Connect with us

Μπάσκετ

Η πρόκριση στη Γαλλία

paokrevolution

Published

on

«Διπλό μέσα στη Γαλλία» ζήτησαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ στο «καυτό» PAOK Sports Arena, με τη λήξη του πρώτου ημιτελικού με τη Σολέ, που βρήκε νικήτρια την γαλλική ομάδα με 88-89. Ο Δικέφαλος πάλεψε σαν λιοντάρι και απέδειξε ότι μπορεί να κάνει την υπέρβαση στη Γαλλία και να προκριθεί στους τελικούς του FIBA Europe Cup. Ρέινολντς, Κρούζερ και Μπάρτλεϊ οδήγησαν επιθετικά τους «ασπρόμαυρους», με 20, 16 και 13 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο Αγιαγί στην άλλη πλευρά με 26 πόντους και εκπληκτικά ποσοστά (9/10 δίποντα!) ήταν ασταμάτητος.
Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ ανέκαμψε γρήγορα από το 2-7 της Σολέ και με σερί 12-0 πέρασε μπροστά με 14-7, έχοντας μπροστάρη τον Μπάρτλεϊ, ο οποίος αυτό το διάστημα ευστόχησε σε δύο τρίποντα. Το σύνολο του Μάσιμο Καντσελιέρι διεύρυνε, μάλιστα, με τρίποντο του Κρούζερ το προβάδισμα στο 19-11, πριν η γαλλική ομάδα μειώσει σε 22-19, με πόντους από τους Αγιαγί και Ντε Σόουζα. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με εύστοχο σουτ έξω από τα 6.75 του Κατσίβελη (25-19).

Ο Δικέφαλος έμεινε χωρίς πόντο στη δεύτερη περίοδο για αρκετή ώρα, η Σολέ το εκμεταλλεύτηκε και μπήκε σε θέση οδηγού, αρχικά, με 25-26 και στη συνέχεια με 33-37, χάρη σε απανωτούς πόντους του Αγιαγί. Με ένα καλάθι του Ρέινολντς, ο οποίος είχε πάρει μπροστά, και ένα τρίποντο του Μακ Νις, διαμορφώθηκε το 36-42. Ο Ρέινολντς μείωσε σε 40-44, ωστόσο ο Ντε Σόουζα με τρίποντο εκτός ισορροπίας σε «νεκρό» χρόνο, έστειλε τη Σολέ προηγούμενη με 40-47 στην ανάπαυλα.

Με «ζεστό» τον Κρούζερ, ο ΠΑΟΚ έμεινε σε απόσταση αναπνοής από την αντίπαλό του (53-54), ενώ με καλάθια του Χέντερσον και του Φόρεστερ γράφτηκε το 58-59 στα μέσα του 3ου δεκάλεπτου. Ο εκπληκτικός Αγιαγί με δύο τρίποντα «υπέγραψε» το φινάλε της περιόδου (60-66).

Advertisement
Advertisement

Οι παίκτες του Δικεφάλου κατέθεσαν την ψυχή τους κόντρα στην αθλητική Σολέ και με καλάθια των Κρούζερ, Άπσον και Χέντερσον, οι «ασπρόμαυροι» ισοφάρισαν σε 70-70! Γουίλερ και Μέλβιν έδωσαν ξανά προβάδισμα (70-75) στη γαλλική ομάδα, αλλά ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν παραδόθηκε, πέρασε και μπροστά (81-78) με τρίποντο του Κατσίβελη.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι, ο ΠΑΟΚ πήρε κεφάλι (86-85) με τρίποντο του Μπάρτλεϊ και προσπέρασε με τρεις (88-85) με δύο βολές του Άπσον. Ο επίλογος του αγώνα γράφτηκε με κάρφωμα του Μακ Νις ένα δευτερόλεπτο πριν το φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 40-47, 62-68, 88-89

ΠΑΟΚ: Γκράντισον 3 (1/3 τρίποντα), Χέντερσον 12 (2/8 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Άπσον 8, Φόρεστερ 5, Περσίδης 1, Κατσίβελης 10 (2/6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Παπαδάκης, Μπάρτλεϊ 13 (3/6 τρίποντα), Ρέινολντς 20 (3/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Κρούζερ 16 (4/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ)

