Connect with us

Μπάσκετ

Ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία με το εντός έδρας 7-0 επί του Άρη

paokrevolution

Published

on

 

Έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των συνεχόμενων νικών που μετράει ως γηπεδούχος απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο του, έβαλε χθες ο ΠΑΟΚ mateco επικρατώντας του Άρη Midea. Φτάνοντας τις επτά σερί, εντός έδρας νίκες σε ματς κανονικής περιόδου ο Δικέφαλος έγραψε ιστορία.

 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σερί γηπεδούχου –είτε του ΠΑΟΚ mateco, είτε του Άρη Midea- από το 2000 όταν και οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης έπαψαν να μοιράζονται την ίδια έδρα. Το προηγούμενο μεγαλύτερο σερί, ως προς τα ματς της κανονικής περιόδου, ήταν το 5-0 που έκανε πάλι ο Δικέφαλος από την περίοδο 2000-01 μέχρι την περίοδο 2004-05.

Advertisement
Advertisement

 

Ο Δικέφαλος νίκησε κατά σειρά τον «αιώνιο» αντίπαλο του…

 

*2017-18: 63-57
*2018-19: 95-79
*2019-20: 101-84
*2020-21: 75-64
*2021-22: 96-64
*2022-23: 88-66
*2023-24: 82-76

Advertisement
Advertisement

 

Το 7-0 που έφτασε όμως χθες ο ΠΑΟΚ mateco έχει μία ακόμη μεγαλύτερη προέκταση. Με αυτό ισοφάρισε το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί γηπεδούχου στην κανονική περίοδο και στα χρόνια της Stoiximan Basket League (από το 1992-93). Επτά σερί νίκες ως γηπεδούχος –τυπικά ή ουσιαστικά- για την κανονική περίοδο σημείωσε και από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 μέχρι τα μέσα των 00s. Τότε είχε νικήσει κατά σειρά…

 

*1998-99: 78-54
*1999-00: 79-72
*2000-01: 77-76
*2001-02: 95-72
*2002-03: 81-70
*2003-04: 73-57
*2004-05: 92-79

Advertisement
Advertisement

 

Το συγκεκριμένο σερί είχε σταματήσει ο Άρης Midea στη σεζόν 2005-06 περνώντας από την Πυλαία με 79-76.

 

Αν συνυπολογίσουμε και τα ματς των πλέι οφ, σε εκείνο το διάστημα το σερί των «ασπρόμαυρων» ως γηπεδούχων είχε φτάσει στο 9-0 αφού είχε σημειώσει και δύο νίκες για τους μικρούς τελικούς του 1999.

Advertisement
Advertisement

 

Tο πρώτο ημίχρονο ανέδειξε ρεκόρ για τον ΠΑΟΚ mateco

 

Ο ΠΑΟΚ mateco έβαλε τις βάσεις της νίκης του στο πρώτο ημίχρονο, όταν και σημείωσε μία σειρά κορυφαίων επιδόσεων του στη σεζόν, κάποιες από τις οποίες πλασαρίστηκαν και ψηλά στις σχετικές λίστες συνολικά της φετινής Stoiximan Basket League…

Advertisement
Advertisement

 

*Είχε 54 πόντους (30+24) στα πρώτα 20 λεπτά του ντέρμπι. Ήταν η 8η φετινή επίδοση 54+ πόντων ενός ημιχρόνου και η μεγαλύτερη του Δικεφάλου στις επτά αγωνιστικές. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στις πρώτες έξι δεν είχε ξεπεράσει τους 42 πόντους, όσους είχε στο δεύτερο μέρος του αγώνα της πρεμιέρας με τον Προμηθέα.

 

Ο ΠΑΟΚ mateco πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 54-34. Ήταν η 10η φορά στο φετινό Πρωτάθλημα που μία ομάδα είχε διαφορά 20+ πόντων ενός ημιχρόνου (1ου ή 2ου) και η πρώτη του Δικεφάλου. Η προηγούμενη ήταν το +7 που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων του με το Περιστέρι bwin (35-28), το Λαύριο Megabolt (34-41) και τον Απόλλωνα Carna (28-35).

Advertisement
Advertisement

 

Η ομάδα του Φώτη Τακιανού στήριξε σε σημαντικό βαθμό το επιθετικό παιχνίδι της μέσα στη ρακέτα. Οι 44 πόντοι που είχε είναι η μεγαλύτερη φετινή επίδοση της αφού είχε 38 στο ματς με τον Προμηθέα. Κάνοντας μάλιστα ένα +18 στο επιμέρους σκορ μέσα από τη ρακέτα έναντι της αντίστοιχης επίδοση του Άρη Midea (44-26) ισοφάρισε την 6η μεγαλύτερη διαφορά της φετινής σεζόν.

 

*Ο Δικέφαλος παρουσίασε μεγαλύτερη επιθετική πολυφωνία από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι του στο φετινό Πρωτάθλημα, αφού είχε για πρώτη φορά πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Advertisement
Advertisement

 

*Καταλυτικό ρόλο στο να σπάσει την ισορροπία που υπήρχε μέχρι εκείνο το σημείο, να προηγηθεί με 20 στο ημίχρονο και τελικά να πάρει τη νίκη, διαδραμάτισε το σερί 12-0 που μετέτρεψε το 30-30 του 12:18, στο 42-30 του 15:58. Με αυτό οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν το μεγαλύτερο φετινό σερί τους, αφού ένα 12-0 είχαν κάνει και στην πρεμιέρα με τον Προμηθέα.

 

*Για τον ΠΑΟΚ mateco το χθεσινό ντέρμπι άφησε και ένα επίτευγμα που ξεπερνάει τα όρια της σεζόν. Με τις 14 ασίστ που καταγράφηκαν στη στατιστική του, έγινε η τρίτη ομάδα στην ιστορία της Stoiximan Basket League μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, που έσπασε το «φράγμα» των 13.000.

Advertisement
Advertisement

 

 

 

Ο Τσαϊρέλης στην 30άδα των αγώνων με τον ΠΑΟΚ mateco

Advertisement
Advertisement

 

Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης ήταν ένας από τους κορυφαίους των νικητών και μέσα από την απόδοση του αναρριχήθηκε και πάλι σε κάποιες ιστορικές λίστες του ΠΑΟΚ mateco και όχι μόνο…

 

*Πραγματοποιώντας την 68η εμφάνιση του με τα ασπρόμαυρα στο Πρωτάθλημα, μπήκε στην 30άδα της σχετικής λίστας στα χρόνια του ΕΣΑΚΕ (από το 1992-93) αφού «έπιασε» στην 30ή θέση τον Γιώργο Μασλαρινό (1997-00).

Advertisement
Advertisement

 

*Με τους 14 πόντους που είχε, έγινε ο 21ος στην ιστορία του Δικεφάλου στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε τους 700+.

 

Παράλληλα με αυτούς, «σκαρφάλωσε» μία θέση στη λίστα των σκόρερ της Stoiximan Basket League. Έφτασε τους 2.350 και ανέβηκε στην 55η αφού ξεπέρασε τον Κώστα Καϊμακόγλου που είχε 2.343.

Advertisement
Advertisement

 

*Έχοντας 6/9 δίποντα ο Τσαϊρέλης ανέβηκε στη 12η θέση του ΠΑΟΚ mateco. Έφτασε τα 242 εύστοχα σουτ δύο πόντων και προσπέρασε τον Άντονι Μπόνερ που είχε 238 στη σεζόν 1996-97.

 

*Τέλος, ο έμπειρος φόργουορντ-σέντερ έχοντας 2/2 βολές, έσπασε το «φράγμα» των 600 εύστοχων. Σε 378 αγώνες πλέον μετράει 601/909 (66,11%).

Advertisement
Advertisement

 

Σε ατομικό επίπεδο ακόμη για τους νικητές…

 

*Ο Φώτης Τακιανός έγινε ο 10ος προπονητής του ΠΑΟΚ mateco στα χρόνια της Stoiximan Basket League που έφτασε τις 10 νίκες. Παράλληλα προσπέρασε τον Γιώργο Καλαφατάκη και έγινε 9ος σε αγώνες με 23.

Advertisement
Advertisement

 

*Ο Κένταλ Σμιθ ήταν ο πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου και με τους 18 πόντους του έφτασε και ξεπέρασε τους 200 σε 18 αγώνες στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

 

*Ο Άντριου Χάρισον είχε 0/6 τρίποντα σημειώνοντας την 7η μηδενική επίδοση εύστοχων σε τουλάχιστον έξι προσπάθειες για τρεις πόντους. Ο Αμερικανός έχει μία ακόμη θέση σε αυτήν τη λίστα αφού είχε 0/7 τρίποντα στο Λαύριο.

Advertisement
Advertisement

 

*Ο Μάικλ Γκίλμορ έμεινε για 19:02 στο παρκέ χωρίς να σκοράρει και χωρίς μάλιστα να πάρει σουτ εντός πεδιάς. Στη λίστα των 12 περιπτώσεων παικτών που έμειναν άποντοι σε τουλάχιστον 17 λεπτά συμμετοχής, ο ΠΑΟΚ mateco έχει τις μισές. Δύο από τον Σχίζα, δύο από τον Φλάτεν, μία από τον Μαργαρίτη και μία από τον Γκίλμορ.

 

www.esake.gr

Advertisement
Advertisement

Μπάσκετ

Αλλαγή ώρας με Σπόρτινγκ και Μπιλμπάο

paokrevolution

Published

on

Σε διαφορετικές ώρες από τις αρχικά καθορισμένες θα αναμετρηθεί με τη Σπόρτινκ και την Μπιλμπάο ο ΠΑΟΚ για το Europe Cup. 

Ο Δικέφαλος κατέθεσε αίτημα στη FIBA εξαιτίας των αγώνων της ποδοσφαιρικής ομάδας με τον Παναθηναϊκό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας  (04/02, 20:15) και (11/02).
Η FIBA ενέκρινε το αίτημα των Θεσσαλονικιών και η αναμέτρηση με τη Σπόρτινγκ (04/02) θα γίνει στις 18:00 και το ματς με την Μπιλμπάο (11/02, στις 17:30).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ΠΑΟΚ προκρίνεται στους «8» του FIBA Europe Cup. H ομάδα μας εξασφάλισε την συμμετοχή της στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης.

Απομένουν δύο εντός έδρας αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν σε διαφορετική ώρα από αυτήν που είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει τη δεύτερη φάση του FIBA Europe Cup με τους αγώνες…

Advertisement
Advertisement

ΠΑΟΚ – Sporting (Τετάρτη 4/2/26 στις 18:00)

ΠΑΟΚ – Surne Bilbao Basket (Τετάρτη 11/2/26 στις 17:30).

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να έχει πιθανότητες για να κατακτήσει την 1η θέση του ομίλου του, αλλά για να το πετύχει, πρέπει να κερδίσει την Sporting και την Bilbao με διαφορά άνω των 23 πόντων, σε περίπτωση που οι Βάσκοι, κερδίσουν στις 4/2 την Prievidza.

Αν τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ θα είναι πρώτος και θα αντιμετωπίσει την 2η του ομίλου Ν, όπου όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά μεταξύ Περιστερίου και Zaragoza.

Advertisement
Advertisement

Αν προκριθεί ως 2ος, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στους «8» την ομάδα που θα είναι πρώτη στον όμιλο Ν και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι η Aliaga Petkim από την Τουρκία.

Το βράδυ της Τετάρτης 11/2 θα γνωρίζει ο ΠΑΟΚ ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στις 11 και 18 Μαρτίου 2026».

