Connect with us

Αντίπαλοι

«Η ευκαιρία μας ως ομάδα να δείξουμε την ποιότητά μας»

paokrevolution

Published

on

 

Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις της Μπόρατς Μπάνια Λούκα για την ιστορική πρόκριση της ομάδας για πρώτη φορά στον δεύτερο προκριματικό του Champions League και όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του προπονητή της ομάδας, Μλάντεν Ζίζοβιτς, στην περίπτωση των πρωταθλητών Βοσνίας, ισχύει το ρητό «τρώγοντας ανοίγει η όρεξη».

Ο 43χρονος προπονητής έκανε δηλώσεις κατά την άφιξη της ομάδας στην Μπάνια Λούκα, μετά το ταξίδι στην Αλβανία και είπε τα εξής: «Σημαίνει πολλά η νίκη για την ομάδα, για την πόλη και για όσους η Μπόρατς είναι σημαντική, μας δίνει δυνατότητες να συνεχίσουμε την ευρωπαϊκή πορεία μας. Πρέπει να δώσουμε στα παιδιά όλα τα εύσημα γιατί άντεξαν την πίεση που είχαμε τις τελευταίες επτά μέρες. Πέρασαν και το ψυχολογικό τεστ. Είχαμε κάποιες δύσκολες στιγμές, αλλά με την συμπεριφορά μας στο γήπεδο φέραμε το ματς εκεί που θέλαμε. Τώρα έχουμε ένα πολύ μεγάλο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη, είναι ευκαιρία για εμάς να δείξουμε την ποιότητά και τις δυνατότητές μας, θα το ζήσουμε και θα δούμε τι μπορεί να μας φέρει».

Βέβαια, στα μέσα ενημέρωσης της Βοσνίας υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός μετά την πρόκριση επί της Εγκνάτια και τονίζεται ότι μέσα από τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ «έχει μόνο να κερδίσει η Μπόρατς, αφού οι Έλληνες μπαίνουν στη μάχη ως το μεγάλο φαβορί».

Advertisement
Advertisement

Ο προπονητής της Μπόρατς βλέπει τον κίνδυνο τα μυαλά των παικτών του να χαλάσουν από τους υπερβολικούς πανηγυρισμούς, γι’ αυτό και στις δηλώσεις του, προσπαθεί να προσγειώσει τους πάντες. «Πάντα περιμένουμε συγκρατημένοι, με τα πόδια στο έδαφος. Είναι προφανές ότι έχουμε κάποιες ελλείψεις που θα προσπαθήσουμε να τις διορθώσουμε τώρα».

«Δεν υπάρχει πιο ευτυχισμένος άνθρωπος από μένα»

Ο Ντάβιντ Τσάβιτς ήταν ο εκτελεστής του τελευταίου πέναλτι της Μπόρατς και στις δηλώσεις του τόνισε: «Γράψαμε ιστορία που θα την θυμούνται χρόνια ίσως και για δεκαετίες. Ετυχε να είμαι εγώ που εκτέλεσα το τελευταίο πέναλτι, ήταν τιμή για μένα αυτό ως παιδί της Μπάνια Λούκα. Δόξα τω Θεώ προκρίθηκε η ομάδα, δεν υπάρχει πιο ευτυχισμένος άνθρωπος από μένα»

Μιλώντας πιο αναλυτικά για την εξέλιξη του παιχνιδιού, ο 21χρονος εξτρέμ τόνισε: «Δεν ήταν εύκολο, ειδικά για τους παίκτες που αγωνίστηκαν από την αρχή. Αυτοί που μπήκαμε μετά τους δώσαμε κάλυψη, κλείσαμε κενά και όλοι μαζί δώσαμε μέχρι και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μας. Καταφέραμε να μείνουμε συμπαγείς και ήρεμοι, ακόμη και όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ σε δύσκολη θέση και τελικά ήμασταν γεμάτοι αυτοπεποίθηση στην διαδικασία των πέναλτι και με την βοήθεια του Θεού ήμασταν εμείς που πήραμε την πρόκριση».

Advertisement
Advertisement

Αντίπαλοι

Νέα προβλήματα στην Μπέτις πριν την Τούμπα

paokrevolution

Published

on

Αυξάνονται τα προβλήματα στην Μπέτις ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (22/1, 19:45) με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το Europa League. Η ισπανική ομάδα νίκησε χθες τη Βιγιαρεάλ με 2-0 ωστόσο προστέθηκαν δύο ακόμη «πονοκέφαλοι» στους ήδη υπάρχοντες πριν το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη.

