαγή προπονητή που πάντα διαφοροποιεί καταστάσεις και βοηθά τις ομάδες. Εμείς από την πλευρά μας, έχουμε αρκετά θέματα, αλλά έχουμε μάθει να υπάρχουμε και να λειτουργούμε με αυτά. Ο έλεγχος του ρυθμού και τα ριμπάουντ θα είναι πολύ σημαντικά στοιχεία στην εξέλιξη του αγώνα, όπως και το να βρούμε τρόπους να περιορίσουμε τους κομβικούς παίκτες του αντιπάλου και ταυτόχρονα να βρεθούν σε καλή μέρα οι δικοί μας παίκτες που παίρνουν αποφάσεις. Και όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων, αλλά και την εκτέλεση, προκειμένου να κερδίσουμε το παιχνίδι».
Μπάσκετ
Αλλαγή ώρας με Σπόρτινγκ και Μπιλμπάο
Σε διαφορετικές ώρες από τις αρχικά καθορισμένες θα αναμετρηθεί με τη Σπόρτινκ και την Μπιλμπάο ο ΠΑΟΚ για το Europe Cup.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:
«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ΠΑΟΚ προκρίνεται στους «8» του FIBA Europe Cup. H ομάδα μας εξασφάλισε την συμμετοχή της στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης.
Απομένουν δύο εντός έδρας αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν σε διαφορετική ώρα από αυτήν που είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει τη δεύτερη φάση του FIBA Europe Cup με τους αγώνες…
ΠΑΟΚ – Sporting (Τετάρτη 4/2/26 στις 18:00)
ΠΑΟΚ – Surne Bilbao Basket (Τετάρτη 11/2/26 στις 17:30).
Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να έχει πιθανότητες για να κατακτήσει την 1η θέση του ομίλου του, αλλά για να το πετύχει, πρέπει να κερδίσει την Sporting και την Bilbao με διαφορά άνω των 23 πόντων, σε περίπτωση που οι Βάσκοι, κερδίσουν στις 4/2 την Prievidza.
Αν τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ θα είναι πρώτος και θα αντιμετωπίσει την 2η του ομίλου Ν, όπου όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά μεταξύ Περιστερίου και Zaragoza.
Αν προκριθεί ως 2ος, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στους «8» την ομάδα που θα είναι πρώτη στον όμιλο Ν και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι η Aliaga Petkim από την Τουρκία.
Το βράδυ της Τετάρτης 11/2 θα γνωρίζει ο ΠΑΟΚ ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στις 11 και 18 Μαρτίου 2026».
Μπάσκετ
Μπάσκετ-Final 8 στο Κύπελλο: Πού και πότε θα γίνει
Το Κύπελλο Ανδρών μπαίνει στη δεύτερη πεντηκονταετία της ζωής του και το Final 8 ανανεώνει το ραντεβού του με το Ηράκλειο και το κλειστό γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού από τις 17 ως τις 21 Φεβρουαρίου.
Μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης της διοργάνωσης είναι η Allwyn. Η Allwyn σηματοδοτεί τη νέα εποχή και συνεχίζει την κληρονομιά του ΟΠΑΠ, ο οποίος αποτέλεσε χορηγό ονοματοδοσίας της τελικής φάσης του Κυπέλλου Μπάσκετ Ανδρών τα τελευταία τρία χρόνια, στηρίζοντας δυναμικά και έμπρακτα τον θεσμό και τον ελληνικό αθλητισμό. Από τη δική της πλευρά η Κρήτη θα φιλοξενήσει εκ νέου ένα πολύ μεγάλο ραντεβού του ελληνικού μπάσκετ, όπως κάνει σταθερά την τελευταία πενταετία.
Οι προημιτελικοί του Allwyn Final 8 θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 17-18 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού AKTOR, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Άρη Betsson, του νικητή των αγώνων Ηρακλής-Κολοσσός H Hotels Collection, Μύκονος Betsson-Καρδίτσα Ιαπωνική και Προμηθέας Πάτρας Βίκος Cola-Μαρούσι Chery. Στις 19 Φεβρουαρίου θα ακολουθήσουν οι ημιτελικοί της διοργάνωσης, με το μεγάλο τελικό να διεξάγεται το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026. Μετά τα πρώτα πενήντα χρόνια ζωής η διοργάνωση μπαίνει σε μια νέα εποχή με την ανανέωση της συμφωνίας με τον χορηγό που υιοθετεί με τη σειρά του μια νέα ονομασία και θέτει το Κύπελλο Ελλάδας σε πρώτο πλάνο. Κοινός στόχος όλων είναι η αναβάθμιση του event σε κάθε επίπεδο αποβλέποντας και στην καλύτερη δυνατή εμπειρία των φιλάθλων!
Προημιτελικά
Τρίτη 17 Φεβρουαρίου
Ολυμπιακός–ΑΕΚ
Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου
Παναθηναϊκός–ΠΑΟΚ
Hρακλής/Κολοσσός Ρόδου–Μύκονος/Καρδίτσα
- Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου-Ημιτελικοί
- Σάββατο 21 Φεβρουαρίου-Τελικός
Ο δρόμος για τα… προημιτελικά
Αποτελέσματα–Πρόγραμμα
- 17/1 16.00 Άρης Betsson-Περιστέρι Betsson 93-75
- 28/1 16.00 Ηρακλής–Κολοσσός Ρ. H Hotels Collection
- 2/2 14.00 Μύκονος Betsson–Καρδίτσα Ιαπωνική
- 4/2 18.00 Προμηθέας Π. Βίκος Cola–Μαρούσι Chery
Μπάσκετ
«Συγχαρητήρια στην ομάδα για την προσπάθεια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ»
Στα αποδυτήρια της ομάδας του ΠΑΟΚ βρέθηκε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο Αριστοτέλης Μυστακίδης.
Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου έδωσε συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την μεγάλη προσπάθεια εκφράζοντας, παράλληλα, την ικανοποίησή του για την εικόνα του ΠΑΟΚ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο.
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Με τη στήριξή σας σηκώσατε την ομάδα και σήμερα είδαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ως ομάδα και ως ΠΑΟΚ γνωρίζουμε πολύ καλά ό,τι έχουμε τις δυνατότητες να το πετύχουμε» δήλωσε μετά.
-
Επικαιρότητα2 έτη agoΤο παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΈκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΗ ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο3 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΛουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα6 έτη ago101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ3 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά
