Μπάσκετ
Λυκογιάννης: «Δίκαιη και σημαντική η νίκη μας…»
Στη σημασία της δίκαιης νίκης του ΠΑΟΚ mateco, στο παιχνίδι που ακολουθεί με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο, αλλά και στη σημαντική απουσία του Γιώργου Καμπερίδη, αναφέρθηκε ο κόουτς Λυκογιάννης μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα στη συνέντευξη Τύπου…
Στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco είπε…
«Ήταν ένα παιχνίδι που δεν είχαμε πολλά περιθώρια. Ήταν επιτακτική ανάγκη να κερδίσουμε. Αυτό έβαλε ακόμα μεγαλύτερη πίεση σε εμάς. Κάναμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι. Επανήλθαμε σε καλή ισορροπία ασίστ-λαθών. Είχαμε καλά ποσοστά στο σουτ και γενικά ελέγξαμε το παιχνίδι με κάποιες αδυναμίες και κενά διαστήματα. Θεωρώ ότι κερδίσαμε δίκαια και αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Έχουμε λίγες μέρες για να διαχειριστούμε το ντέρμπι με τον Άρη. Θα πρἐπει να δούμε πως θα διαχειριστούμε και την απώλεια του Καμπερίδη που δε θα είναι μαζί μας την Τετάρτη».
Στη συνέχεια πρόσθεσε για τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ του αντιπάλου…
«Έχει να κάνει με το ότι πολλά επιθετικά ριμπάουντ προήλθαν στα τελευταία δευτερόλεπτα της επίθεσης, που είχαμε κάνει αλλαγές και έμενε ψηλός με κοντό. Υπήρξαν και στιγμές ολιγωρίας αλλά παίξαμε με μια ομάδα που έχει μεγαλύτερο μέγεθος από εμάς στη θέση «4-5». Είχαμε επικεντρώσει πολύ την προσοχή μας στον Simmons, στον Mitrou-Long και κυρίως στο να μη δημιουργήσει ο Απόλλων περιφερειακές φάσεις με τον Τσαλμπούρη. Γενικά, θέλαμε να τους οδηγήσουμε πιο κοντά στη ρακέτα και όχι με σουτ τριών πόντων, που είναι το παιχνίδι τους».
Σχετικά με το παιχνίδι της Μ.Τετάρτης απέναντι στον Άρη…
«Πρέπει να συγκρατήσουμε την πληροφορία. Έχει να κάνει με τις συνδυασμένες άμυνες που παίζει ο Άρης. Είναι ομάδα που παίζει πάνω από το όριο του φάουλ και έχει λογική αυτό. Σου επιτρέπει τα περιφερειακά σουτ, αν δεν είσαι αποτελεσματικός, αυτομάτως βρίσκει ρυθμό στην επίθεση γιατί τρέχει στο ανοικτό γήπεδο. Το πιο σημαντικό είναι να καταλάβουν οι παίκτες μας πως θα πρέπει να διαχειριστούν την ατμόσφαιρα και την παρουσία του κόσμου. Σίγουρα, πρέπει τα βασικά μας ατού, να βρεθούν σε καλή μέρα. Δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας. Είναι σημαντική η απώλεια που έχουμε. Ο Καμπερίδης, διένυε καλή εβδομάδα, γι’ αυτό τον ξεκινήσαμε στην αρχική πεντάδα, είχε 100% ευστοχία σε πέντε λεπτά και είναι μια απώλεια. Θα προσπαθήσουμε να το καλύψουμε εκ των έσω…»