Continue Reading

Μπάσκετ

Μπάσκετ-Final 8 στο Κύπελλο: Πού και πότε θα γίνει

paokrevolution

Published

on

Το Κύπελλο Ανδρών μπαίνει στη δεύτερη πεντηκονταετία της ζωής του και το Final 8 ανανεώνει το ραντεβού του με το Ηράκλειο και το κλειστό γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού από τις 17 ως τις 21 Φεβρουαρίου.

Μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης της διοργάνωσης είναι η Allwyn. Η Allwyn σηματοδοτεί τη νέα εποχή και συνεχίζει την κληρονομιά του ΟΠΑΠ, ο οποίος αποτέλεσε χορηγό ονοματοδοσίας της τελικής φάσης του Κυπέλλου Μπάσκετ Ανδρών τα τελευταία τρία χρόνια, στηρίζοντας δυναμικά και έμπρακτα τον θεσμό και τον ελληνικό αθλητισμό. Από τη δική της πλευρά η Κρήτη θα φιλοξενήσει εκ νέου ένα πολύ μεγάλο ραντεβού του ελληνικού μπάσκετ, όπως κάνει σταθερά την τελευταία πενταετία.

Οι προημιτελικοί του Allwyn Final 8 θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 17-18 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού AKTOR, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Άρη Betsson, του νικητή των αγώνων Ηρακλής-Κολοσσός H Hotels Collection, Μύκονος Betsson-Καρδίτσα Ιαπωνική και Προμηθέας Πάτρας Βίκος Cola-Μαρούσι Chery. Στις 19 Φεβρουαρίου θα ακολουθήσουν οι ημιτελικοί της διοργάνωσης, με το μεγάλο τελικό να διεξάγεται το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026. Μετά τα πρώτα πενήντα χρόνια ζωής η διοργάνωση μπαίνει σε μια νέα εποχή με την ανανέωση της συμφωνίας με τον χορηγό που υιοθετεί με τη σειρά του μια νέα ονομασία και θέτει το Κύπελλο Ελλάδας σε πρώτο πλάνο. Κοινός στόχος όλων είναι η αναβάθμιση του event σε κάθε επίπεδο αποβλέποντας και στην καλύτερη δυνατή εμπειρία των φιλάθλων!

Προημιτελικά

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου

Advertisement
Advertisement
Προμηθέας/Μαρούσι-Άρης

Ολυμπιακός–ΑΕΚ

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου

Παναθηναϊκός–ΠΑΟΚ

Hρακλής/Κολοσσός Ρόδου–Μύκονος/Καρδίτσα

Advertisement
Advertisement
  • Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου-Ημιτελικοί
  • Σάββατο 21 Φεβρουαρίου-Τελικός

Ο δρόμος για τα… προημιτελικά

Αποτελέσματα–Πρόγραμμα

  • 17/1 16.00 Άρης Betsson-Περιστέρι Betsson 93-75
  • 28/1 16.00 Ηρακλής–Κολοσσός Ρ. H Hotels Collection
  • 2/2 14.00 Μύκονος Betsson–Καρδίτσα Ιαπωνική
  • 4/2 18.00 Προμηθέας Π. Βίκος Cola–Μαρούσι Chery
Continue Reading

Μπάσκετ

«Συγχαρητήρια στην ομάδα για την προσπάθεια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ»

paokrevolution

Published

on

Στα αποδυτήρια της ομάδας του ΠΑΟΚ βρέθηκε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο Αριστοτέλης Μυστακίδης. 

Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου έδωσε συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την μεγάλη προσπάθεια εκφράζοντας, παράλληλα, την ικανοποίησή του για την εικόνα του ΠΑΟΚ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Με τη στήριξή σας σηκώσατε την ομάδα και σήμερα είδαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ως ομάδα και ως ΠΑΟΚ γνωρίζουμε πολύ καλά ό,τι έχουμε τις δυνατότητες να το πετύχουμε» δήλωσε μετά.

Continue Reading

Τάσεις