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι είναι δεδομένο ότι δεν υπολογίζει στους τραυματίες Ίσκο, Κούτσο, Φίρπο, Μπεγερίν και στον τιμωρημένο Μπακαμπού. Ο πολύπειρος προπονητής όμως έχει να διαχειριστεί και κάποια ερωτηματικά πριν από το παιχνίδι με τον Δικέφαλο. Δύο αφορούν στην παρουσία των Αζαλζουλί και Άμραμπατ που αγωνίζονται στον αποψινό τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής μεταξύ του Μαρόκου και της Σενεγάλης. Τα ερωτηματικά όμως δεν τελειώνουν σε αυτούς.

Χθες ο Νέλσον Ντεόσα δεν αγωνίστηκε καθώς αντιμετωπίζει μία αμυγδαλίτιδα ενώ λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού με τη Βιγιαρεάλ, αποχώρησε με ενοχλήσεις στον προσαγωγό ο Άντονι για τον οποίο είπε ο Πελεγκρίνι: «Θα δούμε περί τίνος πρόκειται. Είναι ένας παίκτης που έχει αγωνιστεί πολύ. Προσπαθούμε πάντα να μοιράζουμε τα λεπτά συμμετοχής, ερχόταν παίζοντας πάρα πολύ, θα δούμε αν με μερικές ημέρες ξεκούρασης θα ξεπεράσει πρόβλημα».

Continue Reading

Αντίπαλοι

Επίσημο «stop» στους φίλους του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο

paokrevolution

Published

on

«Φρένο» στη μετακίνηση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο για την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό για την 16η αγωνιστική της Super League έβαλε η αστυνομία. 

Με ανακοίνωση τους οι αστυνομικές αρχές ενημέρωσαν για τα μέτρα τάξης τα οποία θα ισχύουν για το παιχνίδι τονίζοντας ότι απαγορεύεται η μετακίνηση φίλων της ομάδας του Δικεφάλου τόσο οργανωμένα όσο και μεμονωμένα. Επιπλέον, η απόφαση προβλέπει απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων σε φιλάθλους του ΠΑΟΚ, αλλά και απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για οποιονδήποτε φέρει διακριτικά της φιλοξενούμενης ομάδας, όπως κασκόλ, πανό ή ρουχισμό με ασπρόμαυρα χρώματα. Παράλληλα, δεν παραχωρείται θύρα ή κερκίδα για τους φιλοξενούμενους, με το γήπεδο να ανοίγει αποκλειστικά για τους φίλους του Παναιτωλικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Στη δημοσιότητα δόθηκε απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Ακαρνανίας Δημήτρη Γαλαζούλα αναφορικά με τα μέτρα τήρησης της τάξης κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League μεταξύ των Παναιτωλικoύ– Π.Α.Ο.Κ., που θα διεξαχθεί το Σάββατο 10.1.2026 και ώρα 19.30, στο γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο.

Advertisement
Advertisement

Η Π.Α.Ε. Παναιτωλικός (γηπεδούχος) να εκδώσει έως τέσσερις χιλιάδες διακόσια εβδομήντα πέντε (4.275) εισιτήρια, συμπεριλαμβανομένων των προβλεπόμενων προσκλήσεων και των εισιτηρίων διαρκείας που εκδόθηκαν μέχρι σήμερα, αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες των φιλάθλων της.

Η διάθεση των εισιτηρίων, η ταυτοποίηση κατόχων εισιτηρίων και η είσοδος των φιλάθλων της Π.Α.Ε. Παναιτωλικός να γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις της ανωτέρω (η) σχετικής κ.υ.α..

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Α.Ε. Παναιτωλικός στην επίσημη ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο, δικαίωμα αγοράς εισιτηρίου, αποκλειστικά και μόνο από την πλατφόρμα εισιτηρίων της Π.Α.Ε. (https://tickets.panetolikos.gr/), έχουν όσοι διαθέτουν ήδη λογαριασμό και έχουν αγοράσει τουλάχιστον ένα (1) εισιτήριο στους προηγούμενους αγώνες της τρέχουσας σεζόν για το πρωτάθλημα ή το κύπελλο, ενώ οι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας μπορούν να αγοράσουν ψηφιακά, ένα (1) επιπλέον απλό εισιτήριο.