Ο προπονητής του Απόλλων Πάτρας Oscar Νίκος Βετούλας από την πλευρά του τόνισε: «Νομίζω πως έγινε ένα συναρπαστικό και ενδιαφέρον παιχνίδι για τους φιλάθλους. Η ομάδα ήταν ανταγωνιστική σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Είχαμε αποθέματα, ως τη διαφορά των 10 πόντων, που ο ΠΑΟΚ φάνηκε να έχει το μομέντουμ. Δεδομένης της προετοιμασίας είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά, έπαιξαν σαν ομάδα. Πήγαμε στα ριμπάουντ, δεν κάναμε πολλά λάθη. Στο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού, στο τέλος, δεχτήκαμε ένα τρίποντο από τον Τολιόπουλο, παίζοντας άμυνα με διαφορετικό τρόπο από ότι είπαμε και το καλάθι και φάουλ του Lee έδωσε μαξιλαράκι ασφαλείας στον ΠΑΟΚ. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, του εύχομαι να πετύχει τους στόχους του, εμείς είμαστε κοντά στο να πετύχουμε το μεγάλο στόχο της σεζόν, που είναι η παραμονής μας στην κατηγορία»
Σε ερώτηση για το αν υπήρχε κούραση στο τέλος, λόγω της κατάστασης μέσα στην εβδομάδα, ανέφερε…
«Φάνηκε στο τέλος, όσον αφορά τις ανάσες και κάποιες λάθος επιλογές. Η κούραση και η πίεση του ΠΑΟΚ, μας ανάγκασε να κάνουμε λάθος επιλογές επιθετικά και αμυντικά. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά. Το όλο θέμα, νομίζω πως έχει λυθεί».
www.paokbc.gr
Μπάσκετ
Ο Παντελής Μπούτσκος αναλύει την BC Prievidza
Ο ΠΑΟΚ ξεκινά την πορεία του στη δεύτερη φάση του FIBA Europe Cup και υποδέχεται αυτή την Τετάρτη (10/12 στις 20:15 την BC Prievidza). Ο άμεσος συνεργάτης του Jure Zdovc, Παντελής Μπούτσκος αναλύει την ομάδα από την Σλοβακία, που είναι ο πρώτος αντίπαλος της ομάδας μας στους «16» της διοργάνωσης.
«Με ιδιαίτερα υψηλό κίνητρο ξεκινάμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις στη φάση των ‘’16’’ του FIBA Europe Cup, συμμετέχοντας σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό όμιλο, στον οποίο είναι οι δύο περσινοί φιναλίστ της διοργάνωσης.
Πρώτος μας αντίπαλος σε ένα must win game για μας, η BC Prievidza, μία ομάδα που είναι στην τρίτη θέση στη λίγκα της Σλοβακίας. Δύναμη πυρός στην περιφέρεια αποτελεί το αμερικάνικο scoring duo των Toussaint & Reynolds, οι οποίοι έχουν την ευθύνη για πολύ μεγάλο μέρος, τόσο της δημιουργίας όσο και της εκτέλεσης. Επίσης στα forward συναντάμε ακόμη ένα δίδυμο των Thomas & Tolbert που με το versatile, πληθωρικό τους παιχνίδι, συνιστούν μία διαρκή απειλή τόσο κοντά, όσο και μακριά από το καλάθι.
Οφείλουμε να παρουσιαστούμε στο παρκέ με το μέγιστο επίπεδο ενέργειας και συγκέντρωσης, να βάλουμε τους δικούς μας κανόνες στο παιχνίδι, ώστε να κάνουμε το πρώτο βήμα για την πρόκριση μας στους προημιτελικούς.
Έχουμε πολύ ενθουσιασμό μετά την έλευση ενός επενδυτή του μεγέθους και του κύρους του κ.Μυστακίδη και αισθανόμαστε ήδη τις προοπτικές που υπάρχουν για να πραγματοποιηθούν τα όνειρα του κόσμου του ΠΑΟΚ. Με μία διοικητική ομάδα με πρόεδρο τον κ.Βεζυρτζή, αλλά και την παρουσία του Νίκου Μπουντούρη ως General Manager, πρόσωπα με ιστορικό αποτύπωμα που ενσαρκώνουν την ταυτότητα του συλλόγου, βρισκόμαστε στην αυγή μιας νέας εποχής.