Advertisement
Advertisement

Σολέ: Γουίλερ 4 (1/3 τρίποντα), Μέλβιν 14 (2/7 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Σμιθ 9, Ντε Σόουζα 8 (2/5 τρίποντα), ΜακΝίς 13 (6 ριμπάουντ), Αγιαγί 26 (9/10 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 2/3 βολές, 4 ριμπάουντ), Ντιαβαρά 3, Εντόου, Κάμπελ 12 (4/8 τρίποντα, 7 ασίστ)

Μπάσκετ

«Η ΑΕΚ θα μας θυμάται για καιρό»

paokrevolution

Published

on

Μάσιμο Καντσελιέρι μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και τόνισε ότι η Ένωση θα θυμάται για καιρό την ομάδα του Δικεφάλου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Δεν ήταν αρκετή η προσπάθεια. Σχεδόν κερδίσαμε. Παίξαμε χωρίς τον Χέντερσον, πήγαμε στην παράταση κόντρα στην ΑΕΚ που είναι στο Final-Four του BCL. Είμαστε τρομεροί. Κάποιες φορές υπάρχουν δύο ομάδες στο γήπεδο και κάποιες τρεις. Κανείς δεν πίστευε στην αρχή ότι ο ΠΑΟΚ θα κάνει μεγάλα πράγματα. Εμείς πιστεύαμε στην δουλειά μας, το κάναμε.

Είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε στα ημιτελικά. Κάναμε εξαιρετική δουλειά. Είναι απογοητευτικό, συγχαρητήρια στον αντίπαλό μας γιατί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ήταν πολύ δύσκολο για αυτούς, θα μας θυμούνται για αρκετό καιρό».

Advertisement
Advertisement
Continue Reading

Μπάσκετ

Έδωσε σκληρή μάχη, λύγισε στην παράταση από διαιτησία, κούραση και τραυματισμούς

paokrevolution

Published

on

Με αντεπίθεση διαρκείας από το 3ο δεκάλεπτο και μετά ο ΠΑΟΚ έκανε ντέρμπι το Game 3 με την ΑΕΚ για τα πλέι οφ της Stoiximan GBL και στο τέλος με επική εμφάνιση άγγιξε τη νίκη, ωστόσο, ο Γκρέι έστειλε με απίθανο σουτ τον αγώνα στην παράταση (78-78), εκεί όπου οι διαιτητές αρνήθηκαν σε καθοριστικό σημείο λίγο πριν το φινάλε στον Μπάρτλεϊ φάουλ σε τρίποντο.

Η Ένωση προκρίθηκε με 89-85 στα ημιτελικά της Stoiximan GBL, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Remaining Time 0:00

Continue Reading

Μπάσκετ

Reynolds: “Είμαστε απογοητευμένοι. Ήταν μία μοναδική ατμόσφαιρα…”

paokrevolution

Published

on

 

Ο Αμερικανός γκαρντ του ΠΑΟΚ mateco Shavar Reynolds Jr., μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα με την Surne Bilbao Basket, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απώλεια του τίτλου, αλλά ταυτόχρονα μίλησε για την προσπάθεια της ομάδας και την εκπληκτική ατμόσφαιρα που υπήρχε στο γήπεδο…
«Ήταν ευλογία να φτάσουμε ως εδώ και να διεκδικήσουμε το τρόπαιο, αλλά πέραν αυτού νιώθουμε χάλια όλοι. Δεν καταφέραμε να πάρουμε το τρόπαιο. Στο τέλος του αγώνα και στα κρίσιμα σημεία νομίζω ότι οι αντίπαλοί μας έκαναν σωστές επιθέσεις και εμείς κάναμε λάθη. Αυτά είναι λεπτομέρειες και αυτά κρίνουν το ματς. Προσπαθήσαμε να το φέρουμε στα μέτρα μας, αλλά βάλανε κάποια σουτ και σίγουρα είναι μία καλή ομάδα», είπε ο Shavar Reynolds και αναφερόμενος στην ατμόσφαιρα τόνισε… «Είναι τρελό και έχω μόνο καλά λόγια να πω για την συμπαράσταση των φιλάθλων μας. Είναι μία μοναδική ατμόσφαιρα. Βοήθησαν πολύ και είναι πολύ όμορφο όλο αυτό που είδαμε».

Continue Reading
Advertisement Advertisement

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Advertisement Advertisement

Τάσεις