Στον εν λόγω αγώνα να λειτουργήσουν οι ακόλουθες θύρες του γηπέδου: 1, VIP, 2, 6 και 8.

Advertisement
Advertisement

Οι θύρες 3, 4 και 4α της μικρής κερκίδας του γηπέδου του Παναιτωλικού να παραμείνουν κλειστές, λόγω εργασιών για την επέκταση της εν λόγω κερκίδας.

Η θύρα 7 του γηπέδου να λειτουργήσει μόνο ως θύρα εξόδου μετά την λήξη του αγώνα.

Οι φίλαθλοι της Π.Α.Ε. Παναιτωλικός, να προσέλθουν στο γήπεδο μεμονωμένα και κατά κύριο λόγο πεζοί, να εισέλθουν από τις θύρες 1, V.I.P., 2 (μεγάλη κερκίδα), 6 και 8 (πέταλο) και να καταλάβουν θέσεις στις αντίστοιχες κερκίδες των θυρών του γηπέδου.

Η Π.Α.Ε. Παναιτωλικός να μην παραχωρήσει κερκίδα ή θύρα, καθώς και εισιτήρια στους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας (Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.), σύμφωνα και με την ανωτέρω (ιβ) σχετική απόφαση του Αναπλ. Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Advertisement
Advertisement

Την απαγόρευση, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 1 του ν. 4326/2015, της με οποιονδήποτε τρόπο διάθεσης εισιτηρίων στις λέσχες του άρθρου 41Β του ν. 2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, οι οποίες δεν λειτουργούν νομίμως, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις της παραπάνω διατάξεως, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη ομάδα προσώπων ή σύνδεσμο φιλάθλων ή σωματείο ή άλλη συλλογικότητα οποιασδήποτε νομικής ή μη μορφής της.

Οι φίλαθλοι της Π.Α.Ε. Παναιτωλικός, να καταλάβουν τις θέσεις στις κερκίδες των θυρών του γηπέδου, όπως αυτές αναγράφονται στα εισιτήρια του αγώνα, που κατέχουν.

Οι αθλητικές αποστολές να προσέλθουν στο γήπεδο μία (1) ώρα και τριάντα (30) λεπτά της ώρας νωρίτερα από την έναρξη της αθλητικής συνάντησης. Οι αποστολές των δύο ομάδων θα αναχωρήσουν για και από το γήπεδο με δρομολόγιο, που θα καθορισθεί από τον Επικεφαλής των μέτρων.

Advertisement
Advertisement
Continue Reading

Αντίπαλοι

Η Λιόν «σφυροκόπησε» τη Μονακό και πλησιάζει στο Champions League

paokrevolution

Published

on

Η Λιόν, αντίπαλος του ΠΑΟΚ στη League Phase του  Europa League, ξεκίνησε ιδανικά το 2026, επικρατώντας 3-1 της Μονακό στο Πριγκιπάτο και εδραιώνοντας τη θέση της στη μάχη για την πρώτη τετράδα της Ligue 1. Με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της, η ομάδα του Πάουλο Φονσέκα ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στην 5η θέση με 30 βαθμούς, περιμένοντας τα αποτελέσματα Λιλ και Μαρσέιγ για να δει πόσο θα μειωθεί η απόσταση από τα «εισιτήρια» του Champions League.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 38′ με τον Πάβελ Σουλτς, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά μετά από κόρνερ και ασίστ του Ταλιάφικο, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή του σεζόν. Η Μονακό ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Κουλιμπαλί, αλλά η Λιόν απάντησε: στο 57′ ο Σουλτς σκόραρε ξανά με δυνατό σουτ εκτός περιοχής, φτάνοντας τα 11 γκολ και τις πέντε ασίστ σε 23 παιχνίδια — επίδοση που τον φέρνει στην κορυφή των επιθετικών της Λιόν μετά τον Μαριάνο Ντίας το 2017.

Η αποστολή των Μονεγάσκων δυσκόλεψε περαιτέρω στο 71′, όταν ο Κουλιμπαλί αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, και ο Άμπνερ Βινίσιους «κλείδωσε» το τρίποντο στο 79′, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3. Η Μονακό ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με 23 βαθμούς και μόλις μία επιτυχία στα τελευταία επτά παιχνίδια της.

Continue Reading

Τάσεις