Μαζί με τον κόσμο μας, όλοι μαζί, μπορούμε να πάμε κάθε φορά και ένα βήμα πιο μακριά».
Μπάσκετ
“Να παίξουμε δυνατά για να πάρουμε τη νίκη…”
Με την προπόνηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο PAOK Sports Arena συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον αγώνα με την BC Prievidza, το πρώτο παιχνίδι της ομάδας μας στη φάση των «16» του FIBA Europe Cup.
Το πρόγραμμα της ομάδας μας ξεκίνησε με ανάλυση του αντιπάλου με την χρήση βίντεο και συνεχίστηκε με προπόνηση με έμφαση στην τακτική.
O Stephen Brown ακολούθησε και σήμερα πρόγραμμα θεραπείας και η συμμετοχή του στον αυριανό αγώνα παραμένει αμφίβολη.
Για τον αγώνα με την BC Prievidza μίλησε ο Μarvin Jones και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της ομάδας στους «16» του FIBA Europe Cup, αλλά και την σημασία της παρουσίας των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στο αυριανό παιχνίδι… «Πρέπει να κάνουμε αυτά ακριβώς που μας έχει πει ο προπονητής μας. Να βγούμε στο γήπεδο και να παίξουμε δυνατά, σαν ομάδα. Έχουμε πλέον μία εικόνα για τον αντίπαλο, είναι ομάδα που παίζει γρήγορα, έχει δύναμη στα γκαρντ και σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που είμαστε στους «16», πρέπει να παίξουμε δυνατά για να πάρουμε τη νίκη. Κάθε παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Προετοιμαζόμαστε όμως σκληρά κάθε μέρα για να φτάσουμε στο σημείο να μπορούμε να κερδίζουμε και τα δύσκολα παιχνίδια κι αυτό θέλουμε να κάνουμε, στο ξεκίνημα της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης. Τώρα ουσιαστικά ξεκινούν τα πιο σημαντικά παιχνίδια, τώρα περιμένουμε να δούμε τον κόσμο μας να γεμίσει το γήπεδο. Νομίζω ότι το αξίζουμε και η συμπαράστασή τους θα είναι όπως πάντα καθοριστική».
Μπάσκετ
Συμφώνησε με Ταϊρί
Ο Μπριν Ταϊρί, ο 27χρονος γκαρντ της Ιγκοκέα ήρθε σε προφορική συμφωνία με τους «Ασπρόμαυρους» και αναμένεται σήμερα (9/12) το βράδυ, στη Θεσσαλονίκη για να συμφωνήσει και στο τυπικό σκέλος για να υπογραφεί το συμβόλαιό του. Ο παίκτης προέρχεται από μια πολύ καλή σεζόν με την Ιγκοκέα, καθώς έχει μέσο όρο 17.2 πόντους (42.1% στα τρίποντα), ενώ έχει και μέσο όρο 4.6 ασίστ, γεμίζοντας την στατιστική του. Παράλληλα, στην Αδριατική λίγκα, έχει 16 πόντους (40.7% τρίποντο), μαζί με 2.6 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και ένα ριμπάουντ.
-
Επικαιρότητα2 έτη agoΤο παρασκήνιο πίσω από το πανό
-
Ποδόσφαιρο2 έτη agoΠΑΟΚ 3-0 Αστέρας Τρίπολης
-
Ποδόσφαιρο2 έτη agoΈκλεισε η μεταγραφή Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μένουν τα διαδικαστικά
-
Ποδόσφαιρο2 έτη agoΗ ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Άιντραχτ
-
Ποδόσφαιρο3 έτη ago
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός [LIVESTREAMING]
-
Ποδόσφαιρο3 έτη agoΛουτσέσκου: «Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»
-
Επικαιρότητα6 έτη ago101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
-
Μπάσκετ3 έτη ago
Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά
